reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga - dobre, ale strasznie czasochłonne, a na jakieś 12 osób dorosłych, to trochę trzeba by ich zrobić (nie mówiąc juz o dzieciach)

reklama
Hej z rana.
Dostałam tą pracę, którą myślałam ze sie nie uda! Wlasnie przejmuje projekt i mam mega duzo pracy wiec i czasu duzo mniej. Malego widze góra 30 minut i juz trzeba go kąpać i spac...mam nadzieje, ze jak sie wdrąże to będzie lepiej!

Katrina- ja chcialam robić zrazy, ale stwierdzilam z mezem ze zrobimy kawe z ciastem i lodami, a z racji tego ze imprEZA bedzie w ogrodzie zrobimy grilla i jakies salatki lekkie.

Dolaczam sie do zyczen kolejnych 10miesieczniakow:) my za 2 dni juz 11 :)

Wkoncu zdecydowalam o pojezdzie ktory kupimy na roczek : ROWEREK - ROWER Sport Trike RAMIZ (KR03) Różowy Ktos juz moze ma i uzywa? jakie wrazenia?

Pytanie jeszcze z innej beczki: ile porcji mleka jedza Wasze maluszki. Niby powinno sie wcisnac 3 porcje...ale u nas to niewykonalne...czasem tylko 1 z kaszka na noc a pozniej nie mam kiedy bo nie jest glodny :(

No tak i czas juz uciekać do pracy! Pozdrawiam!

Hej baby :-)

No i d.upa. Dzisiaj znowu była pobudka na mleko o pierwszej. Ech, na co ja liczyłam ;-)

Dorota gratuluję nowej pracy! Oby Ci się w niej dobrze wiodło :-)

Pamka współczuję jazdy z alergią :szok: Ja miałam podobną akcję raz w życiu. Po obiedzie w pracy nagle zaczęłam się robić czerwona, puchłam i swędziała mnie skóra. Przyjechało pogotowie, zastrzyk w dupiszona i wieczorem zaczęłam znowu przypominać człowieka ;-) Do dzisiaj nie wiem, co to było. Podejrzewam seler, ale jem normalnie i już nic się nie dzieje. I nie chcę Cię martwić, ale faktycznie wygląda mi na to, że to alergia krzyżowa - wskazuje na to ten gilek i łzawienie. Mam alergika w domu, wprawdzie nie pokarmowego (starszak) i przeszłam już sporą drogę więc jakbyś potrzebowała o coś spytać, dawaj śmiało :blink:

Aga a Ty znowu nas zawstydzasz tym prasowaniem ;-)

Alijenka
a czemu nie chcesz podawać małej jajek? Nie robiłabym tego, bo jajo jest bardzo ważne w żywieniu dziecka. Przecież to że Julek Pamki ma uczulenie nie oznacza, że Twoja też będzie miała. Po prostu zacznij podawać powoli i obserwuj :blink:

Andzia
ja też się dałam nabrać na perfumy :-D

Sunshine ale Ci fajnie z tymi ciuchami dla małej :tak: My też póki co ubieramy się głównie po dwóch kolegach ;)

Kasiulka dzięki za tabelę z rozmiarami :)

Kasieńka
spóźnione gratki dla Nikosia :)

Josie wygląda mi to faktycznie na alergię. Tym bardziej, że Ty masz. To niestety często dziedziczne :confused2:

Muńka to co, już tak na 100% na nowym? :-) Kiedy parapetówa na forum? ;)

Katrina na przyjęcie (niekoniecznie urodzinowe ;-)) polecam na ciepło: filety z indyka obtaczane w bułce i parmezanie, zapiekane z ananasem i żółtym serem; naleśniki po meksykańsku; zupa gulaszowa. Jak coś Ci wpadnie w oko, daj znać, to wyślę przepis.

Któraś pisała o kotletach z kaszy - mniam, uwielbiam :tak: Ale nie wpadłam na to, żeby dać bąblowi. Spróbuję, ale zamiast smażyć, upiekę :)

Ostatnia edycja:
Dziś wielkie pranie, jutro pakowanie i w nocy wyjazd nad morze....I'm so happy! Kurde teraz musze więcej rzeczy spakować niż jak była maluśka. Wtedy wystarczyły 2-3 zabawki do gryzienia, a teraz cały worek muszę taszczyć ze sobą, aby się nie nudziła:p No i butelki, kaszki - masakra:D

Iwon
ja od kotletów z kaszy gryczanej:p Przepis był w jakimś miesięczniku dla Mam:) Moja wciąga smażone, jajecznicę też smażę, bo nie chciało mi się bawić z parą:p Naleśniki smażę itd.

Agaundpestka mi pasuje cafe inspiracje:) Nawet nie wiedziałam, że jest taka kawiarnia:D Teraz reszta musi potwierdzić!

Witam my już ponad 2h na nogach :)

Iwon nie chcę Ci nic pisać, ale A mimo, ze na cycu to śpi już chyba od miesiąca od około 20:30-6tej :D potem około godziny cyckuje się, a ja drzemię :)

Zaza tule :)

Dziś wielkie pranie, jutro pakowanie i w nocy wyjazd nad morze....I'm so happy! Kurde teraz musze więcej rzeczy spakować niż jak była maluśka. Wtedy wystarczyły 2-3 zabawki do gryzienia, a teraz cały worek muszę taszczyć ze sobą, aby się nie nudziła:p No i butelki, kaszki - masakra:D

Iwon
ja od kotletów z kaszy gryczanej:p Przepis był w jakimś miesięczniku dla Mam:) Moja wciąga smażone, jajecznicę też smażę, bo nie chciało mi się bawić z parą:p Naleśniki smażę itd.

Agaundpestka mi pasuje cafe inspiracje:) Nawet nie wiedziałam, że jest taka kawiarnia:D Teraz reszta musi potwierdzić!

Inni nie mają wyjścia i tez musi im pasować :) szukałam miejsca pod Ciebie Alijenka :) jeszcze zaprosimy naszą "starą" forumowiczkę:)

No Ty pakujesz się do auta, a ja zastanawiam się co spakować do pociągu :/

ojojoj ale bedzie ciekawie :D znowu pewnie bede pisac odpowiedzi pare godzin :p:p

no ale dzisiaj jedna malenka pobudka w nocy ... zeby przystopowaly ale wiem ze te wredne 2 sie czaja ... chcialabym zeby wyszly z zaskoczenia ... i rano zaspalismy ... slyszalam Nikosia kolo 5:40 ale znalazl chyba smoczka w lozeczku i zasnal jeszcze a ja nie wstawalam i tak spalam do 6:50 a o 7:15 trza wyjechac ... ale nawet sie nie spoznilam

na poczatek Zaza STO LAT dla SERGIUSZKA :D:D:D:D

Alijenka bylam w deichmanie i u nas nie ma tej promocji :| no i zle mi z tym bo chcialam kupic a tu kuuuupa

Iwon i daliscie mleko ?? nie chcial zasnac bez ??

Pamka straszne co piszesz ... oby szybko zniklo i wiecej sie nie pojawilo

Xdorotax u nas mleko jest trzy razy z kleikiem badz kaszka manna rano wieczorem i po poludniu...

Andzia dobrze ze nic sie jeszcze gorszego nie stalo ... dbaj o siebie

Josie moj tez zwiewal ... ale trzeba po prostu sadzac :) fajne te elefanteny w deichmanie :)

CDN.

Hello Gerlz:-)
Polamalam się ...
tzn nie dosłownie;-) wczoraj odkladalam G do lozeczka na spiocha czyli sklon do przodu plus po skosie ... jak mi się coś naciagnelo to nie mogłam się ruszyć. Pół g w wannie z gorącą wodą, masaż by Pe... jest lepiej ale ciągnie... buu...

Zaza a co tu za klimaty bezenergetyczne?

reklama
ja witam z pracy w domu, zaraz sie przenosze na ogrod :-)

zaza wspolczuje alergii u mnie jeszcze spokoj ale ja mam apogeum w lipcu. troszke mnie oczy swedza ale nic poza tym. a co bierzesz na katar?

Dorota powodzenia w nowej pracy! co do mleka to moj najchetniej by samo mleko pil, wiec dajemy mu 4x z czego raz lyzeczka z kaszka i raz z kleikiem z butelki przed spaniem. srednio 150ml wypija. no ale za to z innym jedzeniem u nas slabiutko

Do góry