reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hmm ciekawe czy Antek pije wystarczającą ilość mleka:confused::confused:

No i mam mega wkur... od remontu czyli juz miesiąc leżą jakieś rzeczy do wyniesienia do piwnicy :/ ale pierw trzeba w niej posprzątać i co? Dziś sprzedałam A siostrzenicy i jej narzeczonemu na długi spacer by zrobić w piwnicy porządek, przebrałam się w dresy i :wściekła/y::wściekła/y: moi domownicy zabrali m klucz od piwnicy do pracy ......

reklama
No i póki co muszę zrobić przerwę w dawaniu młodej biszkopta... wyszła jej pokrzywka. Pojawia się na rączce i po jakimś czasie znika, pojawia się też na drugiej :baffled: czyżby to białko w biszkopcie?? U teściowej jadła i było oki, ale teraz zjadła na pewno więcej. Dziś już raczej nic nowego nie jadła, więc póki co obstawiam biszkopt. Ja pokrzywkę miałam raz w życiu i do tej pory nie wiem po czym.

Bry!

Przychodzi dzisiaj do mnie koleżanka fryzjerka - mam nadzieję, że zrobi ze mną porządek, a przynajmniej na mojej głowie go zaprowadzi.

ale Ci fajnie, mi też przydałby się już fryzjer.

Czy Wasze pociechy maja jeszcze ciemiaczko wyczuwalne? Bo u nas to juz takie tyci tyci jest.

moja ma jeszcze wyczuwalne, ale znacznie jej się zmniejszyło, jak zaczęła przebywać więcej na słońcu.

Munka czekam na nowe nagrania :) I kciuki za szybkie wycwiczenie przepony. Ja dzisiaj sie rzucilam na cwiczenia na miesnie brzucha :baffled: Wiedzialam, ze kondycja gorsza niz wczesniej, ale zeby az do tego stopnia :shocked2: Nie ma zmiluj, biore sie, bo niedlugo zamiast siedziec na kanapie to sie bede rozlewac, bo miesnie znikaja.

Dzisiaj mamy rocznice zarecznyn. W ramach drobnego upominku kupilam L gre, ciekawe czy ja cos dostane :sorry2: Jak znowu flaszke to sie zaczne powaznie martwic :sorry2:

powodzenia w ćwiczeniach!! Jaką grę kupiłaś?
Dostałaś już flachę?? :-D:-D

Pochwale sie ze moje dziecko chodzi samodzielnie. Po prostu puścił się mojej ręki i poszedł. Zdarzaja sie upadki ale coraz pewniej sie glut czuje. Swietnym motywatorem sa uciekające koty i psy. Bosko to wygląda.

Brawa dla Szymka!!

Buziaki dla Wojtusia!

hhmm...przypomniało mi się, że młoda jadła też wczoraj pierwszy raz melona... może uczulać?

Ostatnia edycja:
Niespodzianka - nie pochwalę się, bo przełożyłyśmy wizytę na jutro. Koleżance coś wypadło, a mi nawet to na rękę, bo włosy mi bardzo szybko rosną i będą do soboty mniejsze odrościki.

Muńka - dopiero 2 tyg. temu dowiedziałam się, że ta dziewczyna chodzi do szkoły fryzjerskiej i działa tez po domach, a znamy się chyba z 6 lat.
W sobotę idziemy na komunię i chciałabym jak ludź wyglądać.

Ostatnia edycja:
mlodak gratulacje dla Szymka!!!!
aga no nie dziwię ci się, że się wkurw.łaś:no:
Katrina ja też marzę o fryzjerze, ale czekam na czerwiec, żeby być świeżo zrobiona na 18-tke i roczek ;-)

Muńka melon jest chyba mało uczulający, chyba córeczka Claudette miała problemy z uczuleniem na prawie wszystkie owoce, a melon był OK, ja osobiście obstawiałabym białka :sorry2:

No i mam mega wkur... od remontu czyli juz miesiąc leżą jakieś rzeczy do wyniesienia do piwnicy :/ ale pierw trzeba w niej posprzątać i co? Dziś sprzedałam A siostrzenicy i jej narzeczonemu na długi spacer by zrobić w piwnicy porządek, przebrałam się w dresy i :wściekła/y::wściekła/y: moi domownicy zabrali m klucz od piwnicy do pracy ......

buuuuuuuu...... a daleko od domu pracuja? moze by dalo rade podjechac i odebrac?

Pochwale sie ze moje dziecko chodzi samodzielnie. Po prostu puścił się mojej ręki i poszedł. Zdarzaja sie upadki ale coraz pewniej sie glut czuje. Swietnym motywatorem sa uciekające koty i psy. Bosko to wygląda.

BRAWO!!! kolejny samodzielny chlopczyk :-) :dry: no dalej dziewczyny ktora pierwsza???

Sunshine obok mnie jest klinika specjalistyczna gdzie zakladaja spirale, wiec jesli bym sie decydowala to tylko tam. Kolezanka byla w zwyklej przychodni i mowila, ze nie dosc ze bolalo okropnie to i tak nie byli w stanie jej zalozyc i odeslali do gina.

Dzisiaj mamy rocznice zarecznyn. W ramach drobnego upominku kupilam L gre, ciekawe czy ja cos dostane :sorry2: Jak znowu flaszke to sie zaczne powaznie martwic :sorry2:

Dobrze, ze macie cos takiego :tak: w takim razie powinno byc oki ;-)
I udanej rocznicy :-D;-)

Munka- zgadza sie, ze Claudette pisala ze jej Lenka nie ma uczulenia na melon wiec raczej to bialko w biszkopcie.... :dry:

Katrina- ja tym razem chyba w PL sie obetne... czekamy na Twoje fotki ;-)

Moja corcia wrocila dzis z guzem na czole :-( podobno uderzyla sie tamburynem :dry::-(

Aaaa i mamy gorna lewa jedyneczke :-):-):-)

Sunshine gratuluje zebolka :) Moj ma dwa guzy wiec moga sobie z Aurelka piatki przybic. Tak masakrycznie cieszyl sie na widok taty, ze przywalil w futryne i wyglada teraz troche jak hellboy.

Munka kupilam nowego God of war - teraz chyba zaluje ;-) Malz gra, ja przy kompie - ale swieczki zapalil zeby romantycznie bylo ;-)

Mloda K skoro stringi to nie ma sie co martwic - widocznie lubi Cie w nich ogladac ;-) No i oczywiscie ucaluj Szymusia od ciotki - gratuluje pierwszych kroczkow :)

Katrina w takim razie czekam na jutro.

Aga ale pech... Nastepnym razem na pewno nie zapomna zostawic klucza.

Uwaga uwaga nie zgadniecie co dostalam ;-) Malz przyniosl Jacka Danielsa :-p

Ale nie tylko - dostalam tez hula hop :) i juz hulalam - cos czuje, ze beda siniaki :/

Muńka melon jest chyba mało uczulający, chyba córeczka Claudette miała problemy z uczuleniem na prawie wszystkie owoce, a melon był OK, ja osobiście obstawiałabym białka :sorry2:

no właśnie pamiętam tą sytuację,dlatego trochę by mnie to dziwiło, choć niby w necie piszą, że może uczulać...

Moja corcia wrocila dzis z guzem na czole :-( podobno uderzyla sie tamburynem :dry::-(

może to z miłości do muzyki ;-)

Munka kupilam nowego God of war - teraz chyba zaluje ;-) Malz gra, ja przy kompie - ale swieczki zapalil zeby romantycznie bylo ;-)

Uwaga uwaga nie zgadniecie co dostalam ;-) Malz przyniosl Jacka Danielsa :-p

Ale nie tylko - dostalam tez hula hop :) i juz hulalam - cos czuje, ze beda siniaki :/

to masz chłopa z głowy! :-) udanej hula hopanki ;-)

reklama
Pola sama przeszła dziś całą długość przedpokoju!:D Duma mnie rozpiera!
Normalnie boi się puścić, a dziś dostała chleb i poszła dać psu - zupełnie nie zorientowała się, że niczego się nie trzyma:p

muńka
ja z kolei robiłam młodej na Wielkanoc piernik żytni i wciągała aż się kurzyło:) Przepis dla skazowców, więc można sobie zmodyfikować. Polecam: Piernik żytni / Przepisy kulinarne - MojeAlergie.pl | ABC Alergii | Rodzaje alergii | Porady dla alergików Co do pokrzywki też miałam raz w życiu i nie wiem od czego:p

mlodak ja jeszcze ciemiączko wyczuwam, ale zmniejszyło się

agaundpestka zapał i chęć była:D Przynajmniej czas miałaś dla siebie:p

sunshine moja miała już tyle guzów i siniaków, że ciężko zliczyć, a to dopiero początek:p Najlepiej pomaga arnika w żelu (poleciła mi pediatra i muszę powiedzieć, że doskonale działa)

iwon Polka na śniadanie 120ml kaszy łyżeczką, a na kolację 150ml. Do tego cyc, ale ciężko obliczyć ile wypija:p

Ostatnia edycja:
Do góry