reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine śliczne te sandałki, zwłaszcza białe :cool2:

Mój bąbel już śmiga w butach Bartka, które dostałam od koleżanki. Nówka sztuka, nie używane, więc łyknęłam z miłą chęcią :)

Josie fajnie, że z młodym lepiej :) Ja mam w wózku taką małą kieszonkę przy budce i jest idealna na drobiazgi, typu komórka, portfel, chusteczki. Natomiast jeśli chodzi o napoje, to może dokup sobie zwykły uchwyt na butelkę? Myślę, że na soczek też będzie ok.

Witam nowe/stare koleżanki, fajnie że jesteście :-)

Mój M. zaczyna się martwić moim wyjazdem, twierdzi że nie przeżyje beze mnie tych trzech dni. Myślałby kto :-D;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sunshine i ja życzę Aurelce wszystkiego naj naj naj! mam nadzieję, że jeszcze załapię się na ślimakowatego buziaka? :)

BMR Dorota witajcie!!!!!!!!! cieszę się, że zajrzałyście i mam nadzieję, że to nie jednorazowy wyskok ;)

Josie super, że u was poprawa!!! a Sergiuszek śnięty strasznie ciągle mu gorączka wraca, więc co 7-8 godz dostaje leki na zbicie

lekarka powiedziała (bylismy prywatnie u tej pani, co nam niezwykle z AZS pomogła), że to jakiś wirus, ale nic groźnego pewnie, potem potwierdziła moje obawy co do pediatry z przychodni, że jest niespełna rozumu, wg tej doktor S nie powinien brać na tą opryszczkę Heviranu, bo ma zbyt dużo skutków ubocznych, a po wynikach moczu ogólnego i posiewów stwierdziła, że to nie ZUM tylko zanieczyszczenia spod napletka, więc antybiotyk też niepotrzebnie brał:wściekła/y: mamy na razie za jakiś czas powtórzyć ogólny
a pomyśleć, że ta z przychodni chciała dać nam coś mocniejszego znowu:wściekła/y: czy ja wam pisałam w ogóle o drugim posiewie? moja skleroza mnie przeraża!!!!:szok:

I jeszcze pytanie baby - jestem kompletnie zielona w temacie chust, nosideł itp. Ale ostatnio odczuwam autentyczną potrzebę posiadania czegoś, co umożliwi mi pracę nie jedną a dwoma rękami :rolleyes2: Bąbel często chce na ręce i nie mam serca, żeby go zostawiać płaczącego, a robota musi być zrobiona. Powiedzcie mi czy jest coś, co można używać w domu do noszenia na rękach/biodrze (bo chyba nie na plecach? :unsure:). Coś, w co można bąbla szybko i sprawnie zapakować uwalniając się oburącz ;-) Tak wiecie, żeby można było w garze zupę zamieszać, coś do szafki schować...

a co tak skromnie na wieczor ???

Xdorota BMR wracajcie na stale :)

BMR synka masz cudnego :D

Muńka pytanko bylo wlasnie o buciki :) jakie bys polecila :) takie wysokie podtrzymujace kostke czy cos zwyklego jeszcze dka takich malych bakow

Josie masz duuuuze wymagania :p i dobrze ze Jas wiecej zjadl ...

Kasiek super ze tulka podpasowala :D ja ostatnio uzywalam rzadziej ale juz mi rece odpadaja jak czekam na meza noszac mlodego wiec pewnie zaczne korzystac bo tak cieplej :D

Sunshine sliczne sandalki az zal ze nie ma dziewczynki :p a jak oczyska ??

Iwon niech pozna uroki tacierzynstwa w wydaniu ekstremalnym hehe :D

co do nosidel to super jest tula ale to przod albo plecy wlasnie ... plecy sa super ale jak dziecko wie ze ma nie ciagnac za wlosy bo tak to zwariowac mozna :p no a jesli na boku chcialabys nosic to nosidelko MANDUCA, tez super sprawa ... ja zaluje ze tulke na boku sie nie da ale coz ... Manduce najlepiej uzywana (bo normalnie to 450-500 zyli kosztuje nowe) o ile jeszcze aktualne http://tablica.pl/oferta/manduca-ID2G4KX.html

[video=youtube;MbUB3Hg0hYo]http://www.youtube.com/watch?v=MbUB3Hg0hYo[/video]

Zaza zdrowka dla Sergiuszka oby wirus szybko poszedl precz ...

a moje dziecko to dziwnie to wszystko ma ... przyszedl ze zlobka to kupa taka zbita ze mozna by nia w golfa grac ... i by sie nie rozleciala ... a na wieczor poszla prawie woda musze poprosic w zlobku zeby dawaly kaszke ryzowa ... na wszelki wypadek ...

iiiiii chodzimy sami :) sa pierwsze samodzielne kroczki :D to jest cuuuuuuuuuuuuudowne :D:D:D:D:D:D

Ostatnia edycja:
no i co obiecałam,że nadrobię i dooo......opa, nie dałam rady :-:)zawstydzona/y:przepraszam, ale tylko udało mi się przelecieć pobieżnie to co napisałyście:zawstydzona/y: ogrom dzisiejszych złych wiadomości mega mnie zdołował , nawet nie chce o tym pisać :no::no::no:

wszystkim chorującym - zdróweczka :tak:
dla mam dzieci ząbkujących -cierpliwości :tak:

co do butów , to u nas problem bo młody ma "wysokie podbicie stopy" (chyba tak to się zowie) i wszystko musimy mierzyć :no:

sto lat dla Aurelki !!!!!

josie - super ,że są postępy w jedzeniu Jasia :-)
maćku - fajny wózeczek :tak:

tyle pamiętam :zawstydzona/y:

my dziś jak wybyliśmy na spacer to od 12 do 18 nas nie było w domu , pogoda cudna :tak: a jutro do pracy :-:)-:)-( ehhhh

kasienka - GRATULULACJE DLA NIKOSIA !!!!

Ostatnia edycja:
przyszedl ze zlobka to kupa taka zbita ze mozna by nia w golfa grac ... i by sie nie rozleciala ...
:-D:-D:-D:-D:-D co za obrazowy opis, prawie kija zaczęłam szukać:-D
dla was również zdrówka!!!!

Iwon nosidło Mei Tai polecam, albo tak jak Kasienka pisze ergonomiczne nosidło Tula
a mi kasy brak na mei taja i chyba jednak sprzedam chusty, ale tak mi ciężko na samą myśl, że ich nie będzie, mimo że wiążemy się już rzadko...

Hej rybki :D

Zaza, Sunshine piekne zdjecia na/w nowych pojazdach. Zdrowka dla dzieciaczkow, zeby oczko szybko przeszlo, a goraczka poszla w... sobie :D Zaza masakra z tym lekarzem. Sunshine Twojemu oczku tez zdrowka ;-) Sliczne foto.

Munka widze, ze przeprowadzka w toku.Szybko Ci to idzie... albo tylko sie tak chwalisz na forum ;)

Kasiulka super, ze sie odezwalas - mydelka sliczne - mam nadzieje, ze zostaniesz na dluzej :)

Josie no i jak lekarz? Co powiedzial? Mam nadzieje, ze to przez zebole. edek : doczytalam, super, ze je lepiej

Kasienka gratuluje pierwszych krokow :)

Kasiek ja to Cie chyba udusze ;) Takie slicznosci wynalazlas - masz naturalny dar - szkoda tylko, ze ja od razu wszystko chceee ;)

BMR Xdorota super, ze wrocilyscie :) Badzcie czesciej

Iwon dobrze, ze pytasz, bo tez myslalam o nosidle. Kusi mnie mei tai czy jakos tak. To co ma Aylin :p

Rysica mam nadzieje, ze sytuacja sie w pracy sie poprawi. Kurcze szkoda, ze nie mozesz zmienic.

Bylam dzis w urzedzie stanu cywilnego zeby zarejestrowac mlodego. Na usta cisnie sie jedynie '''####'@@~~~#' :wściekła/y: Urzedniczka probowala traktowac mnie jak uczennice z podstawowki. Opieprzala za opuszczenie jednej rubryczki dobra minute. Pewnie pociagnelaby dluzej, ale zwrocilam jej uwage. Grrrr

Kasienka wow!!!
kifsi wspolczuje ciezkiego dnia :-( u nas tez taka stopka strasznie gruba ze nie kazde buty wchodza. plus ze jak juz wejda to mlody sam raczej nie sciagnie...jeszcze :-D

zaza no to was urzadzili w przychodni...

Iwon taki wlasnie uchwyt na kubek chyba musze nabyc. albo to co msmickey kupila, taki przybornik tylko ta cena :szok:
http://krainamaluchow.pl/maluch-w-podrozy/269-organizer-do-wozka-sunshine-kids.html

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie,

dzieci śpią, dom ogarniety wiec luzik :-)

BMR, Dorota Witajcie z powrotem :tak: Odzywajcie sie częściej.

josie cieszę sie, ze jest poprawa. Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej, zobaczysz :tak:

Sunshine sandalki śliczne :tak:

Niespodzianka nie m jak załatwianie czegoś w polskich urzędach, wspolczuje...

reklama
Hej Wam!

MsMickey - nie przejmuj się, teraz już na bank będziesz na wszystko patrzeć :)

Zaza - zdrówka! i faktycznie niezła ta teściowa! a niech ją skręci... :/

Sunshine - pięknie wyglądasz!!! zdrówka z oczkami! Pewnie jakieś zapalenie spojówek, ale lekarz tylko stwierdzi czy bakteryjne czy wirusowe i czym leczyć.

no i już zapomniałam co komu, własnie usnęłam nad laptopem, idę się myć. W pracy się czuję jak więzień a roboty coraz więcej...

Do góry