reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny - szczególnie December i Kasieńka, i te dziewczyny co mają/będą miały dzieci w żłobkach - dostałam wiadomość od mojej pediatry, ze dzieci które chodzą do żłobka mają darmową szczepionkę na ospę wietrzną!!! :)
Tylko moja się do żłobka nie dostała, ale będę walczyć...

W niektórych miastach nawet na pneumokoki są darmowe :-)

Zobacz załącznik 554646

A gdyby któraś była zainteresowana mam do sprzedania sandałki rozmiar 19- Nowe za 100zł. Moje złe wycelowanie Antka rozmiaru na wakacje.
Zobacz załącznik 554652

edek:
Sunshine widziałam ostatnio już zdjęcia Aurelki i niani i miałam pisać, ze wygląda na zadowoloną :) fajnie mała nie będzie miała stresu, ze zmianą itp. Myslę, ze to dobra decyzja!!

A jaki rozmiar chcesz te adidasy? Ja mam prawie nowe 20 (niebieskie)

Ostatnia edycja:
reklama
Padaaaaamm....!! Szwagierka przyszła i powiedziała: ojoj...nie widać, żebyście już coś wywieźli... No i tak to wygląda. Już dużo kursów mąż zrobił z załadowanym autem po brzegi...a tu nadal fullll gratów!!! no, ale do przodu. Fajnie, że mielśmy pomoc, bo dużo zapakowaliśmy, ale niestety na jutro sporo zostanie. No i jeszcze to przeziębienie Gabioszki... Ciężko jej było usnąć, więc tak smęciła bidulka aż padła.

Munka - no miałaś, miałaś, ale wypiłam piffko i zdecydowałam, że jutro zrobię jednak Chili con carne - Przepis i poszłam lulu

ja nie wiedziałam dokładnie, który, bo pisałaś na początku kwietnia, że za dwa tygodnie. Myślałam, że dasz cynka wcześniej i wtedy pewnie nie piłabyś sama. No, ale w takim razie życzę Ci duuuuuużoooo zdrówka!!!!!!!:-)

Dziewczyny czy jak jest tak ciepło, to ubieracie bąblom kurteczkę na spacer? Ja dzisiaj szłam o 17-tej, ale było tak ładnie, że ubrałam mu sam cieplejszy bezrękawnik.

I jeszcze jedno - jak dajecie bąblom np. bułkę z szynką czy jajecznicę, to traktujecie to jako osobny posiłek (jeśli tak, to zamiast czego) czy tak tylko jako dodatek pomiędzy?

Ja dziś z G nie wychodziłam, ale ubrałabym jej pewnie body z długim rękawem i spodniachy, a bluzę zapakowałabym do wózia.

Gabi je kromkę wtedy kiedy my śniadanie, czyli tak ok. 1,5 godzinki po swoim pierwszym porannym mleku. Nie traktuję tego jako zamiennik innego posiłku. Wciąga potem 210ml kaszy.

Spadam dalej pakować. Rany!!! a potem jeszcze rozpakowywanie!!!! Mam nadzieję, że podczas majówki nie będę za bardzo myślała o tym co mnie czeka po powrocie...

Pamka współczuję jazdy z alergią :szok: Ja miałam podobną akcję raz w życiu. Po obiedzie w pracy nagle zaczęłam się robić czerwona, puchłam i swędziała mnie skóra. Przyjechało pogotowie, zastrzyk w dupiszona i wieczorem zaczęłam znowu przypominać człowieka ;-) Do dzisiaj nie wiem, co to było. Podejrzewam seler, ale jem normalnie i już nic się nie dzieje. I nie chcę Cię martwić, ale faktycznie wygląda mi na to, że to alergia krzyżowa - wskazuje na to ten gilek i łzawienie. Mam alergika w domu, wprawdzie nie pokarmowego (starszak) i przeszłam już sporą drogę więc jakbyś potrzebowała o coś spytać, dawaj śmiało :blink:

Iwon dziękuję w razie pytań na pewno skorzystam. Ogólnie mam od tego zdarzenia wrażenie, że trochę łzawią mu oczy... muszę umówić się do lekarza.
na 100% będzie w sobotę :-) a parapetówka, jak wsio poukładam, sprzątnę i będę mogła przyjąć tak dużą ilość bab :-D

Oj będzie impreza :tak::tak:
Najważniejsze to mieć to już za sobą- tzn przeprowadzkę nie imprezę:-D

Agaundpestka- PAMIĘTAŁAŚ!!!! Normalnie w szoku jestem... A jak czytam, że Ty znowu prasujesz to od razu mi się wstyd robi bo ja Julka prasowanie zostawiam niani:zawstydzona/y:
Sunshine- Aurelka wygląda na bardzo zadowoloną i fajnie, że postanowiliście jej nie przenosić:tak:

Dziewczyny co do butów- mój Julek już chodzi ładnie trzymany za dwie rączki i musiałam mu kupić i szczerze mówiąc zlazłam z 7 sklepów i w końcu buty kupiłam w Deichmanie. Te elefanten czy jakoś tak- mają skórzaną wkładkę i tylko w tych butach Julek chciał chodzić przy innych nawet nie było opcji- Wybredny jest:-D

Agaundpestka - no to jutro imprezowy dzien: parapetowka u Munki i roczek Julka.:happy2:

Tak dziewczyny jutro u nas impreza. Mój KJ już dostał rowerek od dziadków, klocki od niani, ogromne wywrotkę ma dostać od moich rodziców, basen z kulkami od chrzestnej i zobaczymy co się przyplącze jeszcze- rodzice nie mogą się zdecydować dalej co kupić bo wszystkie pomysły zostały wykupione przez innych...

Wiecie, że rok temu był ładny i słoneczny czwartek? Dobrze pamiętam popołudnie bo spędziłam je na ogrodzie wygrzewając brzuch z J w słoneczku no i oczywiście byłam na wizycie u gina, który powiedział, że nic się nie dzieje a następnego dnia przeżył szok jak zobaczył mnie na porodówce:-D:-D

Iwon u nas bylo dzisiaj 26 stopni wiec kurtka odpada ... dostal bodziaka z dlugim i skarpety podkolanowki ale siedzial w nosidelku wiec niewiele golego mu wystawalo ... ja kanapeczke lub cos innego takiego lekkiego robie kolo 18 bo on je o 14 mleko w zlobku a potem kolacyjne kolo 20/21 wiec u nas jest to jakby zastapiony posilek

Rysica oooo musze dopytac sie lekarki jak w koncu dojdziemy :|, no i trzymam kciuki zeby Monia jednak dostala zlobek

Katrina sssstttttooooo latek !!!!!

Muńka mi tez to przeszlo przez mysl ... ale bysmy mialy ubaw :p

bylam jeszcze raz w deichmanie przymierzylismy inne butki i juz ladniej w nich ustawial stopke bo bardziej dopasowane... mam jednak dylemat bo wszedzie jest napisane zeby kupowac 1cm wiecej ... a 1cm dla takiego niemowlaka po zmierzeniu to jedst dwa rozmiary ... u mojego jeden rozmiar wieksze to 20, a 1cm wieksze to 21 i jakie mam kupic ? a moze kupic 21 bo i tak poki co chodzic raczej nie chodzi duzo a noga mu pewnie jeszcze podrosnie to by byly jak znalazl na kolejne miesiace ??

Jejjju zaczynaja sie wspomnienia z porodowki:))))))) najlepszego dla julcia!!!!

Munka dzieki dzieki jest slodziak a i owszem:)

Iwon to twoj starszak ma alergie n pylki? Moj nadal lzawi i katar ma jak tylko wyjdziemy z domu. Po majowym jedziemy do lekarza. A co z odczulaniem? Ja nigdy nie bylam nawet na testach ale jakos strasznie mi nie przeszkadza moja alergia. No ale wolalabym zeby sie mlody nie meczyl

My juz u moich rodzicow. Mlody na kolacje zjadl pol miski pomidorowki mojej mamy i poprawil plackiem drozdzowym taty!!!! Szok!!!!!

A kanapki traktujemy jak przekaski:)

Baby ja na szybko - pytałam o sandały, czy kupujecie na teraz czy na cieplejsze dni? Proszę mi tu odpowiedzieć, bo na zakupy się dzisiaj wybieram ;-)
A teraz nie są już cieplejsze dni??

Iwon gdybym musiala kupic teraz to wybralabym cos takiego lub podobnego
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-21363/38G - tylko nie wiem jak z ta kostka, tzn. czy jest za czy przed??
Moja siostrzenica nie była z nich zadowolona, młoda nie mogła chodzić w nich bez skarpety, bo cały czas jej paluszek bokiem wychodził.

Dziewczyny czy jak jest tak ciepło, to ubieracie bąblom kurteczkę na spacer? Ja dzisiaj szłam o 17-tej, ale było tak ładnie, że ubrałam mu sam cieplejszy bezrękawnik.

I jeszcze jedno - jak dajecie bąblom np. bułkę z szynką czy jajecznicę, to traktujecie to jako osobny posiłek (jeśli tak, to zamiast czego) czy tak tylko jako dodatek pomiędzy?

He, he dzisiaj mam fazę na pytania ;-)
Kurtkę miał jakiś tydzień temu, a z jedzeniem to jak je bułeczkę to zastępuje mu posiłek, albo wydłużam przerwę.

A jaki rozmiar chcesz te adidasy? Ja mam prawie nowe 20 (niebieskie)
Dzięki te adidasa dostaliśmy właśnie nówki i się zastanawiałam czy mogę mu zakładać.

Pamka no jak ciotka może nie pamiętac :D a z tym prasowaniem to się nie martw też byłam nianią i prasowalam:D

Kasiekz udanego wyjazdu i do zobaczenia po powrocie :)

Josie super sobie radzi!!

Ja dziś uznałam, ze piękna pogoda i szkoda dnia marnować więc się spakowaliśmy i pojechaliśmy do przyjaciółki na ogródek :) ona ma dorastające siostrzenice i się kłóciły która ma się teraz A opiekować, a ja mogłam odpoczywać :D
Kurcze jak Was czytam to jak ubieracie maluchy to się zastanawiam czy ja nie przesadzam, ale większość dzieciaków tak chowałam i żadne nie chorowały. A dziś miał koszulkę z krótkim rękawkiem i podwinięte spodenki na rybaczki i przez pewien czas nawet bez skarpet był. Ja tez noszę sandały i gołe stopy. Od jakiegoś czasu nosi czapkę z daszkiem, a kurtkę nie wiem kiedy ostatni raz miał.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - szczególnie December i Kasieńka, i te dziewczyny co mają/będą miały dzieci w żłobkach - dostałam wiadomość od mojej pediatry, ze dzieci które chodzą do żłobka mają darmową szczepionkę na ospę wietrzną!!! :)
Tylko moja się do żłobka nie dostała, ale będę walczyć...

mu juz przeszlismy ospe

Agaundpestka - starszak mial podobne buciki i mu palec nie uciakal, takze to chyba zalezy od budowy stopy

Iwon ja kanapeczke traktuje jako dodatek do porannego mleka.

U na dziasiaj bylo 25 stopni, wiec gdybym wychodzila, nalozylabym body z krotkim, cienkie spodenki i skarpetki (bylismy tak chwile na balkonie)

reklama
Aga ja podobnie jak ty-raczej hartuje.
Dzis tesciowa chciala mu czapke zakladac bo przeciez wiatr to tylko przewrocilam oczami. Zawsze mam cos cieplejszego w koszu wiec jakby co to nie zmarznie.

Do góry