reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia jedynka Gosi wychodzi jakby chciała a nie mogła. Już trzecią kropkę widzę dziś (same końcówki falbanki) a całość jeszcze się nie przebiła... ja pierdziu daleko jeszcze?! Dzieć mi się męczy:-(

Polaa stres trzeba odespac. To dobrze, że śpisz więcej, organizm się regeneruje. Pozwól sobie na to i zobaczysz poprawę samopoczucia:-)

Hatszept kiedyś kupiłam taką płytę (no dobrze, kasetę;-)) Tribute to Eric Clapton. Tam m.in. Staszek śpiewa Tears in Heaven. Piosenka mnie wzrusza od dawna ale wykonanie Soyki jest świetne.
W ogóle lubię takie głębsze głosy plus pianino.
A Twoje odslucham, gdy Gośkun się obudzi bo lezymy sobie razem:-)
Tolerancję lubię bardzo:-) no i Staszka z Yaniną :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Alijenka bardzo dobrze ze mu wygarnelas:-) :-) :-)

Msmickey u nas tez sie jedynka juz ktorys dzien wybija, dzis myslalam ze juz ale nic nie dzwoni... Jak to w miare poki co znosi ale ma takie kilkugodzinne fazy marudzenia raz po raz....

Bylismy na basenie i padl w aucie i nawet nie poczul jak go wyciagalam i rozbieralam ibkladlam do lozeczka, szok!!!!!! No i spi na glodzie haha

Narzeczona znow go na basenie calowala, tym razem ja zauwazyl, ale odpychal :-\ niewychowane to moje dziecko, obiecalismy narzeczonej ze caly tydzien bedziemy trenowac calowanie :-D :-D
Hatszept u mnie to samo z zasypianiem i jestem wdzieczna ze juz tylko dwie drzemki dziennie mamy z czego jedna na spacerze wiec usypia sam. Czyli jedno usypianie nam zostaje i odbywa sie ono w nosidelku- wkladam go idziemy do pokoju, kilka rundek wokolo i spi, odkladam do lozeczka:-) po prostu niektore dzieci nie usypiaja same i nie ma jak z tym walczyc!!!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny zalamka, albo Nikos sie czyms zatrul albo co go wirusowo zlapalo oby nie rota ... \
w nocy setka poudek ale woda i smok poczatkowo starczaly ... az za ktoryms razem wchodze a tu taaaaki smrod ze nogi podcina, zrobil kupe, to se mysle, a nie bede przebierac chyba ze sam wstanie znowu za chwile bo zasnal ... niemniej jednak po 5 minutach znowu jeki wchodze, a jego znowu cisnie i jeszcze bardziej smierdzi ...wzielam na przewijak po ciemku, bo w pokoju dosc jasno bo latarnie swieca ... i jak mu sciegnalam pieluche to znowu pocisnal i wszystko na podlodze wyladowalo :| i wtedy to juz tragedia smrodek ... musialam zbudzic meza ... mlody jeszcze ze dwa razy sie pocisnal ale juz zakryty ... przebralam jego zabralam do drugiego pokoju usypiac ... zasnal w trymiga ale do jego pokoju wejsc sie nie dalo wiec spal ze mna ,.. a maz posprzatal i otworzyl okno ...
rano myslalam ze to tylko jednorazowo ale jak znowu zaczal robic kupe i slysze ze sama woda leci tak ze pielucha wygladala jakby byla cala mokra od kupy + caly bodziak to sie przerazilam ... dalam smekte ... potem sie podwyzszyla temp do 37,5, dalam nurofen wiem ze to niska tempka ale ja wole nie czekac az dostanie 38,5 bo nie chce reagowac na przeciwgoraczkowe przy wyzszych, a u niego stala tempka to 36,5-36,7 no i glowa cala goraca ...
a teraz obiadek nawet polowy nie zjadl i ostatecznie to co zjadl to zwrocil nie wiem czy paluszka za gleboko wsadzil czy to od tego ... sniadania tez kaszki zjadl 60

a teraz spi bo po tym jak zwymiotowal wsadzilam do lozeczka i zasnal w 5 sekund i to bez smoka a to nie jest normalne ...

nie wiem co to ale boje sie tego rota strasznie ... a wczoraj bylo jezcze po zlobku wszystko ok ... tak sobie mysle ze moze tymi nalesnikami ktore robilamsie zatrul ... moze za duzo kukurydzianego bo kleik wczesniej maka ... tragdia, i nie wiem co mu dawac ... duzo pic to wiem a jesc ?

Josie to Jas juz prawie dorosly jak juz narzeczona :p

Hatszept ja obstawiam ze Piotrus sie boi ze cos go ominie i dlatego taki problem z zasypianiem ... i z takim trzeba walczyc ... moj tez czasem tak ma takie pol na pol ... czasem od kopa zasnie a czasem bitwa

MsMickey jeszcze chwilka ... ale i tak jestes na wygranej pozycji przynajmniej z tym zebem :p

Alijenka dobrze ze wygarnelas Ksiezulkowi... niech wie na przyszlosc

Kasiekz mi sie podoba dywanik jak u Szymusia Rysicy

Aylin poka mei tai

Muńka jak Ty pojdziesz z nadgarstkiem to ja pojde z moim serdeczym palcem ...

Iwon rewelka :D

Ostatnia edycja:
Kasienka trzymajcie się&&&&
Rzadka kupa u nas była od zęba. No ale może jakiś wiruch...
Pediatra mówiła, że u takich maluszkow brzuszek jest bardzo wrażliwy i reaguje na wszystko, co się dzieje w organizmie.

Swoją drogą: "czasem usypia od kopa a czasem jest bitwa" ???????? :-D o_O

Josie G to samo; niby jest ok i nagle marudzenie. Pewnie ją czasem zaboli. I zaplakac potrafi solidnie wtedy:-(

Ostatnia edycja:
na parze koniecznie:p

Aylin pokaż tego mejtaja:-)

przód i tył prosze a na ludziu jak pójdziemy w trase :) bo na razie po domu testowany
DSC_2088.jpgDSC_2093.jpg

Załączniki

• DSC_2088.jpg
    DSC_2088.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_2093.jpg
    DSC_2093.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 41
Alijenka brawooo :D

Hatszept u nas to samo z zasypianiem w dzien. Najczesciej w wozku usypiam, a i wtedy potrafi walczyc ze snem. Tak sobie nieraz mysle, ze taki jest zmeczony i zamiast zasnac normalnie, jak czlowiek, to awanturki urzadza.

Josie a zazdrosna nie jestes o narzeczona ? ;)

Kasienka zdrowka dla bidulki. Przy rozwolnieniu to chyba dziewczyny jakas zupke marchewkowo ryzowa polecaly.

Aylin nosidlo super. Pingwiny rzadza :D

Pobudka przed 6. Mlody marudny - ida mu dwie dolne dwojki - juz prawie sie przebily. Pozniej moze wiecej skrobne, bo teraz mi jeczy. Aghhhr zwariuje kiedys :D

mamy chyba dwoch winowajcow ... tzn ida napewno gorne jedynki dwie naraz ...

po drzemce okazalo sie ze ma temp ,39,3 ... :| dalam paracetamol do pupki i poltorej godziny dopiero temp zeszla do 38 trageda ... i tak dla sprawdzenia idziemy do lekarza bo sie doslownie leje przez rece

Kasienka zdrówka dla Nikosia

Alijenka już widzę zszokowana minę swietobliwego kapłana...;-) dobrze, że go uświadomiłas w końcu jemu dzieci w domu nie płaczą (chyba;-)) więc nie pomyślał biedaczyna ... dowiedzialas się czegoś na tych naukach czy samo spotkanie miało tyle sensu co godzina?;-)
bzdetne gadanie było co to chrzest, co to rodzice chrzestni itd itp, bym powiedziała jeb.. kotka za pomocą młotka, nie wiem po co to w ogóle organizują to samo mogą powiedzieć przed mszą !!!!
przód i tył prosze a na ludziu jak pójdziemy w trase :) bo na razie po domu testowany
Zobacz załącznik 547148Zobacz załącznik 547149
śliczne !!!!!:-)

Wiecie co a ja dalej nic nie zakupiłam sobie na chrzciny :-:)-:)-:)-( i w ogóle nie mam pojęcia w co chcę się ubrać !!!!

reklama
Uwaga uwaga pisze z tel a to straszne wyzwanie dla mniie :-)

Iwon genialnie to wymyśliłas mysle ze munka ma juz managera ;-)

Kasienka niech szybciutko wylaza te wstrętne zebiska biedny Nikos

Alijenka i bardzo dobrze mu powiedzialas :-D

Ogolnie to nic mi sie nie chce, nawet nie chce mi sie nie chciec :-( dobija mnie ta zima

Do góry