reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie

Wszystkiego dobrego dla 8-miesięczniaczków!!!!

Kuba waży 9500g i ma 74cm i super! Ubranka nosi od 9-12 m-cy.

Sorki, że tak tylko o nas, ale nie nadrobię Was to po pierwsze, a po drugie piszę z doskoku, bo smażę naleśniki.

reklama
Hej baby :-)

Mam przerwę, więc mogę do Was skrobnąć :)

Po czopku i żelu nocka jakby ciut łaskawsza, to znaczy były trzy pobudki, ale:
- pierwsza dopiero o wpół do drugiej, a nie przed 22 jak ostatnio
- tylko jedna na UU, pozostałe dwie na pogłaskanie i pocmokanie UU
- ostateczna pobudka o wpół do szóstej (lepsze to niż 5 :sorry:)

No, ale dzisiaj już czopku nie będzie. Bez sensu go faszerować. Może za jakiś czas znowu zapodam. Przynajmniej już mam pewność, że to raczej zęby a nie np. głód. Bo zaczął się budzić po 1, a czopek dostał o 19. On działa jakoś tak właśnie przez 5 godzin, co?

Aylin, Josie gratulacje dla bąbelków! Ósmy miesiąc - to brzmi dumnnie :cool2:

Kasieńka wymioty od surowych owoców? Kurtka, mojemu też się zdarzyło dwa razy, a dostaje właśnie tarte jabłuszko z działki. Może sparzać? :confused:

A jeśli chodzi o poranny brak apetytu dzieci, to ja dokładnie wczoraj o tym samym pomyślałam :-) Że ja przecież też mam pierwsze śniadanie najwcześniej o ósmej ;-)

Niespodzianka następne bobo 10 lat? To może chociaż do 5 obniż granicę? ;-)

Katrina mój z 2 tyg temu miał też około 74 cm, a ubranka już od na 80/86 u nas :tak:

Hej mamy pierwsza jedyneczke pelzamy siedzimy ustwiamy do czworaka .Pozdrawiamy wszystkie ciotki...Wciaz kiepsko z netem....sto latek dla jubilatow:-)

Iwon - widzę, że super sie rozwija, ale dupka ciężka i np. w jego wieku Alinka już raczkowała i to bardzo szybko, a ten mój leniuch łapie się szczebelek w łóżeczku i próbuje się podciągać do siedzenia.

Aylin, Josie - niech nam żyją i tyją :-):-):-)
Uściski:-):-):-)

Macku próbowałam - no może dla nas dupy nie urywa ale ogólnie jest ok. Wiadomo, że gdybym zrobiła sama byłoby 10x lepsze...

Jak tak czytam ile wasze dzieciaczki mierzą to wychodzi na to, że mój to knypek jest. 3 stycznia miał 70,5cm i za wiele nie urósł od tamtej pory raczej. Ubranka na 74 mu zakładam, body to nadal 68. Jedynie pajace ze smyka to 80, ale to tylko do spania przecież.

Iwon raczej mysle ze owoce surowe sa ciezsze niz gotowane a on bral antybiotyk moze i dawalam oslonowo ale widocznie i tak na zoladek zle podzialal

moj tez niby knypek ale 74 juz przymalawe wiec nie wiem jak to mierza u nas :p

Dziewczyny wlasnie wstalam z drzemki z mlodym. Snilo mi sie, ze poszlam do lekarza, bo chcialam zajsc w druga ciaze, a on mi mowi, ze gratuluje, bo juz jestem :szok::baffled: I ja sie cieszylam :baffled::eek: A pozniej wlazlam w wielka kupe traperami. Ughhh koszmar ;-)Nastepne dziecie moze mi sie zachce miec za jakies 10 lat. Na razie jeden babel wystarczy.

piękny sen :-D;-)

Jejku, przepraszam przeoczyłam :) Ale tłumaczy mnie ze ukradkiem w pracy :p

Muńka - oczywiście ze Tobie również dziękuję w imieniu dziecia :)

nie musisz dziękować, sie wie, że nie piszę życzeń dla podziękowań!! :-) tak dla żartu się upomniałam;-)

a i z pochwal dziecia zaczal siadac jakis czas temu tak normalnie :) i przerwacac inaczej niz na glowe robiac wielkie jebudu :p teraz klapnie albo na pupe albo na boczek ale glowa cierpi coraz rzadziej

Bravo!!! :-) i masz rację, że może te problemy wynikają z surowych owoców, zwłaszcza teraz, kiedy jelitka wyjałowione od antybiotyku.
Iwon - oby łaskawych nocy jak najwięcej!!:-)

Hej mamy pierwsza jedyneczke pelzamy siedzimy ustwiamy do czworaka .Pozdrawiamy wszystkie ciotki...Wciaz kiepsko z netem....sto latek dla jubilatow:-)

gratki!

Piękna pogoda była dziś na spacer, aż mi się do domu nie chciało wracać!!
Gabi teraz śpi, a ja sobie chyba zapodam Prawo Agaty, bo niedługo wejdą nowe odcinki, a ja nie obejrzałam wszystkich z tamtego sezonu.

My dziś jedziemy do mojej siostry na kolację i nockę :) matka trochę się rozerwie przy karmi :) z tej okazji postanowiłam upiec trochę faworków dla Kubusia (siostrzeńca) i wsadziłam palca do gorącego smalcu :(
Zyczę miłego weekendu Wam!!

reklama
wiedziałam że tak będzie - jak ja mam wolne i czas na bb to tu 5 postów na krzyż :angry:

Aylin i josie
- najlepszego dla jubilatów!
Paulina gratuluję nowości!

Misia miesiąc temu miała 70 cm i pajace do spania nosi na 68 lub 74 zależy od rozmiarówki :eek:

Do góry