Dziewczyny, strasznie Wam dziekuje za mile slowa a przede wszystkim slowa otuchy przed.. Za nami dlugi dzien i bardzo sie siesze, ze wszystko sie dobrze skonczylo.
Przyznam sie, ze tym wszystkim wiedzial tylko moj maz i wy
Jak wyszlam od lekarza, od razu przyssałam sie do telefonu, by Wam napisa, az maz na mnie dziwnie zerkal hiihi w ten sposob dowiedzial sie o naszym forum
Rodzinie powiedzialam dopiero po, nie chcialam ich denerwowac, po dwoch poronieniach i tak sie zamartwiaja, a siostra ma swoje problemy i po co ja dodatkowo stresowac.
Violapop lekarz powiedzial, ze w zasadzie to napanikowalam, ale dobrze, bowiem wszystkie takie oznaki trzeba zbadac. W moim przypadku moglo to byc plamienie z szyjki, ale raczej resztki starego endomertium.
Fakt, ze tego bylo malutko, bowiem 3razy mialam na papierze tak troszke ciemnobezowego sluzu, ale ja niestety za duze mam w tym doswiadczenie, by nie wpasc w panike.
Powiem szczerze, ze zanim zaczal mnie badac, pierwsza rzecz, to zapytal czy nadal mam mdlosci, a gdy powiedzialam, ze o wiele mniej, wlasciwie w zaniku, to mine mial nietega, do tego pytal czy mnie boli brzuch, a mnie czasem boli tak jak przy okresie, tzn tak najblizej bym okreslila ten bol, chociaz to tez nie ten.
Dopiero jak zobaczylismy mrowke, to wszyscy sie uspokoilismy
Potem mi powiedzial, ze on widzie te ciaze na dobrej drodze i mysli ze to jest ta TA
Dalej mam sie zapisac do kliniki w wiekszym miescie i za max 2tyg bede miec wykonywane USG genetyczne wraz z PAPP-A i test potrojny hmm duzo tego
, ale lekarz mowil nam, ze to wszystko bedziemy robic, by uniknac amniopunkcji.
KamilaLublin, ale to mialas niezla przeprawe z baba, ja nie cierpie naszych lekarzy, malo ktory jest ludzki...Sytuacja sie zmienia, gdy placisz... Czy to jest normlane? W Polsce chodze (a raczej chodzilam) do takiej pani endokrynolog, zawsze prywatnie, bo czas naglil. Pare razy poszlam w ramach nfz gdzie przyjmowala w szpitalu i bylam w szoku! Jak ta Pani, ktora mnie zawsze pytala o samopoczucie, moja mame, zachecala do pytan, podczas wizyty nfz miala dal mnie wyznaczone 5min i z laska odpowiadala, z ironia i niezadowoleniem... Jak nasze uczelnie wypuszczaja takich lekarzy, to ja serdecznie dziękuje! A tez jestem miekka, znaczy sie, wole przemilczec, niz potem samej sie denerwowac i miec potem jakies nieprzyjemnosci...
asiia_ - moje gratulacje! jestes pierwsza, ktora moze sie pochwalic chlopcem