reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

josie mogłabyś mi dać linka gdzie kupowałaś wózeczek? Bo chyba udało mi się namówić męża, co prawda ten który mi się podoba chyba nie da rady no ale inny.. :-p

kasienka zdrówka dla Nikosia! Biedak ciągle coś...

reklama
Kasienka moja A. też gorączkuje od wczoraj. Dzis byłam na IP i doktorka stwierdziła że teraz jakiś wirus krąży i to od tego ta gorączka no i kazała obserwować. Biedne te nasze dzieciaczki. Pół godziny temu jej mierzyłam temperature i znowu ma 39,3 dałam Ibum 2,5ml i położyłam spać, nawet nie jęknęła...
Niestety nie nadrobię bo mam kupe prania, see yoo....

Narzeczona znow go na basenie calowala, tym razem ja zauwazyl, ale odpychal :-\ niewychowane to moje dziecko, obiecalismy narzeczonej ze caly tydzien bedziemy trenowac calowanie :-D :-D
Hatszept u mnie to samo z zasypianiem i jestem wdzieczna ze juz tylko dwie drzemki dziennie mamy z czego jedna na spacerze wiec usypia sam. Czyli jedno usypianie nam zostaje i odbywa sie ono w nosidelku- wkladam go idziemy do pokoju, kilka rundek wokolo i spi, odkladam do lozeczka:-) po prostu niektore dzieci nie usypiaja same i nie ma jak z tym walczyc!!!!
I dobrze niech chłopak sam wybiera, a nie mama jemu :D

dziewczyny zalamka, albo Nikos sie czyms zatrul albo co go wirusowo zlapalo oby nie rota ... \
w nocy setka poudek ale woda i smok poczatkowo starczaly ... az za ktoryms razem wchodze a tu taaaaki smrod ze nogi podcina, zrobil kupe, to se mysle, a nie bede przebierac chyba ze sam wstanie znowu za chwile bo zasnal ... niemniej jednak po 5 minutach znowu jeki wchodze, a jego znowu cisnie i jeszcze bardziej smierdzi ...wzielam na przewijak po ciemku, bo w pokoju dosc jasno bo latarnie swieca ... i jak mu sciegnalam pieluche to znowu pocisnal i wszystko na podlodze wyladowalo :| i wtedy to juz tragedia smrodek ... musialam zbudzic meza ... mlody jeszcze ze dwa razy sie pocisnal ale juz zakryty ... przebralam jego zabralam do drugiego pokoju usypiac ... zasnal w trymiga ale do jego pokoju wejsc sie nie dalo wiec spal ze mna ,.. a maz posprzatal i otworzyl okno ...
rano myslalam ze to tylko jednorazowo ale jak znowu zaczal robic kupe i slysze ze sama woda leci tak ze pielucha wygladala jakby byla cala mokra od kupy + caly bodziak to sie przerazilam ... dalam smekte ... potem sie podwyzszyla temp do 37,5, dalam nurofen wiem ze to niska tempka ale ja wole nie czekac az dostanie 38,5 bo nie chce reagowac na przeciwgoraczkowe przy wyzszych, a u niego stala tempka to 36,5-36,7 no i glowa cala goraca ...
a teraz obiadek nawet polowy nie zjadl i ostatecznie to co zjadl to zwrocil nie wiem czy paluszka za gleboko wsadzil czy to od tego ... sniadania tez kaszki zjadl 60

a teraz spi bo po tym jak zwymiotowal wsadzilam do lozeczka i zasnal w 5 sekund i to bez smoka a to nie jest normalne ...

nie wiem co to ale boje sie tego rota strasznie ... a wczoraj bylo jezcze po zlobku wszystko ok ... tak sobie mysle ze moze tymi nalesnikami ktore robilamsie zatrul ... moze za duzo kukurydzianego bo kleik wczesniej maka ... tragdia, i nie wiem co mu dawac ... duzo pic to wiem a jesc ?
Biedny Nikos i trzymam kciuki by to nie był żaden rota.

przód i tył prosze a na ludziu jak pójdziemy w trase :) bo na razie po domu testowany
Zobacz załącznik 547148Zobacz załącznik 547149

Ale śliczne !!

Kasienka moja A. też gorączkuje od wczoraj. Dzis byłam na IP i doktorka stwierdziła że teraz jakiś wirus krąży i to od tego ta gorączka no i kazała obserwować. Biedne te nasze dzieciaczki. Pół godziny temu jej mierzyłam temperature i znowu ma 39,3 dałam Ibum 2,5ml i położyłam spać, nawet nie jęknęła...
Niestety nie nadrobię bo mam kupe prania, see yoo....
Zdrówka i dla Was!!

My walczymy z remontem, ale już bliżej jak dalej. Dziś wyszłam na spacer i dostałam takiego ataku duszności, ze nie mogłam wózka pchać więc podeszłam do apteki spytać czy coś mogę na alergie, ale oczywicie, ze karmię więc kobieta, ze nie ma nic i najlepiej na parę dni przerwać karmienie, a potem pyta ile dziecko ma więc mówię, ze 9mies, a ona "to poco pani jeszcze karmi czas najwyższy odstawić takie duże dziecko":nerd::nerd:

bylismy na SORze i wszystko ok jesli chodzi o gardelko oskrzela i pluca ... ze szpitala w ktorym bylismy wszystkie inne dzieci niz z zapaleniem pluc odsylaja do innych szpitali jesli jest koniecznosc przyjecia na oddzial bo tam same zapalenia pluc ... a oddzial pelny ... mowila ze maja dwa lozka wolne

no ale jesli chodzi o biegunke to mamy nawadniac i dieta kleikowo ryzowa ... temp zbijac .. jak pojawia sie wymioty (ktorych brak i mam nadzieje ze tak zostanie) to szpital i nie ma przepros ...a temperature zbijac

Aylin swietne to mt

Waris lacze sie w bolu z ta tempka ... ja wcia mam nadzieje ze to zeby

Claudette caly miesiac byl spokoj

Aga glupia baba i nic wiecej

Ostatnia edycja:
Kasienka trzymam kciuki za Nikosia, my miedzy innymi przez Rota spędziliśmy pobyt w Polsce w szpitalu. Mam nadzieje, ze u Was nie to. Trzymajcie sie.

teraz doczytalam, dobrze, ze osluchowo wszystko w porządku. Oby nie było wymiotow, Wojtek jak tylko wypił łyk herbatki to wymiotowal strasznie

Ostatnia edycja:
Aga mnie ostatnio pani neurolog takie wywody prawila na temat przestania karmienia. Po prostu brak słów.

Kasienka kciuki za Nikosia. U nas ostatnio też się często rzadziocha zdarza ale to chyba po 3 tyg. Przyjmowania leków. Daj znać co lekarz powiedział.

Alijenka siostra grrrrrrrryyyyy nie ładnie, a księdza nawet nie będę komentować bo szkoda słów na niego...

Wyobraźcie sobie że mój dzieci już śpi. Dziś nawet miałam wenę na sprzątanie więc jutro pełen relacji:-D

Kasienka wspolczuje choroby!!! Oby bylo lepiej :-)
Aga co za tekst w tej aptece! A przeciez tak propaguja karmienie do roku...

Claudette ja tutaj kupowalam:http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006IP1Q1S/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1
Kupilam w superpharmie zapas sloiczkow po 5zl chyba na miesiac. Siaty z nimi zawiesilam na raczkach cosatto i dal rade:-) a mlody zasnal w czasie zakupow:-) jestem zadowolona

Maly mi wieczorem wyrznal zebami (ktorych nie ma) w lozeczko i krew poszla z dziasla:-\ kurcze zaczyna sie....

zasnal w sekunde ... jadl jadl i zasnal ... odlozylam do lozeczka nawet sie nie poruszyl ... o 20 dalam czopka ale duuupa ... czopki ida w odstawke bo nic nie daja teraz znowu 39 ...

jest taki "zmeczony" ze nie poznaje swojego dziecka :( bez smoczka bez lulania przytulania ... na kolacje zjadl 100 ml kleiku ryzowego na wodzie z odrobina orsa 200... kupki na szczescie byly dzisiaj tylko dwie ... jedna rano a druga pozniej po sniadaniu ... a potem niewiele jadl wiec stad moze brak kupki ... bo obiadek zwrocil ... potem dalam ryzu zjadl moze z 50 potem chcialam dac kleiku to wypil moze ze 30... dobrze ze chociaz duuuuuzo pije bo inaczej szpital murowany ...

i nie wymiotuje a to juz daje nadzieje ... dziekujemy za kciuki i trzymajcie dalej przynajmniej zeby nie bylo tych wymiotow ...

Polaa tych wymiotow boje sie strasznie bo wtedy szpital nas czeka

Pamka a dajecie jakis probiotyk na odbdowanie flory ? super ze Julcio tak ladnie zasnal oby do rana
Josie oj tak zaczyna sie ... ale gdzies czytalam ze takie dzieci nie ucza sie na bledach jeszcze ... wiec pierwszy ale nie ostatni raz ... super ze wozek sie sprawdza

Ostatnia edycja:
josie - współczuję pobudki tak wcześnie, ale zazdroszczę basenu :D Coś mu chyba koleżanka nie przypadła do gustu hehehe. A co do wybijania zębów - właśnie dlatego mam łóżeczko turystyczne ;P też bałam się, że sobie wybije zęby :p szczególnie jak "skacze" w łóżeczku trzymając się barierki

hatszept - współczuję i pobudki i usypiania, Monika czasem też tak ma, że nie może usnąć, ale często też pada w łóżeczku, czasem ją położę, uśmiechnie się, zamknie oczy, odwróci na boczek i tyle jej było. A czasem już leży, trze oczy, przytula się do podusi i nagle wstaje i jest to samo co u Ciebie...
a co do muzyki - to kompletnie nie moje klimaty, moje klimaty z polskiej muzy to IRA, Carrion, Illusion, Luxtorpeda, NOKO, Oberschlesien, Ukeje. Z zagramanicznych to 30STM, Metallica, Linkin Park, Muse, Kings of Leon,

MsMickey - u nas podobnie, tzn wychodzi ta jedynka i wyjść nie chce, w dodatku już się dziurka zrobiła na dwójce też, więc obydwa ją męczą, ale obydwie dziurki się powiększają, jest szansa, że za kilka dni się przebiją całkiem... Póki co wampirek śmiesznie wygląda :D

Kasieńka - współczuję choroby Nikosia!!! ZDRÓWKA!!! Jeszcze marchewka i probiotyki. no i ten ORS200 super pomysł. Szymek też tak kiedyś miał w wieku naszych dzieciaków, wle on NIC nie chciał do buzi wziąć, ani ORS200, ani kleiku ryżowego, ani marchwianki - nic... podziałała - lekko osłodzona CZARNA herbata - od razu zatrzymała biegunkę a wypił jej od razu 200 ml........... i też pamiętam, jak był taki zmęczony bidulek...

Niespodzianka - oby szybko się przebiły dwójeczki!!!

Agaundpestka - hahaha dobra aptekarka, no jak to po co karmisz... ehh szkoda gadać...

Pamka - super, że tak ładnie zasnął, oby całą noc taka :D

u nas ok :D
Monice wyrzynają się na raz obydwa górne ząbki - jedynka i dwójka, poza tym włożyłam nowe baterie do wagi i pokazała 9200 a nie 8600 jak od prawie miesiąca... :p (kurcze, wiedziałam, że przytyła! widać to po niej! No i dorosła tym samym do fotelika samochodowego :p

a genialny wampirkowy słodki uśmiech rzucam na galerię :p

Ostatnia edycja:
reklama
u nas ząbków 8 sztuk :rofl2:

noce coraz lepsze, bo już bez karmienia i wody, ale ze 3-4-5 razy trzeba do niej wstać, a to smoczek, a to kocyk poprawić ( bo się odkrywa, a potem się budzi bo jej zimno już nie mam pomysłu jak ją przykrywać... śpiworek nie wchodzi w grę, bo w nim się nie umie obrócić po swojemu i się budzi zaraz :angry:), a to trochę przestawić bo się nie umie obrócić na szczebelkach, no ale ogólnie to śpiii! :sorry2:

dziś idziemy do teścia na 50tkę, kreacje naszykowane, tylko Leni marudna od rana chyba czuje co się święci :-p:sorry2:

Kasienka dobrze, że osłuchowo ok i że wymiotów nie ma! Trzymam kciuki za Nikosia, żeby szybko wrócił do formy!!!

Aga na mnie też ludzie dziwnie patrzą jak mówię, że karmię, na ich szczęście nie komentują ;-), no poza lekarzami, bo oni zawsze pełni podziwu i dopingują, żeby jak najdłużej.. przynajmniej Ci których spotkałam na swej drodze

josie dzięki! ale niestety nici z zakupu (mój mąż to gorzej niż baba :confused2::-p).. ale spoko, przy kolejnym dziecku sobie odbiję :-D a co do łóżeczka no to moja też raz tak uderzyła i od tego czasu w łóżeczku tylko śpi, bo się matka boi :-p

Pamka pewnie zaraz nam napiszesz, że KJ przespał swoją pierwszą całą noc!!! :-D

Miłej niedzieli baby ;-)

Do góry