reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Oj widac ze zaczynamy weekend:-)
Laski moj zjadl wczoraj zupe ale jak sie dzis okazalo byl to jednorazowy wybryk. Dzis zjadl 1 butelke mleka, 1 kanapke z maslem ( z pasztetem nie chcoial) banana, i teraz mu wcisnelam jakies 90ml kaszki zze startym jablkiem z butelki oczywiscie.... Jedynki obydwie wyszly, sa kreseczki... W poniedzialek ide z nim do lekarza.

Idź i będziesz spokojniejsza, ale ja nadal myślę, że to przejściowe ;-) &&&

widzę weekend:)

Pola sama stoi :D:D I chodzi trzymając się już tylko jedną rączką :)

nooo pięknie!

reklama
Alijenka to wypij ze mna browarka:-) :-) :-) buziaczki dla ciebie!
Ja czuje jutro ciezki dzien bo nie mam cierpliwosci do karmienia gdy on nie chce jesc... Niani wychodzi to 100x lepiej!!!
Robie na kolacje tarte ze szpinakiem i kurczakiem czyli wyjadamy resztki z lodowki :-)

OMG moja z niewiadomego powodu znowu wyrzygała kaszkę (dodałam banana i chyba połknęła za duży kawałek i dostała odruch wymiotny). Szykuje się beznadziejna - kolejna - noc:( Tylko usiąść i ryczeć!

No hej baby, melduję się i tutaj ;)

U mnie nadal zamieszanie, niestety do całego tego szaleństwa doszła jeszcze infekcja u bąbla :-( Dobrze, że poszłam z nim dzisiaj do lekarza, bo początkowo miałam podejrzenie, że może gorączka jest od zębów. Niestety, wirusisko.

Skruchę za swoją nieobecność walnęłam, to teraz szybkie nadrabianie. A potem co, pijemy jak zawsze? :-p;-)

Kasiekz fajny ten pchacz. Akurat trafiłyście z tematem, bo właśnie się zastanawiam, co by tu młodemu kupić. U babci mamy to, co pokazała maćku (fishera z pianinkiem). Z odzysku, bo pozyczony od koleżanki, więc nie narzekam, ale to też nie jest chyba to, co bym chciała. Chociaż z tego, co teściowa mówi, to młody zasuwa nieźle ;)

Młodak gratuluję pierwszych skrętów, rośnie Hołowczyc? ;-)

I nie ma czegoś takiego, jak duchowe uczestnictwo w imprezie, proszę się nam tutaj następnym razem grzecznie zameldować, nawet nie wiesz, jakie aylin i muńka robią pyszne drinki ;)

Alijenka, no jesteś wreszcie, gdzie byłaś tak długo? :)

Muńka znów wstrętna migrena była? Tulę!

Aylin wyglądasz uroczo :tak: I serio nie znasz aśki z kabareru Hrabi? Oooo, kochana, ta zniewaga krwi wymaga ;) Musisz przejść szkolenie u cioci Iwon. Są genialni!!

Sunshine to normalne, że masz mieszane uczucia, co do relacji między Twoją niunią a opiekunką. Ale spokojnie, to super, że młoda ją uwielbia. A Ciebie kocha i nawet najfajniejsza opiekunka świata tego nie zmieni :-)

Pamka witaj w klubie pracujących po 12 godzin :baffled: U mnie na szczęście już po wszystkim, teraz jestem na zwolnieniu, a potem wracam na normalne tryby.

Niespodzianka tak, tak, mój też straaaasznie zgrzyta w ciągu dnia zębami! Nawet dzisiaj pytałam lekarkę, czy to normalne. Tak :tak: A Ty już w podróży? Kurde, głupio mi, bo przegapiłam kiedy dokładnie wylatujecie :sorry2:

MsMickey opcja zakupu auta w realu nie jest taka głupia ;) A tak poważnie, to powodzenia!

Maćku oj bąbel sępi, sępi, jak jemy. Dzisiaj mi włożył rączkę do talerza! bo jadłam przy nim na macie (inaczej się nie dało :nerd:). Dobrze, że danie nie było gorące.

Katrina 6 lat bez imprezy? O kochana, czas na zmiany. Robimy zlot bb :-D

Aga a Ty nadal chodzisz na 3h spacery? Nieustannie szacun ode mnie :tak:

Rysica
i jak pierwszy tydzień pracy? Jak emocje? :)

Josie dawaj ze mną tego browarka ;)

Tialana
fajnie, że znowu wpadłaś :)

Ostatnia edycja:
Witam, ale mam dziś dzien zakręcony pilnowałam 2h małej sąsiadki 2letniej :) i większość czasu chciała mi siedzieć na kolanach A przy tym dostawał szału i chciał ją bić i szarpać.
Drugi dzień "zdrowego jedzenia" zaliczony. No i nie wiem co się dzieje, ale strasznie bolą mnie łydki- piszczele, az mi wykręca nogi :(

Co do prezentów na roczek to bardzo chciałam bobby car i dostał wcześniej :) chyba mi w myślach czytali- super trafiony prezent, a co jeszcze hmm sama nie wiem on ma multum wszystkiego.

co sądzicie o czymś takim na 1 urodziny:
Zobacz załącznik 551780
Nie wiem czy nie ma za małych kółek, no chyba, ze bedziecie jezdzic tylko po domu.

Oj widac ze zaczynamy weekend:-)
Laski moj zjadl wczoraj zupe ale jak sie dzis okazalo byl to jednorazowy wybryk. Dzis zjadl 1 butelke mleka, 1 kanapke z maslem ( z pasztetem nie chcoial) banana, i teraz mu wcisnelam jakies 90ml kaszki zze startym jablkiem z butelki oczywiscie.... Jedynki obydwie wyszly, sa kreseczki... W poniedzialek ide z nim do lekarza.
Dieta wiosenna ? A tak serio myślę, ze zęby wyjdą i zacznie jesc.

Witam!
U mnie też mała dała z rana popis. Obudziła się o 5.30 i przez dwie godz buczała :baffled:
Już dawno miałam zadać to pytanie - czy są konkretne rzeczy których Wasze dzieciaczki się boją?
Zochan niczego się nie boi ;-) Nawet obcych. Tylko raz się wystraszyła i zaczęła płakać jak dziadek kichnął. Ale on kich tak głośno, że słyszymy go u nas w mieszkaniu... :dry:
moja siostra dlugo bala sie lufcika (ktos wie co to?:-D)
Jasne, że wiem ;-)

Młodak zauważyłaś jak wiele dziewczyn była harcerkami:D:D Ja w ZHP i ci z ZHR zawsze byli beee:D Po górach chodziliśmy ciągle (po 30km dziennie). Zrezygnowałam po obozie harcerskim, na którym przestawili mi obojczyk podczas 'chrztu', a co najgorsze trzeba było zlizać musztardę z gołych stóp (palców) druha!!! Moja też teraz zaczeła się wstydzić i wtula główkę we mnie:p Czy się czegoś boi, hmmm...na razie to tylko zniknięcia mamy:/
:baffled:
Normalnie jak fala we wojsku!

Któraś miała coś podobnego i wie, że się sprawdza?[/QUOTET]
Też wątpię, że odpuści "prawdziwym" sprzętom. Zosia ma atrape telefonu, a i tak woli nasze. A u babci namiętnie poluje na piloty. Więc kupiliśmy jej zabawkę do złudzeia przypominającą prawdziwego plota. I jak 3 leżą na ławie to nigdy nie sięgnie po jej...

edek2 - no właśnie, jakie prezenty życzycie sobie na roczek? ja to nie mam pomysłu zupełnie. Chciałam od nas kupić mu garnuszek na klocuszek, ale też nie wiem czy jeszcze będzie chciał się tym bawić. A jednak troszkę kosztuje.
Nie wiem, czy dzieci w ogóle lubią sortery, ale póki co Zosia jest jeszcze za mała, żeby trafiać odpowiednim klockiem w odpowiednią dziurkę, więc nie sądzę, że jest za późno.

OMG moja z niewiadomego powodu znowu wyrzygała kaszkę (dodałam banana i chyba połknęła za duży kawałek i dostała odruch wymiotny). Szykuje się beznadziejna - kolejna - noc:( Tylko usiąść i ryczeć!
Oby nie było źle! :tak:
Skruchę za swoją nieobecność walnęłam, to teraz szybkie nadrabianie. A potem co, pijemy jak zawsze? :-p;-)
Jesteś! Pijemy! :-D

Przestańcie mi tu pisać o imprezach!!! Bym się przeszła poszaleć, a nie mam gdzie :-( Może jakiś zlot bb? ;-)

jestem już :)

ale jutro rano znów znikam, bo wracam do Świdnicy, bo z okazji pogrzebu cala rodzina się zjechala, więc wybywam z mlodym na weekend, zabieram sister z jej synkiem i będziemy koczować u ciotki :) już nie mogę sie doczekać, bo kocham to miasto! :)

tialana Stokrotka Avo Paulina witam znowu!!!!

Alijenka szkoda, ze tak z wczasami wyszło, ja niestety urlop mam w sierpniu

Kifsi my też mamy kulę z Vtecha, ale wyobraź sobie, że gada po niemiecku:-D ech nabytku męża współczuję, mój D ma ścigacza już 4 lata...

MsMickey wiem co przeżywasz - nam posiew po antybiotyku wyszedł znowu źle, ale tym razem Klebsiella ... za to badanie ogólne wyszło dobrze, nie zgodziłam się na antybiotyk i babka odmówiła dania nam skierowania na ponowny posiew, więc znowu 50zł będę musiała zapłacić sama :/ szlag mnie trafia przez tą naszą służbę zdrowia:angry:

kasiek spóźnione sto lat dla Poli!!!!!!!!!

Zaza - wstaw prosze jeszcze raz to zdjęcie zębatego potwora zwanego ślimakiem.
z dedykacją dla Niespodzianki ;)
K9_SLIMAK_267x165_crop.jpg

i znalazłam coś nowego :p
1244953771279.jpg

Już dawno miałam zadać to pytanie - czy są konkretne rzeczy których Wasze dzieciaczki się boją?
U mnie 2 rzeczy:
1. drukująca drukarka (lub jej włączanie tylko)
normalnie zaczyna wyć jak tylko usłyszy dźwięk. Łzy jak grochy i krzyk jakby go ze skóry obdzierali.
2. dziurki w drzwiach łazienkowych. Podchodzi do drzwi, spogląda na te dziurki i zaczyna płakać.

Sergiusz boi się pana dentysty z reklamy Sensodyne:-D i dźwięku blendera, ale tylko dopóki go nie widzi, a tylko słyszy

z laptopem to mam problem, bo jak tylko otworzę to belzebub już mnie za nogawkę ciągnie, żebym go na kolana wzięła:baffled: a takie mi spustoszenie robi w kompie, że szok, więc mu już nie pozwalam i jest taki ryk, że hoho:baffled:
a telefon to też tylko, ten co ja mam :/

a pcharz to mi się kiedyś spodobał ten, co ma kasiek i zamówilam, dzisiaj przyszedł - fajowy jest !!! młody atakuje te figurki i łazi z nim rowno, aż w szoku jestem, że tak ładnie mu idzie :) no i ta klapa od koszyka to dla niego chyba najlepsza, bo ostatnio okrył klapę od kibla, a mama wyrodna nie pozwala się nią bawić, więc teraz jest przeszczęśliwy, bo sobie może trzaskać :)

sorki ale padam na ryjek, od godziny was nadrabiam... więcej nie napiszę :zawstydzona/y:

Załączniki

• 1244953771279.jpg
    1244953771279.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 30
Iwon a jakos się tak złożyło że ta moja mała menda nie dawała mi spokojnie usiąść i tu zaglądnąć, a do tego mam mojego K w domu tylko ciiiiiiiiiiiiiii bo teraz się kąpie :-p:-p:-p:-p:-p

widzę weekend:)

Alijenka twoja jeden dzień starsza, a w jakim szpitalu rodziłaś?:D
kasiek ja rodziłam w brzegu dolnym :-)

josie ja właśnie już po browarku także zaraz idę utulić mego K do snu :-):-D:-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - zdrówka dla Bąbla!!!!

Kifsi my też mamy kulę z Vtecha, ale wyobraź sobie, że gada po niemiecku:-D

zwariowałabym !!!!
AVO - długą masz listę urodzinowych prezentów ;-)

maćku - dobry pomysł z tym zlotem :-):tak:

Nie potowarzyszę Wam w piciu, bo jestem zmęczona, a jutro od rana pakowanie i przewożenie już powoli bibelotów na nowe. Poza tym mężuś mi tu mówi, że za dużo z Wami gadam :-D:-p

Buziole!!

Do góry