reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine domyślam się stresu! Życzę powodzenia:)!

Iwon oooooooo!!!! oby dała trochę odsapnąć:D:D

Muszę się pochwalić obiadem: zrobiłam młodej dorsza w curry z ziemniakami, brokułami i groszkiem:D Idziemy pałaszować:D
IMG_0404.jpg

Załączniki

• IMG_0404.jpg
    IMG_0404.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
reklama
kasiek (pozwól, że dla mnie będziesz po prostu kaśkiem, bez żadnych dodatkowych liter na końcu ;-)) wygląda pysznie, sama bym chapnęła ;)

Baby, w jakiej konsystencji dajecie dzieciakom obiady? Papki, papki z grudkami, małe części, większe kawałki, kurczak w całości? ;-)

Iwon - zależy ;P Monika dostawała już kurczaka w kawałkach, a jak robię zupki to papki z kawałkami (np całym ryżem ugotowanym albo całą kaszą jęczmienną). Papki z kawałkami je szybciej, bo gryźć nie trzema, chociaż banana potrafi zjeść całego małego w 10 minut. Ja pewnie będę robić zupki z kawałkami (czy tam grudkami) długo, po to na szybko łatwiej odgrzać w mikro a ja będę wracać z pracy i ją karmić od razu praktycznie. Więc tu się czas liczy. No i taką zupkę można odgrzać, niania mi nie zrobi obiadu czekając aż wrócę z pracy...

Iwon mi to obojętne, do wyboru do koloru:D Ja jak Rysica, raz sama papka, innym razem papka z kawałkami, a jeszcze innym pogniecione byle jak widelcem. Kawałki też dostaje i to coraz częściej - szczególnie coś z naszego talerza.

Alijenka- a nie masz jakies sukienki eleganckiej?
no mam ale się nie mieszczę, jak ja wszystkie stare ciuchy mam w rozmiarze 36 :-(
Alijenka - jak nie jest marudna, to raczej nic się nie stanie jak zje mniej o jeden posiłek ;)
moja się tak nie wścieka. Charaktrerna ta Twoja Nataszka ;P
no marudzi ale ja wiem czy to z głodu?? jak i tak wszystkiego nie zjada :-( jak przychodzi jej pora karmienia, widocznie jej to wystarcza
Alijenka ja na chrzciny się nie stroiłam i strasznie się tym przejmowałam, ale jak zobaczyłam w kościele inne mamy ubrane w dżinsy i golfy (3 chrzty były), a tatuśków w sportowych kurtkach to ciśnienie ze mnie zeszło:)
mi też nie zależy na ubiorze ale zaś mojego K mam gada mi że może jakaś sukienka :baffled::baffled::baffled:
od wczoraj maca palcami miejsce na "4ki"............... Ale mam nadzieję, że nam da odsapnąć z tymi ząbkami, chociaż i tak nie było tak źle.
hmmm moja ma tak spuchnięte miejsca czwórek że masakra i ślini się znowu na maksa !!!!

kasiek (pozwól, że dla mnie będziesz po prostu kaśkiem, bez żadnych dodatkowych liter na końcu ;-)) wygląda pysznie, sama bym chapnęła ;)

Baby, w jakiej konsystencji dajecie dzieciakom obiady? Papki, papki z grudkami, małe części, większe kawałki, kurczak w całości? ;-)
moja je papki z większymi grudkami, tak jak Rysica pytała z ryżem lub malutkim makaronem

kasiek - smakowicie wygląda to jedzonko;)))
mysiaczek - przykro mi z powodu dzieciątka...:*
Rysica - dzięki;) Ale wiesz, jeszcze przed nami długa droga nocnikowa:D
Niespodzianka - 5 kg.to nie tak dużo;) Dasz radę;)
Iwon - jak tam Twoje odchudzanie?:) Ile na minusie jesteś?:D

Ta fajnie tuszuje brzuch bo ma takie zakladki. Mialam zamiar ja wlozyc ja chrzciny Szymka aleza duza byla.
Jak jutro wysle priorytetem to dojdzie w czwartek.
Zaraz fotke wstawie.

reklama
alijenka coś takiego. Miałam ją na weselu najlepszej koleżanki we wrześniu tuż przed zajściem w ciążę. Nie patrzeć na datę bo K włączył datownik, ale nie ustawił daty i godziny :-).
DSC_0501.jpg

Załączniki

• DSC_0501.jpg
    DSC_0501.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 56
Do góry