reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine- jak Aurelka na tej zebrze się bawi?
Nie chcę zapeszać ale kupska wróciły do normy i oby tak zostało:tak:

Siedzi jak ksiezniczka i wciska guziki, ogolnie jestem mile zaskoczona bo prezent udany i to bardzoooo :tak::-D:tak::-D

Co do kup to oby tak dalej :tak:

No, ale porównując do zajączka z czekolady... ;-)

no tak w porownaniu do zajaczka z czekolady :-D;-)

A tak powaznie z tymi prezentami to akurat sie trafilo wiec powiedzialam ze to bedzie prezent na roczek! :tak::-);-)

Lece bo juz mnie wolaja ehhhhhhh:sorry2:

reklama
To i ja na chwilę zakukam ;)

Za godzinkę wybywamy do teściów na obiad i znowu będą familijne zdjęcia przy stole i koncerty na pianinie :-p
Miłego leniwego dnia! Lecę kończyć zupkę dla bąbla.

Witajcie
mam nadzieję że u Was święta przebiegają w zdrowiu i radości :tak: czego wam życzę szczerze, choć może ciut za późno
U nas nie zaciekawie, mała znowu gorączkuje od piątku, a z sob na niedzielę o po 1 w nocy obudził mnie odgłos jakby chciała zwymiotować, ja ją wyciągam z łóżeczka a ona mi się przelewa przez ręce, oczy miała błędne, szybko zadzwoniliśmy na pogotowie, które przyjechało po 20 min. W międzyczasie rozebraliśmy ją, kolejny czop zaaplikowałam no i zimne okłady robiliśmy bo miała 40,3st. do czasu przyjechania pogotowia. Oczywiście jedna "ratowniczka" (bo lekarze nie jeżdżą w karetce) stwierdziła że do "pierdoły" przyjechali a w tym czasie mogla być naprawdę komuś karetka potrzebna. Szkoda że tego nie słyszałam bo odpowiednio bym to skomentowała. Później mama mi to powiedziała. Wracając, kazali mi ją ubrać i pojechaliśmy do szpitala karetką. Na IP ta sama ratowniczka przekazując nas rzekła że przywieźli dziecko z padaczką. Wywaliłam oczy bo myślałam że jakąś diagnozę przeoczyłam w tym zamęcie a ona jak gdyby nigdy nic odpowiedziała " ojjj z wysoką gorączką" - bez różnicy, co nie. Na szczęście na IP podobał nam się lekarz który bardzo dokładnie ją przebadał i stwierdził że oprócz gorączki nic jej nie jest, że złapała wirusa . Kazał zbijać temp, więc w nocy czuwaliśmy z mężem. Ja takiego stracha się najadłam że całą noc prawie nie spałam. Dziś to samo co 2 godz. budziłam się i sprawdzałam temperaturę. Na szczęście w nocy praktycznie jej nie miała bo termometr wskazywał 37,3 więc w miarę ok. Dziś z rana miała 38,6 ale zbiłam.
Nie mam pojęcie co jej dolega. Apetyt ma, pije dużo, nawet z temp. chichra się. Robiłam jej w czwartek mocz - wyszło że ma leukocytów powyżej normy o 5 i lekarka stwierdziła że "nie jest zły" .
Jutro i tak idziemy do lekarza.

A propo które z was mają bezdotykowe termometry ? Zadowolone jesteście z nich? Polecacie? Mnie już jej tak szkoda tej pupci, jak nie czop to termometr. Zastanawiam się nad takim modelem BEZDOTYKOWY MICROLIFE NC120 TERMOMETR HIT PO NC100 (3138075916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PS Muńka bardzo cieszy mnie wiadomość o twoim teściu, oby tak dalej.

Ostatnia edycja:
Hejo!!

Jak zawsze swieta szybko mijaja. My wlasnie w drodze do Wawy. Gabi pierwszy raz w nowym foteliku,bo w tym od wozka juz bardzo marudzila,a ze siedzenia w naszym aucie sa dosc wysoko,to widoki moze ogladac ( nooo...chyba ze jest taka pora jak teraz,to raczej z ogladania nici:-) ) Oczywiscie spiuchna i mam nadzieje,ze po powrocie bedzie spanie kontynuowac (oj jaka ja naiwna) bo przygotowalam ją od razu do spania.

Pojadlam. Glownie zajadalam sie bigosem,no i swoim kajmakiem :-D
Gabi dostala pchacza i klocki :-)

Waris- wspolczuje przezyc!! Jak sie czuje malutka? Termometry sa spoko.

Iwon- Julek zlapal bakcyla pianinowego?? Moja G u pradziadkow kolejny raz zapoznawala sie z pianinem i tym razem bylo to walenie z otwartych dloni :-D

Mlodak - biedny tesc...jak ona mogla tak przy wszystkich wyjechac z ta pielucha....

Kifsi - pamietamy. Gdzie sie podziewasz,kiedy Cie tu nie ma??

Rysica,Polaa- oby jak najmniej smutnych swiat.

Ciesze sie,ze wracamy,bo te dwa tygodnie troche mnie wymeczyly,ale jak pomysle o pakowaniu przedprzeprowadzkowym,to juz mam dość. Do tego wszystkiego G oczywiscie przyzwyczaila sie do noszenia i stala sie bardziej marudna. Czekaja mnie pewnie dwa dni pracy nad dzieckiem:-) No i staje juz przy wszystkim wiec trzeba baardzo uwazac na nią. Dobrze,ze wałówe dostalismy,to przynajmniej pozostaje mi tylko gotowanie dla Gabi:-D

Ostatnia edycja:
wiecie co - zmęczona jestem, święta niby radosne, dzieci kochane, ale mimo wszystko ciągle w głowie myśli o Dziadku krążyły... chociaż dawno już świąt z nami nie spędzał - no cóż, to był specyficzny człowiek, dużo by mówić, on w gości nie chodził... Jutro pogrzeb, z samego rana tata po mnie przyjedzie. i jakoś tak weny brak...

polecacie jakieś niedrogie piżamki 2-cz dla Moniki?? najlepiej 2-pack
george? Early Days??

Muńka - powodzenia w pakowaniu :) który w końcu fotelik kupiliście?? Monika też już marudziła w nosidełku :/ szkoda, bo miałam nadzieję, że dłużej w nim pojeździ! No i fajnie, że z teściem lepiej :)

Waris - w szoku jestem!!!!!! Jak można zbagatelizować takie objawy podczas gorączki i skomentować, że to "pierdoła" ! Dobrze, że Wam nie odmówili!!!!!!! Może to trzydniówka! Ale dobrze zrobiliście, że zadzwoniliście na pogotowie, Szymek nieraz miał prawie 41 stopni gorączki i mimo wszystko zachowywał się normalnie jak dziecko w gorączce - tak samo jakby miał 38 stopni - płakał i był rozpalony, ale ani oczami nie przewracał, ani nie przelewał się przez ręce.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam prawie poswiatecznie :-) w mokry Prima Aprilisowy wieczor :tak:

Tesciowa juz doleciala do snieznej PL a my nie mozemy uwierzc, ze ten miesiac tak szybko minal :szok::szok::szok: bylo naprawde milo i troszke smutno teraz bez niej :dry: A jeszcze gorzej sie czuje jak pomysle, ze jutro mloda idzie do opiekunki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Waris
- to nie zaciekawie u Was :-( a ta ratowniczke to bym niezle zbesztala w takim stresie :wściekła/y: a termometr mamy taki MICROLIFE FOREHEAD THERMOMETER (Q4) | eBay i sie sprawdza jak na razie ale jeszcze wysokiej goraczki nie miala...

Munka- super, ze swieta sie udaly a walowki zazdroszcze, tesciowa dzis odjechala ale walowki nie zostawila :-D:no:
A Gabi napewno bedzie spac dalej, zapewne duzo wrazen bylo to potrzebuje odpoczynku, aaaaa i powodzenia w naprawianiu dziecka :-D:tak:

Rysica- ja kuppuje w TESCO F&F 2czesciowe i sa super zawsze dwupaki a i u nas czesto sa na wyprzedazach :-):tak:

Do góry