reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey wstydz sie, cora taka mała a już nią sie wyreczasz ;-) povhwal się co pysznego upichcilyscie :-)
Kasienka zdroweczka dla N. A dajesz mu smecte? Jak dziecko nie chce to trzeba wymieszac z odrobina kleiku ryzowego i podac taka papke, na nawodnienie dawalam mojej acidolac .
Moja mała zasnela o 20:30 z temp 37 , nic juz jej nie podawałam na noc, tfu tfu póki co rozpalona nie jest , oby tak do rana zostało. Dzieki za zyczenie zdroweczka . Spokojnej nocki pa

reklama
Powiedziałam jasno: masz policzyć te ziarenka ryżu... a nie, to już było:p
Mizia kilo ryżu w misce;-)
Bawilismy sie z nią pół godziny chyba:-) łącznie z robieniem mandali na podłodze:p
A sprzątanie no problem, Pe ręką zgarnął co większe placki, ja resztę odkurzaczem. Co dla G było dodatkową atrakcją;-)

A rajtki są fajne nie za ciasne i kolor lubię:-)

Aylin tez masz udanego męża :-) Ja to uwielbiam vibovit :tak:
Rysica gratulacje dla Moniki.
MsMickey fajna zabawa :-) A Gosia kochana.

moj juz w pracy, ale ten weekend zlecial szybko zreszta jak zawsze. Przynajmniej bezstresowo. Bo ostatnie to nieciekawe były. Wojtek od nowa kaszle, az sie boje po tym jego zapaleniu płuc i infekcji w oskrzelach, czuje, ze lekarz nas czeka.

Hej baby :-)

Przepraszam, że nadrabiam Was tak pobieżnie, ale mnie ssie i myślę, żeby już szybko dorwać się do jakiegoś śniadania i kawy :-p

Z tego, co mi wpadło w oko:

Josie zazdroszczę tych pomytych łokien ;-) Na czym byłaś w kinie?

Hatszept
obiecuję, że wezmę na tapetę tych polucjantów, bo nie, nie kojarzę za bardzo klimatów :sorry2: Posłucham w domku :blink: No i witaj w klubie porannych ptaszków (pobudki o 5 rano). Świetna sprawa, co nie? Taka rześkość porannej rosy, piękno wschodzącego słońca, delikatność leniwego świtu . Nic tylko się cieszyć, że dzieciak daje takie możliwości :-p:-D;-)

Kasieńka powodzenia u lekarza. Pisałaś, że byłaś już na wizycie, ale nie doczytałam czy potwierdzili, że to od zębów? Czy podejrzewają jakiegoś wirusa?

Waris
a jak Twoja księżniczka? Jak gorączka? Duże zdrówka!

Aylin te śliczności to jak rozumiem nosidełko? Bo gdzieś mi umknęło :sorry2: Nie wiedziałam, że szyją nosidła na miarę. Jesli tak, to mnie by się zdecydowanie przydało, bo to które dostałam w spadku po koleżance skutecznie mnie zniechęciło do podróży z dzieckiem i moja przygoda z tą formą transportu zakończyła się po jednej wizycie w tesco i spacerze po parku :baffled: Ale myślę, że to tak jak ze stanikiem czy prezerwatywą - grunt to właściwie dopasować rozmiar ;-)

Aga ciekawa jestem jaka była Twoja reakcja na to, co powiedziała o karmieniu piersią pani w aptece, bo nic nie piszesz? Ale wypaliła :rolleyes2:

Pamka a co pani neurolog miała przeciwko karmieniu piersią? Pytam, bo przecież jest taka kampania, żeby karmić do roku, więc o co chodzi?

Rysica u nas też górna jedynka w natarciu :happy2:

Claudette fajnie, że nocki już coraz lepsze :-)

Niespodzianka nie wiem, czy jesteś tego świadoma, ale pisząc nam o wódeczce od męża zdradziłaś nam swoje prawdziwe oblicze, no bo kto zna Cię lepiej niż on?:-D:cool2:;-)

Polaa zdrówka dla Wojtka, żeby go nic poważnego znowu nie wzięło! :)

A teraz króciutko co u nas:
mamy sukces, bo dzisiejsza nocka była czwartą z rzędu, kiedy bąbel nie budził się na jedzenie :cool2: Ostatnie mleko o 23-24 i śpi do rana. Niestety ciemniejsza strona tych zmian jest taka, że wstaje ostatnio o 5.15 :sorry2: Nie wiem, dlaczego, bo nie jest od razu głodny. Może przez to, że się nie przebudza w nocy jest taki mega wyspany?

A my wczoraj mieliśmy gości i jestem przeżarta na maksa. Brutalnie i z premedytacją zdradziłam swoją dietę, ale już dzisiaj zamierzam się przywołać do porządku. A propo jedzenia - idę skubnąć jakąś kanapkę razową, miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Aga na mnie też ludzie dziwnie patrzą jak mówię, że karmię, na ich szczęście nie komentują ;-), no poza lekarzami, bo oni zawsze pełni podziwu i dopingują, żeby jak najdłużej.. przynajmniej Ci których spotkałam na swej drodze
Lekarze tęż pozytywnie reagują, ale ta baba jak i np moja ciocia patrzą na mnie jak na kosmitę :cool:

Bylismy w ikei na sniadaniu i kupic zabezpieczenia, pozniej w kosciele, mlody elegancko w nowym wozku a ze akurat palmy swiecili to i wozek zostal ochrzczony :-D
Wlasnie sobie tak siedze w oknie i nie moge sie doczekac wiosny... Bede brala malego w nosidelko po pracy i na plac zabaw. Juz sie dogadalam z niania ze jak zrobi sie ladnie to bedzie przychodzic 7-15. Byle bym tylko dala rade wstawac o 6.30..... Poki co mlody chuyba postanowil zrobic mi trening bo co dzien to wczesniej wstaje , dzis 5.20!!!!! Kompletnie sie zepsul ze spaniem i nie wiem o co chpdzi???? Moze juz czas na jedna drzemke dziennie????
Jakie mają w IKEA zabezpieczenia, bo też czeka mnie ten zakup. No i też już się nie mogę doczekać jak wsadzę Antka na rowerek i w drogę :)

Dziewczynki ja tak na szybko, pochwalic sie jakiego mam wspanialego chlopa :D
Poszedl dzis na zakupy z kolega (chcial jakies spodnie, t-shirty), zanim wyszedl powiedzialam mu zeby mi kupil jakas niespodzianke. I kupil :-):-):-) W ramach romantycznego prezenciku dostalam cwiartke wodki :-D:-D:-D
No to prawdziwa niespodzianka :D Mój ojciec kiedyś mamuśce pod choinkę kupił gazetę jakąś panią domu czy coś w tym stylu :D

Dobry jest :)
przebił mojego - ja dostalm kiedyś w ramach niespodzianki vibovit :)
Ten Twój to przynajmniej dba o Twoje zdrowie z vibovitem :D

MsMickey Gosia to mały pomocnik :)

Pola Kuba niezły jest :D i zdrówka dla Wojtusia, a co do szpitala to wiem co przeszłaś, bo my to samo :( do tego te cudowne pielęgniarki :/

Iwon pani w aptece powiedziałam, ze gdybym potrzebowała rady odnośnie odstawienia to bym spytała jej :d popatrzyła na mnie conajmniej dziwnie :D

Dlaczego moje dziecko wstaje o 6:30?? Skoro teraz usnął, bo był taki marudny, przed szpitalem spał do 8-9tej <marzenie>.
Wczoraj przyjechała do wrocka moja przyjaciółka i zaprosiła mnie na rynek :) długo się zastanawiałam czy wyjść i zostawić pierwszy raz A samego, ale mamuśka mnie pogoniła :) z czego teraz bardzo się cieszę bo jednak fajnie jest się zrobić i wyjść z torebką na ramieniu, a nie torbą od wózka :) No i o 21ej wypiłam małe piwko w spiżu i trochę mam wyrzuty, bo o 5tej karmiłam A.

Iwon - gratuluję przespanych nocek - 5:15? za 2 tyg też będę wstawać o tej porze... 5 dni w tygodniu.......... a dieta - wybaczy Ci ;)
ja ze śniadankiem czekam na męża, aż wróci z przedszkola, bo Szymka odwozi do przedszkola.

u nas pobudka dziś o 6:30, zapomniałam rolet zasłonić :/ Ale przynajmniej Szymusia ubrałam do przedszkola, żeby mąż na spokojnie mógł się wyszykować. Teraz Monika się bawi u siebie zabawkami

pobudka 5.40 :no::confused2::shocked2::confused::dry:

zaczynam podejrzewac ze to przez to ze teraz wczesniej robi sie jasno bo widze ze nie tylko moj tak fiksuje????
czy to znaczy ze latem bedziemy wstawac o 4 nad ranem???

Witajcie,

Iwon no to super, gratuluje tych nocek. Oby tak dalej :tak:
Aga padłam, Twój tata tez ma pomysły :-D
Super, ze wieczór udany. Ja jak kiedys wychodziłam z koleżanka to z szybkości wzięłam właśnie torbę do wózka na ramię a nie swoją.
Josie czarny koc na okno :-D

U nas niby ok ale raz za czas tak zakaszle, ze mam dość. Jak dzisiaj nic sie nie zmieni jutro rano z Nim idę. Jak wychodzilismy ze szpitala to pani doktor mówiła, ze dziecko zdrowe. Mam nadzieje, ze tak jest, ze tylko mnie straszy.

Josie - Szymek był bardzo podatny na słońce za oknem rano, rolety załatwily sprawę częściowo, ale u nas rolety za dużo światła przepuszczają... a u Moniki jeszcze więcej...

reklama
Hej dziewczęta,
roboty mam mase ale co tam :) najpierw zalełości z bb trzeba nadrobić :p

Josie - na czym w kinie byłaś? Mamy z T. zaproszenie do kina i pomysłu brak na co się wybrać.

Kasieńka - moja od 3 tygodni życ nam nie dawała. Biegunka, katar, temperatura i wieczne marudzenie. Więć moze to też zęby??

W sobote Anioł nie dziecko - a wczoraj odkryłam ze zębol się przebił. Dzieć nie do poznania. Raczkuje sama po mieszkaniu scigając butelkę po cisowiance i sama się z tego cieszy w głos. Raczkuje do nas, wspina się na palce prawie podskakując (oznacza to WEŻ MNIE) po czym daje ślimako-buziaka i wyrywa się na podłogę do zabawy. Przecudowna jest.

Aylin te śliczności to jak rozumiem nosidełko? Bo gdzieś mi umknęło :sorry2: Nie wiedziałam, że szyją nosidła na miarę. Jesli tak, to mnie by się zdecydowanie przydało, bo to które dostałam w spadku po koleżance skutecznie mnie zniechęciło do podróży z dzieckiem i moja przygoda z tą formą transportu zakończyła się po jednej wizycie w tesco i spacerze po parku :baffled: Ale myślę, że to tak jak ze stanikiem czy prezerwatywą - grunt to właściwie dopasować rozmiar ;-)

mamy sukces, bo dzisiejsza nocka była czwartą z rzędu, kiedy bąbel nie budził się na jedzenie :cool2: Ostatnie mleko o 23-24 i śpi do rana. Niestety ciemniejsza strona tych zmian jest taka, że wstaje ostatnio o 5.15 :sorry2: Nie wiem, dlaczego, bo nie jest od razu głodny. Może przez to, że się nie przebudza w nocy jest taki mega wyspany?

tak nosidło z tej strony zamówione. Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Pathi.pl - Mei Tai nosidełka azjatyckie

Moja poprawiła się z jedzeniem ale tak cudownie jak u ciebie to nie ma. Je koło 23 i spi do 3-4 potem do 6.30 i dawaj do zabawy :)

A dziś (w sensie wczoraj) po kąpaniu padła o 20 na mnie. Nie dała się zgonić. Co ja odłożyłam na bok (zasypia przy mnie i w półśnie ją przenosimy do łóżeczka) to wdrapywała sie na mnie i tak zasypiała.
Ale obudziła się dopiero po 1.

Dlaczego moje dziecko wstaje o 6:30?? S

Bo się umówiło z moim?

Dzisiaj osiągam szczyty rozkojarzenia.
Ściagnełam pokarm wczoraj dla małej - i dziś rano wyciągnełam z lodówki. Po czym zapakowałam do torebki i przyniosłam do pracy....

Do góry