reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Wpadam na chwileczkę, nawet nie mam czasu doczytać, wybaczcie, ale mam problem z Szymkiem. Nie chce mi jeść kaszek już. Zaczęło sie od mleka - odmówił picia z butelki, więc wyjścia nie było i musiałam zacząć robić kaszki lub kleik. Starałam się jak najrzadsze robić, co by tylko na łyżkę dało się nabrać. Niestety od kilkunastu dni mam cyrki przy jedzeniu. Ręce są wszędzie, jedzenie jest wszędzie. I tak 3 razy dziennie, bo jedynie przy obiadkach jest super.
najgorsze zaczęło się już we wtorek - podczas jedzenia kaszki wieczornej, mniej więcej w połowie Szymek zwrócił wszystko co zjadł. Aż się popłakał bo nie wiedział co się dzieje. Potem spokój do piątku i od tego czasu jest codziennie taka akcja, z różną intensywnością i raz dziennie. Dziś znów przy kolacji się stało, ale mało raczej.
Ewidentnie nie służą mu kaszki i wszystko co słodkie. Nie przepada za deserkami mimo że wcześniej lubił. Mówiąc ogólnie on woli mięsko wcinać i warzywa, np. kapusta kiszona z marchewką zakropiona oliwą.
Nie wiem co robić i co mu podawać.
W związku z tym proszę tutaj bo więcej osób czyta główny, abyście napisały jakie inne posiłki dajecie dzieciakom? Nie muszą być dokładne przepisy, chodzi mi o pomysły.
Dodam, że młody dopiero od 1,5 miesiąca dostaje gluten, ale już zwiększyłam porcję do 2 kopiastych miarek manny.
No i napiszcie też jak wygląda harmonogram żywieniowy Waszych maluszków teraz. Jakie posiłki i o jakich porach dajecie. Ewentualnie też jakie porcje.
Może odpowiadajcie w harmonogramie co????? Nie chcę tu zaśmiecać, a w kropce jestem. No bo o ile mogę dać jednego dnia zamiast kaszki o 16 np. jajo z bułeczką, tak już nie wiem co dać dnia następnego.
Z góry dzięki!!!

witaj w klubie.
MOja kaszek i generalnie słodkich rzeczy nie lubi. Deserki ze słoiczków sa be. Owoce świeże lubi. Ostatnio namiętnie kiwi wcina.

Śniadania i kolacje - kombinuje. Ostatnio zjadła twarożek ze szczypiorkiem, jajecznice z bułeczkę, pasta jajeczna i bułeczka.
Kanapka z szyneczką (sprawdzona) jak upiekłam jej rybke to częściowo z serkiem rozgniotłam i kasta rybna była....
I tak jak Szymek - kiszona kapusta i kiszony ogór sa pycha - a kaszkę - jedna męcze ponad miesiąc. A nie kupuje słodkich.

skleroza, ale w moim wieku.....

Taką gablotę chciałabym dla Kuby, tylko tapicerkę i fotelik nie w tym kolorze (preferowany niebieski)

Nie wiem tylko, czy by sie nam do bagażnika zmieściła

też chce :) co to

Aaaaaaaaaaaaaaa kupiłam fotelik rowerowy dla nuny :) teraz będziemy na wycieczki jeżdzić :)

reklama
wow weekend minal i juz produkcja wzrosla :):)

nasz weekend intensywny :) pierwszy raz nie mam niedosytu pobytu z Nikosiem
bylo cuuuudnie :) troszke ma zmienne nastroje ale do przezycia biorac pod uwage trzy kreski przy trzech dwojkach :| ... coraz fajniejszy z niego rozumny dzieciaczek :) strasznie sie lubi tulic i ciagle sie smieje usmiecha ...

przeczytalam wszystkie trzy tomy Grey'a ... 9 dni :D wciagajaca masakrycznie :D dziekuje Sunshine
i co ja mam teraz czytac ??

Mlodak moze on juz nie chce ogolnie jesc mleka ... niektore dzieci tak maja i wtedy trzeba zastepowac to mleko ktore dostaje nabialem w innych formach serki jogurty itp to jak u rocznego dziecka

Josie po troszku staraj sie mu dawac inne rzeczy ... napewno sie przekona, a praca i nowy projekt hmmm chyba bedziesz musiala przemyslec ... zazdraszczam z drzemkami

Zaza u nas tez 3 drzemki ... z ta tesciowa to masakra ... a meza moze trzeba uswiadomic jasno i dosadnie

Xdorotax serdeczne gratulacja

Kasia.natka dobrze ze wszystko ok

Muńka fajne stronki z przepisami

Katrina super bryka :D:D

Kasia.natka ja myslalam ale wole mu zalozyc czpke z daszkiem

Maćku miedzy 44 a 48 chyba jest jakis skok a 46 tydzien to apogeum

Taliana fotelik napewno ma za wysoko to ptzy glowce ale napewno nie da sie nizej ??

SPOZNIONE ZYCZENIA DLA JULKA ZOSI WIKTORKA i ETHANA

Ostatnia edycja:
Witam na chwileczke, poczytalam ale nie mam czasu aby odpisac kazdej :sorry2: Weekend byl intensywny, w pracy busy a w domu syf..... :dry::sorry2:

Najllepszego dla 10-miesieczniakow :-) wczorajszych i dzisiejszych :tak:

Iwon/Kasienka-
ciesze, sie ze ksiazka wciaga, mnie rowniez ale tylko wieczoru mam na czytanie lub przerwe w pracy :sorry2: i dopiero koncze 2 rozdzial :dry: Mam jeszcze Crossa i kilka innych na pdf wiec jak cos to moge podeslac na poczte :tak::-)

Kasiek/kasia.natka Rozyczka i szczawiany nie pomoge nie mam pojecia :-(

Mlodak/Zaza
- moja odmawia obiadow wciskam w nia na sile, wiec lacze sie w bolu

Mamy drugiego zabka- lewa jedyneczka :tak::-)

Aylin jaki fotelik kupilas? Ja wczoraj jeszczevraz patrzyłam na bobike mini city exclusive ;-) i sie zdecyduję. Tylko jeszcze Pe musi kolor zatwierdzić:p

No i fotelik do samochodu też wybrany. Jednak ten axiss. I znów tylko kolor...;-)

Mlodak są deserki z jogurtem (lub jakiś dobrej jakości jogurt naturalny mieszaj z owocami), są deserki z serkiem. Lub rób sama ser biały i blenderuj... może to chwilowe a może Sz stwierdził: enough tych kaszek cholernych !!!;-)
A może mięso? Cielecinka???

Zaza ja trochę gotuję trochę sloikuję ;-) a trochę mroze to co zrobię;-)

Ależ dziś słońce:-):-):-):-):-) siedzę na placu zabaw, Gośkun śpi:-) i teraz wyraźnie widać straszny kontrast pomiędzy zimą/jesienią a wiosną/latem... brrr

Słuchajcie G dostaje gluten już ponad miesiąc a teraz czasem daję jej kawałek bułki do pociamkania, czasem piątkę chleba. Można tak? Czy uznać to za porcję glutenu i już tego dnia nie dawać?

Ja tylko na chwilke

Mloda K moze kleik ryzowy na mleku z marchewka, brokulami i innym warzywkiem? Albo do obiadkow troche mleka dodawaj tez.

Mlody ma potworna wysypke i nie wiem przez co. Najprawdopodobniej antybiotyk, ale moze proszek lub psy. Oszaleje w tej Pl. Szkoda mi misia.

Sunshine ja chetnie przygarne jakiegos pdfa :D crossa juz sciagnelam bo juz mi smutno ze nie ma Greya ... kurcze swietna ksiazka :D

Iwon wlasnie doczytalam ze juz siegasz po 3 rodzial :D mi sie podobal :p

MsMickey ja jak dodawalam gluten w ekspozycji do kaszki wieczornej , a czasami dawalam dodatkowo jakis chlebek ... nie liczylam chlebka jako porcja glutenu

Niespodzianka wspolczuje ... a moze to jednak na antybiotyk trzaby sie zapytac lekarki

Ostatnia edycja:

agaundpestka
dobrze, że już po temperaturze, bo piękny tydzień się zapowiada :) Kiedy idziecie pierwszy raz do tego zoo, czy już coś przegapiłam, a wy byliście?
Byliśmy w zeszły poniedziałek pierwszy raz :) ale mamy roczny bilet więc będziemy często chodzić.
Aaaaaaaaaaaaaaa kupiłam fotelik rowerowy dla nuny :) teraz będziemy na wycieczki jeżdzić :)
Zazdroszczę !!!!!!!!!!!

Mlody ma potworna wysypke i nie wiem przez co. Najprawdopodobniej antybiotyk, ale moze proszek lub psy. Oszaleje w tej Pl. Szkoda mi misia.
Zamiast szaleć w pl to Wy chorujecie bidulki :(

Zaza biedny Sergiuszek.

Ja byłam z młodym w mieście rozglądałam się za sandałkami, ale nic nie ma :( i nie mam pomysłu jakiej firmy mu kupić, żałuję bo jakiś czas temu były świetnie tkmaxx i nie kupiłam, a teraz nic nie było.

witajcie

Wszystkim 10-miesięczniakom serdeczne życzenia i buziaki!!!!!!!!!!!!!!

Kurcze kolega przesłał mi wczoraj fotkę tej bryki, ale nigdzie tego znaleźć nie mogę, a tez mi się podoba i chociaż zerknęłabym na cenę tego cuda.

reklama
Pola dziś z piaskownicy nie wychodziła, piasek we włosach i nawet w pampersie. Robi sobie przygotowanie do pobytu na plaży:p

agaundpestka
i jak było w zoo, bo ja się wybieram jutro albo w śr. A następnym razem może wybierzemy się razem i weźmiemy alijenke?:)

Do góry