reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
w deichamnnie mają takie fajne stópki do mierzenia dla dzieciów :-D

sunshine nie martw się ja też nie jestem odważna jeżeli chodzi o jedzenie ale muszę kaszę wprowadzić np. gryczana tylko jak ją podać z czym ??? bo ja to jem z gulaszem a takiemu małemu dziecku jak ją zrobić ????

andzia współczuję wczorajszych niespodzianek :szok:

Iwon ja suwaczki Twoje widzę :-)

Wiecie co ja robię, piję piwo i wpierdzielam talarki :-:)-:)-:)-:)-( i jak tu schudnąć !!!!!!!!!!!!

Kasiulka - ja tez oprocz butow, nie musze nic kupowac, ale jak pojde do sklepu to nie moge sie powstrzymac. Efektem tego jest 5 pudelek po pampersach w roz. 86-92 i trzy duze szuflady ciuszkow w roz.74-80.

Sunshine - te pelne buciki to liliowe ladniejsze, a te drugie to rozowe.

Kasiulka - ja tez oprocz butow, nie musze nic kupowac, ale jak pojde do sklepu to nie moge sie powstrzymac. Efektem tego jest 5 pudelek po pampersach w roz. 86-92 i trzy duze szuflady ciuszkow w roz.74-80.

Sunshine - te pelne buciki to liliowe ladniejsze, a te drugie to rozowe.

Ja też tak mam, dlatego nie chodzę po sklepach. Ale widzę, że między naszymi dziećmi jest podobna różnica wieku :-)

alijenka ostatnio w jakimś miesięczniku (Dziecko czy coś) był przepis na kotlety gryczane dla dzieci od 9mies. Gotujesz marchew i pietruszkę (lub/i seler) oraz kaszę gryczaną. Potem kaszę przesypujesz do garnka, dodajesz starte na tarce o grubych oczkach warzywa + żółtko jaja. Mieszasz, formujesz kotleciki i lekko smażysz na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Można podawać same albo z sosem pomidorowym. Pycha, robię sama dla nas:) Kaszę jaglaną dodaję do zupy lub do ryby. A kaszę owsianą lub orkiszową robię z mleczkiem na kolację.

alijenka ostatnio w jakimś miesięczniku (Dziecko czy coś) był przepis na kotlety gryczane dla dzieci od 9mies. Gotujesz marchew i pietruszkę (lub/i seler) oraz kaszę gryczaną. Potem kaszę przesypujesz do garnka, dodajesz starte na tarce o grubych oczkach warzywa + żółtko jaja. Mieszasz, formujesz kotleciki i lekko smażysz na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Można podawać same albo z sosem pomidorowym. Pycha, robię sama dla nas:) Kaszę jaglaną dodaję do zupy lub do ryby. A kaszę owsianą lub orkiszową robię z mleczkiem na kolację.

No to jutro mamy obiad dla calej rodziny. Uwielbiam kasze gryczana:tak:

edek: znowu post pod postem. Cos sie obijacie

Alijenka- no wlasnie chyba juz pora sie odwazyc i wprowadzic cos ciekawszego do diety naszych pociech :sorry: co do kaszy to na poczatek dawalam jej kasze jaglana robilam jej krupniczek, a dzis na obiad zrobilam dla nas gulasz z kasza gryczana i oczywiscie wolala wiec jej dalam sprobowac i smakowalo jej bardzo :tak:

kasienka- z tego co widze to Ty masz ciekawe menu dla Lenki :eek::-):tak: musze sie ogarnac i zabrac za cos bardziej kreatywnego :tak:

kasiulek/andzia - :szok::szok::szok: to ja chyba tyle ciuchow nie mam, stram sie kupowac "z glowa" ale tez duzo dostalam rzeczy od kolezanki corki i jak na teraz i najblize 2-3 miesiace mam 2 szuflady w komodzie :unsure: a na ponad rok 2 torby :sorry: i wydaje mi sie ze tego nie przechodzi. Wogole mam tak, ze mniej wiecej co 2 tyg (w zaleznosci jak mnie najdzie) przegladam te szuflady i wyjmuje zamale i wkladam wieksze ciuszki i jak na razie nie zdarzylo mi sie zebym jakies ominela i chciaz raz nie zalozyla :-):tak:

aaaa jeszcze odnosnie ciuszkow to od kolezanki dostalam cala torebe ciuszkow na 12-18 miesiecy slicznych jak nowe po jej coreczce :tak:

reklama
Do góry