reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hatszept ja się nie martwię. Nie ma opcji aby był wysoki, ja mam 158cm, K 174cm to po kim on by miał ten wzrost odziedziczyć? Gorzej gdyby było inaczej bo nie dość, że blondyn a my we dwoje ciemne włosy mamy to wtedy na bank już by sąsiedzi mówili, że listonosza :szok::-D.
Martwi mnie tylko to, że on wagowo nadrabia. Wczoraj ważony - 9,5kg. Jak nic w mamusię idzie i będzie chłopak całe życie miał nadmiar kg.
Dzisiaj przeglądałam zdjęcia z ubiegłej soboty jak była u mnie koleżanka z synkiem 1 rok i 2 miesiące. Siedzieli obok siebie i Szymek to baaardzo duży się wydaje przy nim. Chociaż jak patrzę na nieg bez kogoś obok to jest normalny.....

aga - współczuję poparzenia palucha. Ja dzisiaj zupkę małemu chciałam lekko rozrzedzić bo po dodaniu jaja to gęsta sie zrobiła i sobie po ręce polałam, a przed chwilą kawę zalałam :baffled:

Aylin - nie kupowałam Sinlacu, więc nie pomogę. A Szymek miał zalecenie jeść tylko ją że niby ma alergię na białko i to dlatego. Ale nie kupiłam i chyba dobrze skoro Tobie polecają na przybieranie podawać. Młody zdecydowanie nie potrzebuje dodatkowych "wspomagaczy".

Sunshine - oj to niewesoło miałaś z małą dziś. Oby chociaż w nocy Ci popała &&&&&&.

Rysica - gratki

A mój dzisiaj pojechał po całości, spał tylko 2 razy: 10:50-11:20 i 14:20-14:50. Ok 17 K próbował go uspać ale daremnie. O 19 to już ledwo co oczy otwierał, więc go wykąpaliśmy i myślałam, że padnie przy butli, ale nie. Zjadł i nieźle się trzymał nawet. O 20:10 połozyłam go do łóżeczka to tylko się przekręcił i do tej pory pozycji nie zmienił. Ciekawe jaka będzie noc?????
Oby mój i Wasze przespały całe nocki - tego życzę,!!!!!!!!

Aaaa i buziak witaj ponownie!!!! Aż oczy przecierałam bo myślałam, że śnię jak zobaczyłam Twój wpis :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin - moja siorka przez jakiś czas używała Sinlac, ale zrezygnowała, jak zobaczyła w składzie kwas cytrynowy. Nie wiem, czy jest szkodliwy, bo różnie mówią, ale ona z tego zrezygnowała.

Wbaczcie, że mnie dziś nie było, ale miałam problem z netem i starszakiem, ma jakąś mega fazę na gry planszowe i lego i ciągle męczył jak nie mnie to tatę i tak w kółko. Monika się rozraczkowała na dobre i oczywiście z każdego kąta mieszkania gdzie tylko ją położyć raczkowała do Szymka pokoju :-D tam najciekawiej.
resztę zaraz doczytam, jestem po 13tym skalpelu, 10 cm mniej na wysokości pępka! :-):-):-)

no piękny spadek cm ;-)

A mój dzisiaj pojechał po całości, spał tylko 2 razy: 10:50-11:20 i 14:20-14:50. Ok 17 K próbował go uspać ale daremnie. O 19 to już ledwo co oczy otwierał, więc go wykąpaliśmy i myślałam, że padnie przy butli, ale nie. Zjadł i nieźle się trzymał nawet. O 20:10 połozyłam go do łóżeczka to tylko się przekręcił i do tej pory pozycji nie zmienił. Ciekawe jaka będzie noc?????
Oby mój i Wasze przespały całe nocki - tego życzę,!!!!!!!!

A co Ty się mu dziwisz...laski do niego nie przyjechały, a bidulek czekał na nie cały dzień!! :-D;-)

:)

Dziewczyny - odnośnie górnych ząbków - z tego co pamiętam, to właśnie wychodzą z przodu tego "brzegu" ale i tak wychodząc prawie do końca go spłaszczają... I tak, to nie tyle dziąsła są spuchnięte co po prostu widać zarys ząbków pod dziąsłami. Znaczy, że w niedalekiej przyszłości ;P Monika tak ma już miesiąc albo i dłużej ;P
a z tą idealizacją to też proszę o wyjaśnienie :-D a już doczytałam ale dalej nie wiem co to miał być za wyraz ;P MsMickey??

Niespodzianka - SZOOOK z tą paczką! Ja bym się chyba bała otworzyć :-D Monika też pokochała szczeniaczka-uczniaczka :D a sen fajny :D

Agaundpestka - ale słodko :D trzymać za rączkę :D
A co siostrzenica znów wywinęła??? Miłego wieczorku :D aż mi się karmi zachciało :D

Młodak - gratuluję 3 nocki przespanej :D Pruszków też biały - wszystko w śniegu, drogi to przede wszystkim, bo tu nie odśnieżają :confused2:
a z tym wzrostem Szymka - a mąż wysoki czy nie?? ;) bo jak nie wysoki to nie ma się co martwić ;)
a już doczytałam - hehe no to się nie martw. wagą też się nie martw, zacznie biegać to spali szybciutko!!!

Aylin, Josie - wszystkiego naj dla Martynki i Jasia :D no i

Aylin - gratki dla Martynki siadania :D Moja koleżanka dawała swojemu synkowi ale nie doczytała, że to dla dzieci z niską wagą, tylko chciała mu dać bo taka super, i starsznie jej przytył! w tydzień chyba pół kilo, a że on i tak dobrze wygląda to zaraz przestała jak się zorietnowała.

Josie - dobre to spostrzeżenie niani :D Szymek tak miał swego czasu, ale Monika je ładnie całą butlę po obudzeniu, więc pewnie głodna... Dzieci rosną i ich odczucie głodu i pragnienia na coraz bardziej "dorosły" sposób ;)

Kasieńka - współczuję tych sensacji, bardzo możliwe, że to od innej wody i zaypytaj czy w żłobku nie dają zwykłego mleka zamiast mm bo i tak się zdarza, no i czy nie dają mu jogurtów czy coś w tym stylu. Jak dziecko jest chore to nie powinno jeść świeżych owoców.

Katrina - wow Kubuś duży już!!! :) u nas ubranka 74, Monika ma 72 cm i około 8700g.

Iwon - super, że nocka lepsza, jak to zęby to jest szansa, że w końcu mu przejdzie ;)

PaulinaMaria - gratuluję ząbka :D

Kasia.natka - 5 postów na krzyż???? pół godziny już nadrabiam!!! ja co zwykle na bieżąco jestem ;P

hatszept - to ja 164 a mąż 188 ;) Szymek mój ma wzrost po tacie, zawsze był na 97 centylu, teraz jest z wzrostem poza skalą, a 80 rozmiar nosił miesiąc wcześniej niż Monika jest teraz, Monika we mnie pójdzie ;)

Sunshine - współczuję złego dnia małej! Może miała gorszy dzień, nie dospała, ząbki?? Lęk separacyjny??
a Pe się nie przejmuj - faceci tak mają...

Dziewczyny dzięki :D też mi się podoba ten spadek cm :D:D:D:D idę zjeść coś po treningu, miałam wcześniej ale Was musiałam nadrobić wcześniej :-D:-D:-D

aaa jeszcze - jutro przyjeżdża facet z krzesłami - JUPIII ;P ale się cieszę!!!!!!!

Aylin - moja siorka przez jakiś czas używała Sinlac, ale zrezygnowała, jak zobaczyła w składzie kwas cytrynowy. Nie wiem, czy jest szkodliwy, bo różnie mówią, ale ona z tego zrezygnowała.

no piękny spadek cm ;-)

A co Ty się mu dziwisz...laski do niego nie przyjechały, a bidulek czekał na nie cały dzień!! :-D;-)

:)

Szymek jak Szymek, ale jaki K był zawiedziony..... tylko wciąż się zastanawiam czy czekał na córeczki czy ich mamusie :-D ??

hej
zaraz spadam na skalpel ale mi sie nie chce!!!!

u nas dzis przelom na 8 miesiecy - janek porusza sie w koncu DO PRZODu na rozne sposoby - troszke raczkuje troszke na foczke trzoszke sie podciaga jak czegos sie chwyci :-) wyglada przekomicznie, jutro wrzuce filmik

no i chyba z tych wrazen nie chcial isc spac, i zamiast 19.30 poszedl spac 21.30 i to po polgodzinnym noszeniu w nosidelku - tata oczywiscie nosil, nie ja :)

Josie i jak sie nosi ? jaki wzor ?

Rysica nie no mleko kupili takie jak on pije mimo ze maja bebiko on dostaje Hippa ale jeszcze to skontroluje jak wrocimy do zlobka

dzisiaj znowu zwrocil ... nie wiem co robie zle ... budzi sie co chwile wiec dawalam mleko zamiast smoka... no i chyba za 3 razem zwymiotowal ... a zjadl moze ze 90 mleka ... kupki tragedia ida zeby ale moe to jelitowka jakas ...

chce mi se plakac :(

Kasienka nosi sie cudownie!! zupelnie bez porownania do bjorna, on sie tak cudownie wtula, a ze juz nie wspomne jak mi wygodnie z pasem biodrowym, prawie go nie czuje. wzor mamy czaszki, jak maz zobaczyl zdjecie to juz nie bylo odwrotu:-D

biedny nikos, ciagle cos... wspolczuje! a on tak wymiotuje mocno czy ulewa?

zrobilam skalpel. bylo lepiej ale nadal oszukuje:sorry:

Hello!!!

Chyba pierwszy raz jestem pierwsza rano!! :-D

Witam się i zmykam, bo dziś czekają mnie wielkie zakupy (puchy w lodówie) i sprzątanko :-)
Potem goście.

Miłego weekendu kobitki!!

reklama
Josie super ze tak Ci sie podoba :) ja tez od pierwszego razu jak zalozylam pokochalam :D a Nikos ulewa delikatnie w dzien a na noc wlasnie po ostatnim posilku jest zwrot taki porzadny ... zastanawiam sie czy to nie reakcja na gluten bo tylko po tym mleku wymiotuje gdzie jest kaszka z glutenem

kupki rzadziochy dalej ale to zeby ... bo nie ma efektu zeby go brzuszek bolal ... jest radosny i bawi sie jak zawsze tylko je mniej ale to tez moze byc od zebow ... ale tak faktycznie to tylko domysly :|

Muńka milego sprzatania i zakupowania :p

Mlodak i jak nocka ?

u nas nocka tragiczna wiec nawet nie opowiadam ... pobudka o 6

Do góry