reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej :)

Rysica, ściskam, Kochana! I życzę siły jutro...
Polaa, przykro mi z powodu takiej atmosfery w Święta...:(
Waris, jak Malutka teraz? Matko...bardzo dzielni jesteście...oby takiej sytuacje juz sie nie powtórzyły!
Sunshine, trzymam kciuki za jutrzejszy pierwszy dzień Aurelki z opiekunką. Będzie dobrze przecież! Nie martw się :)
Młodak, Twoja tesciowa...brak słów...bardzo mi żal tescia...przykre :( i 17stop. w domu???! ja bym wyszła :/ i zeby ten snieg szybko odpuscił, bo rzeczywiscie macie zabawę z tym odsniezaniem...
Munka, dobrze, ze teść ok! Kiedy przeprowadzka? Zainspirowałas mnie tym bigosem! Sama zrobię na dniach ;)

Waris, ja kupiłam w koncu ten termometr:
TERMOMETR BEZDOTYKOWY TECH-MED TM-F03B PROMOCJA (3114265253) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Drogi, ale w innych wk...rzało mnie te "bip" przy mierzeniu temperatury. Nie chciałam, zeby ten dzwięk obudził np. małego w nocy, dlatego kupiłam taki termometr, który ma wyłączaną funkcję dzwieku.

Kochane, czy tylko ja tak sie cackam z Peterem? Moja mama robiła wczoraj sniadanie wielkanocne na 10.00 dla 12 osób (z nami 15). Ale ok. 10.00 to pora drzemki małego, wiec przeprosilismy mamę, ze nie bedziemy na 10.00, tylko po drzemce małego. Oczywiscie mama wyluzowana i wyrozumiała, podobnie jak cala rodzina, wiec dla wszystkich było to ok. Tzn. sniadanie zaczeło sie o tej 10.00, a my dojechalismy ok. południa. Nie chcielismy zabierać małego tam na 10.00, bo zaczał by tak marudzic (pora drzemki), byłaby masakra...poza tym prawdopodobnie nie usnąłby tam (wielokrotnie probowalismy i musiało sie skonczyc spacerem, bo nie był w stanie usnąć w domu-oczywiscie moja mama udostepnia nam sypialnie).
Napiszcie jak jest u Was. Tez taka za przeproszeniem pierdelencja, jesli chodzi o dzieciaki??? Tez przekładacie wizyty u znajomych ze wzgledu na drzemke dzieci, czy nie przejmujecie sie tym???
Nasz mały ma starszne problemy z zasypianiem...w domu tez zasypia w dzien np. przez 40min mimo, ze wyglada na bardzo zmeczonego. Dlatego przyjezdzamy do kogos z wizytą po drzemce i wyjezdzamy przed kolejną. Nie jest mozliwa w przypadku Petera taka sytuacja, jak np. na spotkaniu z MsMickey i Munką, ze kochana Gabi usnęła Munce na rekach jak gadałysmy sobie w kuchni, po czym została odłozona na materacyk i sobie spała...
Czy tylko my przejmujemy sie tak tymi drzemkami?

Jutro mam wolne, ale dzień zajety, bo mama ma operacje na jakies nerwy w rece (reka jej dretwiała od dłuzszego czasu). Tzn. po tym zabiegu/operacji zabieram ją juz do domu tego samego dnia...ufffff....oby szybko wydobrzała! no ale przeciez nie ma innej opcji ;)

hatszept moja zasypia zawsze w 5min. jak jej pora i dosłownie wszędzie. Zasnęła właśnie na drzemkę podczas śniadania wielkanocnego o 10.30 w foteliku do karmienia przy hałasie (9dorosłych+2dzieci):p bierzemy ją wszędzie bez względu na porę drzemek

waris masakra!!! najadłaś się strachu w święta:( Też to przechodziłam. Moja miała 40C, po prostu nie było dziecka, a to wszystko spowodowało zapalenie pęcherza moczowego - właśnie miała podwyższone leukocyty w moczu i crp z krwi.

rysica jakich piżamek szukasz - dwuczęściowych? w czym Moniczkę kładziesz spać, bo jestem ciekawa:pp moja śpi w bodziaku z długim rękawem i cienkich śpiochach i zastanawiam się czy nie za grubo ubrana.

sunshine pisałaś o pajacykach F&F czy dwuczęściowych piżamkach?

Ostatnia edycja:
U nas tak samo jak Kasiekz, młody usnął wczoraj mi na rękach przy całym stole gości był śpiący i się przytulił, a tak to zazwyczaj staram się by spał np. w drodze jak gdzieś jadę itp. Zbliżają się wakacje-ciepło (chyba) więc sobie nie wyobrażam, ze nigdzie na ryneczku czy wakacjach dłużej nie będę, bo młody musi spać- jak jest śpiący to niech śpi w wózku :)

hatszept wy macie twardziela, który kocha zasypiać tylko w swoim otoczeniu i już:) Moja kuzynka ma tak jak wy, ale w ich przypadku to nie kwestia dziecka a wychowania go. Otóż oni zawsze usypiali małą w bezwzględnej ciszy, a na pory drzemek zmykali do domu i mała przyzwyczaiła się. Teraz ma 20miesiesięcy i nic się nie zmieniło - śpi jak mysz pod miotłą.

Hatezept my robimy identycznie jak i wy - jesteśmy jeszcze uzależnienie od drzemek małej. Wychodzę z założenia że jak ona będzie marudna to ani ja nie skorzystam ze spotkania z przyjaciółmi a i ona się umęczy, tak więc odprawiam "*******encję" ;-). Mała ma to chyba po mnie że nie usypia u obcych :tak: tzn. nie u siebie - ja zawsze mam z tym problem jak gdzieś wyjeżdżamy na wakacje czy tym podobne.

Mała tfu tfu na razie ok, mierzyłam jej po kąpieli i miała 37 więc super ale z rana miała jeszcze prawie 39.
Czy trzydniówka? Hmm.. podobno na końcu występuje wysypka której A.jej nie ma. Nawet gdyby, to miała by dwie trzydniówki pod rząd?! W zeszłym tygodniu gorączkowała pt-sob-niedz i teraz też sob-niedz-pon.

Muńka cieszę się że święta sie udały i że pojadłaś :-D. Trochę zazdroszczę wam podróżującym gdzieś do rodzin, my nie mamy kogo odwiedzać

Dzięki za odzew w spr termometrów :-)

Ostatnia edycja:
Waris to dobrze, ze z małą lepiej!!

A mój też jest cwany, bo w gościach to i przy hałasie zaśnie jak jest bardzo śpiący, ale w domu jak z nim jestem sama to budzi go nawet pierdnięcie motyla.

Zastanawiam się co z wakacjami robić mam kasę odłożoną i niech się wali i pali ona ma przeznaczenie, ze zabieram małego i babcie na wakacje. Tylko właśnie gdzie czy na tydzień w ciepłe kraje czy lepiej dwa tygodnie spędzić z młodym nad naszym polskim morzem??

Hatszept - Monika wczoraj spała u mojego brata na łóżku 2,5h, dałam butlę w porze snu, położyłam i już. Brat miał wymówkę, że musi siedzieć przy kompie a nie przy stole, bo musi Moniki pilnować. Dziś miała jedną drzemkę zanim pojechaliśmy do rodziców a drugą na spacerze (my i moja siostra cioteczna z mężem i prawie 4 m-czną Niną ;P

jakoś tak porami snów się nie przejmuję jak gdzieś jadę. Prędzej porą jedzenia, ale, jeszcze trochę i to też będzie do ominięcia ;P Chociaż już teraz nie ma problemu, nie jest marudna jak nie zje o czasie. No i jakby co można jej dać chrupka czy biszkopta ;P

Kasiekz - Monika śpi w rampersach, tzn w pajacykach u których sama stópki obcięłam, o tak:
https://lh4.googleusercontent.com/-SAy5KvdErM8/UStIBKeASaI/AAAAAAAAbR4/4BU6pCOfhUU/s512/DSCF7940.JPG
no a teraz ciężko jej to założyć normalnie jak ona wszystko na stojąco robi, więc czas na normalne dwuczęściowe piżamki, u Szymka to samo było i też w normalnych piżamkach spał.

Agaundpestka - padł przy stole? dobry :D moja w drugim pokoju chociaż ;P Szymek też miał lekki sen, więc zaczęłam mu włączać radio do usypiania i nagle mógł spać 2-2,5 h

Ostatnia edycja:
reklama
Aga to zależy czy zalezy wam na słoneczku i wygrzaniu kości czy na zmianie otoczenia i pogoda jest dla was bez znaczenia. Ja bym wybrała polskie morze ale trzeba mieć farta aby trafić na pogodę.

Do góry