reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Gadałam z mamą i kupią Poli ten rowerek 3-kołowy na roczek, ale z kolami po środku a nie przy oponie. Ponoć żadne z nas nie chciało pedałować na tym z kołami w oponie:p Sama pamiętam (mam małą siostrę), która również nie chciała, a na takim z pedałami po środku od razu załapała.

muńka
fotelik przepiękny...proś! Moja ma w pokoju dorosły fotel, więc nie będę już tym zagracać, ale jest śliczny, słodki, po prostu cudowny!

iwon moja sąsiadka dopiero zaczęła uczyć swoją 18mies.córę, a szwagierka oboje dzieci nauczyła przed drugimi urodzinami. Ja również wychodzę z takiego założenia, że nie ma co przyspieszać, bo w nocy i tak będzie musiała z pampersem spać. Poza tym im starsza tym bardziej kumata:) Moja mama kupiła już dwa nocniki i karze mi ją sadzać, ale wepchałam je do szafy i tyle! Wyciągnę latem:)

Ostatnia edycja:
reklama
No i wydalo sie ze chcialam fryzuka i kolorem sie pochwalic a nie okiem :-p rzeczywiscie nie widac tak tego na zdjeciach zrobila zoom'a ale nie odzwierciedla reala :zawstydzona/y: IMG_5967.jpg no to macie moje zmarszczki :-p

Munka- podobaja mi sie te krzeselka nawet dla doroslych i mialam przyjemnosc nawet na nich siedziec i sa super wygodne :tak:

MsMickey- Tobie tez sie nie udalo zatuszowac prawdy wiec lepiej sie przygotuj na test :-p

Co do prezentow moja mloda dostala od kolezanki zwierzatkowy pociag FP i super za nim gania :-D naciskasz papuge i slon trabi i jedzie, jak dla mnie bomba images (1).jpg
Poluje tez na tego typu stoliczek tez moze byc prezent na roczek images (2).jpg

Załączniki

• IMG_5967.jpg
    IMG_5967.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 35
  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 19
  • images (2).jpg
    images (2).jpg
    4,5 KB · Wyświetleń: 23
Iwon - krupniczek to Krupnik Liqieur. Nie mylić z wódką Krupnik. Ma kształtem taką samą butelkę, ale smak i kolor inny. Dla mnie przepyszny. Fakt że mocny, ale lubię te smaki ziołowe z odrobiną słodyczy. Rozgrzewa super. Uwielbiam pić w zimowe wieczory albo jak przyjdę ze spacery zmarźnięta. Świetnie nadaje się na grilla wczesną wiosną gdy wieczór chłodny....
oto on:
-krupnik-700ml-38-likier.jpg

Muńka mam ten fotel, ale w wersji Big. Ciekawa sprawa. Kupiłam go do pokoju Szymka za 99zł, a ten dla dzieci kosztuje 129zł, a jest przecież duzo mniejszy....

U nas z nocnikiem nie idzie najlepiej. Kupiłam tydzień temu w sobotę. Posadzony Szymuś łapie rączkami za tę część między nóżkami a potem wyciąga łapki i schodzi na czworaka. I tyle z siedzenia na nocniku.
Wczoraj założył mi go na głowę, ale tu czuję naukę tatusia, bo ostatnio młody powtarza wszystko co zrobi tatuś. jedyną rzeczą której odtworzyć nie umie to chowanie zabawek - tatuś chowa, a synuś uparcie wyjmuje :-D

Załączniki

• -krupnik-700ml-38-likier.jpg
    -krupnik-700ml-38-likier.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 22
mlodak zgadzam się, krupnik jest pyszny!

sunshine ja nie widzę żadnych zmarszczek, kolor pod słońce piękny! Co do pociągu to kupuję muzyczny pociąg smoby i też właśnie jedzie po naciśnięciu lokomotywy, gra muzyka a zwierzątka ruszają się w górę i w dół. Dobrze, że napisałaś o tym - teraz już na bank kupię:)

Właśnie grzebię za jakimiś sandałkami dla małej - kupujecie butki tylko i wyłącznie trzymające kostkę?

Mlodak jeśli za 90 zł to kupilas pello. To jest tańsza wersja. Poang najtańszy kosztuje ok 250 zł. W wersji big. No to dla dzieci ok połowę.
Warto patrzec na ten dział okazyjny...

Mi też się ten fotel podoba.

jakie znawczynie IKEA :-D ja tez lubie. fotelik super, tez na nie patrzylam. nie wiem tylko ile dziecko usiedzi w fotelu... moze pozniej... bo moj ani sekundy nie usiedzi nigdzie

kasiekz wszystkie te cotoons sa przeslodkie, widze ze jestes fanka :tak: ja lubie z kolei taf-toys i jak czegos szukam to najpierw u nich. a nie lubie fisher price. nie znosze wrecz, juz sama nazwa mnie odstrasza:sorry2: garnuszek na klocuszek mamy od nich i mlody uwielbia (po wciskaniu czerwonego noska teraz ma faze na nakladanie pokrywki i sciaganie jej) ale i tak uwazam ze to najdurniejsza nazwa zabawki na swiecie:-D

mlodak ten krupnik, mniam, wyobrazam sobie jak sobei siupiesz dwa kielony na rozgrzewke po spacerku :-D

właśnie dokonałam makabrycznego odkrycia.
Ponieważ dziś chciałam odebrać wyniki posiewu a dano mi do ręki mocz ogólny (już odebrany parę dni temu), znów usiadłam i poukładałam te wyniki chronologicznie... najpierw jeszcze gwoli wyjaśnienia: gdy mocz jest na cito to drukują wynik w przychodni a gdy normalnie to w labie.
Pamiętacie jak pisałam, że G ma dziwne wyniki moczu, bo raz kiepskie p[otem b. ładne? No więc ładnw miała... miesiąc wcześniej:( dali mi wyniki poprzednie, które odebrałam jako wydruk z przychodni a lab i tak wysłał swój... :no: nie spojrzałam na datę no b o rano zlecam, wieczorem odbieram, kto by spojrzał? No ja nie spojrzałam. Dziś poukładałam datami i okazało się, że zafundowałam mojej G dodatkowy tydzień zumu bez leków... idę się położyć pod mostem...

msmickey łapiesz do pojemnika czy woreczki? nefrolog powiedziała że zły wynik moczu z woreczka mogę sobie do kosza wyrzucić. wg niej prawdziwe zum jest, gdy z pojemnika wyniki są złe.

reklama
:-( to nie twoja wina tylko przychodni...
ja jutro ide mlodego zbadac jak rano nadal nie bedzie jadl... tylko nie wiem czy na zdrowe czy na chore to by mialo byc...

Do góry