reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

no i jestem na biezaco jupiiii!!!

andzia jak pech to pech :szok: ale przynajmniej z dziecmi posiedzisz :)

aylin fajne te najkacze! a szynki mojemu nie probowalam jeszcze dawac, ale jak mu dalam kawalek kuraka na parze to sie krzywil i ledwo chcial dotknac... francuski piesek ehhh

Iwon gratuluje nocki :-D mysle ze bulka mogla sie przyczynic do tego, w koncu zapycha

zaza ja bym nie wytrzymala. szczescie i spokoj sa najwazniejsze

Hejka ;-)

Mloda nie chce jesc moich obiadkow (wczoraj ponad 1h ja karmilam) a opiekunka mowi, ze u niej je bez problemu :eek: i tak sobie mysle czy ona czasem nie daje jej przyprawionych, albo ze sloiczka (chociaz mowi ze gotuje) bo moje to tylko z oliwa lub maselkiem :sorry: i nie chce :no:

zapytaj ta nianie jakie obiadki daje. moj teraz jak nie mial apetytu to jedyne co jeszcze dal sobie wcisnac to zupa pomidorowa z hipp a ona jest mega slona.... no i tez zauwazylam ze moj je ladniej jak jest czyms zainteresowany - np w weekend zjadl caly sloik patrzac na pana ktory nam montowal szafke... - moze Aurelka widzi inne dziecii biegajace wokolo tez wtedy zjada lepiej :confused2:

Hej Dziołchy :-)

Muszę pochwalić moją G, wczoraj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocniczka :-D od kilku dni sadzam ją przed kąpielą w trakcie jak S nalewa wodę do wanny. I tak sobie siedzi i się uśmiecha, a ja mówię "psipsipsipsi" :-D
Wczoraj ją podnoszę a tam siuśki !!! ale radocha!!! :-D:-D

taki na styk nie powinien być, ale też nie może być za duży. Jak po zmierzeniu stopa ma trochę ponad nr.19, to kupujesz 20.

my po majowym uruchamiamy nocnik:tak:
dzieki za odpowiedz z butami teraz musze jeszcze poczytac jak zmierzyc stope... ale i tak raczej wezme go do sklepu bo on te stopki takie grubiutkie ma

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka i Aylin buty dla dzieci to rzeczywiscie niezly wydatek. Adi ma 3 lata, a juz zuzyl ok.20 par butow ( prawie wszystkie z Bartka). Teraz juz noga mu wolniej rosnie. Ale pierwsze przechodzone lato to 3 pary sandalkow.

Munka gratuluje. Mati boi sie nocnika.

Josie - tak- tylko posiedze, bo chodzic kolo nich nie bardzo moge:-(

dziewczyny te z Nika to całe nic kosztują (porównując do sandałków z bartka itp itd) - w sklepie po 79.99 (wyprzedaż jakaś) a na allegro za 59 widziałam. Pójdę zmierzyć do sklepu i zamówie pewnie na allegro - chyba ze uda mi się zniżkę w sklepie uzyskać :)
Miałam je w ręce wczoraj i sa naprawdę mięciutkie. A i sa inne kolory :) nie tylko rózowy

Niespodzianka no to wow! Moje gratulacje! Czyżby Twój robaczek był pierwszym chodzącym dzieciem na forum??

Dziewczyny a te sandałki to już na teraz kupujecie czy czekacie, aż się zrobi jeszcze cieplej?

Czy widzicie moje suwaczki? Bo ja nie :( I w ogóle mam problem z pisaniem na BB, nie mogę np. edytować tych dodatkowych buziek, buuu...

Muńka brawo dla Gabrysi :D:D tez rycze na annie German,
i pytanko wlasnie o takie trampy ...
bo my mamy wlasnie takie i nie wiem czy kupic buty porzadne czy jesli czasem go puszcze na polu tak ze sie trzyma wozka w takich trampach ale nie na jakos dlugo to stanie sie cos czy nie ?? czy lepiej kupic juz porzadnego buta ?? w domu chodzi boso w zlobku w skarpeciochach jeszcze ... tylko to pole ... czy poczekac do porzadnego chodzenia ?

jak zmierzyc nozke takiemu szkrabowi ??

i konczymy dzisiaj 10 miechow :) jeszcze tylko dwa

Buziaki dla Nikosia!!

Myślę, że jeśli już sobie chodzi to od razu kupić porządnego buta, ale nie popadajmy też w paranoję, że od chwili chodzenia w trampach coś mu się stanie. Nie wiem tylko czy takie trampy za kostke są do chodzenia wygodne. Musisz go ewentualnie poobserwować, bo jeśli będzie mu niewygodnie to od razu będzie źle ustawiał stopy, a to korzystne nie jest. Gabi ma te wysokie, ale ona tylko w nich siedzi.

Stopę można zmierzyć w obuwniczym taką specjalną miarką - trzeba na niej postawić malucha.

Wczorajszy dzien moge zaliczyc do najgorszych w ostatnim czasie. Wstalam rano z zapuchnietym okiem (jeczmien), wiec doszlam do wniosku, ze nie bede straszyc ludzi i do pracy nie poszlam. Byla piekna pogoda, zebralam chlopakow i poszlam na dwor. Przy wychodzeniu z klatki Adi zlecial ze schodow (3-ech), na szczescie stlukl tylko kolano.
Po poludniu zachcialo mi sie jeszcze jednego spacerku. Przy schodzeniu ze schodow ( z Matim na rekach) potknelam sie i upadlam cale szczescie do tylu. :wściekła/y::szok: Boszeeeeeee ale sie strachu najadlam, dobrze ze Mati caly.
Stopa (moja) potluczona i zwolnienie do konca tygodnia. Zachcialo sie dwoch spacerow - teraz nie bedzie wcale, bo bol nie samowity przy chodzeniu.

:szok::szok: to zdecydowanie za dużo przygoód jak na dwa wyjścia spacerowe! Oby ze stopą było wsio oki!!!! a pokazywałaś ją lekarzowi?

a slyszalyscei o tych butkach? niby hollywoodzkie dizeci w nich chodza, ale rozumiem ze za kostke to nie bardzo?

Sklep z bucikami Gucio

nie słyszałam i raczej nie kierowałabym się tym, co noszą hollywoodzkie dzieci, bo niektórzy kupują malutkim dziewczynkom buty na korku :-D Wydaje mi się, że są to butki dość sztywne, a ja osobiście takich nie polecam.

Dziewczyny a te sandałki to już na teraz kupujecie czy czekacie, aż się zrobi jeszcze cieplej?

Czy widzicie moje suwaczki? Bo ja nie :( I w ogóle mam problem z pisaniem na BB, nie mogę np. edytować tych dodatkowych buziek, buuu...

widzę.

Ja dopóki Gabi nie zacznie chodzić, to butów do chodzenia jej nie kupię. Kupię jej takie, żeby nie wychodziła na spacerki w skarpetkach, więc na pewno nie jakieś super drogie.

reklama
Butki - u nas sa w zwykłych sklepach z obuwiem dziecięcym. Zadne markowe i sieciowe. Ale ja kupie u kolezanki któa ma sklep z akcesoriami dziecięcymi - wczoraj kolezanka powiedziała mi ze ma je w sklepie u siebie więc mi przywiezie kilka par i sobie wybiore. Bede miała 30% taniej niż cena rynkowa.

ta sama kolezanka od sklepu pocieszyła mnie wczoraj - ze butki starczą czasem na 3 tyg a czasem moze na 3 msc.... tak czy tak jedne na sezon nie starczą. Jak będe miała szczęście to moze uda mi się w 3 parach do jesieni zamknąć. Czyli 400 zł jak nic....

A i takie wczoraj widziałam. Zobacz załącznik 554130i sie nad nimi zastanawiam. Bo młoda tak naprawdę nie chodzi sama, za rączki też jeszcze nie. Ale czasem na placu zabaw chce stanąc i przy drabince pochodzić. A w skarpetkach jej nie puszcze przecież...
ale ci się pofarcilo z tymi butami od koleżanki :) a te "najeczki" fajne, są też "męskie" ?

Muszę pochwalić moją G, wczoraj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocniczka :-D od kilku dni sadzam ją przed kąpielą w trakcie jak S nalewa wodę do wanny. I tak sobie siedzi i się uśmiecha, a ja mówię "psipsipsipsi" :-D
Wczoraj ją podnoszę a tam siuśki !!! ale radocha!!! :-D:-D
super!!!!!!!!!! gratki!!!

Wczorajszy dzien moge zaliczyc do najgorszych w ostatnim czasie. Wstalam rano z zapuchnietym okiem (jeczmien), wiec doszlam do wniosku, ze nie bede straszyc ludzi i do pracy nie poszlam. Byla piekna pogoda, zebralam chlopakow i poszlam na dwor. Przy wychodzeniu z klatki Adi zlecial ze schodow (3-ech), na szczescie stlukl tylko kolano.
Po poludniu zachcialo mi sie jeszcze jednego spacerku. Przy schodzeniu ze schodow ( z Matim na rekach) potknelam sie i upadlam cale szczescie do tylu. :wściekła/y::szok: Boszeeeeeee ale sie strachu najadlam, dobrze ze Mati caly.
Stopa (moja) potluczona i zwolnienie do konca tygodnia. Zachcialo sie dwoch spacerow - teraz nie bedzie wcale, bo bol nie samowity przy chodzeniu.

Bede Was nekac :-D:tak:
o kurczaki - nieciekawie :( ale nie ma tego złego... z dziećmi posiedzisz i z nami na BB ;)

jak S zaczął zasuwać przy kanapie, to myślałam, że za niedługo zacznie chodzić, więc chciałam kupić półbuty na szczęście się wstrzymałam, bo coś mu się odwidziało i już nie ćwiczy chodzenia
teraz mam dylemat czy kupować sanadałki do chodzenia czy jakieś tańsze :/
a addidaski ma takie do wózka po kuzynie

a suwaczków w pracy nie mam :(

Kasienka STO LAT DLA NIKOSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobrze, że przypomniałaś, bo ja nwet nie wiem jaki dziś dzień i pewnie jutrzejsze 10 miesięcy S też bym przegapiła :(

Do góry