reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Andzia mam nadzieje, ze wiesz, ze tylko zartowalam. Przeciez polowa dziewczyn na forum jest w podobnym (emerytalnym ;-)) wieku.

A co do mody to ostatnio przegladalam swoje laszki i stwierdzilam, ze mam malo kobiecych ciuszkow. Wiecznie tylko jeansy, t-shirty, bluzy. Nawet apaszki/szaliki, ktore moglyby ozywic stroj mam w takich burych kolorach :confused2: Przydalby sie jakies zakupy, ale skad wziac na to kase? Chce mi ktos dac? :laugh2:

reklama
Hellloooo

Nadrabiam Was caly dzien w pracy przez co nie pamietam co, ktorej i dlaczego :confused2::sorry::-(

Utkiwly mi w glowie dwa niespodziewane zabki u Gochny i Martynki ;-)
I buty Andzi ;-) zalezy jaki masz styl ;-) do retro (ktory ja uwielbiam) by pasowaly :tak::-)

Niespodzianka - no ja tez zrobiłam z grubsza przegląd szafy i..... rozpacz!!! Ale mam zamiar wziąć się za siebie, mam nadzieję, że po zmianie antykoncepcji trochę lepiej mi pójdzie i wrócę do mojego rozmiaru. Wtedy zrobię skok na jakiś sklep i zaszaleje.

andzia jeszcze wracając do tematu butów to wydaje mi się, że ten fason to tylko do sukienki czy garsonki pasuje, bo inaczej to rzeczywiście może wyjść geriatryczne ;)

mam wkur.wa na moja teściową, jak co dzień zresztą :/ po akcjach jak nie chciała się przyznać, że S czymś dokarmia, zaczęłam jej po złości odliczać mleko do takiego pojemniczka, szykuję 210ml wody co dla S jest z zapasem, ale od kilku dni znowu mleko znika z puszki:wściekła/y::wściekła/y: przedostatnio w środę, pytałam wprost czy dala mu więcej mleka, odp że nie, dzisiaj znowu brała, nawet nie pytam, tylko zacznę chować mleko przed nią, bo ja już nie mam pojęcia co ona z tym mlekiem robi?

Katrina a jaka anty stosujesz jesli mozna wiedziec? I na jaka zmieniasz? Ja sie przymierzam caly czas do podjecia decyzji na ten temat. Na razie gumki, ale studza nastroj :confused2:

Zaza moze ona sama to mleko zjada :eek: Moja siostra mi podjadala jak bylam mala :confused2: Nie dziwie sie, ze masz wk..wa - jak zwykle robi po swojemu. Moze rzeczywiscie chowaj mleko, bedziesz miala pewnosc, ze nie podaje.

Ja tak na szybko bo mała już uwieszona i ryczy

boszeeeeeeeeee mam dość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alijenka
a czemu nie planujesz drugiego dziecia? Taka wasza wspólna decyzja czy chwilowy objaw zmęczenia pierwszym dzieckiem? :sorry:;-)
jestem za stara na drugie dziecko, zresztą nie uśmiecha mi się zaś chodzić w ciąży walczyć z cukrzycą i się tak męczyć
iwon my jedziemy ze znajomymi i ich dziećmi do Chorwacji, ale na spontanie. Gdzie dojedziemy, gdzie nam się spodoba tam się zatrzymamy i poszukamy lokum:D

agaundpestka i alijenka jak ja wam cholernie zazdroszczę! Zdjęcia BOSKIE, kurde brakuje mi tam Polki!
spokojnie i Twoja Pola też będzie na zdjęciach :-)
witam

przepraszam, że się nie udzielałam parę dni, ale znówu ciche dni w moim małżnstie nastały i nie chciałam wam tu mojego wisielczego nastroju wciskać ;-)
po to jesteśmy aby i takie nastroje tu nam ukazywać :-D

i koniec bo łzy krokodyle już lecą u Niuśki

agaundpestka i alijenka no nie mogę się doczekać:D Aga dawaj i czwartą mamuśkę z bobasem!

ja zaś w swojej szafie mam wszystko czarne. szare i brązowe, bo innych kolorów nie uznaję:p

andzia to ty pisałaś, że na mleko ha z bebilon pepti przechodzicie? I jak? Ja 3-tygodnie temu przeszłam na hipp ha i jestem zadowolona (kupa śliczna, brak wysypki czy suchych plam, no i dziecię mi lepiej pije):p

dzięki za info o Primosten!

Andzia mam nadzieje, ze wiesz, ze tylko zartowalam. Przeciez polowa dziewczyn na forum jest w podobnym (emerytalnym ;-)) wieku.

A co do mody to ostatnio przegladalam swoje laszki i stwierdzilam, ze mam malo kobiecych ciuszkow. Wiecznie tylko jeansy, t-shirty, bluzy. Nawet apaszki/szaliki, ktore moglyby ozywic stroj mam w takich burych kolorach :confused2: Przydalby sie jakies zakupy, ale skad wziac na to kase? Chce mi ktos dac? :laugh2:
wiem, wiem:-D:tak: Moja szafa wyglada podobnie.

Hellloooo

Nadrabiam Was caly dzien w pracy przez co nie pamietam co, ktorej i dlaczego :confused2::sorry::-(

Utkiwly mi w glowie dwa niespodziewane zabki u Gochny i Martynki ;-)
I buty Andzi ;-) zalezy jaki masz styl ;-) do retro (ktory ja uwielbiam) by pasowaly :tak::-)

No wlasnie chodzi o to, ze styl to ja mam nijaki, ale raczej luzny.:cool2:

andzia jeszcze wracając do tematu butów to wydaje mi się, że ten fason to tylko do sukienki czy garsonki pasuje, bo inaczej to rzeczywiście może wyjść geriatryczne ;)

mam wkur.wa na moja teściową, jak co dzień zresztą :/ po akcjach jak nie chciała się przyznać, że S czymś dokarmia, zaczęłam jej po złości odliczać mleko do takiego pojemniczka, szykuję 210ml wody co dla S jest z zapasem, ale od kilku dni znowu mleko znika z puszki:wściekła/y::wściekła/y: przedostatnio w środę, pytałam wprost czy dala mu więcej mleka, odp że nie, dzisiaj znowu brała, nawet nie pytam, tylko zacznę chować mleko przed nią, bo ja już nie mam pojęcia co ona z tym mlekiem robi?

no to mamy odpowiedz- oddaje buty- bo sukienki to mam ze trzy i tylko w jednej chodze nacodzien (ale nie codziennie oczywiscie:-p)

Ja rowniez uwazam, ze twoja tesciowa to amatorka mm.:tak:

andzia to ty pisałaś, że na mleko ha z bebilon pepti przechodzicie? I jak? Ja 3-tygodnie temu przeszłam na hipp ha i jestem zadowolona (kupa śliczna, brak wysypki czy suchych plam, no i dziecię mi lepiej pije):p

tak ja. narazie pol na pol daje, ale tez chyba kupie hipp, bo kupki dziwne.

do pozniej

Moje dziecię po raz pierwszy od x czasu zasnęło samo bez płaczu :szok: No, no, podoba mi się ta zmiana ;-)

M. i starszak na zakupach (mam nadzieję, że przywiozą jakieś winko :cool2:), a ja siądnę chyba przed tv i oddam lubieżnemu skakaniu po kanałach ;-)

Zaza a może teściowa daje więcej mleka, bo mały ma większy apetyt? A Tobie wciska kit, bo się boi powiedzieć prawdę :sorry:

Ja mojej aż tak nie wyznaczam porcji, po prostu ma się trzymać mniej więcej harmonogramu, ale jak coś tam mu da po swojemu, to mnie to jakoś nie bierze :sorry: Jak bąbel był młodszy, to przeżywałam, a teraz luz. Mam do niej zaufanie, no może z tą dynianką ciut przesadziła :-D

reklama
wlasnie 15 m od mojego balkonu przechodzi sie lis, a 30 m dalej chodza sarenki.:-) - normalnie jak na wsi pod lasem.

moj Adi znowu chory, tym razem gardlo. Goraczka i antybiotyk - nastepny weekend w domu. pieknie:-:)-(

Iwon tez chetnie bym sie napila, ale nie moge. :-(

Do góry