reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam mgliscie :baffled:

Josie
- fajny ten laptop ciekawe czy Janek bedzie zadowolony bo moja i tak woli moj zabawkowe ja nie interesuja :no: jak tylko wlaczam to od razu jest okrzyc radosci :-D

Ja jestem na chwilke. Padam na pysk - awantura na calego od 3 do 4, pobudka po 6 :nerd: A czeka nas dzisiaj jedyne 2 h lotu i 3 h jazdy + czas oczekiwania na lotnisku. Trzymajcie kciuki coby maly sie nie awanturowal.

napewno wszytsko spakowane, ja zawsze w drodze tez mysle czy wszytsko az w konu dochodze do wniosku, ze najwazniejsze paszporty i my reszte sie dokupi :-p:tak: A tomcio na pewno bedzie spokojny :tak: wkoncu nienapisals czy to pierwszy raz z nim?

Zobacz załącznik 551710
Któraś miała coś podobnego i wie, że się sprawdza?

fajne to cudo, ciekawe czy by przeszlo u nas, mloda tez uwielbia telefony i piloty ale tak jak Mlodak ma powiedziane, ze nie wolno i jak juz zdarzy sie ze wezmie to tylko raz wlozy do buzki albo wcale i odklada :tak:

Dziewczynny, moja N po każdej chorobie jest niemozliwa. 3 minuty się pobawi i podchodzi do mnei, chce na rączki, ciągnie za spodnie i ryczy...to strasznie meczące- macie jakies sposoby?Mam ja olewać? Przerabiam to po raz pierwszy , bo starsza takich akcji nie miała- potrafiła co najmniej 30 minut sama się pobawić....

Moja tez tak ma jak jest chora, zmeczona... ja stosuje metody malych kroczkow :tak: siadam z nia tzn ona na moich kolanach inaczej nie da rady jak tylko odkladam ja na bok od razu ryk wiec cierpliwie sie zni bawie i jak zaczyna juz siegac po dalesz zabawki sadzam ja na podlodze ale dalej siedze z nia a jak juz zacznie bawic sie na calego to wtedy stopniow sie odsuwam az wkoncu znikam z koca :tak::-) troszke to trwa ale to jedyna opcja inne zawodza, przynajmnie u nas :sorry2:

Kasienka/Josie/Kifsi- super chlopaki i fanie ze spotkanie sie udalo :tak:

Mlodak- u na Aurelka boi sie wysokosci, wystarczy, ze Pe podniesie ja do gory to kurczowo sie trzyma go za szyje i niby sie usmiecha ale w oczach widac strach innych dziwnych zachowan nie zauwazylam

Rysica- domyslam, sie ze duzo to Cie kosztuje energi zwlasza z chora kostka ale dasz rade, otworzycie osrodek i taj jak piszesz bedzie juz spokojniej, dasz rade :tak:

Polaa- korzystaj z wolnej chwili :tak:

Munka
- jakas fotorelacja z pierwszej wizyty na placu zabaw??

Alijenka- 1000 buziaczkow dla Nataszki :tak::-)

reklama
edek1 - Muńka, Aylin była pierwsza z podaniem maila. Ty podałaś gdy już wyłączylam kompa i nie miałam jak zrobić "prześlij dalej". Z komórki za wolno chodzi i nie dam rady. Ale bardzo dziękuję za chęć pomocy :-)

Mój ani brawo, ani nunu robić nie umie. Tylko się cieszy jak ja robię.

edek2 - no właśnie, jakie prezenty życzycie sobie na roczek? ja to nie mam pomysłu zupełnie. Chciałam od nas kupić mu garnuszek na klocuszek, ale też nie wiem czy jeszcze będzie chciał się tym bawić. A jednak troszkę kosztuje. No i tak rozważam i coraz większe wątpliwości mam. Bo zabawek to ma i jedyne czego nam brak to ubranka. Obecnie mam 3 sztuki body z długim tylko.

Nie ma za co ;-) Ja właśnie zbieram pomysły na roczkowe prezenty, dlatego jak coś wstawiacie to od razu pytam :-) Siorka już kupiła dodatek do prezentu - zestaw zabawek do piasku - wiaderko, grabki, konewka itp.

Mlodak opowiadajac na pytanie to moj sie nie boi raczej niczego ... moj sie nauczyl popisywac ... zeby ludzie sie smiali
:confused:

hehe, to moja ma podobnie, bo jak coś zrobi i widzi, że innym się to podoba i mówią "ślicznie Gabi", "pięknie Gabi", to ona zaczyna sobie bić brawo i wtedy wszyscy muszą i powtarza tą samą czynność po 100 razy, żeby tylko bić jej brawo :-) Nie ma co... będzie lubiła występować, jak mamusia :-);-)

Dzień doberek

Muńka - moze chodzi Ci o Pub za Szybą?? Na Grunwaldzkim mało urzędowałam, bo to nie moje rejony, ale znam je, bo pracowałam i na Miarki i na Reja (okolice Wyszyńskiego i Sienkiewicza). Pl. Grunwaldzki, a głównie kliniki przy Chałubińskiego od dziecka znam... przy pl. Kromera moi byli tesciowie mieszkali, więc tez znam (moja pierwsza praca była na Boya-Żeleńskiego).

Bardzo mi sie podobało w P1 - nie wiem jak teraz wyglada i jakie towarzystwa tam zagląda, ale jak z koleżanką tam chadzałyśmy to było super. Był jeszcze w Rynku Szalony Koń, którego juz dawno nie ma. Na pl. Nowy Targ było Radio Kolor.

Zresztą w takim dużym mieście jak się wyrusza na szlak, to odkrywa się coraz to nowe lokale.

Buziaki i życzenia dla jubilatków!!!!!!!!!!!!!!

Na pewno chodziłam do klubu "za Szybą", bo kojarzę nazwę, ale to raczej nie to miejsce...hhmm....muszę z ciekawości zapytać kumpelę. Jaką ja mam już sklerozę!!
Na Chałubińskiego bywałam codziennie, bo tam mieliśmy najwięcej zajęć.
Ale mi wspomnienia wsróciły :-D

Dziewczynny, moja N po każdej chorobie jest niemozliwa. 3 minuty się pobawi i podchodzi do mnei, chce na rączki, ciągnie za spodnie i ryczy...to strasznie meczące- macie jakies sposoby?Mam ja olewać? Przerabiam to po raz pierwszy , bo starsza takich akcji nie miała- potrafiła co najmniej 30 minut sama się pobawić....

pewnie podczas choroby więcej jej czasu poświęcacie co?? Moja tak się zachowuje jak wracamy z dłuższego pobytu w moim rodzinnym mieście. Muszę ją potem na nowo "układać" :-)
Po prostu nie reaguję za szybko, jak krzyczy, że chce na rączki. Odkładam ją na podłogę, zainteresuję jakąś zabawką.

Ostatnia edycja:
Muńka to moj zaczyna piszczec albo skakac albo bic brawo wlasnie ... jak teraz juz tak ladnie Gabi wystepuje to co bedzie za chwile :D mala gwiazda bb rosnie :D jakie zabawki masz na liscie :)??

Sunshine skoro tak ladnie reaguje na telefon czy pilot ja bym nie kupiowala zabawki bo moze pomyslec ze jednak i normalnym mozna sie pobawic

co sądzicie o czymś takim na 1 urodziny:
Quick-Smart-Scramble-Bug-Jezdzik-4-kolowy-niebiesko-bialy_QUICK-SMART,images_big,4,FUNI09127.jpg

Załączniki

• Quick-Smart-Scramble-Bug-Jezdzik-4-kolowy-niebiesko-bialy_QUICK-SMART,images_big,4,FUNI09127.jpg
    Quick-Smart-Scramble-Bug-Jezdzik-4-kolowy-niebiesko-bialy_QUICK-SMART,images_big,4,FUNI09127.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 40
Muńka, no więcej jej uwagi poświęcam, wiecej noszę- ale ona od ospy chora co 2 tygodnie:( tez stram się nie lecieć od razu,a le to malo pomaga. Najsmieszniejsze jest to,ze jak mnie nie ma w pokoju i jest z tatą czy babcią to ładnie się bawi.

Sunshine, Kasieńka- u nas to działa na 3 minuty....teraz jak z wami pisze to siedże na podłodze i co chwila daję jej nową zabawkę, albo cos pokazuję, ukladam...ehhhh...

Aylin, ja kiedys przymierzałam do tego moja Lilę, tak okolo 1, 5 roku - 2 miała i jakos nie była przkonana,jakoś ciezko jej szło na tym, ale każde dziecko lubi co innego:)

sunshine to ja kupie ten telefon iphone i dam wam znać czy dalej woli mój :D:D

aylin fajne, ale nie wiem jak te maluśkie kółka będą sprawowały się na dworze. może telepać? właśnie myślę nad takim trzy kołowym rowerkiem:D Co do telefonu to też dałam stary, ale ma go w nosie...leży gdzieś na dnie pudła z zabawkami!

josie dokładnie, moja cały tel. mi zaśliniła do takiego stopnia, że dolny panel w ogólne nie działał. od zębów też porysowany, a ostatnio odgryzła kawałek plastiku!

niespodzianka no właśnie zastanawiam się czy ten zabawkowy ipone zainteresowałby ją. to dziecko w sklepi w wózku miało ok. roku i było nim bardzo pochłonięte:p

muńka co do klubów po schodach to pewnie chodzi ci o 'klub 13' na prawo i 'gafa' na lewo...kochałam je! skuter playskool drogi na maxa, ale skoro chcesz na prezent to ok:D sprawdza się, właśnie młoda przy nim siedzi i majstruje, zazwyczaj naciska i on gra za każdym razem inny dźwięk (bardzo przyjemne i wesołe), a ona przy tym tańczy:D poza tym traktuje go ja pchacz i jeździ po domu, wsiada i zsiada, skacze, aby grał...trochę czasu przy nim spędza:p

młodak poruszyłaś świetny temat z prezentami na roczek! któraś z was z tydzień temu wklejała zdjęcia rowerków trzykołowych i ja właśnie o czymś takim myślę:)

kasienka moja nie spała od 1 do 3 w nocy, a potem o 6 wstała! Pierwszy raz w swoim życiu nam coś takiego zrobiła. bolał ją brzuszek, a my nie mamy pojęcia od czego, bo nic nowego nie zjadła:/

Muńka to moj zaczyna piszczec albo skakac albo bic brawo wlasnie ... jak teraz juz tak ladnie Gabi wystepuje to co bedzie za chwile :D mala gwiazda bb rosnie :D jakie zabawki masz na liscie :)??

póki co nie mam nic poza pchaczem, który ma ksiekz i tym playskoolem, który też ma ksiekz :-) ale to są rzeczy, którymi się po prostu zainteresowałam i będę myśleć co dalej :-D Muszę najpierw zobaczyć jakie zabawki zostały po dzieciakach w tym mieszkaniu, do którego się przenosimy, bo wiem, że sporo zostawili. Nie chciałabym, żeby Gabi miała ich za dużo.

co sądzicie o czymś takim na 1 urodziny:
Zobacz załącznik 551780

hhmmmmm... całkiem spoko. Pytanie jak to coś zachowuje się w rzeczywistości.

Najsmieszniejsze jest to,ze jak mnie nie ma w pokoju i jest z tatą czy babcią to ładnie się bawi.

hehehehehe, skąd ja to znam :-)

muńka co do klubów po schodach to pewnie chodzi ci o 'klub 13' na prawo i 'gafa' na lewo...kochałam je! skuter playskool drogi na maxa, ale skoro chcesz na prezent to ok:D sprawdza się, właśnie młoda przy nim siedzi i majstruje, zazwyczaj naciska i on gra za każdym razem inny dźwięk (bardzo przyjemne i wesołe), a ona przy tym tańczy:D poza tym traktuje go ja pchacz i jeździ po domu, wsiada i zsiada, skacze, aby grał...trochę czasu przy nim spędza:p

taaaaaak :-D !!!! ale mnie się kojarzy "13" na lewo, a "gafa" na prawo :-)

Oj widac ze zaczynamy weekend:-)
Laski moj zjadl wczoraj zupe ale jak sie dzis okazalo byl to jednorazowy wybryk. Dzis zjadl 1 butelke mleka, 1 kanapke z maslem ( z pasztetem nie chcoial) banana, i teraz mu wcisnelam jakies 90ml kaszki zze startym jablkiem z butelki oczywiscie.... Jedynki obydwie wyszly, sa kreseczki... W poniedzialek ide z nim do lekarza.

jestem dziś wykończona, mała mi ciągle wisi na nogawce :-:)-:)-:)-:)-(, nawet napisać nic nie da !!!!!!!!!!!!!!! a jęczy że można kur... dostać !!!!!!!!!!!!!!

moja też tylko chce nasze telefony, ale nimi rzuca to nie daję jej, a swojego nie chce !!!!!

josie ja mam też problemy z jedzeniem zup, zaczęłam sama gotować i nic to nie pomogło

sunshine, muńka u mnie taka metoda nie działa, jak tylko małą uda mi się zostawić i zainteresować czymś to i tak za chwilkę do mnie przylatuje :-(, dosłownie 3 min i jest koło mnie

muńka nie wiem o jakim klubie mówisz może to właśnie ten o którym katrina pisze, ja w pasażu byłam tylko w garage, metropolis, melanżu, a grunwald to jest mi obcy :-D, ja to bardziej rynek oblatywałam :-p

katrina P1 już ponoć nie ma, ale też chodziłam do tego klubu

mlodak ja też nie mam pojęcia i pomysłu na prezent na roczek, ale może poproszę aby się złożyli na taki plac zabaw na ogród choć on jest dość drogi

Ostatnia edycja:
reklama
widzę weekend:)

Alijenka twoja jeden dzień starsza, a w jakim szpitalu rodziłaś?:D

Pola sama stoi :D:D I chodzi trzymając się już tylko jedną rączką :)

Ostatnia edycja:
Do góry