Hellllooooooooooooo
no poszły
Nie wiedziałaś ze dzieckiem i zwierzakiem nigdy sie nie pochwalisz?? Ja chciała ostatnio koleżance poazac jak mała cudnie juz przy meblach chodzi. Paskuda przez 1,5 godziny raczkowała i ani raz przy tym nie wstała. A na co dziec to cięzko ja upilnowac bo staje na paluszkach i sięga coraz wyżęj (urosła mi - pod fotelikiem sie juz nie mieści. Ale nie przytyła - nawet leginsy ma luźne....)
Tak, lufcik u mnie to też takie małe okienko. Dla zobrazowania w wersji nowoczesnej
u moich dziadkó otwierane wyłącznie w dół.
A nakastlik - chyba używane wyłącznie na południu - tj małopolskie i podkarpacie. To taki stolik/szafeczka przy łózku.
Kiedyś na szkoleniu w trakcie rozmowy z kolega z krakowa uzylismy tego wyrazu. I ktos w końcu z reszty kolegów się odezwał ze o czym wy mówicie? Po powrocie sprawdziłam az - słowo pochodzi z języka niemieckiego a używane na wschodzie Ciekawe
&&&&&&&&&
wiosna na sycylie zawitała i sycylijko-polke porwała
no włąsnie moja też. I co ciekawe mój. Do laptopa mojego T taka miłościa nie pała...
josie ja sama się z niego śmieję. Dzisiaj spotkałam koleżankę z liceum na mieście. I pyta czy Szymuś ma ząbki - to dumna mamusia mówi do synka: "pokaż ząbki Szymuś", z nadzieją, że dziecko się uśmiechnie i pokaże te dwa mleczaki. A co zrobił Szymek? POkazał język No i weź się nie smiej, no.
Wiem co to lufcik.
Aylin - nakastlik nie wiem co to.
edek - no tak jak ja dzisiaj mam wenę do pisania tak wszystkie poszły spać, buuuuuuuu
no poszły
Nie wiedziałaś ze dzieckiem i zwierzakiem nigdy sie nie pochwalisz?? Ja chciała ostatnio koleżance poazac jak mała cudnie juz przy meblach chodzi. Paskuda przez 1,5 godziny raczkowała i ani raz przy tym nie wstała. A na co dziec to cięzko ja upilnowac bo staje na paluszkach i sięga coraz wyżęj (urosła mi - pod fotelikiem sie juz nie mieści. Ale nie przytyła - nawet leginsy ma luźne....)
a co to lufcik i nakastlik, u mnie lufcik to takie małe okno
Tak, lufcik u mnie to też takie małe okienko. Dla zobrazowania w wersji nowoczesnej
u moich dziadkó otwierane wyłącznie w dół.
A nakastlik - chyba używane wyłącznie na południu - tj małopolskie i podkarpacie. To taki stolik/szafeczka przy łózku.
Kiedyś na szkoleniu w trakcie rozmowy z kolega z krakowa uzylismy tego wyrazu. I ktos w końcu z reszty kolegów się odezwał ze o czym wy mówicie? Po powrocie sprawdziłam az - słowo pochodzi z języka niemieckiego a używane na wschodzie Ciekawe
Ja jestem na chwilke. Padam na pysk - awantura na calego od 3 do 4, pobudka po 6 A czeka nas dzisiaj jedyne 2 h lotu i 3 h jazdy + czas oczekiwania na lotnisku. Trzymajcie kciuki coby maly sie nie awanturowal.
&&&&&&&&&
a gdzie sicil wcięło ???
wiosna na sycylie zawitała i sycylijko-polke porwała
Alijenka najlepszego dla dzidzi!!!
Josie zdaj relacje jak ten laptop, bo poszukuje. Moja nie chce odczepić się od naszego, stuka i stuka w klawisze. Koleżanka ma zabawkowy, ale nie przekonał Poli, woli prawdziwy
no włąsnie moja też. I co ciekawe mój. Do laptopa mojego T taka miłościa nie pała...