reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aga ale Ci dobrze z tym spaniem. No ale teraz dzieciaczki już więcej jedzą "normalnych" posiłków, to pewnie karmienie piersią nie ma już takiego wpływu na nocne pobudki :-)

Kasieńka no daliśmy mleko :rolleyes2:. Podejrzewam, że wystarczyłaby herbatka, ale teraz przez cały tydzień dyżur ma M. (a co, jak chorował to teraz musi odrobić ;-)) i nie sądzę, żeby mu się chciało ryzykować. Jak wezmę młodego w obroty od poniedziałku, to na sto procent zacznę akcję z wodą.

O co cho z tą najpiękniejszą na świecie muńką? :-):ninja2:

MsMickey jednym słowem mocno Cię pogięło :-p;-) Prostuj się szybko kochana :-*

Josie nie za dobrze Ci z tą pracą w ogrodzie? ;-)

Aylin no właśnie, miałam spytać o ten kefir. Dajesz już? I taki "normalny"? Nie będzie to po tym rewolucji? :eek:
A co z jogurtami i twarożkiem, dajesz takie dzieciowe czy "dorosłe"? To pytałam ja, matka dwójki dzieci :sorry::rolleyes:

Zaza ale mi narobiłaś smaka tym schabowym :-D

Alijenka fajnie,że nocka przespana :-)

Katrina
jak znajdę chwilę, to puszczę Ci ten przepis na priva. Na kiedy potrzebujesz?

nanulika miło słyszeć dobre wieści :-)

Muńka pomieścisz, pomieścisz, wirtualny świat jest bardzo rozszerzalny ;-)

Sunshine zdrowiej! :)

Kasiekz
ja wolę upiec, ale tylko dlatego, że po prostu jestem fanką takiego żywienia :) Jak smażę, to na oliwie z oliwek i zazwyczaj wtedy, kiedy muszę coś zrobić na szybko :)

Obiadek zjedzony bez protestow :szok::eek: a to samo mialo a dzien wczesniej byla histeria ze nie chce :eek::confused2: wiec to chyba nie chodzi o moje gotowanie. Dzis wyszedl caly zabek wiec zganiam na niego ;-):-)

A podazajac za moim postanowieniem urozmaicenia diety na drugie sniadanko byla kanapeczka z maselkiem i awokado i jogurcik z mango i bananem :-)

ja tylko na szybko chciałam napisać, że Monika we wtorek miała szczepienie (wzrost 74 cm, waga 9400 czyli ok 75 centyla), a wczoraj biegunka, gorączka i wymioty więc walczymy...

Iwon w koncu Halley Berry wyglada jak Munka :D a zajela 8 miejsce w rankingu na najpiekniejsza kobiete swiata :D
Najpiękniejsze kobiety według magazynu "People" - Fotonewsy - Onet Życie Gwiazd
i troszke wetne sie w odpowiedz Aylin :) ja dawalam bielucha bo bez soli i daje zwykly twarozek, dorosle jogurty naturalne z owocami swiezymi, kefiru nie probowalam
ale dawalismy ogoraski kiszone i wcina az milo :D

Sunshine brawo :D moze to jednak zabek

MsMickey tez zwrocilam uwage na cholewke ale kupie pewnie bez ale jeszcze nie teraz ... jak juz zacznie porzadnie chodzic

Rysica przytulasek oby szybko przeszlo

Ostatnia edycja:
Apropos tesciowej. Wiecie za ta idio...a poszla z chorym tesciem w odwiedziny do 2-tygoniowego wnuka. No niby to tesc chory, aja objezdzam tesciowa, ale znajac ja to ona mu kazala pojsc. Moja siostra jak zadzwonila( tak, mamy wspolna tesciowa) i mi to powiedziala to:wściekła/y:. Na szczescie siostra szybko zareagowala, ale oni nawet nie przeprosili.:wściekła/y:

rewelacyjny pomysł :no: ale fajnie, że macie jedną teściową :-D czyli jesteście siostrami i szwagierkami:-D

Muńka ja bym robiła inhalacje - na odrywajacy się kaszelek też dobre. O mam pomysł - przyjedź do nas to ja zrobię Gabi inhalacje a Ty rozpracujesz mi naciagniecie ...:-):-):-)

Dzięki dziewczyny za kciuki za mój tyłek... chodzic mogę ale ciągnie jak cholera.

Kupiłam w końcu fotelik na rower dla G (bobike mini city z osłoną). Rozmawialiśmy wczoraj o tym z Pe i on mówi, czy to nie za wcześnie, czy gdy usnie to glowa nie będzie jej latała (mikrourazy - Pe ma problem z tym odcinkiem kręgosłupa)... i na końcu: weź się zapytaj tej twojej I... forum rules:-):-):-):-):-)

Muńka swoją drogą pytam:-)

Aha, i na 89%zauważyłam lewą dwojeczke dolną u Gosiaka ;-)

kurde no...ja nadal bez inhalatora, a właśnie myślałam, że by się dziś przydał:-) Nie wiem o co chodzi z tym jej gardłem, ale tak się wydziera, że chyba nie jest tak źle:-D

Co do fotelika, to opcja spania nie wchodzi w grę :baffled: Nawet osoba starsza, która jedzie autem i śpi ze zwieszoną głową jest narażona na mikrourazy, naciągnięcia itp. Poza tym nadal kształtuje się cały aparat kostno - więzadłowy, więc najlepiej wybierać drogi jak najmniej wyboiste. Kiedyś chyba Zawitkowski się wypowiadał na ten temat i podał przykład, że jak sami jedziemy rowerem, to często amortyzujemy wstrząsy poprzez stanie na pedałach. Dziecko takiej możliwości nie ma, więc wszelkie wstrząsy przechodzą od pupy przez kręgosłup.

To kolejny ząbek do Gosiowej kolekcji!! :-) Gabryśce pokazuje się właśnie górna jedynka :-)

mojemu dziecku rozdwajaja sie paznokcie u rak ... czy ktoras zauwazyla takie cos u swojego dziecia ??

a czy Wy wiecie ze Muńka jest na 8 miejscu wsrod najpiekniejszych kobiet na swiecie :p??

mojej się nie rozdwajaą, ale mi tak...

Czytałam to ostatnie zdanie kilka razy i otwierałam oczy i generalnie, o co cho????

ja tylko na szybko chciałam napisać, że Monika we wtorek miała szczepienie (wzrost 74 cm, waga 9400 czyli ok 75 centyla), a wczoraj biegunka, gorączka i wymioty więc walczymy...

czyzby tak zle zniosla szczepienie??? wspolczuje. Zdrowka dla Monisi

Munka :-D tak. Moj maz ostatnio jak sie wsciekalam, ze znowu beda flaszke pili, to powiedzial, ze dzisiaj pije ze szwagrem, a nie z bratem:-D

Munka i MsMickey Gratuluje zabkow

Ostatnia edycja:
reklama
aaaaaaaaaaa Halle :-) no może jestem do niej trochę podobna jak ma krótkie włosy, ale jak ma długie to chyba nie.

Zapomniałam odpowiedzieć jeszcze na jedno pytanie - zaraz odpowiem

Rysica - współczuje... zdrówka dla Moni

Do góry