reklama
No to i ja po wizycie...
Matylda urosła znów - wg dzisiejszego usg waży już 2930g.
BPD 91mm
HC 316mm
AC 323mm
FL 71mm
Termin porodu wg usg przyspieszył i teraz jest 20 maja. Gin jednak twierdzi że urodzę ok 15maja...
szyjka skróciła się z 37mm na 30mm
Matylda nadal główką w dół
na KTG wychodziło czasami jej podwyższone tętno, ale miała najpierw czkawkę, potem ustała i niby ciut lepiej - w każdym razie w poniedziałak idziemy na kolejne KTG.
GBS pobrany, waga od ostatniej wizyty +0,5kg, od początku ciąży równe +10kg
aha, a wyniki troszkę poza normami ale ponoć w ciąży tak bywa, zatrucia ciążowego na pewno nie ma - mam się niczym nie martwić....
super!! moja miała 3030 ja się urodziła, więc Matylda prawie taka jak moja w dniu narodzin
po tylku sie poskrobac nie moge a Wy piszecie piszecie piszecie
Muńka przymierzalismy butki tylko Nikos jak chodzil to krzywil nozki do srodka i zginal paluszki w butkach ... to normalne ? i moze jeszcze jednak mu nie kupowac butow ?? czy po prostu musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji ... bo w trampach nie zaginal tak nozek do srodka... bedzie glosno z takimi prezentami
prawdopodobnie nowa sytuacja, nowy but i coś mu nie pasowało ;-) przymierzajcie, może w końcu mu jakieś przypasują, albo kup najpierw tańsze, żeby się przyzwyczajał do innej podeszwy.
Gabi dziś obudziła się z lekkim kaszelkiem. Trochę jej się odrywa.... coś powinnam jej podać??
Ona jeszcze nigdy nie chorowała poza katarem, więc jestem zielona
Kasienka_
Fanka BB :)
Munka dziekuje Ci za odpowiedz ja bym podala nurofen przeciwzapalnie i moze psiukala tantum verde coby gardelko ukoic, a jak sie odrywa mozna prawoslazowy ... a ma katarek ?
Sunshine ale ubaw moj wlazi do miedniczek
a znalazlam cos takiego dla mam o bucikach ... i chyba poczekam z kupnem poki nie zacznie chodzic porzadnie ...
MB Obuwie
Sunshine ale ubaw moj wlazi do miedniczek
a znalazlam cos takiego dla mam o bucikach ... i chyba poczekam z kupnem poki nie zacznie chodzic porzadnie ...
MB Obuwie
Ostatnia edycja:
katrina115
Potrójna Mama
Kasienka - no właśnie te potrawy też juz robiłam,
Sunshine - dzięki - może taka wiejską z ziemniakami i boczkiem..... to jest pomysł.
Sunshine - dzięki - może taka wiejską z ziemniakami i boczkiem..... to jest pomysł.
andzia1980
xdorotka - super ten rowerek, sprobuje meza namowic na niego. Mamy po starszaku, ale taka harhare, ze wstyd pokazac. prezent od tesciowej, ktora uwaza, ze im cos drozsze tym lepsze, niestety nie w tym przypadku.
Apropos tesciowej. Wiecie za ta idio...a poszla z chorym tesciem w odwiedziny do 2-tygoniowego wnuka. No niby to tesc chory, aja objezdzam tesciowa, ale znajac ja to ona mu kazala pojsc. Moja siostra jak zadzwonila( tak, mamy wspolna tesciowa) i mi to powiedziala to. Na szczescie siostra szybko zareagowala, ale oni nawet nie przeprosili.
Apropos tesciowej. Wiecie za ta idio...a poszla z chorym tesciem w odwiedziny do 2-tygoniowego wnuka. No niby to tesc chory, aja objezdzam tesciowa, ale znajac ja to ona mu kazala pojsc. Moja siostra jak zadzwonila( tak, mamy wspolna tesciowa) i mi to powiedziala to. Na szczescie siostra szybko zareagowala, ale oni nawet nie przeprosili.
W
Aylin- dzis zmierzylam centymetrem nozke Aurelki i ma 10cm wiec wg tej tabeli Tabela rozmiarów obuwia to ma 17
mojej niby 18 wychodzi z tabel. Ale po ubraniu bucików - za duze. Nie mierzyłam tych emel jeszcze a one węższe sie wydają. Ale np nike mq podany nie rozmiar tylko dł wkłądki. i przy dł 11 cm moja ma 2 cm luzu. A dł stópki jej to 10.5 cm. Więc nie wiem jakim cudem. Chyba każda firma ma swoją rozmiarówkę.... Dlatego zakup bucików przez net odpada. NIe zaryzykuje
Alijenka - 289 zł wiec nienajgorzej nawet.
Aylin - no dla niemowlat dostaje ale srednio chce je jesc chyba ze wymieszam z owocami.
a moja owoców nie chce. Tj dziecięcych słoiczkowych...
Sunshine6
Munka- moja tez ma kaszel ale to przez gilary ktore sa przez zeby i nic jej na to nie daje wiec chyba nie pomoge
Aylin- moja ma nie cale 10cm i raczej tez nie zaryzykuje kupna przez neta tym bardziej, ze myslalam, ze ma rozmiar 3/4
Kasienka- dokladnie skrobia i skrobia a ja mialam isc po kawke i ruszyc sie nie moge i dzieki za link bardzo obrazowy
Pierwsza czesc ksiazek poszla ;-)
Aylin- moja ma nie cale 10cm i raczej tez nie zaryzykuje kupna przez neta tym bardziej, ze myslalam, ze ma rozmiar 3/4
Kasienka- dokladnie skrobia i skrobia a ja mialam isc po kawke i ruszyc sie nie moge i dzieki za link bardzo obrazowy
Pierwsza czesc ksiazek poszla ;-)
MsMickey
Muńka ja bym robiła inhalacje - na odrywajacy się kaszelek też dobre. O mam pomysł - przyjedź do nas to ja zrobię Gabi inhalacje a Ty rozpracujesz mi naciagniecie ...:-):-):-)
Nanu nieustanne kciuki - już tuż tuż:-):-):-)
Dzięki dziewczyny za kciuki za mój tyłek... chodzic mogę ale ciągnie jak cholera.
Kupiłam w końcu fotelik na rower dla G (bobike mini city z osłoną). Rozmawialiśmy wczoraj o tym z Pe i on mówi, czy to nie za wcześnie, czy gdy usnie to glowa nie będzie jej latała (mikrourazy - Pe ma problem z tym odcinkiem kręgosłupa)... i na końcu: weź się zapytaj tej twojej I... forum rules:-):-):-):-):-)
Muńka swoją drogą pytam:-)
Sciskam wszystkie dzieci:-) mam właśnie taką sciskana fazę;-)
Aurelka luzacko wygląda w torbach :-)
Aha, i na 89%zauważyłam lewą dwojeczke dolną u Gosiaka ;-)
Andzia no naprawdę idiotka. Współczuję.
Co do butów to na razie mamy takie szmaciaki do wózka a z innymi poczekamy aż G zacznie chodzic. Bo spokojnie jej noga może urosnąć do tej pory. No i my na pewno w sklepie. Ale sobie też nigdy butów nie kupiłam przez net. Pewnie musiałbym iść do sklepu, zmierzyć, a potem kupić ten sam model. Tak to jeszcze.
Nanu nieustanne kciuki - już tuż tuż:-):-):-)
Dzięki dziewczyny za kciuki za mój tyłek... chodzic mogę ale ciągnie jak cholera.
Kupiłam w końcu fotelik na rower dla G (bobike mini city z osłoną). Rozmawialiśmy wczoraj o tym z Pe i on mówi, czy to nie za wcześnie, czy gdy usnie to glowa nie będzie jej latała (mikrourazy - Pe ma problem z tym odcinkiem kręgosłupa)... i na końcu: weź się zapytaj tej twojej I... forum rules:-):-):-):-):-)
Muńka swoją drogą pytam:-)
Sciskam wszystkie dzieci:-) mam właśnie taką sciskana fazę;-)
Aurelka luzacko wygląda w torbach :-)
Aha, i na 89%zauważyłam lewą dwojeczke dolną u Gosiaka ;-)
Andzia no naprawdę idiotka. Współczuję.
Co do butów to na razie mamy takie szmaciaki do wózka a z innymi poczekamy aż G zacznie chodzic. Bo spokojnie jej noga może urosnąć do tej pory. No i my na pewno w sklepie. Ale sobie też nigdy butów nie kupiłam przez net. Pewnie musiałbym iść do sklepu, zmierzyć, a potem kupić ten sam model. Tak to jeszcze.
Ostatnia edycja:
Kasienka_
Aylin ja wlasnie patrzylam na miarke i wyszlo nam ze 20 a potem zmierzylam 20 i wydawaly sie duzo za duze ale zauwazylam ze Nikos paluszki podwinal nie mial wyprostowanych i moze stad tez u Was wygladalo jakby bylo dwa centymetry ??
Andzia tragedia ... takie sytuacje pokazuja jak czesto niektorzy dorosli nie mysla ... a jak to macie jedna tesciowa :>??
Katrina taka zapiekanka fajna sprawa ... i latwo i szybko zrobic ja czesto robie w rekawie rozne rzeczy, i tez szybko bez problemu ziemniaczki mozna tam zrobic jakies udka i jedzonko jak sie patrzy
Sunshine dziekuje za ksiazeczki
MsMickey forum ruless gratuluje zebola
a moje pytanko bo sie zbieram i zebrac nie moge
mojemu dziecku rozdwajaja sie paznokcie u rak ... czy ktoras zauwazyla takie cos u swojego dziecia ??
a czy Wy wiecie ze Muńka jest na 8 miejscu wsrod najpiekniejszych kobiet na swiecie ??
Andzia tragedia ... takie sytuacje pokazuja jak czesto niektorzy dorosli nie mysla ... a jak to macie jedna tesciowa :>??
Katrina taka zapiekanka fajna sprawa ... i latwo i szybko zrobic ja czesto robie w rekawie rozne rzeczy, i tez szybko bez problemu ziemniaczki mozna tam zrobic jakies udka i jedzonko jak sie patrzy
Sunshine dziekuje za ksiazeczki
MsMickey forum ruless gratuluje zebola
a moje pytanko bo sie zbieram i zebrac nie moge
mojemu dziecku rozdwajaja sie paznokcie u rak ... czy ktoras zauwazyla takie cos u swojego dziecia ??
a czy Wy wiecie ze Muńka jest na 8 miejscu wsrod najpiekniejszych kobiet na swiecie ??
Ostatnia edycja:
reklama
MsMickey
Mojej G rozdwajaja się też na kciukach widzę tylko. Jeśli jej zapuszczę to wtedy widać.