reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Tylko do pojemnika.

Josie na zdrowe. Na chore ja zapisuję gdy ma objawy przeziębienia, tzn któreś dziecko może się zarazić. A jeśli np nic mu nie jest to na chorych złapie coś jeszcze...

Przychodni nie do końca bo oni mają kopertę z nazwiskiem i tyle. Podała mi pani w rejestracji. Qrczę ile jeszcze błędów tego typu popełnię?

reklama
dzień dobry, choc nie wiem czy taki dobry... młody od wczoraj miał stan podgorączkowy, nie pisałam wam, bo myślałam, że nic wielkiego, a musiałabym przy okazji znowu wam ponarzekać na teściową (co zaraz pewnie uczynię ;-)) wieczorem dostał czopka, bo miał 37.8, w nocy ok, ale spał jak zabity aż do 6.30, co jest do niego w ogóle nie podobne, rano miał 37.5, ale po kilkunastu minutach już 38.2 :( dostał ibuprofen i gorączka spadla, ale przed tem miał kilka dreszczy i taki dziwny zapach z ust, jakby ropny, więc zostałam z nim w domu, bo z teściową to boję się go zostawiać w takim stanie po wczorajszym!
D wrócił o 15 i chwilę później dzwoni do mnie, że młody ma gorączke i wygląda na bardzo słabego, a ta pinda tego nie zauważyła przez cały dzień!!!!!!!!!!!!!!!!! babcia od siedmiu boleści!!! i jeszcze mi będzie wytykać, że ona wie jak się dziećmi zajmować!!! wrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz się zastanawiam czy ten zapach to może byc od tych górnych jedynek co mu się wyrzynają?? idą mu dwie na raz, widac już kreseczki od kilku dni, ale zęby jakby stanęły w miejscu :/
kurcze boję się, bo on tą oprychę znowu ma, a w necie kiedyś wpadło mi w oko, że niemowlakom może wyjśc też na podniebieniu i wtedy jest nieprzyjemny zapach z jamy ustnej... a lekarz dopiero od 16...

MsMickey nie łam się, czasu nie zawrócisz, najważniejsze, że zauważyłaś, teraz już unikniesz takiej sytuacji. Nie ty jedna jakąś gafe popełniłaś, ja mam wrażenie, ze ciągle coś nawalam :(

a jako ciekawostkę to jeszcze napiszę, że w piatek dałam Młodemu do zabawy taki pojemnik na dlugopisy w kształcie jakby księgi z twardego plastyku, pod moim okiem robił puk puk w podłogę, no i po zabawie zostało to na podłodze, jak wyjechaliśmy to D wrzucił to do pojemnika z zabawkami i babcia wczoraj dała to S do zabawy:-D S najpierw przyfasolił jej:-D a potem sobie... że sobie to mnie nie bawi, ale on zaprawiony w boju, a babcia ma guza:-D

Witam! :-)
Gabi miała dziś pierwszą przymiarkę do nocnika przed kąpielą, kiedy to obsikała mnie, czekając u mnie na kolanach na zapełnianie wanienki wodą :-) trochę za późno zajarzyłam, że mogłam ją odstawić na nocnik, więc większość została na mnie, a w nocniczku dwie kropelki :-D ale radochę z siedzenia na nocniku miała i muszę w końcu doprowadzić do tego, żeby zrobiła siusiu na nocnik, bo jak zobaczy, że za to dostaje brawa, to będzie chciała już tylko tam sikać :-D:-D:-D
Ja wysadzanie na nocnik traktuję na razie tylko jako formę przyzwyczajania. Też ją chwalę, jak uda się coś zrobić, ale myślę, że jeszcze nie kojarzy occ...:sorry2:
Poza tym na nocnik nalegają obie Jole - moja mama i niania (jak ktoś zna jakąś Jolę to wie, co mam na myśli ;-)).
Maćku ooo, to może kupisz quatro valencię? Ja ją kocham z dnia na dzień coraz bardziej ;) Jak chcesz, to Ci napisze obiektywnie o wszystkich zaletach i wadach :tak:
Dzięki, ale pomijając fakt, że nie spełnia naszych kryteriów to najzwyczajniej w świecie mi się nie podoba ;-)

W końcu znalazłam ten:
WÓZEK SPACEROWY SEKA FLAMINGO ALUMINIOWY 5 KOLORÓW (3148340051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Moja mama kupiła już dwa nocniki i karze mi ją sadzać, ale wepchałam je do szafy i tyle! Wyciągnę latem:)
Masz mamę na miejscu? Bo ja tak :sorry2:

Iwon - krupniczek to Krupnik Liqieur. Nie mylić z wódką Krupnik. Ma kształtem taką samą butelkę, ale smak i kolor inny. Dla mnie przepyszny. Fakt że mocny, ale lubię te smaki ziołowe z odrobiną słodyczy. Rozgrzewa super. Uwielbiam pić w zimowe wieczory albo jak przyjdę ze spacery zmarźnięta. Świetnie nadaje się na grilla wczesną wiosną gdy wieczór chłodny....
oto on:
Zobacz załącznik 552349
Reklama dźwignią handlu :-D
To coś jak żołądkowa gorzka, ta złota?
Qrczę ile jeszcze błędów tego typu popełnię?
Pewnie sporo, jak każda mama :sorry2:

a jako ciekawostkę to jeszcze napiszę, że w piatek dałam Młodemu do zabawy taki pojemnik na dlugopisy w kształcie jakby księgi z twardego plastyku, pod moim okiem robił puk puk w podłogę, no i po zabawie zostało to na podłodze, jak wyjechaliśmy to D wrzucił to do pojemnika z zabawkami i babcia wczoraj dała to S do zabawy:-D S najpierw przyfasolił jej:-D a potem sobie... że sobie to mnie nie bawi, ale on zaprawiony w boju, a babcia ma guza:-D
:-D

Zdrówka dla Sergiusza! :tak:

Idę, bo mała się obudziła i trza się szykować do pracy...
Miłego dnia! :-)

Gabioszka dziś przespała całą nockę bez pobudki :-D:-D cudnie!

właśnie dokonałam makabrycznego odkrycia.
Ponieważ dziś chciałam odebrać wyniki posiewu a dano mi do ręki mocz ogólny (już odebrany parę dni temu), znów usiadłam i poukładałam te wyniki chronologicznie... najpierw jeszcze gwoli wyjaśnienia: gdy mocz jest na cito to drukują wynik w przychodni a gdy normalnie to w labie.
Pamiętacie jak pisałam, że G ma dziwne wyniki moczu, bo raz kiepskie p[otem b. ładne? No więc ładnw miała... miesiąc wcześniej:( dali mi wyniki poprzednie, które odebrałam jako wydruk z przychodni a lab i tak wysłał swój... :no: nie spojrzałam na datę no b o rano zlecam, wieczorem odbieram, kto by spojrzał? No ja nie spojrzałam. Dziś poukładałam datami i okazało się, że zafundowałam mojej G dodatkowy tydzień zumu bez leków... idę się położyć pod mostem...

:baffled::baffled:

Tylko do pojemnika.

Przychodni nie do końca bo oni mają kopertę z nazwiskiem i tyle. Podała mi pani w rejestracji. Qrczę ile jeszcze błędów tego typu popełnię?

Nie miej do siebie pretensji, bo i tak dobrze, że w ogóle to zauważyłaś, dzięki czemu możesz zareagować. A błędy popełniamy wszyscy. Ja też często walę się w łeb i mówię "jak ja mogłam na to nie wpaść, jak ja mogłam to przeoczyć... blablablabla...."

teraz się zastanawiam czy ten zapach to może byc od tych górnych jedynek co mu się wyrzynają?? idą mu dwie na raz, widac już kreseczki od kilku dni, ale zęby jakby stanęły w miejscu :/
kurcze boję się, bo on tą oprychę znowu ma, a w necie kiedyś wpadło mi w oko, że niemowlakom może wyjśc też na podniebieniu i wtedy jest nieprzyjemny zapach z jamy ustnej... a lekarz dopiero od 16...

brzydki zapach z ust może być od ząbkowania. Zdrówka dla małego!!

A gdzie się podziały nasze nowe/stare forumowiczki?? atinka, andzia

claudette - a Ty gdzie się ukrywasz?

Która tam jeszcze o nas zapomniała hee??

Ostatnia edycja:
Hello :-)

ja tylko na chwilkę przywitać się :tak: po czterech dniach pracy :-(
dzień taki ładny , że szkoda na siedzenie w domu i zamulanie :-)
puki młody śpi trzeba domek ogarnąć a potem spacerek :-D

nadrobię później :zawstydzona/y:

miłego dnia :*

Zaza zuch chlopak :D:D a co do goraczki moze byc od zebow ... ale niekoniecznie ... oby jednak nic nie znalazl lekarz a goraczka szybko zniknela

Kasia.natka milej pracy :)

MsMickey
nie obwiniaj sie skad moglas wiedziec ze takie *******y tam pracuja ... wazne ze juz zauwazylas i ze bedzie Gosia leczona

Josie daj koniecznie znac co u lekarza

Iwon staram sie nie omijac ale nie zawsze mi wychodzi :p

Muńka fajny ten fotelik... ja mam takie u swoich rodzicow w domu :D fajnie sie na nich buja :D ...ja sie podpinam pod pytanie Kasiek, jakies rady Munieczko ?? poki co moj na boso caly czas ale na polu na boso nie pobiega

Kasiek
jakbys cos wygrzebala z butkami to pokazuj :)

Mlodak
dawaj krupniczka :p do nocnika dorosnie nic na sile zeby sie nie zrazil

Sunshine niewiele widac ... ale jestes sliczna :D:D a stoliczek my mamy taki 7.jpg i mlody go uwielbia :D zreszta Jasiowi Josie tez sie podobal :D

Kifsi ale Ci dobrze z tym spacerkiem

Maćku moj tez na 100 nie wie o co chodzi :D

ano i wlasnie Atinka Andzia wywolujemy do tablicy :) nie zwazajcie na te dziwne posty wczesniej bo to absolutnie nie dotyczy zadnej z Was :) zreszta i wiekszosci nas :) a osoby ktorej dotyczy (to ta osobka a propo jest bardzo fajna) ... i nie wiadomo po co ktos to wywleka na forum skoro powinien pisac bezposrednio do niej jesli cos nie pasuje ...

a u nas znowu jakies luzniejsze kupki i juz mam wizje jelitowki .... ale ida tez te zebiska ... ehhhhh goraczki nie ma wiec cobaczymy czy sie cos rozwinie czy nie ... oby nie ...

poza tym wczoraj znowu bylo siusiu i kupki do nocniczka ... ale byly tez dwa siusiu na podloge :p

nocka nawet nawet ale dostal nurofen przeciwzapalnie

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
Sunshine zapomniałam własnie twoje oko skomentować, że nic nie widać:-p

Kasienka to widzę, ze u was podobnie jak u nas, oby to zęby były!

tak piszecie o nocnikowych postepach, a ja nocnika jeszcze nie mam:szok: miałam zamiar kupić na wakacje, ale może warto by już o tym pomyśleć...

Maćku fajowy ten wózek

reklama
Dziewczyny dzieki za komplementy :zawstydzona/y: nie zawsze tak "ladnie" wygladam :-p aparat mnie nie lubi i nigdy nie pokazuje prawdy :-p a oko czerwone jest! :rolleyes2:

Kasienka- no tego typu stoliczki sa spoko :tak: oby kupki wrocily do normy a zebiska wkoncu daly spokoj :tak:

Zaza- tesciowa bez komentarza a goraczka moze od zebow a moze cos zjadl???

Josie- daj znac co lekarz powiedzial :tak:

Munka- po przespanej nocce to pewnie dzis juz skonczysz pakowanie :-D

kasiekz- kupuj, kupuj pocig bo warto :tak: a co do sandalkow to mamy 3 pary, dostala Aurelcia w prezencie na wiosne/lato beda jak znalazl :tak:

kasia.natka- u nas tez sloneczko, nie przemecxaj sie w pracy ;-)

kifsi- udanego spacerku my tez zaraz zmykamy :tak:

Nie pisalam wczesniej bo myslalam, ze jej przejdzie ale Aurelka tez na zaropiale oczka od 3dni i teraz ja obydwa :-( i chyba zawitamy do lekarza :-(

Ostatnia edycja:
Do góry