reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,

Kasienka miejmy nadzieje, ze nie bedzie wymiotow. Jak sie Nikos dzisiaj czuje? u nas właśnie były wymioty plus biegunka i odwodnionego zawiezlismy Go do szpitala:( od razu pod kroplowke, żeby nawodnic, organizm był zakwaszony, masakra. Trzymam kciuki za Nikosia :tak:

U nas w nocy znowu napadalo i jak tu Kubie wytłumaczyć, ze to nie święta z Mikołajem jak On sie doczekać nie moze?! :-D "Mamusiu patrz ile śniegu, Mikołaj na pewno przyjdzie do nas. Chce ju świętować" :-D

reklama
claudette - teściu ma 50 lat? to młodzik z niego jeszcze! :D miłej imprezki i żeby Lenka była grzeczna :D fajnie, że masz takie wsparcie w lekarzach odnośnie karmienia :)
a co do ząbków - kiedy mam się pochwalić, że też mamy 8?? Jak będzie słychać na łyżeczce? (już słychać hihi) czy jak wyjdą "całą szerokością" przez dziąsło? bo to pewnie trochę czasu zajmie, dwa ostatnie przednie górne już przebiły dziąsełko :p teraz "rozpychają dziurki, żeby całe mogły wyjść ;P

Polaa - no ciężka sprawa z tym Mikołajem ;P Ja Szymkowi wystarczyło, że raz powiedziałam, że to są drugie święta, z jajkami, pisankami, koszyczkiem ze święconką, zajączkami i barankami a nie Mikołajem, i że prezentów nie będzie tylko będziemy pisanki malować ;P Może zacznij mu opowiadać, co się robi w święta Wielkanocne, to zobaczy, że to inne święta?

KASIEŃKA - jak Nikoś??

Rysica no u nas wszystkie są już w całości uzewnętrznione - 7 już takich konkretnych, ten ósmy to dopiero krecha przebita :rofl2: a teść fakt młodzik, zachciało się gówniarzowi odpowiedzialności wcześnie to teraz ma - 50 lat, a od 7lat emeryt :-p

Pola powiedz mu, że teraz zamiast mikołaja zajączek przyjedzie na saniach, bo kicać mu się nie chce :-D

Claudette - taki to pożyje :D 50 lat, dzieci samodzielne, emeryt - szybko się uwinął z obowiązkami, teraz leżeć do góry brzuchem i odpoczywać lub robić co się kocha :D a kim był, że tak szybko emerytura? policjant? wojskowy? strażak??

Rysica, claudette cały czas mu tłumaczę, ze to inne święta:tak: teraz chodzi za mną z pisakami i chce jajka malować :-D

No dziewuchy szalejecie , ale ruch :-) :-) :-)

Pola smiesznie masz z kuba :-) a zajaczek nie przychodzi u was? Bo u nas tak i przynosi male prezenciki :-)

Przebila nam sie ta jedynka, jest dziurka! Ale w nocy plakal strasznie z pol godziny chyba. Z zamknietymi oczami i wyrywal sie z rak a do lozeczka tez nie chcial... Juz nie wiedzialam co robic o_O

Bylismy w ikei na sniadaniu i kupic zabezpieczenia, pozniej w kosciele, mlody elegancko w nowym wozku a ze akurat palmy swiecili to i wozek zostal ochrzczony :-D

Aylin nnosidelkoo cudne!!!!!
Wlasnie sobie tak siedze w oknie i nie moge sie doczekac wiosny... Bede brala malego w nosidelko po pracy i na plac zabaw. Juz sie dogadalam z niania ze jak zrobi sie ladnie to bedzie przychodzic 7-15. Byle bym tylko dala rade wstawac o 6.30..... Poki co mlody chuyba postanowil zrobic mi trening bo co dzien to wczesniej wstaje , dzis 5.20!!!!! Kompletnie sie zepsul ze spaniem i nie wiem o co chpdzi???? Moze juz czas na jedna drzemke dziennie????

Josie widzę zadowolenie z wózka nie słabnie ;-);-);-)

Aylin mt wygląda fajnie a jak wykonanie?

My już po spacerze, obiedzie (dziś poledwica w cieście francuskim, ziemniaki z wody z ziołami i sałata z pomidorów i ogórka zielonego).

Pamiętacie jak pisalysmy, co gotujemy?;-) Może wrócimy do tego? Fajnie było mieć takie inspiracje:-):-):-)

Mój Pe naburmuszony większość dnia dziś - wczoraj okazało się, że przegapilam aukcję, której miałam pilnować dla niego... focha ma jak stąd do krakowa:-( już mi się nie chce reagować nawet.

Polaa racja z tą wielkanocą - jeśli się Kuba napali na swieconke i śmingusa dyngusa to Mikołaj pójdzie w niepamięć;-)

Gocha mi się coraz fajniej bawi:-) wyciąga jakieś rzeczy (np z mojej torby), gada do zabawek... fajnie popatrzeć:-)

Heloł
u nas trzeci dzien gorączka, o 5 rano miała 39,3 natomiast po 14 już tempka spadła do 38,5 wniosek - odstępy między wzrostami goraczki coraz dłuższe i oby tak już zostało. Ja mam nadzieje że to 3dniówka choć wysypki jeszcze nie ma. Jutro z rana i tak łapię siuśki i do labka zanoszę.
Młoda nie chciała dzisiaj isć na drugą drzemkę - histeryzowała na maksa, nie śpi od 13

Kasieńka jak N. - mam nadzieję że lepiej...

MsMickey myślę że nie powrócimy do tych przepisów bo co niektóre z nas dietetują się albo skalpelują ;-) - mnie to jest obojętne - nigdy nie byłam na żadnej diecie, jem wszystko i raczej zdrowo - nie opycham sie frytkami itp fast foodami ale ciachem nie pogardzę.Od kwietnia zaczynam systematycznie chodzić na fitness, uważam że takie pociążowe brzuchy to trzeba wyćwiczyć a głodzić się nie ma sensu...

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin nosidlo super. Pingwiny rzadza :D

hehe racja - pingwiny zawsze górą. I świetnie wyglądają jak mała jest w nosidle. Strona T. z pingwinami moja wycinanka łowicka

Aylin mt wygląda fajnie a jak wykonanie?

Jestem zadwolona - barrdzo dobrze uszyte. wypełnienia pasów super. Po ubraniu nic nie uwiera i nic nie gniecie. Młoda też zadowolona chyba. Zakupy 1,5 godzinne bez najmniejszego protestu wytrzymała. Moza by się przyczepic do wzoru wycinanki ze nie jest perfekcyjny - ale robiony na maszynie, i pod moje zamówienie wiec super :)
Nosidło jest pod mojego dziecia szyte - wiec troszke mniejsze niż sklepowe (porównałam z koleżanki) ale pewnie dlatego młodej jest wygodniej bo nie zapada sie cala.

Do góry