reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

katrina wszystkiego naj dla Alinki :-):-)

Ja dziś cały dzionek na dworze i tak jak napisałam wcześniej moja mała dziś tylko raz spała ale za to od 11 do 13,15.
Chyba jutro na nogi nie stanę tak się dziś nałaziłam, chyba z 10 km zrobiłam :szok::eek:

A teraz jak zawsze siedzę i popijam piwko :-):-D kto się dołączy ????????????????????

Alijenka no wlasnie jak mozna nie lubic zapachu prania z dworu?;-) ja na przyklad lubie zapach swiezego asfaltu:-D
no właśnie ja nie lubię i jakoś nie mam swojego takiego zapachu którym bym mogła się zachwycać, ty lubisz asfalt a mam koleżankę co uwielbia zapach benzyny :-):-)
ja dzis już po pracy ,ufff ,bo ciężki okres ostatnio u nas :-(jak cieszyłam się na powrót , tak teraz bokiem mi wychodzi :wściekła/y:
temperatura Wika dalej bez zmian 37,5 , kaszlu i kataru brak , więc tak josie :-) :tak:podejrzewam zębole :tak::no:czyli kilka nocy znów ciężkich będzie :no: jedyneczki i dwójeczki już sa wszystkie, czyli czas na kolejne
nio to tak jak u nas teraz czwóreczki już wychodzą, mała n ie ma dziąseł tylko dwa wielkie bąble !!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok:
Kurcze mój mały śpi teraz raz dziennie od 11-12tej tylko ciekawe czy już na dobre mu tak zostanie, ale o 20tej idzie ładnie spać.

Co tu taka cisza :-D:-D
o to widzę kompana do spania raz dziennie :-D:-D:-D, a dobrze że cisza bo mogłam choć trochę nadrobić !!!!! :-D:-D:-D:-D:-D
jutro mam zamiar wyskoczyć na basen (sama), ale nie wiem czy D zdąży wrócić z Częstochowy :( a dzisiaj zaliczyłam solarium a poprawę humoru, bo mnie znowu jakieś doły łapią
ja już od 2 tyg zaś mam zamiar iść na solarkę i co i dalej nic :-:)-:)-:)-:)-(
kasieńka - bo czasami tak jest, że dziąsełka napuchnięte, ale najpierw ida czwórki, z tym, że czwórki to podwójne ząbki i mogą się najpierw przebijać od strony piątek, albo od trójek.
to żeś mnie pocieszyła :szok::confused2:
ale jestem zawias dzisiaj :tak:
mówię do Ł ,że zabieram klamoty do sypialni , odłączam lapka i słyszę k........
wyłączyłam mu z gniazdka komputer , a on jakiegoś ważnego dugeona robił w grze :-D:-D:-D
hahahaa sie uśmiałam i tak trzymać !!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-)
Zaza gratulacje ząbka :) a teściowej nie będę komentować.
Do chirurga ja idę usuwać pieprzyk z którego A sobie zrobił przytulankę i go ciągnie nadrywa :/

Kasienka widzę, ze Niko ze wszystkim przoduje. :)

A nie pochwaliłam się mamy 4 nowe zęby wszystkie na raz wyszły.

Buziak od Antka dla Gosi :)
Gratulacje ząbków !!!!!!!!!!!!!! :laugh2::laugh2:
hahaha tesciowa nie, ale jak babcia meza jeszcze zyla to opowiadala ze jak w poblizu pociagneli kolej to wszyscy w wiosce mowili zeby nie patrzec jak pociag jedzie bo to diabel w czystej postaci. i sie bali :eek: WTF :confused2:
o ja pitole to ja widzę tego diabła od prawie 37 lat wowwwwwwwwww, tory kolejowe mam 30 m od domu :-p:-p:-p:-p i to główna trasa Wrocław-Poznań :-D:-D:-D:-D:-D
Sunshine - krem z kukurydzy z kurczakiem w kostke - smazysz kurczaka z curry imbirem galka muszkatolowa i sosem sojowym, kukurydze z puszki w garnku zalewasz woda i dodajesz koste rosolowa, podgotowujesz, blendujesz, i na koniec wsypujesz kurczaka. dzisiaj jadlam. mniam :-)

albo - kurczak w musztardzie smazony podajesz na lisciach baby szpinaku moze byc tez roszponka, z mozarella prazonymi orzechami i grejfrutem, do tego vinegrette. przedwczoraj jadlam. mniam
biggrin.gif
kuwa jakie to pyszne mniam mniam

reklama
Katrina - wszystkiego najlepszego dla Alinki.

Małymi kroczkami powoli ogarniam, dzisiaj mialam cięzki dzień - wazna rozmowa o prace..ale niestety chyba nic z tego nie bedzie!!
Wlasnie przegladam Wasze propozycje prezentów na roczek.... u nas juz prawie za miesiac wiec zbliza sie wielkiemi krokami! Az sie wierzyc nie chce. No nic ogladam te wszystkie jezdziki do konca i ogarniam Was dalej :D

Party mamy w sobotę, ale moje maleństwo juz dziś skończyło 5 latek.
Najlepszego dla Alinki!!

Pytanie nr 1 - czy przy takiej pogodzie jak dzisiaj zakładacie dzieciom czapki?

Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają? :sorry:
Odp.1.A od 3 dni chodzi w czapce z daszkiem, a dziś nawet był w krótkim rękawku.
Odp.2. Mój jest nieźle nabity :D
DSC_9039.JPGDSC_9060.JPG

a sorry dziewczyny, źle napisałam:p wyszło 0,10! a więc na pewno nie ciąża...ufff, co za radość:D:D

Czyli uffff :)

Josie, ale ki narobiłaś smaka tym kurczakiem, trzeba sobie zrobić.

Pola dobrze, ze dziś już lepiej.

Alijenka no ja też dziś zrobiłam sporo kilometrów, generalnie od poniedziałku jestem z nim prawie całe dnie na dworze. Chciałabym taką pogodę mieć cały rok :)

Zaza widzę, ze wiosna motywuje do ruchu :p

Sunshine wszędzie się trafią takie wredne sąsiadki.

No, a co do mojej przygody u chirurga to szybciej się skończyła niż rozpoczęła:cool: w gabinecie byłam maksymalnie 2min. Lekarka powiedziała, ze oczywiście trzeba jak najszybciej wyciąć, ale mogę mieć dużą bliznę więc lepiej do chirurga plastycznego iść :cool: no chyba, ze chcę mieć bliznę to u nich, ale ona mi tego nie zrobi, bo nie może jałowych rękawiczek ubrać, bo ma od jakiegoś czasu egzeme na rękach- kur... to po co ona tam pracuje teraz. I nie wiem co robić ryzykować mimo, ze mogę mieć bliznę na dekoldzie? Czy się wstrzymać jak kiedyś będę miała kase i sobie usunę?

Załączniki

• DSC_9039.JPG
    DSC_9039.JPG
    50,7 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC_9060.JPG
    DSC_9060.JPG
    51,7 KB · Wyświetleń: 32
NIe. Albo coś było, albo będzie...

Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają? :sorry:

1. Przy takiej pogodzie jak u nas (slonecznie ale wietrznie, ze az zatyka) mloda byla w wozku w kapturze, w spiowrku z opuszczonym daszkiem na maksa ;-)
2. wydaje mi sie, ze nie jest tlusciutka :sorry: ma male waleczki na raczkach i druga brode ale od szyji w dol jest chuda :tak:

i wydaje mi sie ze niemowlaki tak maja :tak::-)

Josie- ozeszzzz nie dalo rady wczesniej :rolleyes::huh: kurczak wyladowal na patelni z sosem ze sloika Balti super ostry :confused2::-p

Kasiek- to na pewno nie jestes, mozesz spac spokojnie :tak::laugh2:

Polaa- dobrze, ze dzisiaj juz lepiej, dziwne moze cos Ci zaszkodzilo :eek:

Rysica- 5:30 to stanowczo za wczesnie, baaa 7 rano to tez za:-) wczesnie :sorry:

Kasienka- super, ze nocka udana :tak:

Katrina- sto lat dla Alinki :-)

Agaundpestka- wszystkie 4 na raz :szok: to niezle, dzielny chlopak :tak: A ostatnio tez miewa jedna drzemka ale 2h zazwyczaj :tak:

Josie i reszta dziewczyn jak macie jakies ciekawe przepisy to moze reaktujemy nasz watek Kucharski :sorry: ostatnio czuje ze sie wypalilam :confused2: A czy my mamy watek z oboadkami dla dzieci, tzn z przepisami?

dzięki...teraz tylko trzeba wyjaśnić dlaczego nie mam okresu:/

maćku moja wczoraj była w opasce, a dziś w takiej chusteczce, żeby słońce jej głowy nie przegrzało:p tłuściutka nie jest. normalna, ale ma po jednej fałdce na udach:)

No właśnie jakiś czas temu proponowalam też reaktywację ... come on Gerlz, do przepisów:-)

Kasiek Ty to potrafisz napięcie budować;-);-)

Dorota a czemu myślisz, że nic z tego?

Dziś miałam też dylemat z ubraniem. Gorąco było ni ale to nie jest tak, jak np za miesiąc będzie. Jeszcze powietrze inne. G miała rajty, butki, body na ramiaczka, bluzkę cienka z długim i polarek cienki. Nq głowie czapka taka wiosenna ale zdejmowala i parę minut była bez. Rozlozylam daszek, żeby słońce nie świeciło po glacy ;-)

U nas dziś było bardzo ciepło i młody miał body na ramiączkach na to koszulkę z krótkim rękawkiem, cienkie jeansy i skarpety no i czapka z daszkiem- rano jak było chłodniej to miał bluze i buciki jeszcze. Ale on zahartowany cały czas z bosymi stopami w domu jest.

reklama
aga najlepszego dla Antosia :tak:
MsMickey najlepszego dla Gosi :tak:

witam

moje dziecko jes ostatnio w nocy kochane - wstaje tylko na mleko i śpi AŻ do 6 przynajmniej:tak: poza tym rano znalazłam obok wyrzynających się górnych jedynek, ostrą kropkę w miejscu górnej prawej dwójki:szok: 3 zęby na raz:szok: ale w nocy gorączki brak, rano miał 36.7 a przed wyjściem do pracy miał 37

wczoraj znowu powtórka z rozrywki z teściową - powiedziała, że zmierzyła mu temp o 14.15 i miał 37.2 i więcej nie mierzyła, a ja zaraz po przyjściu (15.30) zmierzyłam i miał 37.9:wściekła/y: a wiecie czemu nie mierzyła - bo myślała, że termometr bezdotykowy szkodzi:confused2: i to jeszcze mogę zrozumieć, ale czemu nie zapytała, jak miała wątpliwości???!!! domyślałam się, że dlatego, że to upokarzające zapytać się kogoś o coś :confused2: a mnie to już w ogóle...

kasia.natka daj znać jak wynik, też powinnam w końcu zrobić cytologię, ale czekam, aż mi się tabsy skończą w czerwcu
gratuluję ząbków a co do tabsów to ja tam biorę :-p

Miałam nadrabiac ale tego nie zrobiłam, miałam okropny dzien, jakies zatrucie czy coś bo wymiotowalam całe popołudnie, do tego gorączka - ponad 40 stopni i zemdlalam. Wiec jedna wielka masakra.

Juto sie poprawie, obiecuje :tak: A teraz idę spać bo naprawdę ledwo żyje.
Dobranoc ;-)
zdrówka i dobrze że dziś już lepiej :tak:

A nie pochwaliłam się mamy 4 nowe zęby wszystkie na raz wyszły.
wow! super, gratuluję :tak:

hahaha Aga w wywracaniui przoduje i teraz pewnie sikaniu na podloge :) bo nie zawsze mama zdarzy
to co on nago śmiga :eek:

Dziewczyny padam.
Pojechałam dziś z G i naszą sasiadką plus córka na spacer do Łazienek. Jak o 13 ruszylysmy tak właśnie weszlam pół godz. temu... cały czas chodzenie.
Było fajnie, nie powiem;-)

Pe kąpie G ja leżę ...
a jak z posiłkami w takiej sytuacji? pytam bo sama wciąż nie wiem jak to rozwiązać bo jeszcze jakiś deserek to podamy w parku czy gdziekolwiek ale obiad???

no, złamałam hasło:DD ale ja się na tym nie znam! POMOCY co oznacza beta hcg 10 mlU/ml ??? Wg mnie brak ciąży i mogę spać spokojnie, no i cieszyć się...TAK?
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

1. miałam pytać o to samo bo my dziś łaziliśmy bez czapki bo było bardzo gorąco i nie chciałam Kropki męczyć :sorry:
2. Misia też ma brzuszek ale też mi się wydaję że to takie "niemowlęce"

a sorry dziewczyny, źle napisałam:p wyszło 0,10! a więc na pewno nie ciąża...ufff, co za radość:D:D
a to co innego :-D teraz możesz odetchnąć :tak:

no to my dziś połaziliśmy bo pogoda przepiękna a wieczorem Misia zrobiła się mega marudna i wszystko wskazuje na zęby bo w wannie była gotowa gryźć kran, pokrętło od korka itp.

no i moje dylematy związane z pogodą:
1. co zakładacie maluszkom na główkę jak jest tak gorąco?
2. w co ubieracie maluszki j/w bo nie wiem czy nie za wcześnie na gołe nóżki czy rączki?
3. czym i czy w ogóle smarujecie buźki maluszkom?
4. no i jak sobie radzicie z posiłkami jeśli chcecie spędzić większą część dnia poza domem?

Do góry