reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewoje :-)

U nas dzisiaj super nocka, ja wyspana, więc humor od razu lepszy :rofl2:
J. obudził się dopiero o czwartej, dostał trochę herbatki i spał dalej do 6-tej! A ponieważ poszłam spać już przed dziesiątą, jestem świeżutka i wypoczęta ;-)

Baby współczuję Wam tych alergii i pokrzywek. Mój bąbel wcina już jajecznicę, truskawki, biszkopty i na szczęście wszystko ok :)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie mleka :tak: U nas jest tak: rano około 130 mleka, potem kaszka na gęsto 150 i wieczorem 200. Czasem po południu też wypije około 120.

Aylin
śliczne te buciki :tak: no i fajnie że mała ich nie zdejmuje - u nas to wciąż problem :dry:

Młodak współczuję nocek, niech szybciutko wracają te przespane :happy: No i gratulacje z powodu pierwszych samodzielnych kroków! :rofl2: Tak samo Tobie kasiekz :-)

Muńka fajnie, że wzięłaś się za siebie wokalnie ;-) Ja wciąż czekam na I'm calling you w Twoim wykonaniu :sorry:

Polaa zdrówka dla chłopaków! :happy:

Niespodzianka gratuluję rocznicy! No i mężuś ładnie się spisał - wsłuchu.je się w potrzeby żony, nice jak by to powiedziała hatszept :cool2: (brakuje jej, tak a propo :-()

Zaza oby zębiska szybko wyszły :-) A z fryzjerem chce Ci się czekać aż do czerwca? Szkoda, chętnie zobaczyłabym Cię już teraz w jakimś nowym wydaniu ;-) Masz takie śliczne włosy :tak:

Aga ale Cię urządzili z tym kluczem :baffled: Też bym się wściekła, najgorzej jak się człowiek nastawi i zorganizuje, a tu du.pa :confused2:

Kasieńka życzę Ci, abyś szybko odtrętwiała :-);-)

Sunshine współczuję guza :dry: Na pocieszenie - mój też przyszedł wczoraj z obitym polikiem, bo ześlizgnął się z leżaczka.

Andzia zdrówka dla Adiego!

Claudette dużo sił na dzisiaj po ciężkiej nocce ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry - jestem wściekła wiec nie bede pisac dużo - wypadła mi plomba. Wizyta dopiero 21 maja KURDE.....

wezme sie za siebie

Iwon wypijamy ponad 600, ale 500 to tez bardzo ladnie :)

Mlodak u nas sie zmniejszylo ale mial duuuuuze wiec jeszcze spore zostalo...

Niespodzianka fajny prezent :D maz sie postaral :D nie podczytuje bb ?

Mlodak Kasiekz gratuluje samodzielnych kroczkow :) bosko to wyglada co ?

Muńka ale mowia tez ze niby jablko nie uczula a jednak niektore dzieci sa uczulone wiec pewnie z melonem podobnie jedno nie bedzie reagowac a inne moze ... calcium spokojnie wystarczy, a clemastinum to syrop wdlg mojej pediatry mocno oglupiajacy... my go mielismy przy zapaleniu krtani na katar :p

Kifsi Niespodzianka Wasi to juz wyzszy poziom osiagneli :p:p w chodzeniu

Zaza gratuluje zebolka

Polaa zdrowka dla chlopakow... ja naprawde goraco polecam immunoglukan

Andzia wspolczuje chorobska oby Matio sie uchowal ... i zdroweczka

Kasiekz zacznie sama ... moj tez mial faze jak sie zapomnial to szedl a w jeden dzien jakby mu sie cos w glowce poprzestawialo i prawie caly czas chodzi

Claudette witam w klubie niewyspanych ... moj tez dzisiaj budzil sie co chwile

Iwon u nas tez wszystko ... nawet dalam mleczka zwyklego raz do platkow owsianych i zadnej reakcji negatywnej :D

Aylin strasznie dlugo

nocka do bani ... zrobil sobie Nikodem pobuidke a ze strasznie nie chcialo mi sie wstawac to nie poszlam dac mu smoka i mlodzieniec pilowal chyba z 15 minut ... jak w koncu wstalam i do niego poszlam oczywiscie stal i spiewal w najlepsze

i zrobil dzisiaj pierwsza kupe w pieluche odkad zaczelismy go sadzac na nocniku :p bo sie mamie wstac rano tez nie chcialo ... i zdecydowanie wole jak robi na nocniku ... on tez widac ze mu nie pasowala w pielusze bo wrzeszec zaczal ze hoho

Hej
U nas koszmar idą cztery czwórki naraz :(, już w połowie powychodziły, te dolne troszkę wcześniej teraz wyszły te górne. W nocy Niuśka budzi się co chwilę, nurofenu nie chce połknąć, już wszystkimi sposobami próbowałam jej podać i nic :(.
Nawet nie mam kiedy z Wami usiąść bo w dzień staram się być z nią na dworze, a wieczorem jestem taka padnięta że zasypiam o 21.
W ogóle nie da się przebrać, ubieranie jej czy przwijanie graniczy z cudem, codziennie koszmar.
Mam nadzieję że szybko jej te zęby wyjdą bo się wykończę

Witam, ale mam humor od rana :/ młody całą noc się rzucał, a do tego o 2ej miał 38temperatury :/ teraz delikatnie ciepły- ciekawe czy zęby, czy coś go rozkłada :/

Dodatkowo poszłam późno do piwnicy robić, skończyłam o północy i co dupa:wściekła/y:jestem w punkcie w którym zaczynałam, bo mi się regał zawalił na który wszystko tyle godzin układałam :/

Więc życzę Wam miłego dnia!!!

witam

młody o drugiej obudził się z krzykiem i do 4 nie mógł zasnąć, w ogóle do samego rana się wiercił :( a u nas w robocie dzisiaj szał, bo syn założyciela firmy przyjechął na "kontrolę" ;-) i wszyscy tacy jacyś napięci;-) ale jak tu nie wejśc na BB nawet w obliczu takiego zagrożenia? :-D

Aaaa i mamy gorna lewa jedyneczke :-):-):-)
gratulacje!!!!

Uwaga uwaga nie zgadniecie co dostalam ;-) Malz przyniosl Jacka Danielsa :-p

Ale nie tylko - dostalam tez hula hop :) i juz hulalam - cos czuje, ze beda siniaki :/
Jack daniels - mniam! a hula hop to chyba wymarzony prezent, co?

Pola sama przeszła dziś całą długość przedpokoju!:D Duma mnie rozpiera!
Gratulacje!!!!

Mati tez dostal pokrzywki w niedziele. Jestem wsciekla na siebie, bo przeciez wiem, ze moze miec alergie na bialko kurze:wściekła/y::wściekła/y:Robilam na sniadanie jejecznica, wiec zrobilam i jemu. Pierwsza porcje roztarl sobie na buzi raczka, potem jeszcze zjadl z lyzeczke. No i cale szczescie ze tylko tyle, bo po paru minutach wkolo ust i na raczce pojawila sie pokrzywka. Dalam mu szybko clemastinum. Po parunastu minutach znikla, ale pojawila sie na plecach. Zdziwilo mnie to, ze po kontakcie "zewnatrznym" wyskoczyla pokrzywka:confused:.
wiele pokarmów uczula kontaktowo, a ziemniaki głównie tak, bo uczulają surowe, a gotowane już nie
oby mu szybciutko zeszła ta pokrzywka! i zdrowia dla Adiego!

zaza - dlatego tym razem chcę pasemka, dłużej nie będzie widać odrostów, a do 4 czerwca to chyba wytrzymam,
hmm tylko, że ja mam 18-tke 15 czerwca a roczek 29-tego ;) a pasemka to fajny pomysł, ale ja mam zamiar się przyciemnić do brązu i w końcu mieć jeden kolor, bo robienie pasemek na takich długich kłakach to masakra jakaś ;)

U nas dzisiaj super nocka, ja wyspana, więc humor od razu lepszy :rofl2:
J. obudził się dopiero o czwartej, dostał trochę herbatki i spał dalej do 6-tej! A ponieważ poszłam spać już przed dziesiątą, jestem świeżutka i wypoczęta ;-)

Baby współczuję Wam tych alergii i pokrzywek. Mój bąbel wcina już jajecznicę, truskawki, biszkopty i na szczęście wszystko ok :)
widzisz, wystarczy się pożalić na złe nocki na BB i już Julek sobie bierze do serca i od razu nocka lepsza ;) a tego jedzenia "wszystkiego" to strasznie zazdroszczę :(

A z fryzjerem chce Ci się czekać aż do czerwca? Szkoda, chętnie zobaczyłabym Cię już teraz w jakimś nowym wydaniu ;-) Masz takie śliczne włosy :tak:
nie kuś:-p no własnie nie wiem czy wytrzymam:-D

nocka do bani ... zrobil sobie Nikodem pobuidke a ze strasznie nie chcialo mi sie wstawac to nie poszlam dac mu smoka i mlodzieniec pilowal chyba z 15 minut ... jak w koncu wstalam i do niego poszlam oczywiscie stal i spiewal w najlepsze

i zrobil dzisiaj pierwsza kupe w pieluche odkad zaczelismy go sadzac na nocniku :p bo sie mamie wstac rano tez nie chcialo ... i zdecydowanie wole jak robi na nocniku ... on tez widac ze mu nie pasowala w pielusze bo wrzeszec zaczal ze hoho

hmmm Kasienka co to za leniwy poranek był? ;-) dopiero wtorek, a ty już pewnie marzysz o weekendzie, co? - mam to samo:-D

Cześć Pracy:-)
Wczoraj prawie cały dzień poza domem (spacer i zakupy), potem brak energii... byłam wczoraj u gina, jednak nie miał już czasu więc wizyta 27... tylko nie będzie mnie wtedy w Wawie bo w Ł mam 29 wizytę w pupie... no masakra z tymi jazdami. Efekt: badania w przyszłym miesiącu i wszystko się przedłuża... buu

G już chodzi przy meblach pięknie:-) i nauczyła się delikatnie siadać bo na początku wolała nas lub robiła bum na podłogę plus płacz bo dupka boli;-) pomyślała, poprobowala i wykombinowala:-)

Iwon Julek je jajecznicę??? Naprawdę???:p:p:p:p:p
G je mnóstwo rzeczy. Wczoraj opitoliła żółtka z półtora jajka (na oko) np.

Wiecie co, wczoraj kupiłam dwa szaliki /apaszki i zabawną była myśl, że będziemy sobie je z G pożyczać -pasują i mnie i jej... kosmos:-D:-D:-D:-D

Gratki dla nowych umiejętności :-):-):-) chodzenia samodzielnie, z trzymanką, przy meblach, raczkowania, nocnikowania i w ogóle:-):-) tak się ciepło robi gdy patrzymy na rozwój naszych bąbli :-D:-D:-D

Hej,
więc podsumowując - dentystka mogła mnie w czwartek o 13 przyjąć - tylko w czwartek nie mam niani wiec odpada - sta 21 maja.
Wrrrrrrrrrrrrr

Wkurza mnie bo cały czas sobie urażam. Moze schudne bo jeść nie bardzo moge. Reaguje mi na ciepłe, zimne słodkie :)

W sprawie mniejsc polecanych na wakacje:
polska - świnoujście, karpacz, michałki :) bieszczady
chorwaja - tylko i wyłacznie primosten :) i to nie to ze nie byłam gdzie indziej - zjechane mam od góry do dołu czyli od fasana do dybrownika. Ale primosten mnie ujeło - śliczne miasteczko w którym jest co robic wieczorami. A ponad to rewelacyjna baza wypadowa do zwiedzania. Super połozone wiem zarówno split, trogir, szybennik mozna zwiedzieć. I wodospady.....
węgry - ja bardzo lubie hajduszoboszlo
no i dla bardziej zaawansowanych i nie bojących się - azja. indonezja, tajlandia, malezja

Uczulenie - moja odpukac nie ma jak na razie na nic. Jedyne co to podrażnienie wokół ust miała po korniszonach. No ale ja też bym pewnie miała po długim memlaniu korniszonów.
Melon moze uczulić tak samo jak wszystko inne. Mojej koleżanki córka ma uczulenie na jabłko, córa innej - na marchew.

Młodak - co stosujesz na policzki u Szymka? Koleżance dermatolog cały czas sterydy zapisuje a ona nie chce maleństwa faszerować i szuka jakiejś alternatywy

Aylin uuuu, niefajnie z tym zębem. Ale pomysł dietki przy okazji, czemu nie? I tego się trzymaj ;-)
Kusisz strasznie tymi podróżami :cool2: Zaraz pewnie zapomnę o miejscowościach, które wymieniłaś, bo w tym roku raczej zostajemy w PL, ale Chorwację planujemy na pewno i wtedy się przypomnę :sorry: Fajnie mieć kogoś, kto przetarł szlaki :tak:

Kasieńka mój też ma za sobą premierę mleka zwykłego - teściowa - dynianka - przyczajony tygrys ukryty smok :ninja2::-D

Alijenka biedna Ty, biedna mała, biedne Wy, tulę, tulę, tulę :-)

Aga szczerze mówiąc ciężko mi nawet komentować Twoje przeboje z porządkami, bo masz ewidentnie pod górkę :sorry: Niedobra piwnica, oj niedobra :-D;-)

Zaza i to mi się podoba, wierna BB w obliczu największych zagrożeń :-D Choć wiatr w oczy będzie wiał, a mróz zaiskrzy się na stopach, ja będę szła :-D

MsMickey no to zaczyna się babska komitywa, co? ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon dokładnie:-):-):-)
tylko wiesz, już widzę ustalanie: JA dziś to zakładam!!! no ale kiedyś było to samo w pewnym sensie: dziś dziecko nr 3 zakłada buty;-)

Do góry