reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
No to i ja po wizycie...

Matylda urosła znów - wg dzisiejszego usg waży już 2930g.
BPD 91mm
HC 316mm
AC 323mm
FL 71mm

Termin porodu wg usg przyspieszył i teraz jest 20 maja. Gin jednak twierdzi że urodzę ok 15maja...
szyjka skróciła się z 37mm na 30mm
Matylda nadal główką w dół

na KTG wychodziło czasami jej podwyższone tętno, ale miała najpierw czkawkę, potem ustała i niby ciut lepiej - w każdym razie w poniedziałak idziemy na kolejne KTG.

GBS pobrany, waga od ostatniej wizyty +0,5kg, od początku ciąży równe +10kg

aha, a wyniki troszkę poza normami ale ponoć w ciąży tak bywa, zatrucia ciążowego na pewno nie ma - mam się niczym nie martwić....

super!! :-D moja miała 3030 ja się urodziła, więc Matylda prawie taka jak moja w dniu narodzin :-D

po tylku sie poskrobac nie moge a Wy piszecie piszecie piszecie :p

Muńka przymierzalismy butki tylko Nikos jak chodzil to krzywil nozki do srodka i zginal paluszki w butkach ... to normalne ? i moze jeszcze jednak mu nie kupowac butow ?? czy po prostu musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji ... bo w trampach nie zaginal tak nozek do srodka... bedzie glosno z takimi prezentami :D:D

prawdopodobnie nowa sytuacja, nowy but i coś mu nie pasowało ;-) przymierzajcie, może w końcu mu jakieś przypasują, albo kup najpierw tańsze, żeby się przyzwyczajał do innej podeszwy.

Gabi dziś obudziła się z lekkim kaszelkiem. Trochę jej się odrywa.... coś powinnam jej podać??
Ona jeszcze nigdy nie chorowała poza katarem, więc jestem zielona :eek:

Munka dziekuje Ci za odpowiedz :) ja bym podala nurofen przeciwzapalnie i moze psiukala tantum verde coby gardelko ukoic, a jak sie odrywa mozna prawoslazowy ... a ma katarek ?

Sunshine ale ubaw :D moj wlazi do miedniczek :D

a znalazlam cos takiego dla mam o bucikach ... i chyba poczekam z kupnem poki nie zacznie chodzic porzadnie ...

MB Obuwie

Ostatnia edycja:
xdorotka - super ten rowerek, sprobuje meza namowic na niego. Mamy po starszaku, ale taka harhare, ze wstyd pokazac. prezent od tesciowej, ktora uwaza, ze im cos drozsze tym lepsze, niestety nie w tym przypadku.

Apropos tesciowej. Wiecie za ta idio...a poszla z chorym tesciem w odwiedziny do 2-tygoniowego wnuka. No niby to tesc chory, aja objezdzam tesciowa, ale znajac ja to ona mu kazala pojsc. Moja siostra jak zadzwonila( tak, mamy wspolna tesciowa) i mi to powiedziala to:wściekła/y:. Na szczescie siostra szybko zareagowala, ale oni nawet nie przeprosili.:wściekła/y:

W

Aylin- dzis zmierzylam centymetrem nozke Aurelki i ma 10cm wiec wg tej tabeli Tabela rozmiarów obuwia to ma 17 :szok::eek:

mojej niby 18 wychodzi z tabel. Ale po ubraniu bucików - za duze. Nie mierzyłam tych emel jeszcze a one węższe sie wydają. Ale np nike mq podany nie rozmiar tylko dł wkłądki. i przy dł 11 cm moja ma 2 cm luzu. A dł stópki jej to 10.5 cm. Więc nie wiem jakim cudem. Chyba każda firma ma swoją rozmiarówkę.... Dlatego zakup bucików przez net odpada. NIe zaryzykuje

Alijenka - 289 zł :) wiec nienajgorzej nawet.

Aylin - no dla niemowlat dostaje ale srednio chce je jesc chyba ze wymieszam z owocami.

a moja owoców nie chce. Tj dziecięcych słoiczkowych...

Munka- moja tez ma kaszel ale to przez gilary ktore sa przez zeby :confused2: i nic jej na to nie daje wiec chyba nie pomoge :sorry:
Aylin- moja ma nie cale 10cm :eek::shocked2: i raczej tez nie zaryzykuje kupna przez neta tym bardziej, ze myslalam, ze ma rozmiar 3/4 :-D
Kasienka- dokladnie skrobia i skrobia a ja mialam isc po kawke i ruszyc sie nie moge :-D i dzieki za link bardzo obrazowy :tak:
Pierwsza czesc ksiazek poszla ;-)

Muńka ja bym robiła inhalacje - na odrywajacy się kaszelek też dobre. O mam pomysł - przyjedź do nas to ja zrobię Gabi inhalacje a Ty rozpracujesz mi naciagniecie ...:-):-):-)

Nanu nieustanne kciuki - już tuż tuż:-):-):-)

Dzięki dziewczyny za kciuki za mój tyłek... chodzic mogę ale ciągnie jak cholera.

Kupiłam w końcu fotelik na rower dla G (bobike mini city z osłoną). Rozmawialiśmy wczoraj o tym z Pe i on mówi, czy to nie za wcześnie, czy gdy usnie to glowa nie będzie jej latała (mikrourazy - Pe ma problem z tym odcinkiem kręgosłupa)... i na końcu: weź się zapytaj tej twojej I... forum rules:-):-):-):-):-)

Muńka swoją drogą pytam:-)

Sciskam wszystkie dzieci:-) mam właśnie taką sciskana fazę;-)

Aurelka luzacko wygląda w torbach :-)

Aha, i na 89%zauważyłam lewą dwojeczke dolną u Gosiaka ;-)

Andzia no naprawdę idiotka. Współczuję.

Co do butów to na razie mamy takie szmaciaki do wózka a z innymi poczekamy aż G zacznie chodzic. Bo spokojnie jej noga może urosnąć do tej pory. No i my na pewno w sklepie. Ale sobie też nigdy butów nie kupiłam przez net. Pewnie musiałbym iść do sklepu, zmierzyć, a potem kupić ten sam model. Tak to jeszcze.

Ostatnia edycja:
Aylin ja wlasnie patrzylam na miarke i wyszlo nam ze 20 a potem zmierzylam 20 i wydawaly sie duzo za duze ale zauwazylam ze Nikos paluszki podwinal nie mial wyprostowanych i moze stad tez u Was wygladalo jakby bylo dwa centymetry ??

Andzia tragedia ... takie sytuacje pokazuja jak czesto niektorzy dorosli nie mysla ... a jak to macie jedna tesciowa :>??

Katrina taka zapiekanka fajna sprawa ... i latwo i szybko zrobic :):) ja czesto robie w rekawie rozne rzeczy, i tez szybko bez problemu :) ziemniaczki mozna tam zrobic jakies udka i jedzonko jak sie patrzy :)

Sunshine dziekuje za ksiazeczki :D:D:D

MsMickey forum ruless :p gratuluje zebola

a moje pytanko bo sie zbieram i zebrac nie moge :)

mojemu dziecku rozdwajaja sie paznokcie u rak ... czy ktoras zauwazyla takie cos u swojego dziecia ??

a czy Wy wiecie ze Muńka jest na 8 miejscu wsrod najpiekniejszych kobiet na swiecie :p??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry