reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My nie sciagamy napletka bo jan ma stulejke. Ma taki otwor na 2-3mm... Ten temat mnie zawsze stresuje....
A ta mate kretynska z canpola tez kupilam, smierdzi jak cholera, ale chwilowo nie mam innej a on sie slizga w wannie wiec daje

reklama
Dzień doberek :-)

Nie uwierzycie - moje dziecko zrobiło mi prezent z okazji ukończenia 9 m-cy i przespało całą noc :szok::rofl2:

Zjadł o 24 jak szłam spać i wytrzymał bez jedzenia do 6 rano :tak: Obudziłam się przecierając oczy ze zdziwienia - surrealistyczne doznanie ;-) Butelkę wciągnął o 6.30. Jeju, może mu już tak zostanie? :sorry2: <pyta nieśmiało>

Polaa trzymaj się kochana. Mam nadzieję, że czas będzie dla Ciebie łaskawy i szybko zagoi rany. Ja po śmierci mamy też byłam b. nerwowa, to normalne, ale uważaj na siebie :elvis:

Muńka ja też od jakiegoś czasu próbuję dawać małemu o 16-17 owoc zamiast mleka, ale często i tak mu dorabiam butelkę, bo stęka.

Sunshine
fajną masz teściową ;-)

Gosia na wiosnę wstaje o 6 rano (!!!) więc narobilam wczorajszą produkcję wieczorną. Dla niedospanych: pójście spać o 21 czyni cuda:-):-):-) G obudziła się oczywiście gdy bralam kąpiel :confused: z płaczem (cholerna jedynka) i to takim,że jednak i nurofen i smarowanie musiało być. W końcu pomogło. Już taka kropka wystaje ale całość jeszcze się przebija...

O 6 wyspana i uśmiechnięta... (nie nie, to nie znaczy, że w nocy się nie budziła;-) ale tylko na cyca więc nie rejestruję :p)

Teraz właśnie usnela po uu. Nawet mi pasuje taki układ - już jestem po śniadaniu (z Pe), zmywara chodzi... no i przytomna jestem, co najważniejsze:-):-):-)

Muńka bardzo się cieszę:-):-):-)

Josie a za ile kupilas przypomnij?

Jak Wam się wiosna podoba w tym roku? Moja sąsiadka pochodzi z Zamojszczyzny i mówiła mi wczoraj, że tak przy tych sniezycach ludzie byli odcieci od świata przez trzy dni. Śnieg pod okna podchodził, kopali tunele do zwierząt gospodarskich. ... wyobrazacie sobie strach, że zacznie się rodzic??? lub konieczność wezwania karetki... nie ma szans...

Może dziś jakiś kisielek zamącę;-)

Miłego dnia :-):-):-)

edek: Muńka szok z tą matą !!! My kupiliśmy kałużę z ikei i nie śmierdzi ani nie farbuje. Wasz krokodyl pewnie też nie... canpol sranpol ...
Dawaj info na fejsa, my trochę porozsylamy i będziemy w kontakcie z mediami... ;-)

Ostatnia edycja:
Rysica bardzo bardzo Ci wspolczuje. Dziadek bedzie nad Toba czuwal.

Alijenka ja i tak nie mam ochoty na lozkowe wygibasy, wiec tabletki nic nie zmienia :baffled: tyle, ze okres bedzie mniej bolesny :p
A no i przestawiam mlodego na avent. Przyzwyczaja sie i dzisiaj rano juz cala butle wytrabil bez zajakniecia :) Koniec z myciem rurek i uszczelek łiiii ;)

Iwon wszystkiego naj dla Julka - jak zwykle gapa ze mnie... I super, ze cala nocka przespana :)))

Munka ufff - ciesze sie, ze wszystko przebieglo pomyslnie. I pisz na fb :D Napisz, ze znalazlas jakiegos martwego futrzaka, zawinietego w mate z canpola :D

Pamka faldek ma mlody zdecydowanie mniej, bo rusza sie jak szalony, a wybrzydza z jedzeniem. Ogladalam ostatnio zdjecia to szyi nie mial taki byl okraglutki :p

Polaa powoli nerwy opadna, pewnie troche to zajmie.

MsMickey to gratuluje zabka :)

Zaza zdrowka - antybiotyk na pewno pomoze.

Czy ja sie kiedys wyspie ? ;) Od 2.30 do 3 wyl synek sasiadow i mnie oczywiscie obudzil. W ogole to co oni robia z tym dzieckiem nadaje sie na temat na ksiazke. Bieganie z nim po domu i wrzaski, smiechy, placz do godziny 12, 1 w nocy to norma.

Musze dzisiaj mieszkanko posprzatac, zeby bylo sliczne i pachnace w weekend. Zaczelam juz wczoraj - na szczescie nie odkurzalam, bo Tomcio postanowil wmontowac chrupki w dywan :)

Josie, Kasieńka - ja Szymkowi miałam nic nie robić chyba do 2rż, samo się odkleiło, ale u Szymka problemem jest stulejka, musieliśmy smarować sterydami i naciągać, żeby dało się przecisnąć "dalej" i teraz jest lepiej, ale jeszcze jest za ciasno... Biedny :/ ale teraz już nie ściągamy, bo wszyscy nam mówią, żeby go nie męczyć, że będzie starszy to się samo rozciągnie, że ważne , że wszystko się ładnie poodklejało (SAMO)

Iwon - no gratuluję przespanej nocki!!!!! Oby już tak zostało!!! U nas też pobudka o 6 ale że koło północ poszłam spać, to się wyspałam.

MsMickey - fajnie, że nocka ok i że wyspana jesteś :D a co do zim, to w Szklarskiej co roku ludzie budują tunele :D teściowa co roku wysyła zdjęcie w tunelu z łopatą i szerokim uśmiechem :p

Niespodzianka - a Tobie nocki współczuję, ja spałam jak dziecko, mnie w nocy nic poza Moniką/Szymkiem nie budzi

u nas pobudka o 6 jak chłopaki się szykowali do przedszkola :) Wczoraj R przyniósł z hotelu kołdrę 200x220 bo wymieniali i za 10 zł pracownicy mogli wykupić (kołdra+2 poduszki+2 zestawy poszewek na to - oczywiście wszystko wyprane i dosłownie jak nowe!) i taaaak się wyspałam i z mężem kołdry nie musieliśmy przeciągać ach...... a przy okazji jest śnieżno biała :D więc ją wykorzystałam i zrobiłam Monice z samego rana sesję zdjęciową bez flesha tak niby ciut profesjonalnie hahahahaha... kilka zdjeć wrzuciłam do suwaczka ;)

Ostatnia edycja:
Iwon moja koleżanka na osiedlu we Wrocku znalazła za 800zł! Po prostu na tej wiosce wprowadziła się tona młodych ludzi z dziećmi i takie ceny:( Szukałam 5 tygodni.

Moja, jak zje o 20.30 i spać idzie o 21.00 to pierwszą pobudkę funduje troszkę po 4.00 na uu, a potem jeszcze między 6.00 a 7.00 wcina cyca, i tak też było dzisiaj, czyli WIOSNA nie przyniosła nowych zmian (czytaj przespanych nocy!):( A pamiętam jak miała 2 mies. i spała do 5.00 rano bez pobudek!

Siemanko

U mnie dziś cała nocka przespana jupiiii :-):-D

Mój K w końcu wrócił dziś rano :-):-):-):-) , teraz oboje z małą śpią

i Wam wszystkim za kciuki!!!!! pomogły!!! :-)

Operacja przebiegła pomyślnie, nie znaleźli przerzutów, obyło się bez stomii, więc wszystko wskazuje na to, że teść wróci do normalnego życia :-):-)

Nie miałam kiedy się odezwać, więc dlatego dopiero teraz piszę...uffff, ale nam ulżyło!!! właśnie wypiliśmy teścia nalewkę :-)

Udało mi się troszkę poczytać o czym pisałyście i widzę, że dyskusja o jedzonku była głównym tematem.
Osobiście też nie odebrałam niczego jako atak, ale może dlatego, że znam MsMickey osobiście i domyślam się jaki był jej przekaz tego, co napisała. No, ale jak to między innymi w związkach partnerskich bywa, czasem dobrze jest się trochę "pokłócić", żeby zmienić klimat monotonii. Tutaj lekko zawrzało, ale przecież nikt na nikogo chyba gniewać się nie będzie.

Ja generalnie też raczej z tych trzymających się zaleceń, ale też powoli chcę Gabioszce dawać to co my jemy. Nie będę jej jednak jeszcze wprowadzać białka jajka, bo ja czasami mam po jajku sensacje i lekarka powiedziała, że ze względu na to mam nie dawać Gabi białka tak, jak mówią zalecenia, tylko troszkę później.

Mamy chłopców
: czy ściągacie napletek z siusiaka?? Pytam, bo moja siorka przeżyła ostatnio straszne chwile ze swoim synkiem. Oni mu nie ściągali, bo tak zalecił lekarz i nagle młodemu zacząć puchnąć siusiak, wyszła wielka czerwona plama. Pojechali na pogotowie i tam lekarka zaczęła ściągać.... krew się lała razem z ropą, młody strasznie płakał a siostra razem z nim. Lekarka powiedziała, że trzeba ściągać. Moja teściowa ma 3 synów i też to robiła. Praktycznie każdy w mojej rodzinie robił to swoim synkom i nie było problemu.
Najgorsze jest to, że stało się to po kąpieli z nowo kupioną matą antypoślizgową firmy CANPOL BABIES, która pofarbowała wodę...... lekarka powiedziała, że to g...o, które w niej było, mogło przyspieszyć pojawienie się tych objawów.
Moi rodzice dzwonili do tej firmy i powiedzieli co się stało, chcieli oddać wodę do sanepidu, żeby zbadali, ale powiedzieli, że wodę badają tylko pod kątem czegoś konkretnego i nie mogą tego zrobić:angry::no:
Jak myślicie?? zrobić aferę na FB ????? może będę sławna!!! :-p:-p:-p;-)

Iwon - sto lat dla Julka

Sorki, że nie odpisuję więcej, ale nie mam już na to sił.
Coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam kurna....
Dobre wieści !!!! teraz będzie tylko lepiej :-):-)

Ja też mam tą matę i też tak farbowała, tera już jest oki :szok:
Witam,

nadrobilam tyle o ile ;-) Jakoś nie mam weny do pisania.

munka super wiadomość, bardzo sie cieszę.
macku i Iwon sto lat dla Waszych pociech :-)
Niespodzianka dziękuje, powoli wracam do normalności. Jest lepiej ale jeszcze nie do końca. Nerwowa jestem jak nie wiem :zawstydzona/y:
Rysica bardzo mi przykro.

Co do wagi to moj ważył juz 9.5kg ale po pobycie w szpitalu waga spadła do 8.800 ale nie ma sie co dziwić po takiej diecie, teraz apetyt mu wrócił na szczęście i nadrabia :tak:
z dnia na dzień będzie coraz lepiej, wrócisz do normalności :-D:-D
Alijenka ja i tak nie mam ochoty na lozkowe wygibasy, wiec tabletki nic nie zmienia :baffled: tyle, ze okres bedzie mniej bolesny :p
A no i przestawiam mlodego na avent. Przyzwyczaja sie i dzisiaj rano juz cala butle wytrabil bez zajakniecia :) Koniec z myciem rurek i uszczelek łiiii ;)
no to bierz te tabletki na powrócenie libida :-D:-D:-D

powiem Ci że moja mała też przeszła na avetna :-D:-D:-D:-D

maćku 100 lat dla Zosi :-D

Iwon 100 lat dla Julka :-D

kifsi 100 lat dla Wiktora :-D

Paulina 100 lat dla Ethanka :-D

karamija 100 lat dla Nikosia :-D

golden 100 lat dla Ali :-D

Witajcie,

Iwon gratuluje nocki, oby ta dalej :tak:

Niespodzianka a Tobie kochana wspolczuje. Dzisiaj bedzie lepiej ;-)

U nas spanie rozregulowalo sie w szpitalu ale na szczęście wszyst wróciło do normy. Chodzi spać o 19 i śpi do 7 rano, czasami nawet do 8 także narzekać nie mogę.
Co do odciagania to ja nie ruszam, przy Kubie tez nie ruszalam, no czasami w kąpieli bardzo delikatnie i nie mamy żadnego problemu. kiedys oglądałam program, żeby właśnie nie ruszać, chyba ze chce sie dziecku krzywdę zrobić aLe tak jak piszecie co lekarz to inna opinia. To jakiś profesor był ale nie pamietam a podeslalabym Wam linka, może znajdę.

Śnieg sypie, rozumiem jeszcze, ze w Polsce ale ze u nas :szok: Kuba sie cieszy bo śnieg i święta i Mikołaj bedzie :-):-D Tłumaczę mu, ze to nie te święta a On do mnie:"ale ja byłem grzeczny i chce, żeby Mikołaj przyszedł" :-D

czekam na męża bo ma zaprowadzić Kubę do przedszkola.

a ja dziś mam jakieś chore nauki przed chrzcinami !!!!!!!!!!! tak mi się chce tam iść że masakra, a tym bardziej że będę musiała zostawić małą z moją siostrą i to w godzinach kąpieli :-:)szok:

reklama
Kasiek czy ty wczesniej nie mialas nicka Kasiekm? Ja mam chyba jakies zwidy :szok:

Alijenka no sama nie wiem co robic :p Bo te humory i wiedzmowatosc, to nie tylko w trakcie @ - tylko caly czas :/ A po samej ciazy mialam wieksze libido niz teraz. Jak wczesniej bralam tabsy to tez mialam wieksze...
Oł maj - co to za nauki przed chrzcinami :szok:

Polaa to masz dobrze z Wojtusiem. A wlasnie mialam pytac Ciebie i Sunshine jak Wam sie dzieci przestawily w Pl. Czy byl problem z wieczornym zasypianiem itp? Wiem, ze w szpitalu to inaczej, ale jak bylam poprzednim razem?

Do góry