reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
w deichamnnie mają takie fajne stópki do mierzenia dla dzieciów :-D

sunshine nie martw się ja też nie jestem odważna jeżeli chodzi o jedzenie ale muszę kaszę wprowadzić np. gryczana tylko jak ją podać z czym ??? bo ja to jem z gulaszem a takiemu małemu dziecku jak ją zrobić ????

andzia współczuję wczorajszych niespodzianek :szok:

Iwon ja suwaczki Twoje widzę :-)

Wiecie co ja robię, piję piwo i wpierdzielam talarki :-:)-:)-:)-:)-( i jak tu schudnąć !!!!!!!!!!!!

Kasiulka - ja tez oprocz butow, nie musze nic kupowac, ale jak pojde do sklepu to nie moge sie powstrzymac. Efektem tego jest 5 pudelek po pampersach w roz. 86-92 i trzy duze szuflady ciuszkow w roz.74-80.

Sunshine - te pelne buciki to liliowe ladniejsze, a te drugie to rozowe.

Kasiulka - ja tez oprocz butow, nie musze nic kupowac, ale jak pojde do sklepu to nie moge sie powstrzymac. Efektem tego jest 5 pudelek po pampersach w roz. 86-92 i trzy duze szuflady ciuszkow w roz.74-80.

Sunshine - te pelne buciki to liliowe ladniejsze, a te drugie to rozowe.

Ja też tak mam, dlatego nie chodzę po sklepach. Ale widzę, że między naszymi dziećmi jest podobna różnica wieku :-)

alijenka ostatnio w jakimś miesięczniku (Dziecko czy coś) był przepis na kotlety gryczane dla dzieci od 9mies. Gotujesz marchew i pietruszkę (lub/i seler) oraz kaszę gryczaną. Potem kaszę przesypujesz do garnka, dodajesz starte na tarce o grubych oczkach warzywa + żółtko jaja. Mieszasz, formujesz kotleciki i lekko smażysz na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Można podawać same albo z sosem pomidorowym. Pycha, robię sama dla nas:) Kaszę jaglaną dodaję do zupy lub do ryby. A kaszę owsianą lub orkiszową robię z mleczkiem na kolację.

alijenka ostatnio w jakimś miesięczniku (Dziecko czy coś) był przepis na kotlety gryczane dla dzieci od 9mies. Gotujesz marchew i pietruszkę (lub/i seler) oraz kaszę gryczaną. Potem kaszę przesypujesz do garnka, dodajesz starte na tarce o grubych oczkach warzywa + żółtko jaja. Mieszasz, formujesz kotleciki i lekko smażysz na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Można podawać same albo z sosem pomidorowym. Pycha, robię sama dla nas:) Kaszę jaglaną dodaję do zupy lub do ryby. A kaszę owsianą lub orkiszową robię z mleczkiem na kolację.

No to jutro mamy obiad dla calej rodziny. Uwielbiam kasze gryczana:tak:

edek: znowu post pod postem. Cos sie obijacie

Alijenka- no wlasnie chyba juz pora sie odwazyc i wprowadzic cos ciekawszego do diety naszych pociech :sorry: co do kaszy to na poczatek dawalam jej kasze jaglana robilam jej krupniczek, a dzis na obiad zrobilam dla nas gulasz z kasza gryczana i oczywiscie wolala wiec jej dalam sprobowac i smakowalo jej bardzo :tak:

kasienka- z tego co widze to Ty masz ciekawe menu dla Lenki :eek::-):tak: musze sie ogarnac i zabrac za cos bardziej kreatywnego :tak:

kasiulek/andzia - :szok::szok::szok: to ja chyba tyle ciuchow nie mam, stram sie kupowac "z glowa" ale tez duzo dostalam rzeczy od kolezanki corki i jak na teraz i najblize 2-3 miesiace mam 2 szuflady w komodzie :unsure: a na ponad rok 2 torby :sorry: i wydaje mi sie ze tego nie przechodzi. Wogole mam tak, ze mniej wiecej co 2 tyg (w zaleznosci jak mnie najdzie) przegladam te szuflady i wyjmuje zamale i wkladam wieksze ciuszki i jak na razie nie zdarzylo mi sie zebym jakies ominela i chciaz raz nie zalozyla :-):tak:

aaaa jeszcze odnosnie ciuszkow to od kolezanki dostalam cala torebe ciuszkow na 12-18 miesiecy slicznych jak nowe po jej coreczce :tak:

reklama
Do góry