reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Pytanie jeszcze z innej beczki: ile porcji mleka jedza Wasze maluszki. Niby powinno sie wcisnac 3 porcje...ale u nas to niewykonalne...czasem tylko 1 z kaszka na noc a pozniej nie mam kiedy bo nie jest glodny :(

No tak i czas juz uciekać do pracy! Pozdrawiam!

posiłki mleczne a nie mleko. Dawaj jogurt, twarożek i masz załatwiony przynajmniej jeden.

MOja mleko je rano, potem dostaje jakis deserek na bazie mlecznej. Czasem mleko, cczasem jogurt, czasem twarożek (a właśnie - kefir trzeba zacząć wprowadzać) wieczorem mleko i w nocy czasem.

przepraszam, ale tylko się przywitam, alergia dopadła się do mnie na całego i brak chęci do życia :confused2:

ajtam, przejdzie. W końcu paskudztwo musi przestać pylić.

Muńka - wczoraj mój tato rzucił hasło - nie kupimy niuni jeździka bo nogi krzywi..... Hę? naprawde urządzenie napędzane nózkami może nóżki wykrzywić??

reklama
Katrina jeśli ma być łatwo, szybko a smacznie to ja polecma zwykłe schaby lub (nawet lepiej) panierowanie filety kurczaka zapieczone chwilkę pod żółtym serem i posypane smażonymi pieczarkami :)

Dorota na pewno będzie lepiej!!! ale pół godz to strasznie malutko :( nadrobicie ten czas na pewno!

Kasiek ale ja ci zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! udanego pobytu!!!

Kasienka dziękuję! a ja zapomniałam :zawstydzona/y: nie wiem czy mi synuś wybaczy ;-)

MsMickey może jakaś maść typu altacet pomoże... a u mnie ciut lepiej

zaza wspolczuje alergii u mnie jeszcze spokoj ale ja mam apogeum w lipcu. troszke mnie oczy swedza ale nic poza tym. a co bierzesz na katar?
nic, bo nie cierpię tych wszystkich kropli itd a tak ogólnie odczulająco biorę Flonidal (zamiennik Claritine) i się zmaniłam i dopiero wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę :/
u mnie są dwa apogeum - jedn własnie tak pod koniec marca, ale przez długą zimę się przeniosło, a drugie w lipcu na zboża

Aylin - z checią bym dawala ale mlody ma uczulenie na produkty na krowim mleku ... mam tragedie po jogurcikach i twarozkach. Są jakies alternatywy ??

Elllo

Witam po przespanej nocce :-):-D , moja dziadyga spała od 19,45 do 7 rano huraaaaaaaaaa, chyba ją ten wczorajszy basen wykończył a później spacer :-)

zaza, mamina, december wszystkiego naj naj dla maluszków

"Wrocławianki", a może po prostu jakiś park jak będzie ładna pogoda lub Cafe Inspiracje - co w kawiarni? ?? Gdybym miała ogródek to bym Was do siebie zaprosiła :D
Aga ta kawiarnia zajebiaszcza i mi pasi :-):-D , będę miała dość blisko i z parkowaniem auta zapewne nie będzie problemu :-):-D
Hej z rana.
Dostałam tą pracę, którą myślałam ze sie nie uda! Wlasnie przejmuje projekt i mam mega duzo pracy wiec i czasu duzo mniej. Malego widze góra 30 minut i juz trzeba go kąpać i spac...mam nadzieje, ze jak sie wdrąże to będzie lepiej!

Wkoncu zdecydowalam o pojezdzie ktory kupimy na roczek : ROWEREK - ROWER Sport Trike RAMIZ (KR03) Różowy Ktos juz moze ma i uzywa? jakie wrazenia?

Pytanie jeszcze z innej beczki: ile porcji mleka jedza Wasze maluszki. Niby powinno sie wcisnac 3 porcje...ale u nas to niewykonalne...czasem tylko 1 z kaszka na noc a pozniej nie mam kiedy bo nie jest glodny :(

No tak i czas juz uciekać do pracy! Pozdrawiam!
Gratulacje dostania pracy :-)

Fajny ten rowerek, zdradzisz ile on kosztuje ??????????????????

Moja je 3 razy coś mlecznego czasami 4 razy bo 2 razy mleko raz kaszkę i czasami jeszcze jakiś jogurcik :-)
Hej baby :-)

No i d.upa. Dzisiaj znowu była pobudka na mleko o pierwszej. Ech, na co ja liczyłam ;-)

Alijenka
a czemu nie chcesz podawać małej jajek? Nie robiłabym tego, bo jajo jest bardzo ważne w żywieniu dziecka. Przecież to że Julek Pamki ma uczulenie nie oznacza, że Twoja też będzie miała. Po prostu zacznij podawać powoli i obserwuj :blink:
Współczuję pobudki :-(

Ja jajko podaję już ale nie tyle razy co jest napisane, żółtko też zaczęłam później podawać bo mi wymiotowała wcześniej ale ostatnio zauważyłam że jej wyszły jakieś dziwne krostki koło noska i nie wiem czy to od jajka właśnie czy od słońca
przepraszam, ale tylko się przywitam, alergia dopadła się do mnie na całego i brak chęci do życia :confused2:
Współczucia i tulę mocno :-)
Alijenka bylam w deichmanie i u nas nie ma tej promocji :| no i zle mi z tym bo chcialam kupic a tu kuuuupa
ojjjjjjjj to widocznie nie w każdym sklepie są przeceny może to ostatki sprzedają :szok:
Witam my już ponad 2h na nogach :)

Inni nie mają wyjścia i tez musi im pasować :) szukałam miejsca pod Ciebie Alijenka :) jeszcze zaprosimy naszą "starą" forumowiczkę:)
Kurdę masz zdrowie od 7 na spacerze :-)

Pasi mi pasi to miejsce :-):-D:-) , a tak w ogóle to ja mam wielki ogród i zapraszam do mnie no i las 100 m od domu :-)
Hello Gerlz:-)
Polamalam się ...
tzn nie dosłownie;-) wczoraj odkladalam G do lozeczka na spiocha czyli sklon do przodu plus po skosie ... jak mi się coś naciagnelo to nie mogłam się ruszyć. Pół g w wannie z gorącą wodą, masaż by Pe... jest lepiej ale ciągnie... buu...
upsssssssss współczuję oby to tylko mieśnie a nie dysk :szok::eek:

Bry z rana

dorotka - samo ciasto 9znaczy się na słodko) nie przejdzie. Nad grillem myślałam, ale tu jest tak niepewna pogoda, ze nie bardzo mogę na to liczyć.

Iwon -przeważnie robię albo bogracz, albo leczo, albo zupę gulaszową, chciałabym coś innego. Te fileciki fajnie brzmią - poproszę o więcej szczegółów, a te naleśniki to z czym są???

Polska chyba jako jeden z dwóch krajów obchodzi imieniny (regoinalnie urodziny), więc nie ma bata rodzina mojego męża przyjdzie i trzeba ich czymś ugościć.

No to i ja po wizycie...

Matylda urosła znów - wg dzisiejszego usg waży już 2930g.
BPD 91mm
HC 316mm
AC 323mm
FL 71mm

Termin porodu wg usg przyspieszył i teraz jest 20 maja. Gin jednak twierdzi że urodzę ok 15maja...
szyjka skróciła się z 37mm na 30mm
Matylda nadal główką w dół

na KTG wychodziło czasami jej podwyższone tętno, ale miała najpierw czkawkę, potem ustała i niby ciut lepiej - w każdym razie w poniedziałak idziemy na kolejne KTG.

GBS pobrany, waga od ostatniej wizyty +0,5kg, od początku ciąży równe +10kg

aha, a wyniki troszkę poza normami ale ponoć w ciąży tak bywa, zatrucia ciążowego na pewno nie ma - mam się niczym nie martwić....

po tylku sie poskrobac nie moge a Wy piszecie piszecie piszecie :p

Muńka przymierzalismy butki tylko Nikos jak chodzil to krzywil nozki do srodka i zginal paluszki w butkach ... to normalne ? i moze jeszcze jednak mu nie kupowac butow ?? czy po prostu musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji ... bo w trampach nie zaginal tak nozek do srodka... bedzie glosno z takimi prezentami :D:D

Kasiulka fajne zabawki ale ja tez juz mam za duzo :p:p:p

MsMickey opby to nie dysk ani rwa kulszowa ... zdrowka

Sunshine chyba najlepiej zmierzyc w jakims obuwniczym ... my wlasnie mierzyslimy w deichmanie i wyszla nam 20

Kasiek super przepis ... skad je bierzesz kobieto :p udanej podrozy

Alijenka super te worki, jaki masz rozmiar?

Zaza przejdzie mu ... moj ze smoczka tylko jednego rodzaju jadl przez ponad tydzien ... pil z niego wode nic innego nie tolerowal

Josie niedobrze z ta alergia ...

Aylin bedzie miala malenka nozke :) zostaja chyba tylko do uszycia butki

Aga tez uwazam ze oszalaly z tym pisaniem :p:p zazdroszcze mozliwosci siedzenia na polku

Katrina moze jakis bogracz, strogonow ??

Nanulika zdecydowanie niczym sie nie martw :)

Ostatnia edycja:
O kurcze ile napisalyscie!!!

Zaza sto lat dla Sergiusza
Josie i Zaza wspolczuje alergii.
xdorotka gratuluje nowej pracy. Moj pije mleko 2xdziennie :rano 180 i wieczorem 120, ale moj jeszcze na cycu.
kasiek udanego pakowania. My czesto wyjezdzamy na weekend do siostry, spakowac dwojke to dopiero wyzwanie.
Iwon Mati tez mi ostatnio zrobil nadzieje na przespane nocki. Niestety:-(
Nanulika ciesze sie bardzo, ze niedlugo bedziesz tulic coreczke
MsMickey- odpoczywaj

no i nie pamietam co komu jeszcze

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka to co, już tak na 100% na nowym? :-) Kiedy parapetówa na forum? ;)

na 100% będzie w sobotę :-) a parapetówka, jak wsio poukładam, sprzątnę i będę mogła przyjąć tak dużą ilość bab :-D

Hello Gerlz:-)
Polamalam się ...
tzn nie dosłownie;-) wczoraj odkladalam G do lozeczka na spiocha czyli sklon do przodu plus po skosie ... jak mi się coś naciagnelo to nie mogłam się ruszyć. Pół g w wannie z gorącą wodą, masaż by Pe... jest lepiej ale ciągnie... buu...

oj Ty bidaku!!! miałabyś bliżej to byś do mnie wpadła i bym Ci to porządnie rozpracowała...

Muńka - wczoraj mój tato rzucił hasło - nie kupimy niuni jeździka bo nogi krzywi..... Hę? naprawde urządzenie napędzane nózkami może nóżki wykrzywić??

to wszystko zależy jakie to jest urządzenie. Najbezpieczniejszym jeździkiem jest rowerek biegowy, bo wtedy nogi mają prawidłową pozycję (nie są za bardzo odwiedzione), ale wiadomo, że to sprzęt dla starszych dzieci. Jeździki dla maluchów są szerokie i tutaj maluch podczas ruchu ma w zasadzie nienaturalną pozycję nóg, ale też nie ma co przesadzać, bo maluch raczej nie spędza za dużo czasu na takim pojeździe. Warto mieć jedynie na uwadze to, że z takich sprzętów powinny korzystać maluchy, które nie miały do tej pory problemów rozwojowych, wszystko jest ok ze stopami, biodrami itp. No i najlepiej, żeby maluch najpierw zaczął samodzielnie chodzić, a dopiero potem jeździć na jeździku.

Do góry