reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzis nie bylo tak ciezko Was nadrobic, glowy temat na tapecie JEDZENIE a tu kazdy ma swoje zdanie i pomysl na to wiec nie bede komentowac kazdego z odobna :-p:-)

a co dajecie jako deserki ?? ja mam zawsze dylemat bo on je rano mleko z manna, na noc mleko z kleikiem. w zlobku je jakiegos owoca soczek obiadek i mleko z kleikiem o 14 ostatnie, no ale miedzy 14 a 21 jak idzie spac cos do jedzenia dostac musi i co dawac takiemu dziecku ?? jakies pomysly ??
dawalam kanapeczke, zupki troche, owoca, biszkopty, jajeczko bo w zlobku nie daja, kisielek,
jakies pomysly jeszcze>?

ja na deserek daje owoce zmiksowane : mango (uwielnia) banany, jablka, jagody, itd czasem wkrusze biszkopcika, ciasteczko HIPP , czasem kisielek. A jak nie mam weny albo czasu to deserki ze sloiczka, to zawsze urozmaicenie.... bo nie da sie wszystkiego samemu zrobic....

Ale u nas jest takie menu:
7- mleko
9- kaszka
13-obiadek
16-deserek
19:30- mleko

w miedzy czasie chrupka, chlebek, ciasteczko, piciu :-)

poza tym się pochwalę, że się uparłam i dzieć spał dzisiaj całą noc w łóżeczku swoim, co prawda dzięki temu nie spałam od 0.50 do 1.50, ale nie wstałam zmęczona i połamana :)
gratulowac konsekwencji :tak::-) a alergi nie zazdroszcze :no:

wiecie ze dostalam drugi wozek? ten zgubiony! co ja mam teraz z tym poczac:szok::-D

nie oddawaj i nie przyznawaj sie w UK to norma, moja kolezanka w ten sposob ma Samsunga SIII i lodowke :-p za free ;-) Angole to debile i sie nie dolicza ze jeden zaginal a jak bedzie im brakowac to wrzuca w koszta, lepiej sobie przedaj i zwroci Ci sie za ten co masz :tak::tak::tak:

laski która karmi z butelek avetu ??? czy aventa ??? nie wiem jak to odmienić :-p
ja dopiero drugi dzień z nich karmię i one tak dziwnie syczą tak ma być ???? całe szczęście że mała załapała smoka bo inaczej kasa w błoto by poszła !!!!!!

kurde mam 4 butelki brownsa i nie wiem co z nimi zrobić, czy to nie wstyd wystawić je na allegro ???

ja mam avent na poczatku syczaly teraz juz nie :dry:

a mi sie wydaje, ze smialo mozesz sprzedawac tu w UK to normalne ze sprzedaje sie uzywane, wyparza i bedzie jak nowa :-D:tak: a jak kogos nie stac na nowe to kupi uzywane :tak:

Iwon- Ty tak samo :tak: i chyba lepiej wszytsko oddzielnie bo nie kazdemu moze cos pasowac ale zawsze mozesz napisac ze sprzedajesz np. kojec a gratis butelki przy czym cena ciut wyzsza zeby wliczyc koszt butelek :-p

Rysica- wspolczuje
[*]

A ja zapomnialam wczoraj napisac, ze babcia mnie poinformowala wczoraj po powrocie z pracy, ze mloda udala sie sama na drzemka :dry::-D tzn drzwi od pokoju gdzie stoi lozeczko byly uchylona i pora jej przedpoludniowej drzemki wiec zakonczyla zabawe z babcia zostawiajac ja na kocyku z zabawkiami i udala sie do pokoju, potem zawolaba babcie, ta ja polozyla 3 sek i dziecka nie ma :szok::szok::szok::-D:-D:-D

reklama
więc wieści po wizycie takie, że mamy aż 10 dni antybiotyku :( mam nadzieję, że pomoże...

Rysica strasznie mi przykro... trzymaj się kochana... wiem co czujesz, bo mój ukochany dziadek też odszedł, strasznie za nim tęsknie mimo, że to już tyle lat minęło... tulę mocno!!!

Zaza nie wiem czy zauważyłaś, ale ona Cię chyba obraziła :-D;-)
dzięki, bo bym nie zauważyła, teraz foch na całego, claudette masz u mnie krechę jak nie wiem co :-p:-D

Witam!
Na wstępie:
Zobacz załącznik 546897
dla Aylin! MsMickey! i Iwon - i to podwójny!!! :-D
a mi... wiem, że nie na forum nie zasłużyłam, ale to wina Agi bo się wcięła między posty :-p zazdrośnica jedna:-p

Ja bym się wcale nie zdziwiła. Może nie tu, ale na fejsie... ;-)
:-D:-D:-D:-D

OD JUTRA BIORĘ SIĘ ZA SIEBIE!!!!!!!!!! ZDROWE JEDZENIE I RUCH (trzymajcie za mnie kciuki)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
To ja się pochwalę, że wróciłam do wagi sprzed ciąży :-) Jednak powrót do pracy dobrze mi zrobił ;-)
gratulacje!!!!

własnie Iwon robisz skalpelka? :)

A tak w temacie ćwiczeń, diet i innych katorg... skalpel ćwiczę co drugi dzień tak średnio, ale ćwiczę, czasami nawet częściej ;) udaje mi się nie jeśc po 19, słodyczy tez niet chyba, że mnie w pracy ktoś poczęstuje, ale to nie więcej niż np jedno małe ciasteczko czy cukierek na dzień, piwka tylko tyle co łyczek od D się napiję, zastąpiłam pasztety i żółty ser białym serem i jajkami, piję maślankę z otrębami :)
a wczoraj wyciągnęłam Vibra Tone'a :-D kiedyś na cellulit mi pomógł, to może i z brzuchem mi pomoże, bo od skalpela w końcu mam mięśnie brzucha z powrotem (pierwszy raz od ciąży:-D), ale pod skórą czuję grudki tłuszczu, normalnie takie kulki :/ mam nadzieję, że to ustrojstwo je rozbije...

hmm ale się rozpisałam - może mi maćku da kutaska z spamowanie:-D

Sunshine u Ciebie menu bardzo podobne do naszego :tak:

8 - mleko
11 - kaszka podana łyżeczką
14- obiadek
17 - owoc
18.30 kaszka w butli

No i niestety jeszcze w nocy ze dwa razy mlesio, ale ostatnio niewiele.

Ale gwiazda z Twojej małej, nie mogę :-D

Czy mnie się wydaje, czy dziewczynki są jakieś bardziej bystre niż chłopcy? :sorry:

Zaza robię, robię, jutro o 19-tej kolejna tura ;) Mnie się udaje tak ze 2,3 razy w tygodniu.

Pamka szczerze mówiąc nie potrafię Ci powiedzieć, czy bąbel ma mniej, więcej, czy tyle samo fałdek ;) Jest tłuściutki, taki w sam raz ;)

Martwię się o muńkę, nic nie pisze, a dzisiaj ta operacja była....

Ostatnia edycja:
josie nie za dobrze ci? tyle zakupów ostatnio :) i jeszcze wózek w gratisie :p a tak serio - jakbyś go chciała sprzedać to za ile? :)

A ja zapomnialam wczoraj napisac, ze babcia mnie poinformowala wczoraj po powrocie z pracy, ze mloda udala sie sama na drzemka :dry::-D tzn drzwi od pokoju gdzie stoi lozeczko byly uchylona i pora jej przedpoludniowej drzemki wiec zakonczyla zabawe z babcia zostawiajac ja na kocyku z zabawkiami i udala sie do pokoju, potem zawolaba babcie, ta ja polozyla 3 sek i dziecka nie ma :szok::szok::szok::-D:-D:-D
spryciula!!! :happy: oj ile bym dala, żeby S chociaż raz tak ładnie zasnął...

Niespodzianka zapomniałam ci przesłać tulaski na te złe dni, które mam nadzieję szybko miną :) i męża nie wykończ:-D może lepiej się na nas wyrzyj;-);-)

Zdarzylam nadrobic a tu kolejne strony, co za produkcja :-D

To ja się pochwalę, że wróciłam do wagi sprzed ciąży :-) Jednak powrót do pracy dobrze mi zrobił ;-)

no to pieknie :-):tak: gratki

Oglądam "Przyjaciółki" :-p Uwielbiam Zuzę :p

O qurcze przyjaciolki!!!! ja tez uwielniam ZUCHE!!!

Dziewczyny czy wasze dzieci mają ciągle fałdki? Mój ma niezmienioną ilość od urodzenia... no może nie od urodzenia bo on był całkowicie beztłuszczowy jak się urodził ale odkąd nadrobił:dry:

moja ma :sorry2:

Iwon- a rzeczywiscie tylko godzinka roznicy, i ja jestem bardzo z tego harmonogramu zadowolona i boje sie ze zostanie on zaburzony przez childminderke a pozniej zlobek :-:)-:)-( ale trzeba bedzie sie do tego dostosowac :dry::dry::dry:

Sunshine zazdraszczam tego że Aurelka tak ładnie zasnęła, marzę aby moja tak kiedyś zaczęła robić a nie ciągle rączki :-:)-:)-(

Muńka odzywała się na fb ale nic nie wspomniała o teściu

eh fałdki?? u dzieci? a co to jest??
U mnie jak nie było tak nie ma. Tj u nuny bo u mnie sa nadal. Ale u nuny pojawiły się znów żęberka.
Jednak jest szansa ze znikną - na kolacje zjadla kasze manne na mm z dodatkiem owoców (mango, banan, truskawki i maliny z mrozonki).Zjadła caly kubek. I spi...

Sunshine my też chyba żłobek od września :tak:

A propo - dzisiaj oficjalnie "zapisałam" bąbelka do tego naszego żłoba prywatnego. Chyba jednak się zdecydujemy - nie sądzę, żebym znalazła zaufaną nianię za taką cenę.

reklama
Do góry