reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiekz nie znam tego wozka. Ze szczatkowych opinii ktore mozna znalezc na angielskich stronach wnioskuje, ze jest raczej dobry. Na stronie popularnego sklepu (argos) ma 4,5 gwiazdki na 5. Ale w "ryncach" nie mialam wiec ciezko cos wiecej powiedziec.

Rysica jak nastroj dzisiaj?

Mloda K ja juz dawno kupilam mala spacerowke i tylko dlatego, ze mlodemu bylo niewygodnie w tej od kompletu. Zle w niej siedzi, opiera sie samymi barkami, a miedzy ledzwiami a oparciem jest szpara. Bedzie w sam raz jak podrosnie, ale teraz balam sie o kregoslup . Gdyby nie to, to bym kobyla smigala dalej :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

za dwie godziny mamy wizytę. Kaszle strasznie, az sie boje...oby nie zapalenie znowu ale na szczęście gorączki nie ma. Do 1 w nocy sie męczył pózniej spał do 7 bez przerwy a od rana od nowa :(

Czy tylko ja nie kupuję i uzywam tej z kompletu?

Młodak my uzywamy tej od kompletu. Bardzo ja lubie, jest skrętna, mega wygodna, ma swietne zadaszenie i amortuzacje. Młodej jest w niej super wygodnie. Ale jest duża. I dlatego kupuje drugą. I ta nowo kupiona będzie jeździła w bagażniku na wszelkie spacery marketowe i wyjazdowe. A obecna na spacery codzienne

matko jak u nas sypie!!!! sniezyca na calego!!!!

na szczescie internet mi wrocil i dzis i jutro z racji choroby pracuje z domu :)

kasienka a wiesz ze ja juz nad ta pelnia myslalam wlasnie ze cos musi byc na rzeczy?

mlodak ja kupilam parasolke na szybkie wypady do sklepu i na wyjazdy bo moja spacerowka od kompletu slabo mi wchodzi do bagaznika i musze sie przy tym niezle nameczyc. a na spacery chodzimy ta od kompletu na razie bo snieg, a wiosna to sie zzobaczy ktora bedzie wygodniejsza. malemu jest dobrze w obydwu

z zebami tez mam problem. kiedys lubil teraz juz nie. pasty nie uzywam bo polyka, sama woda tylko. no i po wieczornej butelce to on spi juz w trakcie wiec zazwyczaj tylko mu pieluszka cos tam przejade, ale ostatnio myslalam ze to chyba bez sensu bo przeciez ma to mleczko na jezyku i pod wiec i tak ten cukier w buzi zostaje.... no ale moze zawsze cos tam sie wyczysci.... a zauwazylyscie ze dzieci juz maja taki nieswiezy oddech rano? jak byl tylko na mleku to tego nie czulam :eek:

Ostatnia edycja:
Witam tak na szybko bo busy jestem :confused2:

Pierwszy CALY dzien Aurelki u opiekunki, plakala troszke jak ja zostawilam ale jestem pozytywnych mysli, bo inaczej bym sie wykonczyla :sorry:

Butterfly- my mamy tylko 1 zabka wiec na rzie nie myjemy

Iwon-
winkoooo hmmmmm wczoraj kupilam ale wypije na weekendzie :tak:

Niespodzianka- super, ze znalazlas odpowiednia lyzeczke, mojej bez roznicay jaka je :sorry:

Polaa- &&&& za Wojtusia, bedzie dobrze, przeciez nie moze ciagle byc chory, glowa do gory i bez wyrzutow zes zla matka!!! nie wolno!!!

Hatszept- Maj brzmi dobrze, ja tez poprosze :-)

Waris- dobrze, ze juz lepiej sie A czuje i powodzenia z moczem :-D

Rysica- tulaski dla Ciebie ;-) we wczesniejszym poscie wkleilam fotki pizamek :sorry:

Kasienka- wspolczuje nocek, moze to przez smoczek, u nas tak bylo i dlatego oduczylismy jej :tak:

Mlodak- my uzywamy 3w1 i moze kupimy mniejsza na szybkie zakupy w przyszlosci :tak:

Sunshine tylko jak oduczyc ? no i napewno bedzie dobrze :) beda jeszcze inne dzieci ?

Josie ta pelnia to ogolnie ciekawy temat ... a sniegu ja juz mam po dziurki w nosie

Mlodak ja mam tez ta z 3w1 a na krotsze wypady sklepowe wole nosidelko :D zajmuje minimum miejsca

Polaa trzymam kciuki i daj znac

Ostatnia edycja:
No ja właśnie bardzo lubię swoją spacerówe. Kolor jedynie beznadziejny ale zlewam to.

Młody wstaje coraz ppóźniej. Dziś o 8:25. Wreszcie jestem wyspana.

Wlasnie dostalam sms'a od opiekunki translate " Aurelka byla amazing od rana, zjadla cale sniadanie (kaszke) bez problemu i teraz zasnela - szybko!)

Normalnie balam sie otworzyc sms'a ale kamien spadl mi z serca!!! :tak::-):sorry:

Kasienka
- sa inne dzieci a do ouczania podchodzilam 3 razy i 3 dnia sie zawsze poddawalam ale ten ostatni raz sie zawzielam i nie dalam smoka, w dzis byla troszke kolysana w kolysce ale nie przyzwyczaila sie a w nocy metoda brania i odkladania. Zamiast smoczka dostala przytulanke ktora zaczela memlac w buzce, teraz kocyk ale jak sie obudzi w nocy to sama daje rade zasnac, bo kocyk czy przytulanke da rade sama wlozyc do buzki :tak:

A my dzis w pracy idziemy na lunch testowac menu na event(wydarzenie) goscie (testerzy) sie wykruszyli, kuchasz przygotowal jedzenie i ktos musi je zjesc :-D:-D:-D :-D

reklama
My dziś znów spałyśmy do 9.00 z pobudką o 5.00 na małe pogaduchy i mleko. Wszystko fajnie, tylko po co ta pobudka:eek:

Witam,

My jutro rano do lekarza, Młody kaszle tak, ze wymiotuje, jestem przewrazliwiona po tym Jego zapaleniu płuc i zla na siebie, ze wcześniej nie poszłam, mam nadzieje, ze znowu nie to samo

ojoj...zdrówka!! daj znać co powiedział lekarz.

Dziewczyny, czy Wy też macie problem z myciem zębów maluchom? Bo moja wystawia jęzor i nie mam mycia:D Na siłę jej tą szczoteczkę do buziaka wpycham...ale przecież tak być nie może:/

mi się przeważnie udaje umyć, ale też wypycha szczoteczkę jęzorkiem. Daję potem jej do ręki i sama memła w buzialku. Czasem używam ziajki a czasem samej wody.

Hej,

chciałam z Wami popisać przed pracą, ale któraś z moich koleżanek zamknęła wczoraj omyłkowo od środka drzwi wewnętrzne, do których nie ma kluczy żeby je otworzyć z zewnątrz i nie mogłam się dostać do firmy :baffled: Stałam w korytarzu z 15 minut z wyjącym alarmem (nie mogłam go wyłączyć, bo jest w środku za tymi drugimi drzwiami).

to ci koleżanka...też myślę, że karny k**** jej się należy, choć z drugiej strony za co ta przyjemność !!! :-)

Wiesz, fajno, że wpadasz do nas choć na chwilkę. W ogóle nie da się odczuć, że zaczęłaś pracę ;-)

Muńka jak najmniej strresujacego oduczania raczek ... my tez mamy problem z malym bo ciagle na rekach by siedzial ale to tez czesciowo przez choroby bo czlowiekowi sie zal robi dziecka a potem efekt taki ze sam nie posiedzi

no niestety, choroby mają swoje prawa i nie dziwię się, że więcej go wtedy nosiliście. Mam nadzieję, że nam jak i Wam uda się oduczyć rączek.

z zebami tez mam problem. kiedys lubil teraz juz nie. pasty nie uzywam bo polyka, sama woda tylko. no i po wieczornej butelce to on spi juz w trakcie wiec zazwyczaj tylko mu pieluszka cos tam przejade, ale ostatnio myslalam ze to chyba bez sensu bo przeciez ma to mleczko na jezyku i pod wiec i tak ten cukier w buzi zostaje.... no ale moze zawsze cos tam sie wyczysci.... a zauwazylyscie ze dzieci juz maja taki nieswiezy oddech rano? jak byl tylko na mleku to tego nie czulam :eek:

u G też to wyczułam. Taki charakterystyczny zapach śliny. Podobno moze też być to związane z ząbkowaniem.

Wlasnie dostalam sms'a od opiekunki translate " Aurelka byla amazing od rana, zjadla cale sniadanie (kaszke) bez problemu i teraz zasnela - szybko!)

Normalnie balam sie otworzyc sms'a ale kamien spadl mi z serca!!! :tak::-):sorry:

:-D:-D:-D supcio

Do góry