reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam!
Za mną ciężki dzień i taki zapowiada się cały następny tydzień. M po 12 h w pracy, więc ja cały dzień sama z Zosią...Dobrze, że chociaż pogoda ładna to w domu siedzieć nie trzeba...
u mnie obiadek wciąga, ale ma ostatnio w zwyczaju wyciąganie większych kawałków z buzi, oglądanie ich i wkładanie z powrotem (jedzenie jest wszędzie!).
U nas to samo :-D

Mamy drugiego zabka- lewa jedyneczka :tak::-)
Gartki! :-)

Słuchajcie G dostaje gluten już ponad miesiąc a teraz czasem daję jej kawałek bułki do pociamkania, czasem piątkę chleba. Można tak? Czy uznać to za porcję glutenu i już tego dnia nie dawać?
Ja też tak robiłam - manna do mleka i chlebek na przegryzkę ;-)

Kurcze kolega przesłał mi wczoraj fotkę tej bryki, ale nigdzie tego znaleźć nie mogę, a tez mi się podoba i chociaż zerknęłabym na cenę tego cuda.
To można w ogóle kupić? Widziałam tą fotkę na fejsie i myślałam, że to tylko takie "jaja" :sorry2:

reklama
Witajcie, sorry ze sie nie odzywam ale nie mam po prostu weny do pisania :zawstydzona/y: Jakaś nerwowa jestem ostatnio, tzn.nerwus to ja byłam zawsze ale od kilku dni szczególnie :zawstydzona/y: I nic mi sie nie chce....ach, pomarudzilam. Wybaczcie

Kurcze, ale mam dolinę...dziś się dowiedziałam, że moja przyjaciółka poroniła :-:)-:)-( Poprzednią ciążę miała pozamaciczną, więc to dla niej na pewno znów bardzo trudne.... Ma już jedną córeczkę, ale bardzo chcą mieć drugą dzidzię.

I jeszcze jedna koleżanka wylądowała w szpitalu, bo jej wody płodowe odeszły, a termin ma na lipiec... Długo się starali o maluszka, leczyła się, miała operację i w końcu się udało, to znów mają pod górkę...

Kurcze, tak mi przykro...

Słuchajcie G dostaje gluten już ponad miesiąc a teraz czasem daję jej kawałek bułki do pociamkania, czasem piątkę chleba. Można tak? Czy uznać to za porcję glutenu i już tego dnia nie dawać?

ja dawałam i bułkę i kaszkę glutenową.

Mlody ma potworna wysypke i nie wiem przez co. Najprawdopodobniej antybiotyk, ale moze proszek lub psy. Oszaleje w tej Pl. Szkoda mi misia.

oj...a jak on się w ogóle czuje? troszkę lepiej?

Pola dziś z piaskownicy nie wychodziła, piasek we włosach i nawet w pampersie. Robi sobie przygotowanie do pobytu na plaży:p

a moja usiadła w piaskownicy, pomacała i chciała na ręce.

Munka bardzo mi przykro jeśli chodzi o przyjaciółkę :-(
I koleżankę...

Niespodzianka wspolczuje, ach te "udane" pobyty w Polsce jak dzieci chorują, skąd ja to znam :-(

Kasiek Wojtek jeszcze nie był w piaskownicy, nie było okazji ale Kuba chętnie sie w niej bawił tylko, ze trzeba było co po chwile mu ręce wycierac...

sunshine gratuluje kolejnego ząbka :tak:
A nam wyszły dwie jedynyki u góry na raz wczoraj :tak::-) Mamy juz cztery ząbki :tak:

Aylin to życzę udanych wycieczek rowerowych :tak: Fajnie :)

no i tyle nadrobilam...

ja trzeci dzień z rzędu z kieliszkiem wina - czy to już alkoholizm?:sorry2:

Zaza ja trochę gotuję trochę sloikuję ;-) a trochę mroze to co zrobię;-)
hehe nie wiem co ja napisałam ale nie o to mi chodziło ;)ja gotuję dla młodego chętnie i jak cos to większe porcje i mrożę, ale on wcale mojego nie chce jeść

Mlody ma potworna wysypke i nie wiem przez co. Najprawdopodobniej antybiotyk, ale moze proszek lub psy. Oszaleje w tej Pl. Szkoda mi misia.
bidulek! hmm ja obstawiam antybiotyk, albo po prostu zmianę wody albo nawet klimatu/powietrza
niech zdrowieje szybciutko!

Byliśmy w zeszły poniedziałek pierwszy raz :) ale mamy roczny bilet więc będziemy często chodzić.

Ja byłam z młodym w mieście rozglądałam się za sandałkami, ale nic nie ma :( i nie mam pomysłu jakiej firmy mu kupić, żałuję bo jakiś czas temu były świetnie tkmaxx i nie kupiłam, a teraz nic nie było.
szybciutko zdawaj relację jak było w zoo??? jak Antoś? zaciekawiony był???

my za butkami będziemy się dopiero za jakiś miesiąc rozglądać chyba, ale porady już teraz z chęcią poczytam

Witajcie, sorry ze sie nie odzywam ale nie mam po prostu weny do pisania :zawstydzona/y: Jakaś nerwowa jestem ostatnio, tzn.nerwus to ja byłam zawsze ale od kilku dni szczególnie :zawstydzona/y: I nic mi sie nie chce....ach, pomarudzilam. Wybaczcie
tulę mocno!!! nalej sobie winka i dołącz do mojego klubu AA ;) co prawda problemów nie rozwiązuje, ale na nerwy pomaga ;-)

Kurcze, ale mam dolinę...dziś się dowiedziałam, że moja przyjaciółka poroniła :-:)-:)-( Poprzednią ciążę miała pozamaciczną, więc to dla niej na pewno znów bardzo trudne.... Ma już jedną córeczkę, ale bardzo chcą mieć drugą dzidzię.

I jeszcze jedna koleżanka wylądowała w szpitalu, bo jej wody płodowe odeszły, a termin ma na lipiec... Długo się starali o maluszka, leczyła się, miała operację i w końcu się udało, to znów mają pod górkę...

Kurcze, tak mi przykro...
strasznie to smutne :( przykro mi, na prawdę współczuję!

Sunshine gratuluję ząbka!!!!

Ostatnia edycja:
Ja też chcę pogratulować nowych ząbków :tak:

Dziewczyny, przepraszam, że urywam się jak z choinki, ale nurtuje mnie cały czas sprawa tego olejku po którym ładnie pachną ciuszki... Nie czytałam tematu od początku i wiem tylko, że coś takiego jest, ale jak to się nazywa, gdzie kupuje???

zaza - u mnie też alkohol rządzi dziś. Zresztą nie tylko dziś. jakoś tak mam ostatnio, że pijam od poniedziałku do piątku, a soboty i niedziele mam wolne :szok:
dziś gin z tonikiem rządzi :-)

Muńka - współczuję...

polaa, sunshine gratuluję nowych zębów!!!!

Aylin my chyba na roczek kupimy fotelik na rower.

No i powiększa mi się lista prezentów: piaskownica, namiot na podwórko. Huśtawkę mamy domową, ale pewnie w przyszłości tatuś zbuduje dużą drewnianą razem ze zjeżdżalnią.

witam się po pracy :-) zaczęłam was nadrabiać ale dokończę jutro bo jakoś sił nie mam :sorry2:

kasia.natka i jak z ta rozyczka?? mam nadzieje ze to nie to
dziękuję że ktoś pyta - dziś mąż był z Misią u lekarza i węzły chłonne są ok więc to nie różyczka ale silna reakcja uczuleniowa, niestety nie wiemy na co :-( dostała zyrtec i calcium, kąpiel w samej wodzie, ewentualnie szare mydło, zero soków itd. a spacery tylko w cieniu no i jak do piątku nie będzie znaczącej poprawy to znów lekarz

do jutra

reklama
ja trzeci dzień z rzędu z kieliszkiem wina - czy to już alkoholizm?:sorry2:
No koleżanko:elvis::elvis:

Muńka przykre z koleżanką :)

Ja zostanę też ciocią mojego brata dziewczyna jest w ciąży :)

Co do zoo to A był bardzo zainteresowany i przyglądał się zwierzętom, a ja trochę się rozczarowałam :( w Berlinie przez 5lat prawie co tydzień chodziłam do zoo i było dla mnie to przyjemnością tu patrząc na te zwierzęta trochę :baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry