reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin zazdroszczę ponownej miłości do ssania.

Msmickey no prawda taka ze małżeństwo moich tesciow to raczej groteska ale bez względu na wszystko uważam że jednak pewnych rzeczy jie powinno sie mowic głośno. Jaki ona przyklad daje swoim dzieciom?

Kasieńka super te foteliki, nie wiedziałam że coś takiego jest. Ale w obecnej sytuacji to nie moge finasowo pozwolić sobie na taki zakup.

reklama
Hej baby,

wpadam jak po ogień, bo mam mnóstwo pracy. A tak na marginesie, to przez najbliższe dwa tygodnie mogę Was trochę zaniedbywać, choć serduchem będę blisko :sorry2: Piszę nowy projekt, trzymajcie kciuki, żeby się udało :)

Waris zdrówka dla małej! A sytuacja wygląda wypisz wymaluj, jak u nas jakiś czas temu ze starszakiem. To samo - przez kilka dni wysoka gorączka, nawet do 41 stopni! I też pojechaliśmy w nocy na dyżur, kazali zbijać. Nic go nie bolało, osłuchowo czysto. Miał jakiegoś wirusa. Zachowanie ratowniczki skandaliczne :dry:

Muńka powodzenia w pakowaniu. Kiedy starujesz? :) Mój też ostatnio łaknie noszenia na rączkach :sorry2: A Julo na razie nie wykazuje zbytnio zainteresowania pianinem, dla niego to kolejny pretekst żeby sobie łapkami potrzaskać ;)

Rysica mam nadzieję, że smutek minie szybko. Trzymaj się kochana! No i spóźnione gratki dla małej!

Młodak
dla Szymka również spóźnione gratulacje. 10 m-cy, to brzmi dumnie :)

Hatszept jak bąbel był młodszy, to się mniej cackaliśmy niż teraz. Zabieraliśmy go na wizyty, bo wystarczyło położyć go w drugim pokoju i był luz. Niestety teraz nie ma szans, żeby zasnął, jak jest u kogoś :no: No chyba, że u teściów, ale tam ma swoje łóżeczko itp, więc wiadomo, że inaczej. Dlatego teraz też często ię spóźniamy albo po prostu umawiając się staramy się uwzględniać jego pory spania. Musi być wyspany, bo inaczej takie wyjścia nie mają sensu - więcej się umęczymy z jego marudzeniem, niż to warte.

Jeśli chodzi o wieczorne usypianie, to mój też od jakiegoś czasu mimo, że śpiący, po wydudnieniu butli wstaje w łóżeczku na równe nózie :sorry2: I to samo, co u was - wchodzimy, kładziemy go i tak z kilka razy. Czasem pomaga podanie wody/herbatki. Liczę, że to minie, bo mój mały miał już naprawdę wiele różnych etapów ;)

Aylin powodzenia w odchudzaniu :)

Baby dzisiaj muszę się zdecydować na wózek, bo nie mamy czym jeździć :dry:

Podpowiedzcie, który wg was? :sorry2:

Sprint

sprint4.jpg

Quatro valencia

sprint8.jpg

Załączniki

• sprint4.jpg
    sprint4.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 26
  • sprint8.jpg
    sprint8.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 28
witam :)

u mamy w niedzielę się obżarłam, popiłam :) potem disco, ale ja to się chyba już nie nadaję:dry: zamiast się opić na całego to się pilnowałam, bo wszystkie baby piły, a u nas w rodzinie to łatwo o kłotnie:-p i pilnowałam tych pijaczek zamiast się bawić:-D także nawet kaca nie zaliczyłam
w poniedzialek wykręciłam się od wizyty u teściowej:-D więc kolejny dzień udany:-D a po obiedzie pojechaliśmy do znajomych i S bawił się ze swoim kolegą Kubusiem (dzien młodszy), dawno się nie widzieli przez te choróboska S i jak go Kuba zobaczył to się popłakał, a potem S mu wsadził palca w oko i znowu płakał - chyba mi mały łobuz rośnie:-D

Aga ja bym wybrała chyba nasze polskie morze, bo kocham, ale pewnie miałabym ciężki orzech do zgryzienia, bo cipełe kraje kuszą ;)

kasienka jakaś klątwa nad wami wisi chyba, co? :( współczuję ogromnie! szczęście w nieszczęściu, że teściowa się zaraziła ;-) (taki żarcik, dla mnie śmieszne, bo wiadomo :-p)

hatszept my różnie robimy, jak jadziemy gdzieś dalej to jedziemy tak, żeby drzemka w aucie wypadała w jedną i druga stronę, a jak do znajomych blisko to nie patrzymy raczej, a później cierpimy :( bo nasz to wylulany strasznie, a D ostatnio stracił cierpliwośc i go w fotelik wsadza i buja i teraz to już w ogóle jest ból :/ wczoraj u znajomych zasnął w huśtawce takiej drewnianej do futryny przytwierdzonej :)

mlodak podła ta twoja teściowa:dry: aż żal to komentować:dry:

waris jeju zdrówa dla małej!!! niech jej mija ta gorączka jak najszybciej, a baby komentować nie będę, bo jakby do mnie taki tekst sypnęła to chyba by zęby straciła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nosz kretynka dosłownie!!!!:angry:

msmickey fajnie, że u was już po gorączce, może jutro idzcie, bo chyba do jutra ta wysypka nie zejdzie... u nas była dwa dni, ale byłam juz w pierwszy i co prawda trzydniówki pediatra nie stwierdziła, ale ja wiem swoje:-p;-) u nas zgoniła na AZS:/ a gorączka to chyba tak dla zabawy była :/

Mlodak moze kiedys w przyszlosci :)

Aylin dasz rade z odchudzaniem :):)

Iwon na szczescie to stawanie mija :) z czasem no chyba ze chwile pozniej zaczyna chodzic :) wizualnie piodoba mi sie 2 model

Zaza Sergi chcial pokazac ze wie juz gdzie jest oczko :D ja z tymi chorobami to biore sie za bary ... w koncu jakby nie chodzil do zlobka tez by chorowal... ale wierze ze bedzie lepiej ...

Ostatnia edycja:
Iwon - quatro valencia = espiro magic :) tj dokłądnie ten system składania tylko rączki inne. Mi sie strasznie podoba i jade w tym tygodniu kupić

Kurna jak ja żałuję ze sanek nie kupiłam jak mialam kase. A teraz to w chałupie tylko siedzę bo wózkiem to nie mam szans nawet z podwórka wyjechać!!!!!!

hej dziewczyny

ja w pracy, ale cos mnie lamie, czuje ze bede chora...

hatszept doskonale rozumiem z tymi drzemkami, u nas to samo. i taki sam ancymon do zasypiania. ostatnio jakas zmiana nastala i tak jakby probuje sie sam polozyc ale to zasypianie jego moze i dwie godziny potrwac.... tzn ja leze kolo niego ten sie niby wtuli oczy zamkniete, ale w ciagu minuty sie zrywa siada, po czym pada glowa w zupelnie innym kierunku.... wczoraj tak wlasnie 2 godziny po wyjsciu z auta ( o polnocy) sie z nim meczylam... w koncu zaczelam jakas kolysanke nucic i zasnala ale nie wiem czy to od zmeczenia czy od kolysanki, bo ogolnie to jakos kolysanek nie lubi....
kasienka ja mam takie wlasnie materialowe krzeselko do karmienia totseat i super sie na swieta sprawdzilo!

Iwon ten drugi, quatro mi sie chyba bardziej podoba :)

czytałąm ze dzieci sa za małe na krótki urlop. I należy 2 tyg :) wiec jedz na 2. Poza tym zobacz ceny - last minute za granicą moze być w cenie wakacji nad morzem naszym. My planujemy na wrzesień i listopad.
Poza tym - stanełam dzis na wagę... i odchudzam się. Bo ważę tyle ile w dniu porodu. Ku.wa
Kurcze korcą mnie ciepłe klimaty, ale z drugiej strony jod dla A hmm no i nie znajdę 2tyg. za 1tys. zł.

A co do wagi to niestety mam też taka samą co w dniu porodu, czyli będąc w ciąży byłam szczuplejsza niż teraz i jeżeli chcę jechać na wakacje to ostatnia szansa by się brać za siebie mam 2miesiące, może dużo nie stracę, ale zawsze coś.

Iwon ja nie wiem czy w tym pierwszym wygodnie dziecku siedzieć przez te zagłówki.

Zdrówka dla Wszystkich potrzebujących !!

reklama
Aga wybralabym 2 tyg, bo tydzien to strasznie krotko. 2 dni odpadaja ze wzgledu na podroz i tylko 5 na odpoczynek i zwiedzanie.

Waris, Kasienka, MsMickey zdrowka dla maluszkow.

Mloda K jak ja nie znosze osob, ktore swiadomie probuja upokorzyc inne. Szkoda tescia.:no::no:

Munka dobrze, ze wyjazd sie udal, a tesc wrocil do domku.

Iwon powodzenia z projektem. Wozek nr 2 fajniejszy :)

Aylin &&& za odchudzanie :)

Rysica sily tego dnia.

Zaza, Tomek tez ma kolege ktory placze na jego widok :) Przyzwyczai sie ;)

Musze sie pochwalic :p Moje dziecie w swieta wzielo sie za trening chodzenia :) Chodzi bez trzymanki :) Najdluzszy dystans ok 3 m zanim pacnal na pupe :) No ale zeby nie bylo tak kolorowo, to przy zmianie pieluchy czy przebieraniu znow prezy sie jak przy egzorcyzmach. Na jedzenie tez nie bardzo ma czas. No i teraz prosba: moglybyscie uaktualnic harmonogramy maluszkow na odpowiednim watku? Pliiis :)

Do góry