reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine Aurelia jest genialna!!!:-D

Jesli jest tak jak sunshine mowi ze oleja to i zostanie mi wozek to pewnie sprzedam ale za cene taka jak kupilam, bo co jak im sie nagle przypomni i kaza mi zwrocic wozek lub kase? Ale wydaje mi sie ze sie zglosza bo DHL juz ma na stronie ze przesylka dostarczona. no chyba ze nikt tego nie kontroluje

Dziewczyny powodzenia w odchudzaniu! A jak dziala ten vibra tone? moj genialny maz kupil sobie teraz w tcibo taki pas na brzuch z tymi elektrowstrzasami czy jak to nazwac:-D w nadzieji ze mu to spali tluszcz... blagalam go zeby nie kupowal bo przeciez to nie spala tluszczu tylko miesnie pobudza do ruchu, a jak on ma duzo tluszczu to pewnie te impulsy nawet do miesni nie dotra.... no ale uparl sie i kupil. zastanawiam sie czy ja tez moge tego uzyc, bo na zdjeciu na opakowaniu jest tylko facet:confused::dry:

reklama
A jak dziala ten vibra tone? moj genialny maz kupil sobie teraz w tcibo taki pas na brzuch z tymi elektrowstrzasami czy jak to nazwac:-D w nadzieji ze mu to spali tluszcz... blagalam go zeby nie kupowal bo przeciez to nie spala tluszczu tylko miesnie pobudza do ruchu, a jak on ma duzo tluszczu to pewnie te impulsy nawet do miesni nie dotra.... no ale uparl sie i kupil. zastanawiam sie czy ja tez moge tego uzyc, bo na zdjeciu na opakowaniu jest tylko facet:confused::dry:

Vibra tone to pas wibrujący
a to z elektrodami to miała kiedyś moja mama, nie dzialalo, ale ona nie używała tego systematycznie, może dlatego
a Vibra tone dawno temu kupił mój mąż własnie :) też chciał zrzucić brzuch:-D
ale mi się przydał, bo na cellulit jak znalazł, taki masażyk jakby

moj genialny maz kupil sobie teraz w tcibo taki pas na brzuch z tymi elektrowstrzasami czy jak to nazwac:-d w nadzieji ze mu to spali tluszcz... Blagalam go zeby nie kupowal bo przeciez to nie spala tluszczu tylko miesnie pobudza do ruchu, a jak on ma duzo tluszczu to pewnie te impulsy nawet do miesni nie dotra.... no ale uparl sie i kupil. Zastanawiam sie czy ja tez moge tego uzyc, bo na zdjeciu na opakowaniu jest tylko facet:confused::dry:

:-d:-d:-d

Iwon starałam się sobie przypomnieć, który dzieciaczek ma dzisiaj "urodziny" i własnie dojrzałam, że Julek kończy dzisiaj 9 miesięcy... WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ OD CIOCI !

Iwon - dziękuję za troskę!!

i Wam wszystkim za kciuki!!!!! pomogły!!! :-)

Operacja przebiegła pomyślnie, nie znaleźli przerzutów, obyło się bez stomii, więc wszystko wskazuje na to, że teść wróci do normalnego życia :-):-)

Nie miałam kiedy się odezwać, więc dlatego dopiero teraz piszę...uffff, ale nam ulżyło!!! właśnie wypiliśmy teścia nalewkę :-)

Udało mi się troszkę poczytać o czym pisałyście i widzę, że dyskusja o jedzonku była głównym tematem.
Osobiście też nie odebrałam niczego jako atak, ale może dlatego, że znam MsMickey osobiście i domyślam się jaki był jej przekaz tego, co napisała. No, ale jak to między innymi w związkach partnerskich bywa, czasem dobrze jest się trochę "pokłócić", żeby zmienić klimat monotonii. Tutaj lekko zawrzało, ale przecież nikt na nikogo chyba gniewać się nie będzie.

Ja generalnie też raczej z tych trzymających się zaleceń, ale też powoli chcę Gabioszce dawać to co my jemy. Nie będę jej jednak jeszcze wprowadzać białka jajka, bo ja czasami mam po jajku sensacje i lekarka powiedziała, że ze względu na to mam nie dawać Gabi białka tak, jak mówią zalecenia, tylko troszkę później.

Mamy chłopców
: czy ściągacie napletek z siusiaka?? Pytam, bo moja siorka przeżyła ostatnio straszne chwile ze swoim synkiem. Oni mu nie ściągali, bo tak zalecił lekarz i nagle młodemu zacząć puchnąć siusiak, wyszła wielka czerwona plama. Pojechali na pogotowie i tam lekarka zaczęła ściągać.... krew się lała razem z ropą, młody strasznie płakał a siostra razem z nim. Lekarka powiedziała, że trzeba ściągać. Moja teściowa ma 3 synów i też to robiła. Praktycznie każdy w mojej rodzinie robił to swoim synkom i nie było problemu.
Najgorsze jest to, że stało się to po kąpieli z nowo kupioną matą antypoślizgową firmy CANPOL BABIES, która pofarbowała wodę...... lekarka powiedziała, że to g...o, które w niej było, mogło przyspieszyć pojawienie się tych objawów.
Moi rodzice dzwonili do tej firmy i powiedzieli co się stało, chcieli oddać wodę do sanepidu, żeby zbadali, ale powiedzieli, że wodę badają tylko pod kątem czegoś konkretnego i nie mogą tego zrobić:angry::no:
Jak myślicie?? zrobić aferę na FB ????? może będę sławna!!! :-p:-p:-p;-)

Iwon - sto lat dla Julka

Sorki, że nie odpisuję więcej, ale nie mam już na to sił.
Coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam kurna....

Ostatnia edycja:
Muńka cieszę się, że operacja się udała i same dobre wieści są :)

idę w końcu spać, bo już dawno tak poźno się nie kładłam:szok:

reklama
w końcu nadrobiłam...czytałam, czytałam i końca nie wiedziałam. U mojej jest niezmiennie jedna maluśka fałdka. Jutro idę szczepić na pneumokoki to poznam wzrost i wagę (dotychczas było 8300). Młoda na UU.

8.00 mm z kaszką zbożową
11.00 herbatniki z owocem/kisiel/budyń lub cyc (zależy od dnia)
13.00 zupka lub jakieś drugie danie własnej roboty
15.00 szybki cyc przed spacerem
17.30 owocki
20.30 mm z kaszką zbożową bezglutenową
jak nie wychodzą zęby to budzi na cyca w nocy ok. 4.00 i ok. 7.00 (potem jeszcze godzinkę drzemie:p)

Pola je kaszki bezsmakowe i bezcukrowe Holle, więc zawsze coś do nich dodaję np. miksuję z suszonymi śliwkami, morelami lub rodzynkami (wcześniej rozmoczonymi w wodzie). A dziś dodałam pół łyżeczki naturalnego kakao (pani dr powiedziała, że to wspaniała dawka witamin, ale polecana po 11mies., bo kakao to silny alergen). Moja alergii nie ma więc sobie pozwoliłam na odmianę:p

iwon naleśniki robię z mąki ryżowej lub gryczanej. O nianiach coś wiem, miałam wracać od marca do pracy. Rozmawiałam z 31 kobietami, ale na mojej wiosce pod Wrockiem jest chyba jakaś zmowa cenowa, bo poniżej 1800-2200zł za miesiąc (10godz. dziennie) nie znalazłam! Za 1600zł zgłaszały się jakieś siksy bez doświadczenia i bez jakiegokolwiek pojęcia o niemowlaku. Dlatego też siedzę obecnie na wychowawczym. Jak będzie miała 1,5 roku też pójdzie do żłobka:)

kasienka w gazetce 'Twoje dziecko' był przepis na budyń dla dzieci od 8 mies.: 250ml mleka mm, 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej, 1 duża łyżka mąki owsianej, 0,5 łyżki masła, szczypta cynamonu. Ostatnio robiłam jednak budyń z mleka mm, żółtka i mąki ziemniaczanej.

zaza tak to ja przepraszam za zamieszanie i drobną zmiankę:p

josie ja też w makro kupuję mięso, bo tam zaopatrują się mniejsze sklepy, więc jest świeże

claudette dokładnie o to mi chodziło:p jak zaczęła się tzw. prostować czyli siadać, wstawać, raczkować to wada zanikła (nefrolog mówiła, że wówczas tak się dzieje)

rysica wyrazy współczucia:((((((

maćku ja daję jaja przepiórcze

muńka super, że wszystko dobrze!

Ostatnia edycja:
Do góry