reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Waris/Kasienka/Munka- zdrowka dla dzieciaczkow :tak::-)

Waris- dla mnie kupno butow nie jest hop-siup a co dopeiro materialy do urzadzenia domu :sorry2: chyba powinnam juz zczac planowac :dry::-D CO do zaproszen to nie robie bo bedzie tan sam sklad co na chrzcinach czyli najblizsza rodzina 9osob z nami...
Macku- &&&& za dalsza motywacje - ZUMBA
Kasienka- super postepy oby tak dalej :tak:
Polaa- moze jak pogoda sie zmieni to bedzie lepiej i ta deprecha minie.... :tak: ostatnio duzo sie dzialo w Twoim zyciu wiec daj sobie czas :tak:
Iwon/Josie- podpinam sie do Was, tez zostawilam grzecznego i wygralam niegrzecznego chlopca- powod nie lubie nudy :sorry2: i nie zaluje wyboru :no: czasem jest jak wloskie malzenstwo ale po prawie 10 latch bycia razem jeszcze potrafi mnie zaskoczyc i to w nim kocham :tak::-)
Alijenka- pogoda sie zmieni i bedzie lepiej, potem wroci Twoj mezulek i deprecha minie :tak::-) P.S Super fotki na basenie- pforesjonalne? bo na takie wygladaja :tak:

A ja mam pytanko odnosnie miodu i pomaranczy :cool2: w przepisach od 10m-ca znalazlam miod, a czytalam gdzies, ze do roku nie powinno sie podawac :dry: z cytrusami to samo do roku nie, a w kaszkach jest juz od 9 m-ca :eek: wiem, ze tam nie ma duzo ale sam fakt :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Sunshine ja wczoraj małej podawałam pomarańcza tak troszeczkę ale miodu nie daję
a zdjęcia hmmmmm nie wiem czy profesjonalne bo robił je tato jednego z niemowlaków ale bardzo często słyszę jak mówią mi że to niemożliwe że to fotomontaż

Kasienka gratuluję postępów Nikosia :-)

Waris ja nie robię żadnych zaproszeń, nawet na chrzciny nie dawałam zaproszeń

Kuźwa czy ta pogoda się kiedyś poprawi :-:)szok::-:)baffled::baffled::-:)szok:

Kasienka Nikos szaleje :szok: jestem w szoku, musze mojego podszkolic :-D garnuszka nie czai, schodzenie mu nadal nie wychodzi, tzn jak go ustawie dupka to wie co ma robic ale zeby sie sam ustawil odpowiednio to nie...
no i te kupki na nocnik, rewelacja. jak wrocimy do Krakowa to tez zaczynamy z nocnikiem. tylko jak on tam usiedzi....

Sunshine w polskich produktach nie widzialam cytrusow ani miodu w skladzie. pewnie dzieci w UK moga po 4 miesiacu :-D:confused: ja nie daje miodu, a pomarancze raz sprobowal, i cytryne jak widzi to musi polizac. ale alergii nie widzialam. przedwczoraj dostal tez kawaleczek truskawy, a wczoraj kawal arbuza. ogolnie dosc sie wyluzowalam z rozszerzaniem diety bo widze ze chetnie je to co my.

ostatnio zjada z nami obiad. sloiczkow juz nie tknie... wczoraj jedlismy spaghetti. jemu dalam makaron z gotowanym kurczakiem i pomidorami ze sloika (babci). dzis noga z kurczaka z piekarnika i ziemniaki. tylko ze malo tego je, na moje oko to tak pol sloiczka by wychodzilo. wiecej nie wcisnie a pozniej marudzi ze glodny wiec mu daje mleko, ktore wypija cale bez zadnego marudzenia. czy on kiedys sie nauczy jesc???

ide na ognisko i piwko :D

Ostatnia edycja:
Hejlo!!

Znalazłam lapka :-D

Nie wyjechaliśmy jeszcze, bo oboje mieliśmy dość wszystkiego po tym całym zamieszaniu, poza tym chcemy, żeby Gabi zupełnie wyzdrowiała i pewnie pojedziemy dopiero w piątek.
Dzięki temu praktycznie wsio w domu zrobione :-D może jutro uda mi się okna pomyć, jeśli pogoda pozwoli.

Muńka jak Gabiszon? Lepiej?

Lepiej, lepiej, tylko tak się rozpaskudziła, że dzisiaj więcej dnia przepłakała, bo chciała tylko na rączkach :baffled: I do tego częściej chce smoka, a dostawała tylko do snu...ehhh..mam nadzieje, że jej to minie.

Hehe - widzę, że pochwały na ogólnym, a bluzgi tylko na zamkniętym ;-):-D

:-D:-p:-p

Dziewczyny robicie zaproszenia na urodzinki maluszków? Bo ja zamówiłam. Która ma jeszcze jakieś pomysły na niezapomniane urodzinki?

zaproszenia robiłam na chrzciny, teraz nie zrobię. Może tylko jakiś mały drobiazg dla każdego gościa. Ja na chrzcinach dałam coś takiego:

PODZIEKOWANIA MANGESY MINI RAMECZKI NA CHRZEST (3211632851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

fajnie wykonane, ale niestety jak spadnie ( spadło już wszystkim :-)) to się niszczy. Moja siorka zamówiła na roczek fajniejsze magnesy, bo takie płaskie.
A co do pomysłów, to jeszcze myślę.

Kasienka -
no to zięć mi się trafił !! :-) jestem z niego dumna!

Mam problem, bo nie mogę znaleźć w necie instrukcji do piekarnika, który tu jest i kompletnie nie wiem jak z niego korzystać :baffled:

Ostatnia edycja:
Muńka widzę że już się prawie zadomowiłaś na dobre w nowym miejscu no i dobrze !!!! tak powinno być :-)

A ja zauważyłam że moja mała jak chodzi za pchaczem to tak dziwnie stawia jedną nogę, a jak ją prowadzam za rączki czy trzymając pod paszki wszystko jest oki hmmmmmmm ciekawe, a po drugie Muńka mam pytanie do Ciebie moja Niuśka ma takie dziwnie odstające ostatnie łuki żeber czytałam że to może być wada od wczesnego sadzania dziecka lub od wkładania w leżaczek, ja tego nie robiłam mała tylko jadła w leżaczku i może czasami na parę minut ją zamykałam jak musiałam coś zrobić i dodam że ona ma tak od zawsze od kąd pamiętam, co z tym robić?? martwić się ????

Josie- te pomarancze w w kaszce z PL Bobovita smaczna kolacja....
zazdroszcze ogniska... i pifffka.....

Munka- zdarzylas sie rozpakowac i juz sie bierzesz za pieczenie:-D

Alijenka- tez ciekawa jestem co u Sicil..... a Gulio 2 kwietnia skonczyl roczek :sorry2: a my zaraz sie nie obejrzymy u nas zaczna sie roczki :shocked2:

Widac ze dlugiiiii weeekend :-D Lece mecz obejrzec ;-)

reklama
Muńka widzę że już się prawie zadomowiłaś na dobre w nowym miejscu no i dobrze !!!! tak powinno być :-)

A ja zauważyłam że moja mała jak chodzi za pchaczem to tak dziwnie stawia jedną nogę, a jak ją prowadzam za rączki czy trzymając pod paszki wszystko jest oki hmmmmmmm ciekawe, a po drugie Muńka mam pytanie do Ciebie moja Niuśka ma takie dziwnie odstające ostatnie łuki żeber czytałam że to może być wada od wczesnego sadzania dziecka lub od wkładania w leżaczek, ja tego nie robiłam mała tylko jadła w leżaczku i może czasami na parę minut ją zamykałam jak musiałam coś zrobić i dodam że ona ma tak od zawsze od kąd pamiętam, co z tym robić?? martwić się ????

Z tą nóżką, to może być tak, że po prostu idąc z pchaczem musi bardziej kontrolować równowagę i do końca jeszcze jej to chodzenie nie wychodzi. Z mamą bezpieczniej ;-) Zobaczysz jak sobie będzie radziła potem, jak już nabierze wprawy w chodzeniu, jeśli nadal nóżkę będzie źle stawiała, to do ortopedy.

A co do żeber - najlepiej pogadać o tym z lekarzem. Może to wynikać ze słabych mięśni brzuszka i wtedy trzeba by je wzmocnić. Czasem w miarę rozwoju to się normuje. Niektórzy lekarze wiążą to z krzywicą i zapisują większą dawkę wit.D, choć jak dla mnie, same odstające żebra nie są oznaką krzywicy, więc nie ma co się tym stresować. Powiedz o swoim niepokoju lekarzowi, może coś mądrego powie ;-) a nikt nie zwrócił nigdy na to uwagi?

Do góry