reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja dziś na głowę małej założyłam tylko opaskę bo słońce nie było jeszcze takie mocne ale jak już będzie mocniejsze słońce będę zakładać chusteczkę albo letnią czapeczkę

dziś mi samej było gorąco i dlatego zdjęłam małej rajstopki, ale miała na sobie body z długim rękawem, a później przebrałam ją w body z krótkim i na to sweterek

ja dziś posmarowałam małej buźkę zwykłym kremem ale przy większym słońcu napewno będę smarować filtrem

a co do posiłków to zupkę podgrzałam zapakowałam do słoika i zjadła troszkę chłodniejszą zresztą on a przyzwyczajona do chłodniejszych potraw, a czasami zamiast kaszki biorę wodę i mleko, tylko lekko zagęszczam lekko kaszką z glutenem, a wczoraj na spacerze jadła deserek ze słoiczka

reklama
no i moje dylematy związane z pogodą:
1. co zakładacie maluszkom na główkę jak jest tak gorąco?
2. w co ubieracie maluszki j/w bo nie wiem czy nie za wcześnie na gołe nóżki czy rączki?
3. czym i czy w ogóle smarujecie buźki maluszkom?
4. no i jak sobie radzicie z posiłkami jeśli chcecie spędzić większą część dnia poza domem?

1 i 2 odpisałam wyżej, a
3. smaruję kremem z hippa.
4. dziś wiedziałam, ze nie będzie mnie cały dzień to młody zjadł zupę o 11tej- po prostu zamieniłam posiłki.

ale piszecie

Kasiek to nic z tego :p ciazy niet :p

Maćku moj nabity brzunio udka grubiutkie ... po ostatniej jelitowce z buziolka zszedl ten typowo dzieciecy pysiolek i jedna z dwoch brodek :) moj jak wialo mial czape jak nie wialo sciagalam ubrany w krotki i spodnie cienkie ale nosilam w nosidelku ... potem zalozylam cienka bluze z dlugim i buty

Katrina sto latek dla Alinki !!!

Aga super Antos wyglada tez mamy duzo z daszkiem ... :D

Alijenka szybkiego wyjscia tych czworek ... straszne

Kasia.natka chodzi raz na jakis czas bez pieluchy :D w podkoszulku taki dluzszym coby jak przysiada nie siadal gola pupa, co do posilkow to my dopiero po 16 mamy malego a wtedy ma tylko taki posilek ala podwieczorek czyli jakis jogurcik jabluszko banan czy czasem sloiczek chrupy jak jestesmy w domu to jajeczko ... a co do smarowania smaruja nam w zlobku buziola :)

dzisiaj przeszlismy spory kawalek na polku pchajac wozek :D:D mody tak go pchal ze ja czulam ze musze stopowac :D
kupki dzisiaj nie lapalismy do nocnika bo dlugo bylismy na polu ... ale strasznie chcialabym zeby sie nauczyl ... tylko ze przy tych zebach robi ich ok 5-6 dziennie :| i to na raty :|

Hejka,
nadrobiłam po łebkach.
Po 3 dniowej nieobecności mam 2 kosze ciuchów do prania - atakują mnie przy próbach wejścia do lazienki wiec łasnie nastawiłam pierwszą partię - jutro mamie nastawie drugą. Bedą z nuną wieszać. Nagle zrobiło sie ciepło i kurtki, polary, koszule z krótkim poprać muszę.... o prasowaniu nie wspominam nawet...

Wswzystkiego naj dla:
Antka

Zosi

Gosi

I Alinki za 5 lat :)

Pytanie nr 1 - czy przy takiej pogodzie jak dzisiaj zakładacie dzieciom czapki?

Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają? :sorry:

Rysica przerąbane! Brakuje tu Cię :tak:

Wiało - więc czapeczke letnia zalozylam. Taka z cieniutkiej bawełny,

Moja nie jest i nigdy nie była. Raczej zamiast fałdek to jej wiecznie kosteczki wystawały....

Katrina - wszystkiego najlepszego dla Alinki.

Małymi kroczkami powoli ogarniam, dzisiaj mialam cięzki dzień - wazna rozmowa o prace..ale niestety chyba nic z tego nie bedzie!!
Wlasnie przegladam Wasze propozycje prezentów na roczek.... u nas juz prawie za miesiac wiec zbliza sie wielkiemi krokami! Az sie wierzyc nie chce. No nic ogladam te wszystkie jezdziki do konca i ogarniam Was dalej :D

ogarniaj ogarniaj :)

ja na roczek mam jeżdzik w planie. I chyba taką huśtawko-kryjówke z ikei....

a jak z posiłkami w takiej sytuacji? pytam bo sama wciąż nie wiem jak to rozwiązać bo jeszcze jakiś deserek to podamy w parku czy gdziekolwiek ale obiad???

2. w co ubieracie maluszki j/w bo nie wiem czy nie za wcześnie na gołe nóżki czy rączki?
4. no i jak sobie radzicie z posiłkami jeśli chcecie spędzić większą część dnia poza domem?

dzis był banan - odgryza sobie kawałeczki i popija soczkiem przecierowym. Na polu w sam raz.

1 - mam kupioną chusteczkę - a raczej nawet 2. I chyba kupie 3 taką na gumce
2 - dziś - rajtuzy, body i sukienka. Polarek - ale ściągnełam jej na polu - no i czapeczka
3 - kremem Oilan nawilżającycm. Na lato mam hipp 50
4 - słoiczek w torbę. Mam o tyle dobrze ze mama z mała będzie do wujka na ogród chodzić - wiec na chile do domu - podgrzeje i zjedza na polu.

Było kiedyś pytanie - czeo dzieciaki się boją.
MOja od tygodnia odkurzacza - jak włącze to ucieka az się za nia kurzy. Ale jak stoi wyłączony to jest jej ulubiona zabawką.

I - tunelu z Ikei - prezentu z delegacji od mamy..... czyli ode mła.....

Dorota - trzymam kciuki za kolejne rozmowy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasia.natka
1. wczoraj opaska bawełniana, a dziś chustka na gumce, żeby głowy nie przegrzało:p jakby nie wiało to byłaby bez
2. dziś rano: body z długim rękawem, bluzeczka grubsza, rajtuzy i adidasy, a już w dzień tylko body, rajtuzy i sandały:)
3. dotychczas krem hipp nawilżający, ale dziś była non stop na słońcu więc nivea 30
4. daję wcześniej syty posiłek np. zupa, a na dworze wciąga owocki ze słoika (od zawsze je tylko zimne), chrupki, chlebek itp.

Dziękuję w imieniu Alinki za życzenia, kupiliśmy jej wymarzony prezent: Buy Disney Princess Colour Magic Change Brush Rapunzel at Argos.co.uk - Your Online Shop for Disney Princess toys, Dolls. bawiła sie nia cały czas, teraz wreszcie zasnęła. W sobotę ciąg dalszy prezentów.

aga - kurcze, ale przecież np. na klinikach jest lekarz chirurg plastyczny, który wykonuje między innymi tego typu zabiegi - na NFZ. Spróbuj się zorientować. Jak byłam z Alinka w Polsce (miała wtedy 2 latka), to pani dermatolog obejrzała jej pieprzyka i stwierdziła, że nie ma pospiechu, ale trzeba by go usunąć. Chyba, żeby go uszkodziła mechanicznie, to wtedy nie czekać tylko usunąć. I oglądała to właśnie pani chirurg plastyczny na klinikach. Z tym, że wiesz jak to jest jak mieszkasz za granicą - czas, żeby się najpierw zaszczepić p/żółtaczce i takie procedury mnie chwilowo wstrzymały.

Ostatnia edycja:
Gosia, Alinka, Antoś sto latek dla Was!!!!

Ja dziś małego ubralam w jeansy, body z dlugim i bluza. Lekka czapka też byla bo K chcial mnie zabic wzrokiem. Oczywiscie skarpetki i buty.
W południe jak wychodzilismy na podworko zmienilam body na krotki rekaw.
Wieczorkiem wyszlismy jeszcze raz na spacer i już wiało troche wiec na body cienką bluzeczke i bluze założyłam.

1-2 na razie u mnie nie aktualne
3. Nivea Sun Baby 50+
4. Jeszcze nie przerabialam :sorry:

Dobranoc

reklama
Dzień dobry :)
Mamy piątek, śliczny słoneczny dzień i dzieli nas jedynie 5 dni od weeekndu majowego u wyjazdy na mazury :)

Mam pytanie - czy któraś z was jechała z dzieciem 500 km? Ostatnio - i jak dzieć zniósł?? Bo nie wiem jak sobie drogę planować

Do góry