reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej dziewczęta.
Witam sie porannie.

maćku - najlepszego dla Zosi.

aylin dwa ostatnie tygodnie sierpnia. jedziemy razem z sąsiadami i ich dwójką dzieci, więc będzie towarzysko:)

fajnie wam :) my zawsze we wrzesniu jeździmy. Pogoda jeszcze pewna a ceny niższe o 30 procent.
Rozglądajcie się za noclegami już bo to najgorętszy okres na chorwacji. W razie czego mogę poszukać namiarów na naszego gospodarza. Ale on moze mieć juz zajęte....

Aylin to ją pocisze jak spotkam.

Kasiekz tez wydawalo mi się normalnie ale pielegniara jej powiedziała że za mało waży i dziewczyna panikuje. Ale fakt ze na drobną wygląda.

moja pani doktor tez panikowała - kazała zrobic badania - wyszły ok wiec dała nam spokój stwierdzając ze najwidoczniej taka jej uroda.

MOja obecnie waży 7300 wzrostu nie wiem ile - pewnie cos koło 74 cm. Główka 45 cm :)

reklama
Ciagle pada tralalalalalala..... :confused2:

Aylin- Martynka oficjalnie zostala nadrobniejsza dziewczynka na forum, tak jak obie szly leb w leb to moja niezle wystrzelila do przodu :szok::-D

Polaa- zdrowka kochana!!! a bierzesz jakis antybiotyk???

Wczoraj mloda spala do 8:40 :szok: polozona jak zwykle przed 20 zasnela dopiero przed 21 bo gadala do siebie i sie bawila w lozeczku :szok::-D a dzis musialam ja budzic o 7:45 :szok: chyba przez ta pogode moje dziecko ma depresje i woli spac :-D:-D:-D

A tak powaznie to jest srodek Maja a ja w kaloszach chodze inny w kozakach i ogrzewanie w domu wlaczone normanlie ciesze sie, ze za 2 tyg wylatuje do cieplego kraju :-D:-D:-D (PL)

Hej babki,

no i jestem na zwolnieniu z bąblem - angina :-( Ma już ropkę na lewym mogdałku i niestety tym razem bez antybiotyku się nie obyło. Ale może to i lepiej, bo ciągną się mu te infekcje, katary od jakiegoś czasu i wyjść z tego nie może.

Nocki całkiem ok, za to w ciągu dnia oczywiście najchętniej na rączkach u mamy. Teraz śpi, więc mam chwilkę na ogarnięcie się, muszę też przygotować coś dla nas na obiad. Jakieś pomysły? ;-)

Aga mój też niezły pulpecik, waży już około 11 kilo :tak: Dacie wiarę, że urodził się z wagą 2960? :sorry: Jejku, jak sobie przypomnę te boje szpitalne o to, żeby przybierał na wadze i żeby go nie musieli dokarmiać sztucznym - karnienie cyckiem co 3h z nastawionym zegarkiem, najpierw ważenie, potem karmienie, potem znowu ważenie, notowanie i tak przez kilka dni :eek: Ale powiem Wam, że jestem z siebie dumna, bo się nie poddałam i cel został osiągnięty :sorry:

Maćku witaj, kopę lat :-D Nie znikaj już na tak długo, nie wstyd Ci Pani moderatorko? :-p;-)

Zaza zdecyowanie Pobierowo!:cool2: Uwielbiam, często tam jeździmy z dzieciakami, tak nawet na jeden dzień! Fajny klimat, czysto, ładnie i jak na wiochę nad morzem, naprawdę jest co robić ;-) No i jak już tam będziesz, koniecznie daj znać! Godzinka drogi i jestem razem z Tobą przy chłodnym browarku :cool2: Kiedy planujesz pobyt? Serio, jest duża szansa na spotkanie :)
Z kolei Rewal to jedna z najbogatszych gmin, ładnie tam ale byłam tylko przejazdem, więc nie wiem jak z atrakcjami itp.

Polaa
zdrowiej!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moj tez taki chudzielec byl, teraz wazy 9200 i jest taki w sam raz:tak: z jedzeniem srednio, glownie to mleko, obiadku moze pol zje, czasem jakies warzywka od nas. no ale trudno, moze mu sie odmieni. chyba zaczne mu w ogole mleko dawac z niekapka, myslalyscie juz o tym zeby butelke odstawic? ja zaczne od mleka w dzien a na noc jednak butelka bo on tak na pol spiaco wypija

Sunshine ze spaniem u nas odwortnie, wczoraj walczylismy z zasypianiem 20-22.. ostatnio kompletnie mu sie poprzestawialo spanie i nie mam pojecia co z tym zrobic?? wstaje po 5 rano, caly poranek marudny bo niewyspany, ale zazwyczaj nie chce spac. drzemka dopiero kolo 10, pozniej kolejna kolo 16 i zawsze byla godzinna a teraz to i 3 godziny moze spac, a pozniej oczywiscie kapiel przesunieta i najchetniej by nie spal do polnocy. probowalam go pozniej klasc, ale wstaje tak samo wczesnie....

Iwon antybiotyk na pewno pomoze. A swoja droga ja wczoraj mialam 38,5 i czulam sie strasznie, a jak bym u malego zobaczyla powyzej 39 to chyba bym umarla ze strachu :no::szok:

mamusie synusiow to idziemy leb w leb u nas tez kolo 11 :)

Muńka spoznione usciski dla Gabi od narzeczonego i tesciowki na 11 miesiecy :)

Iwon zdroweczka dla Juleczka ... ojej szkoda go ... ale wyzdrowieje i bedzie duzo lepiej

Sunshine az mnie zazdrosc zrzera :p moj nie ma takich dni niestety 6:30 pobudka codziennie

Aylin Martysia dba o figure :):) ale wazne ze wszystko dobrze :)

Zaza Łeba piekna jest :)

Maćku moze chodzi o jakis skladnik krowiego mleka, bo w mlekach modyfikowanych jest jednak skład mocno okrojony,

Josie kiedys slyszalam ze sa dzieci ktore punkt 5 zawsze ... a moze rano zeby go mecza i dlatego wstaje ?? moj tak mial przy gornych

Ostatnia edycja:
Kasienka wlasnie tez myslalam ze moze te dwojki... ale to juz trwa dluzsza chwile a dwojek nie widac
jak wyzdrowieje to musimy sie sotkac gdzies w plenerze :tak:

tu o odstawianiu butelki : Żegnaj butelko

a postanowilam zglebic temat bo na weselu rozmawialam z kolezanka dwulatka i jej mlody wciaz z butelki pije i to w nocy nawet sie budzi na butle.... :eek:

no i jestem na zwolnieniu z bąblem - angina :-( Ma już ropkę na lewym mogdałku i niestety tym razem bez antybiotyku się nie obyło. Ale może to i lepiej, bo ciągną się mu te infekcje, katary od jakiegoś czasu i wyjść z tego nie może.

Nocki całkiem ok, za to w ciągu dnia oczywiście najchętniej na rączkach u mamy. Teraz śpi, więc mam chwilkę na ogarnięcie się, muszę też przygotować coś dla nas na obiad. Jakieś pomysły? ;-)

zdrowka!!! i moze dobrze, ze ten antybiotyk dostal to sie wyleczy porzadnie i niebedzie co chwile chory :tak:

moj tez taki chudzielec byl, teraz wazy 9200 i jest taki w sam raz:tak: z jedzeniem srednio, glownie to mleko, obiadku moze pol zje, czasem jakies warzywka od nas. no ale trudno, moze mu sie odmieni. chyba zaczne mu w ogole mleko dawac z niekapka, myslalyscie juz o tym zeby butelke odstawic? ja zaczne od mleka w dzien a na noc jednak butelka bo on tak na pol spiaco wypija

Sunshine ze spaniem u nas odwortnie, wczoraj walczylismy z zasypianiem 20-22.. ostatnio kompletnie mu sie poprzestawialo spanie i nie mam pojecia co z tym zrobic?? wstaje po 5 rano, caly poranek marudny bo niewyspany, ale zazwyczaj nie chce spac. drzemka dopiero kolo 10, pozniej kolejna kolo 16 i zawsze byla godzinna a teraz to i 3 godziny moze spac, a pozniej oczywiscie kapiel przesunieta i najchetniej by nie spal do polnocy. probowalam go pozniej klasc, ale wstaje tak samo wczesnie....

Moja butle ma rano i wieczorem ale nie wydaje mi sie zeby byl problem z ostawieniem, ona od urodzenia taka bezproblemowa, teraz jak pije z butelkii to czesto odstawia jak nie chce wiecej i jakos nie wiedze przywiazania do smoczka butelkowego ale to sie okaze jak sprobujemy odstawic :rolleyes2:

co do spania to ona teraz tak sie przestawila jak ciagle pada bo jak jest slonecznie z o 7 pobudka:eek:

Kasienka- moja normalnie z zegarkiem w reku o 7 pobudka :tak: ja nawet budzika nie uzywam bo wiem, ze mnie obudzi :-p bywalo, ze o 6:30 sie budzila ale cos jej sie zmienilo i 7 to jest jej czas....

..... jestem zakupocholiczka..... dolaczam do grona......wczorajsze zakupu na ebay'u.....
350791307010_1.jpg buty1.jpg buty.jpgButki nowki rozmiar 3 :confused2: beda na jesien :-D ale nie moglam sie powstrzymac :sorry::confused2:

Załączniki

• 350791307010_1.jpg
    350791307010_1.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 74
  • buty.jpg
    buty.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 68
  • buty1.jpg
    buty1.jpg
    5,8 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
piszecie o odstawieniu ... ja chyba tez musze o tym pomyslec napewno rano pojdzie z platka... gorzej ze musze w koncu zrobic tak zeby on jadl sniadania w zlobku :p o 8 a nie o 7 w domu... ale np na noc wole dac mu butle i sobie zasnie spokojnie ...

ktora z WAS bezbutelkowa na wieczor calkowiecie jest ??

Sunshine super butki :)

Josie oj tak spotkanko :)

reklama
Do góry