reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Baby ja na szybko - pytałam o sandały, czy kupujecie na teraz czy na cieplejsze dni? Proszę mi tu odpowiedzieć, bo na zakupy się dzisiaj wybieram ;-)

reklama
xdorotka - super synus wyglada. Chyba czas najwyzszy zrobic cos z wlosami moje szkraba
Alijenka tez jestem zdania, ze sobie poradzisz lepiej niz z m u boku. Poza tym kiedys tez praktycznie go nie bylo w domu, a ty swietnie sobie radzilas:-)

Agaundpestka - no to jutro imprezowy dzien: parapetowka u Munki i roczek Julka.:happy2:

Sunshine
- Aurelka wyglada na szczesliwa, wiec pewnie nie warto zmieniac miejsca.

Ja zapisalam A do panstwowego przedszkola od wrzesnia i juz sie martwie jak on zniesie ta zmiane. Do obecnego uwielbia chodzic, ale tamto blizej mojej mamy, no i kasy troche mniej kosztuje. No chyba, ze sie nie dostanie, to bedzie po problemie.

Taka piekna pogoda- a ja uziemiona w domu :angry::-(

Iwon gdybym musiala kupic teraz to wybralabym cos takiego lub podobnego
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-21363/38G - tylko nie wiem jak z ta kostka, tzn. czy jest za czy przed??

Ostatnia edycja:
Iwon ja bym poczekala z kupnem no chyba ze juz Julcia puszczacie na polu zeby sobie pochodzil ... a jesli nie to z golymi stopkami albo w skarpetkach :D

Andzia da rade Twoj synus ... a no i z dostawaniem sie jest wielki problem wiec jeszcze nic nie wiadomo ... trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Kasienka wiem, ze da rade, bo jest otwartym i latwo przystosowujacym sie chlopcem, Chodzi mi glownie o wiezi z dziecmi w tym przedszkolu. On po 2-tyg. przerwie (jak jest chory) potrafi powiedziec: Wiesz mamo tesknie na pania Asia. Oliwierem, Antosiem i Nadia. A ostatnio wzial telefon i mowi : Dzien dobry pani Asiu. Niedlugo wroce, tesknie za pania. :-(
I wez sie tu nie martw.
Po cichu mam nadzieje, ze jadnak sie nie dostaniemy ( to byl pomysl mojego m)

Co do ubierania. Wlasnie na ddtvn wypowiadal sie lekarz, mowil ze dzieci w naszym wieku powinnysmy ubierac tak jak siebie. No i ze lepiej niech troche bedzie im chlodniej niz maja sie spocic. Ale chyba wszystkie to juz wiemy. Gorzej zastosowac to w praktyce.
Mati nalezy do tych bardziej potliwych, jak jego starszy brat

Ostatnia edycja:
andzia dokladnie ta sama zasade wyznaje - mlodego ubieram tak jak siebie. i biore na wszelki wypadek jakas kurteczke jakby zmarzl.
a teraz wlasnie z tesicowa polecial na spacer i sie obawiam ze sie spoci bo ta mu kazala czapke zalozyc bo przeciez wiatr no i jak to bez kurtki... 5 razy jej mowilam ze jak bedzie goracy to ma go rozebrac. ale do niej mozna mowic a ona i tak swoje

Iwon ja mam na mysli takie na teraz:
sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN
jutro ide upolowac. jak mu teraz zakladam pelne to ma mokre skarpetki
a takie zupelnie otwarte to pozniej kupie troszke wieksze pewnie.

Acha. Moj maly ma okropny nawyk gryzienia zebami nakretek kapsli i innych twardych rzeczy.. Zahacza sobie dolnymi jedynkami o krawedz i puszcza z impetem... Trwa to juz pare tygodni i normalnie jak nerwica natrectw, jak tylko widzi cos z nakretka a nie dostanie to ryk na calego. A jak dostanie to moze tak godzinami.... WRRRRrrrrrr czy wasze dzieci tez sobie tak niszcza zabki??

moja też to uwielbia robić... boję się, że sobie zęby uszkodzi :baffled:

Aha i gratki dla Gabioszki:-):-):-):-) po kim ona taka zdolna ... ot, zagadka:p

jak to po kim ??????????????:-D:-D

Wybredzioch z Ciebie :-p:-p kup Gosi łóżeczko, bo gdzie będzie spała na wyjeździe??:-)
Wiecie już gdzie jedziecie??

Czy ja wam pisałam, że Kornel chory i na zwolnieniu? Ciekawe, kiedy przyjdzie kolej na mnie :confused2:

Iwon, jesteś w ciąży ????:-D:-D

Zdrówka dla blondaska ;-)

Zmieniając temat moja też zrobiła się straszną przylepą. Tylko mama i mama i na ręce:( A jaki to mały wymuszacz! Mam nadzieję, że to etap przejściowy!

moja od kilku dni też tylko mama i ręce, a teraz przy przeziębieniu prawie ze mnie nie schodzi i jeszcze do tego jutro ostatecznie się wyprowadzamy, a puste kartony czekają...

Ja też chcę już nad morze!!!

A wiecie co moj jest od dwoch dni odpukac aniolkiem i mysle ze te hardkorowe dni to rzeczywiscie byl skok. Bo na pewno nie zeby-dwojek brak. A wczoraj znienacka zaczal chodzic z pchaczem:)

pięknie!!

Helloooooooo!!!!!!!!

Pytanie było - ja dzis delikatnie piffko, bo jutro mam full roboty. Ale mogłybyście mnie tak nie zlewać..... nie dziś.....:sad::sad::sad::-:)-:)-(

jejku Katrina, tylko mi nie mów, że wczoraj miałaś urodziny????????????????

Howdee :-):-):-):-)
słoneczko świeci, zapowiada się piękny dzień:-) idziemy z G odnieść siki na posiew;-)

Miłego:-)

No właśnie...ja chyba też przy tej infekcji powinnam zanieść siuśki Gabi.

xdorotaa - słodziak!
A my wczoraj podjelismy powazna decyzje odnosnie Aurelki..... zostanie z Claire (opiekunka) :tak: od Lipca miala isc do zlobka ale wydaje sie byc szczesliwa z nia to raz, po drugie jest taniej, a po trzecie Claire moze poswiecic jej wiecej czasu a w zlobku bylo by wiecej dzieci w jej wieku i tego kontaktu 1to1 nie bylo by.... Tak wiec zostanie z nia az urodzi sie jej braciszek :-D:-D:-D

A o to dowod (mam nadzieje, ze zobaczycie zdjecia) Aurelka u opiekunki.
http://www.facebook.com/claires.car...48340072.23927.100002760428214&type=1&theater

oglądam fotki jak lajkujesz na FB :-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy takie sandały się nadają ? Młody jeszcze sam nie chodzi więc czasami jak go wyciągnę z wózka, bo ja zacznie chodzić to mu kupię jakieś porządniejsze.
Zobacz załącznik 554646

Ciężko tak ocenić bucik po zdjęciu. Ja na te pierwsze kroki Gabi kupię jej jakieś miękkie butki, żeby nie było jej trudno się poruszać. Jak będzie bardzo ciepło to gołe stopy.

a u nas rano cos mlody pokaslywal ... chyba go zawialo :| kurde ciagle nie wiem jak go ubierac ... on sie poci ... czy Wasze dzieci tez sie jakos mocno poca ?

też tak, jak Andzia oglądałam DDTVN i sprostuję tylko, że lekarz mówił, że maluchy powyżej 1 roku ubierać tak jak same się ubieramy, bo mają już odpowiedni tłuszczyk :) do roku coś więcej założyć, ale też żeby nie przesadzić. Najważniejsze, żeby dziecko się nie pociło, bo to oznacza, że jest mu za ciepło. Sprawdzać na klatce piersiowej i plecach. Gabi tłuszczyku ni brakuje, więc raczej ubieram ją tak, jak siebie. Biorę zawsze w razie czego kocyk.

Baby ja na szybko - pytałam o sandały, czy kupujecie na teraz czy na cieplejsze dni? Proszę mi tu odpowiedzieć, bo na zakupy się dzisiaj wybieram ;-)

ja kupię potem, ale dlatego, że G jeszcze nie chodzi. Teraz raczej kupię jej jakieś lekkie, zakryte.

Kasienka- u nas nie ma takiej pogody jak w Pl wiec ona dalej chodzi i bodach na ramiaczka i bluzce na dlugi rekaw lub na krotki ale w sweterku i nie zauwazylam zeby sie pocila :sorry2: Ale ja staram sie raczej ja cieniej ubierac :blink: w Pl jak bylam to sie na mnie krzywo babcie patrzyly jak mloda bez czapeczki....

my mamy pol buciki i sandalki ktore dostala w prezencie wiec na razie nic nie kupuje tzn do czasu az zacznie sama chodzic.... a i tak wszystkie buciki sciaga :sorry2::angry:

Munka- no faktycznie..... nie wiedzialam, ze jak ktos oznaczy mnie na zdjeciu na FB to wszyscy moi znajomi to widza :dry:dopiero siostra mnie oswicila :-D

Tez sie ciesz, ze podjelismy taka decyzje i tak jak widac Perla wyglada na szczesliwa wiec po co to zmieniac :tak::-)

reklama
S

pocieszylyscie mnie z tymi zebami, myslalam ze to tylko moj jakas faze zlapal. a najlepiej jak uslyszy pstryk jak otwieram szampon w kapieli, oczywiscie butelki mu nie daje bo juz sie raz napil szamponu, wiec jest histeria. teraz butelki nie zamykamy w ogole a szampon nalewamy poza zasiegiem jego wzroku :-D

moja łapie wszystko zamykane co jest w zasięgu łapki i otwiera. Najlepszy jest szampon z hippa.
Ostatnio cisowianke próbuje otwierać.... w ogóle mój pilot do tv wyglada jakby go stado nutrii zaatakowało....

Iwon, jesteś w ciąży ????:-D:-D

też tak, jak Andzia oglądałam DDTVN i sprostuję tylko, że lekarz mówił, że maluchy powyżej 1 roku ubierać tak jak same się ubieramy, bo mają już odpowiedni tłuszczyk :) do roku coś więcej założyć, ale też żeby nie przesadzić. Najważniejsze, żeby dziecko się nie pociło, bo to oznacza, że jest mu za ciepło. Sprawdzać na klatce piersiowej i plecach. Gabi tłuszczyku ni brakuje, więc raczej ubieram ją tak, jak siebie. Biorę zawsze w razie czego kocyk.

o to jutro jeszcze obelwamy ciążę Iwon :p

hmmm czyli moją w palto będę musiała cale wakacje ubierać. Bo tłuszczyk u niej występuje na kromeczce z masłem jak je....

Do góry