reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

O właśnie - 100 lat Nikosiowi :)

zaza - tak, są "męskie" :) w sklepie w którym byłam były rózowe i szare. Ale na allegro widziałam jeszcze inne kolory.
Zaraz podejde do sklepu firmowego i zobacze co mają - napisze wieczorkiem pewnie

reklama
Jasiek przybija piatke 10-miesiecznemu Nikosiowi:tak::happy:
ja wybieram sie dzis do takiego sklepiku kolo mnie : Zabawki, sklep z zabawkami, akcesoria dla dzieci i niemowląt • PlanetaDziecka.pl po bidon. ale oni maja tyle cudownych rzeczy ze pewnie wydam fortune znow

Mam tak samo. W piatek jak poszlam do Coccodrillo po trampeczki, to kupilam jeszcze dzinsy i czapke (ktorych i tak po starszaku ma mnostwo).
Ostatnio doszlam dp wniosku, ze zakupy dla dzieci to moj nalog.

Mam tak samo. W piatek jak poszlam do Coccodrillo po trampeczki, to kupilam jeszcze dzinsy i czapke (ktorych i tak po starszaku ma mnostwo).
Ostatnio doszlam dp wniosku, ze zakupy dla dzieci to moj nalog.

Andzia, ja miałam taki nałóg jak się urodziła Hania. Na dzień dzisiejszy Maja ma ciuchy na najbliższe dwa lata, z czego NIC jej nie muszę dokupować. A ciuchów mam tyle: 8 kartonów od pieluszek Pampers, trzy pełne komody z Ikei (każda po 3 wielkie szuflady), połowa naszej szafy wnękowej oraz pół garderoby.

Jak ostatnio to wszystko wysypałam to mi się wstyd zrobiło.

Na szczęście ten dziecięcy zakupoholizm mi przeszedł, część rzeczy wydaje koleżankom, które mają dzieci, bo Maja nie jest w stanie tego znosić.

Nawet nie wiem jak do tego doszło :-D

A tak na marginesie, sprzedaje parę zabawek po dziewczynkach, może się na coś skusicie.

Fisher Price Szczeniaczkowy Chodzik-Jeździk X6838 Sprzedam - Zabawki, Klocki, Lalki - Gumtree Wielkopolskie / Poznań

Kojec - mata konik Pia SterntalerMata - kojec firmy Sterntaler Sprzedam - Urządzenia Zabezpieczające Dla Dzieci - Gumtree Wielkopolskie / Poznań

INTERAKTYWNY TELEFON FISHER PRICE Sprzedam - Zabawki, Klocki, Lalki - Gumtree Wielkopolskie / Poznań

Sprzedam zabawki - PIESKI Sprzedam - Zabawki, Klocki, Lalki - Gumtree Wielkopolskie / Poznań

Jakbyście coś chciały, to dla Was będzie oczywiście trochę taniej. :-)

A i takie wczoraj widziałam. Zobacz załącznik 554130i sie nad nimi zastanawiam. Bo młoda tak naprawdę nie chodzi sama, za rączki też jeszcze nie. Ale czasem na placu zabaw chce stanąc i przy drabince pochodzić. A w skarpetkach jej nie puszcze przecież...

Aylin, te buciki są śliczne, ale bardzo niepraktyczne dla małej nóżki. Miałam takie dla Hani. Nie trzymają piętki, w ogóle nie nadają się do chodzenia. Jedynie co, to można je zakładać do wózka, jak dziecko jeszcze nie chodzi, ale to wszystko.

Ostatnia edycja:
Byłam w zoo! Agaundpestka kozy chodziły luzem. Te małe napadły Polę i nie dawały jej spokoju a ona na nie krzyczała:D Karmiła je chrupkami kukurydzianymi, a na tej dużej z rogami jeździła:D Nie chciała stamtąd wyjść;p Potem hitem był słoń bawiący się beczką, kuce, no i małpy wszelakie:)

Butki (półbuty, adidasy i sandały) mamy 20 (już na styk) i 21, bo mała zasuwa na dwóch nogach non stop (za rączkę). A od wczoraj sama wstaje (bez trzymanki) :D

aylin moja również wciąga kaszki jaglane, owsiane czy orkiszowe, a tych słodkich (nawet niby bez cukru) dla dzieci nie znosi:)

alijenka nie mam pojęcia gdzie we Wrocku możemy się spotkać, ale jestem otwarta na wszelkie propozycje. Może agaundpestka coś podsunie:D A wracając do zoo, to ja wyjechałam o 9.30 rano i nie było żadnych korków (polecam). Do lekarza też kazali mi przyjść jak mała skończy rok:)

agaundpestka dzięki za pomysł z zoo!!!

niespodzianka masakra z tym lękiem separacyjnym, bo ja nie mogę doczekać się już jego końca!

iwon ja daję szynkę ze sprawdzonego źródła już od miesiąca:) dostaje na kanapeczce (kroję małe kawałki) lub cały plasterek do rączki.

zaza współczuje ci tych teściów! Ja swoich widzę raz w miesiącu i mi wystarczy:p

sunshine z oliwą i masełkiem? Wszędzie piszą o majeranku, pietruszce, koperku, lubczyku, kminku...przecież to naturalne zioła, które niemowlaki mogą śmiało jeść. Pediatra mojej już dwa miesiące temu kazała dodawać do niektórych potraw curry, a wczoraj zjadła zupę z imbirem:) Może spróbuj urozmaicić jej jedzonko ziołami.

Ostatnia edycja:
Za chwilke nadrobie a teraz pytanko....

Chcialam mlodej kupic buciki na angielskie lato ale wlasnie przeczytalam ze za kostke nie :eek: i teraz nie wiem. A chcialam takie
jak moga byc te to ktory kolor???

Special Vertbaudet First Step ankle boots, Shoes | Vertbaudet

i tez te mi sie podobaja tyle, ze tez na kolor nie moge sie zdecydowac :confused2:

Special Vertbaudet First Step ankle boots, Shoes | Vertbaudet

Wogole jakas niezdecydowana ostatnio jestem :-(

A dzis wlasnie przyszly paczuszki od nich lece je rozpakowac :-)

Sto buziaczkow dla Nikusia :-)

Hej Dziołchy :-)

Muszę pochwalić moją G, wczoraj pierwszy raz zrobiła siusiu do nocniczka :-D od kilku dni sadzam ją przed kąpielą w trakcie jak S nalewa wodę do wanny. I tak sobie siedzi i się uśmiecha, a ja mówię "psipsipsipsi" :-D
Wczoraj ją podnoszę a tam siuśki !!! ale radocha!!! :-D:-D

alijenka - a jakbyś młodej wsio razem zmieszała to też by nie jadła?? GAbi lubi podjadać od nas, więc przygotowalam jej obiad na talerzu: kotlecik rozdrobniony, ziemniak, żółtko i brokuły. Dawałam raz jedno raz drugie i po chwili już nie chciała, więc wsio wrzuciłam do miseczki, wymieszałam, dodałam łyżeczkę oleju rzepakowego i zjadła wszystko.
Gratulacje siuśków w nocniczku :-):-D:-)

zawsze jej mieszam zupki, dziś stwierdziłam że dam jej wszystkie warzywa osobno i też nic nie pomogło :-(

Kasiulka1980 to faktycznie dałaś czadu z zakupami :szok::szok::szok::szok:, a z zabawek zastanawiam się nad tym telefonem :-D

Kasiulka1980 to faktycznie dałaś czadu z zakupami :szok::szok::szok::szok:, a z zabawek zastanawiam się nad tym telefonem :-D

Jak będę na lato zmieniać znowu dziewczynkom garderobę, to wysypię te wszystkie rzeczy w pokoju i zrobię zdjęcie i Wam wkleje, to wyślecie mnie do psychiatry :-D

Jakbyś chciała telefon, to sprzedam Ci go za te 40zł co jest wystawiony - wysyłka gratis (pocztą)

Wczorajszy dzien moge zaliczyc do najgorszych w ostatnim czasie. Wstalam rano z zapuchnietym okiem (jeczmien), wiec doszlam do wniosku, ze nie bede straszyc ludzi i do pracy nie poszlam. Byla piekna pogoda, zebralam chlopakow i poszlam na dwor. Przy wychodzeniu z klatki Adi zlecial ze schodow (3-ech), na szczescie stlukl tylko kolano.
Po poludniu zachcialo mi sie jeszcze jednego spacerku. Przy schodzeniu ze schodow ( z Matim na rekach) potknelam sie i upadlam cale szczescie do tylu. :wściekła/y::szok: Boszeeeeeee ale sie strachu najadlam, dobrze ze Mati caly.
Stopa (moja) potluczona i zwolnienie do konca tygodnia. Zachcialo sie dwoch spacerow - teraz nie bedzie wcale, bo bol nie samowity przy chodzeniu.
Bede Was nekac :-D:tak:
Dobrze, ze dzieciaki cale tylko szkoda, ze Ty uziemiona ale plus taki ze spedzisz wiecej czasu z dziecmi :tak:

sunshine z oliwą i masełkiem? Wszędzie piszą o majeranku, pietruszce, koperku, lubczyku, kminku...przecież to naturalne zioła, które niemowlaki mogą śmiało jeść. Pediatra mojej już dwa miesiące temu kazała dodawać do niektórych potraw curry, a wczoraj zjadła zupę z imbirem:) Może spróbuj urozmaicić jej jedzonko ziołami.

pietruszke, koprek, lubczyk, tez dodaje zalezy od zupki ale bardziej mialam na mysli, ze ona je doprawia w inny sposob np sol albo cukier?
czytajac co Wy dajecie to stwierdzam,ze powinnam zaczac byc bardziej kreatywna z obiadkami i przede wszystkim bardziej odwazna :-(

Iwon- widze Twoje suwaczki. A co do karmienia to wlasnie Aurelka widzi jak inne dzieci jedza i moze to ja motywuje :-)

Kasienka- rozmawialam z nia dzisiaj odnosnie jedzenia i mowi, ze zjada ladnie obialek ale dzis owocow juz nie chciala ale wczesniej zjadja banana i ciasteczko... Claire zawsze pisze karteczki z rozpiska co jadla i co robila ile kupek ile siusiu i z tego co pisze to A je typowo angielskie jedzonko : chicken curry, slodko-kwasny kurczak z ryzem, losos z warzywami, zapiekanki z krowiego miesa..... a moje to takie bardziej delikatne, czerwony barszczyk, pomidowowka, pieczrkowa, rosolek, i to na gesto z makaronem lub ryzem lub kasza i kurczakiem itp no i brak towarzystwa dzieci tez pewnie robi swoje

kasiulka- fajny tez jezdzik- pchaczek my mamy zebre na tez zasadzie i jeszcze robi sie hulajnowe :-)

munka- buciki to ja chce kupic jak mloda zacznie chodzic czyli wieksze musze kupic teraz jak jest promocja ;-) a do wozka tez ma takie szmaciaki adidaski i pantofelki no i sandalki jak pokazywalam wczesniej

aaaaa i tez dolaczam do pytania Kasienki jak zmierzyc nozke, rozumien, ze centymetrem ale jak to sie ma pozniej do rozmiaru bucika?

reklama
sunshine może faktycznie robi zupy jak dla siebie (rodziny swojej) z sola i przyprawami;/ Kurde weź jakoś ją przepytaj, ale z drugiej strony nie przyzna się:( Może lepiej żeby jadła słoiczki u niej bez soli?

Do góry