reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam, my juz na szczęście bez gorączki :) mam nadzieję, ze była od zębów i nic go nie rozłoży.

Julek, Wiktor, Zosia, Ethan najlepszego!!!

Fajnie, ze weekend udany mieliście.
Co do różyczki i szczawianów nie pomogę :( o okularach też myślałam, ale po tym jak mu chciałam przymierzyć to dałam sobie spokój- pewnie za rok sam będzie chciał.

reklama
młodak - współczuję sytuacji!! wejdź sobie może na stronki z przepisami dla maluszków, tam są fajne pomysły co można dziecku dawać. Ja jak już skończę akcje przeprowadzka, to chcę zagłębić się w rozszerzanie diety Gabi i myślę, że zacznę od przepisów ze stronek.
Póki co mogę Ci wrzucić stronki, jakie mam w swoich zakładkach - może coś tam znajdziesz odpowiedniego:

Przepisy dla dzieci: dania dla niemowląt, rozszerzanie diety niemowlęcia - www.mamazone.pl
Książka Kucharska Dziecka - Przepisy dla niemowląt i małych dzieci - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Przepisy kulinarne dla niemowląt
Rodzice W Kuchni: po 10 miesiącu

Ja poza obiadkiem daję Gabi raczej to, co słodkie, czyli jabłko z biszkoptem, owoce, deserki z twarożkiem, czy jogurtem, więc póki co nic mi do głowy nie przychodzi, ale pomyślę.

A nie martwisz się, że przyszłości też będzie tłuścioszkiem? Bo ja tak...

Raczej nie, bo ona nadwagi nie ma, a ma bardzo podobną budowę ciała do mnie - jak byłam mała też byłam małym serdelkiem, a teraz jest oki :-)

witajcie

Munka - fajne butki, są tylko cena jakos mniej fajna, ale nie ma wyboru,

mlodak - Kuba już od jakiegos czasu odmówił mleka i kaszek - pluł nimi dookoła, daję mu jogurciki, serki, żeby cos z produktów mlecznych jadł, ale mleko i kaszki - nie wchodza w gre,

Co do szczawianów - obstawiałabym szpinak - a tu masz informację
"Nadmierne spożycie produktów zawierających kwas szczawiowy (czekolada, rabarbar, szczaw, pomidory, papryka) również może zwiększyć wydalanie szczawianów z moczem. Przyjmowanie wysokich dawek witaminy C także skutkuje wzrostem stężenia szczawianów w moczu."

"Produkty wysokoszczawianowe:
kakao, czarna herbata, figi, skórka od cytryny, zielone jabłka, czarne winogrona, mandarynki, kiwi, truskawki, owoce leśne, czereśnie, owies, quinoa, pszenica, proso, fasola, orzeszki ziemne, suszone owoce, seler, zielona papryka, ziemniaki zółte w środku, dynia, burak, szpinak, mleko krowie

Produkty o średniej zawartości szczawianów:

białe ziemniaki, marchewka, por, karczoch, bob, groch włoski, pomidory, cebula,pomarań cze, ananas.
Produkty te można spożywać ale nie łącząc ze sobą.

Produkty niskoszczawianowe
:
woda, zielona herbata, soki owocowe, oliwy, jabłka golden lub czerwone, melony, białe winogrona, mango, papaja, miód, biały ryż, kukurydza ( niewielkie ilości ), kokos, soczewica, mięso, ryby, jajka, ogórki bez skory, kalafior, sałata, zielony groszek, czerwona papryka, rzepa, rzodkiewki, grzyby, pieczarki."

skleroza, ale w moim wieku.....

Taką gablotę chciałabym dla Kuby, tylko tapicerkę i fotelik nie w tym kolorze (preferowany niebieski)

Nie wiem tylko, czy by sie nam do bagażnika zmieściła

fiu fiu ale nabazgralyscie :confused2:

kasia.natka i jak z ta rozyczka?? mam nadzieje ze to nie to

mlodak wspolczuje calym sercem. u mnie dokladnie odwrotnie - tylko mleko, juz 3 tydzien...

wiecie co w ogole weszlam gdzies na forum gdzie sie babka zalila ze jej roczna corka od 3 miesiecy tylko mleko. i kilka takich matek sie zglosilo i z tego co wyczytalam to moze trwac miesiacami :no::szok: wszystkie pisaly ze dzieci ladnie jadly az im sie odwidzialo i tylko mleko....

witam z rana zza biureczka :)
nocka tragedia :( tak mu zęby dokuczają, że szok... rano to aż krew mu ciekła tam gdzie się wyrzyna jedynka :( i mały update - idą mu na górze 4 zęby na raz :/

mlodak
a u nas odwrotnie, mleko w miarę, kleiki i deserki wcina aż miło, a obiadków nie chce, jeszcze te ze słoiczka zje, ale moich nie chce wcale, chciałam mu robić takie bardziej dorosłe, ale skończyło się tym, że obiadek był wszędzie, ale nie w buzi, bo od jedzenia fajniesze było wkładanie rączek:( jak tak czytam jakie fajne "dorosłe" posiłki jedzą wasze maluchy to mam wrażenie, że mój jest zacofany :(

katrina i nic dziwnego, że mam kamienie w nerce, jak uwielbiam wszystko z tej pierwszej listy ;-)
a fura bombastyczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej !!!

Zaza nie bylo czego zazdroscic. Ta nocka to byl jednorazowy wybryk. Znowu budzi sie kilka razy w nocy. Ja chyba na zeby nie moge tego zrzucic:no: On poprostu tak ma.
Wspolczuje Tobie i sobie tez.

Mlodak- oj ciezko z tym jedzeniem. Moj jak zaczal zwracac mm to sie okazalo ze alergia (okolo 5 m-ca), oby u ciebie nie to bylo przyczyna. Moze dawaj mu dwa obiadki dziennie skoro je lubi. Tak polecala alergolog.

Katrina super bryka

Rysica - przywykniesz. Ja teraz wstaje o 5:40, a jak bede chodzic na 7:00 to czeka mnie wstawanie przed 5:00:-(No jakos trzeba wszystko ogarnac

katrina super rozpiska! w pt idę do pediatry to zobaczymy co powie, póki co mam odstawić wit. C i wit D3. Katrina jak nazywa się ten wózek BMW, bo świetna sprawa!?

mlodak
może po tym zwymiotowaniu boi się teraz jeść kaszki? u mnie obiadek wciąga, ale ma ostatnio w zwyczaju wyciąganie większych kawałków z buzi, oglądanie ich i wkładanie z powrotem (jedzenie jest wszędzie!). poza obiadkiem je dwa razy dziennie kaszkę (śniadanie, kolacja) łyżeczką, ale nie słodzone! Kupuje w klepie ekologicznym lub na internecie kaszki np. Holle orkiszowe, owsiane lub bezglutenowe jaglane i robię z mlekiem (na śniadanie dodaję do nich owoce). Ich składem jest tylko zboże, bez innych dodatków i nie są słodkie, może małemu posmakowałyby? Owoców ze słoika nie tknie (też nie przepada za słodkim). Ratunkiem jest banan do rączki, ale i tego tylko podzióbie. Na drugie śniadanie wciąga kisiel, jajecznicę na parze (jaja przepiórcze), parówkę z szynki lub kanapkę z pasztetem/szynką/serkiem.

agaundpestka
dobrze, że już po temperaturze, bo piękny tydzień się zapowiada :) Kiedy idziecie pierwszy raz do tego zoo, czy już coś przegapiłam, a wy byliście?

Ostatnia edycja:
reklama
Josie zaza gdyby nie to haftowanie to bym sie nie martwila ale jest coraz gorzej. Wczoraj przy kolacji, dzis przy śniadaniu pierwszy raz sie zdarzyło. I widze ze glodny jest a nie wiem co mu dac. K....wa!

Katrina napisz prosze jak wyglada dzienny jadlospis Kubusia. Bo ja pojecia nie mam czym mogę zastapic mleko.

Do góry