reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
wow ale ekstra wyglada jak perfum :tak: ja pije noteckie ciemne

alijenka jeszcze napisz mi co z tymi zdjeciami na basenie czy to byla sesja czy zwyklym aparatem?

Z powodu wyprowadzki wciągnęłam właśnie KEBABA :-D:-D mam pod nosem i nigdy tam nie byłam, a jak urodziłam, to dowiedziałam się, że bardzo dobre kebaby tam mają, więc obiecałam sobie, że jak tylko skończę karmić, to zjem. Jakoś nie było okazji, więc pomyślałam, że skoro nie będę już tu mieszkać to wypada spróbować. MNIAM !!! :-D

Kasienka - najlepszego dla Nikosia

Munka - tak, mialam robione przeswietlenie, lekarz stwierdzil stluczenie.

no to dobrze, że tylko stłuczenie. Oszczędzaj nogę.

Chcialam mlodej kupic buciki na angielskie lato ale wlasnie przeczytalam ze za kostke nie :eek: i teraz nie wiem. A chcialam takie
jak moga byc te to ktory kolor???

Special Vertbaudet First Step ankle boots, Shoes | Vertbaudet

i tez te mi sie podobaja tyle, ze tez na kolor nie moge sie zdecydowac :confused2:

Special Vertbaudet First Step ankle boots, Shoes | Vertbaudet
Wogole jakas niezdecydowana ostatnio jestem :-(

osobiście bardziej podobają mi się te drugie, ale są dość wysokie i ciężko stwierdzić jaka podeszwa.

Jak dla mnie to taka wysokość jest ok.

Clarks shoes - Produkty - Dziecięce - Dziewczynki - First Shoes - Softly Sue Fst — Rose Hip

aaaaa i tez dolaczam do pytania Kasienki jak zmierzyc nozke, rozumien, ze centymetrem ale jak to sie ma pozniej do rozmiaru bucika?

są dostępne rozmiarówki w sklepach, albo specjalne miarki, na których stawia się maluszka.

no wiec

1) munka jak ty to robisz ze Gabi SIEDZI na tym nocniku???:szok: dzis zrobilam pierwsza probe przed kapiela tak jak pisalas, nie usiedzial nawet 5 sekund, sadzalam go chyba z 6 razy i za kazdym schodzil natychmiast:confused2:

robię dokładnie tak, jak Ty, tylko z odwrotnym skutkiem :-D Gabi siedzi 15 sekund, wstaje na moment i znów siada :-) Dziś były też siuśki, ale malutko. Też myślałam, że będzie od razu schodzić, ale tak nie jest i to na pewno nie moja zasługa. Po prostu cały czas wtedy do niej mówię, ale czy to w tym pomaga, to nie wiem;-)

A z rzeczami dla Gabi mam odwrotnie niż Wy. Nie mam dla niej bardzo dużo rzeczy, a i tak nie chodzi we wszystkim. Butów mam zaledwie 3 pary z czego jedne są za małe, drugie zimowe w ogóle nie noszone, no i trampki, które ubieram jej na spacery :-)

Ostatnia edycja:
josie to nie wiem jakim aparatem bo robił to gościu który przyjeżdża z synem, ma aparat i taką specjalną obudowę na niego

a ja piję kasztelana :-D

Muńka fajne te buty ale ja mojej przymierzyłam chyba z 10 par i w żadne nie wciśnie nogi ma wysokie podbicie chyba :-(
ja mojej kupiłam coś w tym stylu tylko z dwoma paskami https://www.google.pl/search?q=elef...a-elefanten-ze-skory-roz-21%2C1276661;379;406

Ostatnia edycja:
wow ale ekstra wyglada jak perfum :tak: ja pije noteckie ciemne

alijenka jeszcze napisz mi co z tymi zdjeciami na basenie czy to byla sesja czy zwyklym aparatem?

tez na poczatku myslalam ze przywiozl mi wielka Lacoste images.jpg

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 33
Helloł!
Dawno mnie nie było no ale wiecie... wiosna przyszła i trza wykorzystywać każdą chwilę na spacer:-D

Kasiek- myślałam, że jakimiś perfumami się raczysz:-D

Napiszę wam co u mnie bo mój właśnie wlazł do domu i zaraz mnie przepędzi od kompa.

Wy piszecie o tym co które dziecko je i mogę powiedzieć, że mój KJ zjada obiadki gotowane przeze mnie jeśli podaje mu je niania:confused2: Jak ja to odmawia a po pół godziny rzuca się na cyca:eek: Kaszkę robioną przeze mnie zje ale obiadku nie:no:.

Ostatnio poprosiłam nianię, by dała mu jajecznicę. Jajka całe już jadł i nawet trochę jajecznicy też (ale ja mu dawałam więc schemat jak z obiadkiem troszkę zjadł i reszta była tfu) więc chciałam, żeby normalnie zaczął jadać te przepisowe ilości jajek w tygodniu. Julek jajeczniczkę i owszem wtrząchnął ale minutę później zrobił się sinopurpurowy, z jakimiś takimi dziwnymi plamami na twarzy jak oparzenia, glut mu poleciał do pasa i oczy zaczęły łzawić, wszystko go zaczęło swędzieć bo okrutnie się drapał. Niania sprawdziła czy może normalnie oddychać i zadzwoniła do mnie. Jak usłyszałam co się stało to wstałam od biurka i powiedziałam, że muszę iść i wybiegłam z pracy:shocked2: Jak dojechałam do domu to objawy zaczęły trochę ustępować ale tylko trochę. U lekarza wbiłam się bez kolejki i od razu dostaliśmy zastrzyk i zalecenie picia wapna i jakiegoś leku antyhistaminowego przez jakiś czas. No i pani doktor powiedziała, że uczulenie mogło wyjść dopiero za którymś razem, bo raz nic się nie stało drugi piąty ósmy dopiero go mogły uczulić. Możliwe też że w połączeniu z pyleniem teraz wszystkiego powstała taka reakcja:szok::szok: Mamy skierowanie do alergologa bo trzeba testy przeprowadzić, a już myślałam, że mamy spokój z lekarzami na jakiś czas...

Z tego stresu nie ubrałam się jak wychodziłam z biura i mnie zawiało, w związku z czym chodzę jak postrzelona- ZNOWU:confused2:

Dobra wypłakałam się :zawstydzona/y: Marzę by juz był długi weekend:sorry:

moje dziecko pije mleko tylko z niekapka z twardym ustnikiem :/ a w nocy odmawia w ogóle, najpewniej przez ząbki i mam nadzieję, że jak mu wylezą te jedyny to nie wróci do jedzenia w nocy ;) czy któraś z was przerabiała podobny motyw?

Jak będę na lato zmieniać znowu dziewczynkom garderobę, to wysypię te wszystkie rzeczy w pokoju i zrobię zdjęcie i Wam wkleje, to wyślecie mnie do psychiatry :-D
wklej wklej koniecznie :yes:

Wiecie co ja robię, piję piwo i wpierdzielam talarki :-:)-:)-:)-:)-( i jak tu schudnąć !!!!!!!!!!!!
ja wlaśnie wciągnęłam 2 tosty i dopijam Jim Beam'a z Colą :)

4) strasznie wam zazdroszcze ze wam dzieci juz tak normalnie jedza... moj wieczny foch na jedzenie. dzis dostal rano kaszke lyzeczka i zjadl cala, a po poludniu jajecznice - ani lyzeczki nie dal sobie wcisnac, wiec po pol godz dostal ta jajecznice wmieszana w sloiczku i jakos zjadl 2/3 sloiczka ale niania musiala mu dac swoj telefon do zabawy, inaczej buzi nie otwieral... a ja bym tak chciala dac mu ziemniaka, kawalek fileta w ziolach na parze, fasolke czy brokula... nie tknie nawet
josie nie jesteś sama - łączę się z Tobą w bólu!

Ostatnio poprosiłam nianię, by dała mu jajecznicę. Jajka całe już jadł i nawet trochę jajecznicy też (ale ja mu dawałam więc schemat jak z obiadkiem troszkę zjadł i reszta była tfu) więc chciałam, żeby normalnie zaczął jadać te przepisowe ilości jajek w tygodniu. Julek jajeczniczkę i owszem wtrząchnął ale minutę później zrobił się sinopurpurowy, z jakimiś takimi dziwnymi plamami na twarzy jak oparzenia, glut mu poleciał do pasa i oczy zaczęły łzawić, wszystko go zaczęło swędzieć bo okrutnie się drapał. Niania sprawdziła czy może normalnie oddychać i zadzwoniła do mnie. Jak usłyszałam co się stało to wstałam od biurka i powiedziałam, że muszę iść i wybiegłam z pracy:shocked2: Jak dojechałam do domu to objawy zaczęły trochę ustępować ale tylko trochę. U lekarza wbiłam się bez kolejki i od razu dostaliśmy zastrzyk i zalecenie picia wapna i jakiegoś leku antyhistaminowego przez jakiś czas. No i pani doktor powiedziała, że uczulenie mogło wyjść dopiero za którymś razem, bo raz nic się nie stało drugi piąty ósmy dopiero go mogły uczulić. Możliwe też że w połączeniu z pyleniem teraz wszystkiego powstała taka reakcja:szok::szok: Mamy skierowanie do alergologa bo trzeba testy przeprowadzić, a już myślałam, że mamy spokój z lekarzami na jakiś czas...
szok!!!!!!!!!!!!! dobrze, że szybko mu przeszło, a teraz się kuruj!

też tęskni mi się do długiego weekendu, który na szczęście dla mnie zacznie się już w tą sobotę i będzie trwał nieprzerwanie do 5 maja :-D

Ostatnia edycja:
Muńka fajne te buty ale ja mojej przymierzyłam chyba z 10 par i w żadne nie wciśnie nogi ma wysokie podbicie chyba :-(
ja mojej kupiłam coś w tym stylu tylko z dwoma paskami https://www.google.pl/search?q=elef...a-elefanten-ze-skory-roz-21%2C1276661;379;406

fajne buciki. U mojej tez chyba nie będzie łatwo z butami, bo ma wysoki przegub póki co, no, ale to się jeszcze będzie kształtować.

Hej Pamka - no to mieliście jazdy z tą reakcją. Kuzynka mojego S miała podobnie z synkiem, ale młody zaczął tak puchnąć, że musiała z nim jak najszybciej jechać do szpitala.

Ja póki co nadal tylko żółtko podaję.

reklama
ja niestety nie dotrzymam już Wam towarzystwa bom padam na ryjka, dzisiejszy basen mnie wykończył i Niuśkę też, dziś było bardzo ekstremalnie bo dostaliśmy jakiegoś innego instruktora :-(

także nie zachlejcie pałki tu i śpijcie spokojnie :-)

Do góry