reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - piękne piżamki!!! mąż wczoraj był w tesco - była jedna piżamka sygnowana logo Disney "na wieszaku", za uwaga 60 zł............ nie było takich 2-częściowych dwupaków... Może w PL nie robią????

dzięki za fotkę!

Iwon - ładny wózek, ciekawe jak się będzie sprawował ;P

reszta później bo mam sajgon - Monika chora, katar do pasa, śpiąca a na dole wiercą bo okna wymieniają... od rana nie spała bo wieczny hałaas... masakra!!!!!!!!!!!!!

reklama
No to jezdem w przerwie :)

Czy ja Wam wczoraj podziękowałam za Wasze cenne opinie nt. wózka? :sorry: Naprawdę mi pomogłyście, tenks :)

Niespodzianka ja też bym z miłą chęcią kupiła jeszcze kilka wózeczków i tak bach na zmianę, raz jeden, raz drugi, jak torebkę :-p I mogłabym się ubierać w róż bez stresu, że nie będę pasować do czerwonego wózka:wink:

Rysica, Polaa
zdrówka dla dzieciaczków!

Muńka
ja robię podobnie, jak młody się buntuje ze spaniem w ciągu dnia - biorę go na przetrzymanie, aż tak się zmęczy, że sam prosi o to, żeby go odnieść do łóżeczka :wink:
My kojca nadal jeszcze nie mamy :eek: Czy jest w ogóle sens teraz go kupować?

Butterfly
my myjemy małemu zęby tym takim gryzaczkiem ortodontycznym ze szczoteczką Curababy, nie ma problemu z myciem, pasty też jeszcze nie używamy.

Kasieńka ja też niewyspana z tego samego powodu - młody budzi się parę razy na herbatkę :nerd: Pewnie chce mleko, ale jakoś udaje się nam go przekonać, że jedzenie w nocy to kiepski pomysł ;)

Młodak ja sprzedałam wózek wielofunkcyjny tylko dlatego, że często (kilka razy w tygodniu) jeździmy autem i pakowanie i składanie tamtej spacerówki bywało naprawdę uciążliwe. Tylko dlatego zmieniłam na mniejszą i łatwo składającą się (no może znużenie i chęć czegoś nowego miała na to minimalny wpływ :-p)

Josie śnieżyca? :eek: Ło matko, czy mi się wydaje, czy mamy kwiecień?

Sunshine no i super, że tak gładko poszło z opiekunką :-)

Josie - u mnie też pada. To na pocieszenie.
Miałam buty sobie kupić - ale po co? Kalosze wystarczą

Iwon - ja mam wózek jeden czarny z niebieską wkładką a drugi będzie szaro szary więc spokojnie mogę i w różu i w zieleni pomykac

Dentystę dziś zaliczylam 150 zł nie moje ale ząb jest i innych braków nie stwierdziła.

Sunshine - ja też chce takie pizamki.. I jeszcze za ta cenę... U nas takich promocji nie ma

Rysica - w carrefour są jakieś pizamki na promocji. Nie wiem co to warte ale zobacz. U mnie niestety nie ma więc ci nie powiem czy fajne. Ale w gazetce wyglądają ok

Wrocilam z lunch'u hmmmmmm mniami :-p:-p:-p

Wczoraj bylam w Tesco i zapomnialam napisac, ze sa pizamki w samochodziki, ciuchcie i biedronki po £4 czyli ok 20zl, spiochy-pajace (te ze stopkami zamknietymi :-p) 3 lub 2 paki po £4, 5 pak bodow z dlugim rekawkiem rozne kolory i chlopiece i dziewczece po £4, 5 pas z krotkim rekawkiem i na ramiaczka po £3.

Cos takiego, nie wszystko dostepne u mnie w sklepie

Baby's Clothing Sale | Baby's Clothing & Accessories | Clothing at Tesco

Sunshine - ooo mam body z biedronkami, o takie:
https://lh3.googleusercontent.com/-8pAuMids9mI/UViXDjI2lLI/AAAAAAAAdwE/OYZjOpRCWyQ/s761/DSCF0779.JPG
czy ten wzór jest na piżamkach?? i czy to są pojedyncze czy 2pack piżamek?? u nas tak jak mówię, żero piżamek...

Aylin - patrzyłam na gazetkę na Warszawę ale nie było piżamek w Carrefour, albi były na krótki rękaw. Ale chyba mamę wyślę do Auchan niech zobaczy przy okazji (ma przystanek od domu)

dzięki, obiecuję, że nadrobię resztę wieczorkiem jak już dzieciaki położę!

Muńka ja robię podobnie, jak młody się buntuje ze spaniem w ciągu dnia - biorę go na przetrzymanie, aż tak się zmęczy, że sam prosi o to, żeby go odnieść do łóżeczka :wink:
My kojca nadal jeszcze nie mamy :eek: Czy jest w ogóle sens teraz go kupować?

my mamy dokładnie łóżeczko turystyczne rozłożone, bo siorka ma mi dać kojec po swoim synku, ale też nie wiem, czy za jakiś czas w ogóle się przyda. Kiedyś G potrafila posiedziec w nim dłużej, teraz maruda jej się włącza i jest z tym gorzej, ale jak mam pilną potrzebę zostawienia jej w bezpiecznym miejscu to ją tam zostawiam. Odkąd synek siostry zaczął chodzić raczej z kojca nie korzystają.

W Wawie śnieg pada cały dzień... Mam już tego naprawdę dość!!! przymulona jestem.

Gabi mi właśnie usnęła... kurna totalnie mi się rozregulowala przez wyjazd, zmianę czasu i to budzenie o 5.00 z dosypianiem do 9.00. Nie mogę tego za bardzo ogarnąć :baffled:

Munka moj tak samo rozregulowany nie wiadomo o co chodzi!!!! i tez dosypia rano jak Gabi :baffled:
no ale dzis w miare drzemki byly w pore, troszke kotkie bo ledwo 45 min ale moze pospi dobrze. poki co juz ladnie spi. a ja sprzatam na kompie. i znalazlam zdjecie z UWAGA 17 marca 2012... zobaczcie jaka pogoda byla w bialce wtedy!

DSC01564.jpg

Załączniki

• DSC01564.jpg
    DSC01564.jpg
    54,4 KB · Wyświetleń: 46
josie - ja chcę taką pogodę!!!!! :wściekła/y:

Gabiszon wykąpany, nakarmiony i bawi się na macie.... zwariuję!! przecież nie będę z nią wstawała o 5 -tej, żeby już nie dosypiała i wróciła na dawny tryb... ehh, Nawet filmu nie ma jak sobie obejrzeć, bo jak zaśnie to ja powoli będę się musiała szykować do wyra :wściekła/y:

hatszept - chyba zaczynam mieć podobny problem, bo mimo, że Gabi potrafi usnąć poza domem, to wieczorem zaczyna się akcja usypianie. Jak tylko wchodzimy z nią do sypialni to ryk!! najlepiej jej w pokoju z nami...

Ostatnia edycja:
Hej, nie nadrobilam:zawstydzona/y:

Wojtek osluchowo czysty, płuca i oskrzela ok, jest przeziębiony. Dostaliśmy inhalator, lekarka powiedziała, ze za wcześnie na diagnozę ale nie wiadomo czy to nie początki astmy :-(

reklama
Witam!
Chciałam nieco nadrobić, ale nie da rady :no: Przeczytałam, pozaznaczałam, ale musiałam iść usypiać mała (teraz nastąpiła zmiana i M z nią walczy) i nie mam cytatów, które wcześniej zaznaczyłam :wściekła/y:

Pierwsze dwa dni po zmianie czasu były super - jakby nic się nie zmieniło. Od wczoraj jazdy z zasypianiem i pobudka w nocy. Mówicie, że to przez pełnię? :confused:
a ja sprzatam na kompie. i znalazlam zdjecie z UWAGA 17 marca 2012... zobaczcie jaka pogoda byla w bialce wtedy!
Weź nie dobijaj! :confused2: U nas co prawda dziś nie padało, ale strasznie nieprzyjemnie.:no:

My nie planujemy dnia wg drzemek Zosi, bo ona nie ma stałych pór snu. A gdy gdzieś jedziemy to śpi sobie w samochodzie. Ale ogólnie z zasypianiem też nie jest łatwo - nie ma mowy, aby zasnęła sama w łóżeczku. Jak ją kładę to zaraz się podnosi i wstaje:no: Więc usypiamy ją na rękach na fotelu bujanym :sorry:

Spacerówkę kupuję, bo ta od wózka jest niewygodna w prowadzeniu, ciężka i ledwo się mieści do bagażnika. No i nie ma puszorków (kto wie, co to puszorki? Bo ja się niedawno dowiedziałam ;-))

Pola zdrówka dla Wojtusia!

Więcej nie pamiętam.:confused2:

Do góry