reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Iwon, Zaza, MsMickey - karny ma być karą a nie przyjemnością, dlatego dla Was dzisiaj
Zobacz załącznik 552323

:-p

A ja mam lekki katarek... no szlag by to... ale słońce świeci idę na spacer zaraz.
Może alergiczny? Ja też miała dzisiaj kilka "ataków" a co gorsza Zosi również kilka razy wodniste gile poleciały! :szok:

Ale z pozytywnych rzeczy żeby się czymś zająć zaczęłam robić mydełka glicerynowe, dzięki temu nie myślę tyle o chorobie bo bym zwariowała...
Super!
A nimi można normalnie myć ręce, czy są tylko do ozdoby (sory za może głupie pytanie, ale się nie znam :sorry2:)

reklama
Tak na szybko pokaze Wam ten wozek i o co mi chodzi z tym siedzonkiem - Josie- nozki zwisaja - o tak
Zobacz załącznik 552308 Zobacz załącznik 552309 Zobacz załącznik 552310

kupiony za grosze wiec jak cos to sprzedam ale moj Pe nie chce bo mu sie podoba, wiec jak cos to bedzie na pozniej ;-)

myślę, że po pewnym czasie nóżki mogą jej ścierpnąć :baffled:

metoda straszna ale powiem Ci że dziś miałam taką drugą noc, wczoraj mi się udało że raz popłakała a dziś 3 razy, myślałam że serce mi pęknie ale pomyślałam sobie że muszę być twarda bo będzie tak w końcu że mała ciągle na rękach będzie chciała mi wisieć, niestety ona ciągle mi na rękach zasypia ale ile wytrzyma jeszcze mój kręgosłup ????
ja jak się uda to na roczek małej będę nad morzem :-D

ja ciągle mam w planie nauczyć Gabi zasypiania w łóżeczku zaraz po jedzonku, ale nie mam sumienia jej odłożyć, bo ona tak lubi się wtulać... O tyle lepiej, że nie muszę jej nosić, tylko kładę koło siebie i usypia po jakimś czasie,a potem przenoszę do łóżeczka.
Urodzinki nad morzem?? ssuuuppeerrr!!! :-)

Kasiulka_1980 - miło, że się odezwałaś i mam nadzieję, że będziesz się czuła coraz lepiej. Mięśnie Kegla ćwicz ćwicz ćwicz, ale pamiętaj, że w razie czego, gdyby dużej poprawy nie było (czego nie życzę), to są fizjoterapeuci, którzy zajmują się rehabilitacją w takich przypadkach i potrafią pomóc ;-)
Fajowe mydełka!
Zdrówka!

no właśnie szkoda, że o tych ćwiczeniach nikt mi wcześniej nie powiedział, ale od paru dni ćwiczę. Myślisz, że to faktycznie pomaga?

Pomaga na pewno :-)

Wracajcie wolne wieczory i weekendy ;)

:-D:-D:-D:-D

Na cytologię marsz !!!!!!!

moje dziecko w ciagu calego dnia zjadlo 60 mleka, 60 kaszki, cos tam popil wody i soku, i do tego chrupki i 150 kleiku przed snem.... przed kolacja to juz slyszalam jak mu w brzuchu burczy ale nie dal sobie nic do buzi wlozyc :no: jak tak dalej pojdzie to osiwieje, z dnia na dzien je coraz mniej, dzis juz nawet banana nie tknal.

myślę, że badanie krwi powinni mu zrobić i może USG brzuszka, bo nawet jeśli to przez zęby, to trzeba wykluczyć wszystko inne.

Msmickey a wiesz, że mnie też dzisiaj wzięło na wspominki? :blink: Jak wieszałam pranie na balkonie. Tak sobie przypomniałam, że dokładnie rok temu też tak namiętnie prałam, wieszałam, suszyłam, prałam... ubranka małego :sorry2:

A jak słyszę ten utwór, to już w ogóle mi się ciepło na serduchu robi - euro 2012 = porody na BB :)

Oceana - Endless Summer (Official Video UEFA EURO 2012) - YouTube

oj...takkk, ten utwór już zawsze będzie kojarzył się z tym okresem :-)
Ja w zeszłym roku w swoje urodziny wylądowałam w szpitalu (byłam wtedy na świetach u rodziców), bo mi się bardzo brzuchol napinał i mama stojąc przy moim łóżku mówi: i pomyśleć, że 28 lat temu o tej godzinie właśnie urodziłam Cię na sąsiednim oddziale :-D:-D:-D

Tialana wow! Gratuluję postępów nocnikowych. Ja aż sięboję za to zabrać, z moim starszakiem to był najsłabszy punkt - przejście z pieluch na nocnik, długo zwlekaliśmy :sorry2:

Iwon, Zaza, MsMickey - karny ma być karą a nie przyjemnością, dlatego dla Was dzisiaj
Zobacz załącznik 552323

Pipka :-p:-p:-p

Muńka jak to robisz, że mała zasypia grzecznie obok Ciebie? Mojego nie to nie bierze ;) Śpiący nie śpiący, ma w nosie przytulaski i wstaje na równe nogi :sorry2:

josie zdejmuje jej gatki i pampka i siada na nocniku a wiem że siusia do wanny bo zazwyczaj robiła to przy wkładaniu jej do wody a w dodatku od jakiegoś czasu ciągle wstaje przy kąpieli ale teraz już nie ma problemu

Iwon
to w sumie samo tak wyszło, spróbowałam raz drugi wysadzić ją przed kąpielą, za drugim razem zrobiła siusiu ale wiem że to był czysty przypadek, pięknie brawo z tej okazji biłyśmy i od tego czasu przed każdą kąpielą jest siusiu do nocniczka i "brawo, brawo" w dzień jak próbowałam to nie zawsze się uda, może nie tan klimat ;-)

Ostatnia edycja:
wiczorowo tylko na chwilke :D

Taliana
sto lat dla Madzi!!! az tak glosno bylo :>??

Sunshine dobry jest na oczy rumianek albo esensja z herbaty ... zaparzyc w niewielkiej ilosci wody i polozyc albo woreczki albo waciki nasaczone ta esensja wlasnie

Zaza super motor :D ale Sergi juz duzy

Josie Jas wcale nie jest maly tylko jest szczuply :) moj tez nie dostaje jeszcze :D dlatego jezdzi z nogami na uszach hipopotama :D:D:D:D:D

Kasiulka duzo zdroooowka i cierpliwosci w tej chorobie ... no i miesnie kegla to podstawa w problemach z siusianiem ...

Sunshine moze to tylko takie wrazenie ze krotki bo teraz jeszcze nie dynda nozkami ... ale pozniej bedzie miejscowa jak sie patrzy

Aga oby wszystko sie udalo ... ja nie mam ani wyprawy ani prezentu wyyslonego

Alijenka trzymam kciuki dacie rade ...

Iwon gratuluje :) to teraz odpoczywaj ile mozesz i nie zaniedbuj nas :p:p i na cytologie idz koniecznie

MsMickey przepraszam Cie ale ja nie zajarzylam :dry: chyba mi cos siadlo na mozg juz od niespania ... jaka robote ?

Muńka jak to robisz, że mała zasypia grzecznie obok Ciebie? Mojego nie to nie bierze ;) Śpiący nie śpiący, ma w nosie przytulaski i wstaje na równe nogi :sorry2:

Ona też czasem wstaje na równe nogi i łazi po łóżku, gada i takie tam, ale potem przychodzi moment, że pokłada się i przytula. Jak jest śpiąca to usypia tak bardzo szybko, a jak to robię??? Pewnie tak, jak Ty, ale mamy różne dzieci :-D:-D

josie zdejmuje jej gatki i pampka i siada na nocniku a wiem że siusia do wanny bo zazwyczaj robiła to przy wkładaniu jej do wody a w dodatku od jakiegoś czasu ciągle wstaje przy kąpieli ale teraz już nie ma problemu

Iwon
to w sumie samo tak wyszło, spróbowałam raz drugi wysadzić ją przed kąpielą, za drugim razem zrobiła siusiu ale wiem że to był czysty przypadek, pięknie brawo z tej okazji biłyśmy i od tego czasu przed każdą kąpielą jest siusiu do nocniczka i "brawo, brawo" w dzień jak próbowałam to nie zawsze się uda, może nie tan klimat ;-)

super, że malutka już powoli kuma do czego jest nocnik :-)

Gabi miała dziś pierwszą przymiarkę do nocnika przed kąpielą, kiedy to obsikała mnie, czekając u mnie na kolanach na zapełnianie wanienki wodą :-) trochę za późno zajarzyłam, że mogłam ją odstawić na nocnik, więc większość została na mnie, a w nocniczku dwie kropelki :-D ale radochę z siedzenia na nocniku miała i muszę w końcu doprowadzić do tego, żeby zrobiła siusiu na nocnik, bo jak zobaczy, że za to dostaje brawa, to będzie chciała już tylko tam sikać :-D:-D:-D

reklama
Sunshine hehe przyznaj sie lepiej czym sobie zasłużyłas :-D
Sunshine nie bądź taka dyskretna z tym "pobiciem", nam możesz powiedzieć ;-):-p

nie chcialm na otwartym pisac :-p:-p:-p

no wlasnie coraz bardziej watpie ze to zeby... umowie go na inna wizyte, mamy medicover od tego miesiaca to moge z dnia na dzien nawet go umowic.
dzis to juz mam wrazenie ze ma since pod oczami.... marudzil caly dzien no ale jakbym nic nie jadla to tez bym marudzila... a tak to nie widze zeby cos go bolalo

ja bym badania porobila i poszla na konsultacje do innego lekarza, bo to chyba dziwne, ze przez zeby tyle czasu by nie jadl :dry:

jak tak patrze na aurelke w maclarenie i sergia na rowerku (czy tylko mi sie wydaje ze to traktor a nie rower??:szok:) to mam wrazenie ze moj o 3 miesiace mlodszy jest od waszych, on taki malutki!! kurcze nie zrobilam mu foty na nowym pojezdzie dzis bo taki byl marud ale on nawet stopkami ziemi nie dosiega!!:dry:

honda boska!

Bo mloda ma wloski i pewnie dlatego wyglada powazniej ;-) A o Sergim tak samo pomyslalam ze wyglada na starszego :tak: :-)

Witam :) nadrabiam nadrabiam i nadrobić nie moge :) jak wyszłam o 7:30 z domu tak wróciłam około 19tej. Cały dzień na nogach.
Zaliczyłam dermatologa i w czwartek już mam usunięcie pieprzyka szok, ze bez czekania o to na nfz :D potem pierwsza wyprawa do zoo :) więc trochę kalorii spaliłam :)
Ja dalej nie mam pomysłu na prezent dla mojego roczniaka:no: choć ode mnie dostanie 2tygodnie nad morzem :) wrócimy 2dni przed urodzinami.
No proszę jaką Sergio ma maszynę :D
Aurlka super brykę :)

&&&&& za usuniecie ja tez musze sie wziasc za swoje pieprzyki :-(
A 2 tyg na morzem to super prezent tylko zdjecia muszisz robic i bedzie piekna pamiatka :tak:

Halo :biggrin2:
Piękny dzień się kończy, a noc miałyśmy paskudną. Ja położyłam się o 24 a Magdzia za 15 minut się obudziła, bolał ją brzuszek i dopiero o 5 dobrze zasnęła a ja o 5:30 wstaje do pracy :baffled:

Magdzia też poznała się już z nocnikiem, przed kąpielą ją sadzam ale u ans to wyszło tak że zaczęłam ją sadzać bo zawsze mi siusiała albo w wannie albo zanim ją do niej włożyłam, więc byłą wysadzana dlatego że siusiała a nie siusiała dlatego że byłą wysadzana, ktoś zrozumiał?

nie spala 5h:szok::szok::szok: jak Ty funkcjonujesz????

Moja tez czesto sie zsika przed kapiela :dry: na recznik i nie pomyslala o tym zeby ja posadzis na nocnik :dry: pewnie dlatego, ze jeszcze nie mamy :-D :sorry2:

a co do oka sprobuje z rumiankiem na noc :tak:

Zaza- honda super :tak: jak dla mnie to motor :-p

Polaa- my tez do PL lecimy ale 31/05 do 15/06 a gdzie w Pl bedziecie? moze uda sie spotkac? :-)

Kasiulka- super, ze sie odezwalas :tak: wspolczuje problemow z pecherzem, a miesnie Kegla w ciazy kaza cwiczyc :tak: wiec napewno jakis wplyw ma :tak: a mydelka sliczne :tak::-)

Munka- tak tez wlasnie mi sie wydaje ze nozki scierpna :sorry2: bedzie na pozniej albo na szybkie zakupy :-)

lece sie wykapac ipranie wstawic :sorry2:

Załączniki

• IMG_5966.jpg
    IMG_5966.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_5967.jpg
    IMG_5967.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Do góry