reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam!
Moje szczęście występowało wczoraj do godz. 1 :confused2:

Aylin josie sto lat dla dzieciaczków! :tak:
Ja pół nocy nie spałam, ale nie z powodu A, bo on ładnie spał, ale całą noc chciał mnie trzymać rączką :)
Przez siostrzenicę? Co tym razem wywinęła?

to teraz ci moge odpowiedziec - widze ze slangiem miejscowym pojechalas z tym ekspresem :-D:-D u nas sie mowi zamek. no ale u nas sie mowi tez zakluczac i odkluczac drzwi - niania mnie ostatnio za to wysmiala :-D

U nas się używa obu określeń. Choć w sumie moja mam jest z Łodzi a tata stąd, więc może dlatego znam obie te formy...:sorry:

reklama
Witam

Aylin, Josie- wszystkiego najslodszego dla maluszkow :-)

Lece z mloda na playgrupe ale najpierw do apteki po jakis ochronny na zoladek bo mi od antybiotyki skreca :-(

Oj pospałyśmy dzisiaj :-D

tiaaaa... zima nam wróciła i plany zniweczyła:-) aż byłam w szoku rano jaką grubą warstwę śniegu mamy na poręczy balkonowej!!!

mnie dzis np niania oswiecila jak sie skarzylam ze rano mi nie wypija nawet pol butelki. a ona na to: a ty jestes glodna zaraz po wstaniu? ja wielkie oczy, no nie jestem. :sorry2::cool: a nawet mam odruch wymiotny jak mi rano ktos da kanapke z miesem.....czasem cos robimy i myslimy ze dobrze a tu sie okazuje ze troszke sie zapedzimy

dokładnie to samo powiedział dziś mój mąż, kiedy pytałam się Gabi, czemu znów rano nie chce jeść?? i to chyba właśnie o to chodzi, bo ja też od razu po wstaniu głodna nie jestem.

MsMickey - uwielbiam Twój mózg komputerowy :-)

Sto latek i zdrówka dla Martynki i Jasia!!!

Niespodzianka gratuluję paczki;-) i uporu teściów...

Josie no faktycznie slangiem Was tu zaatakowalam :cool: Zakluczac/odkluczać podoba mi się jezykowo ma sens:-)

Aga co tam z siostrzenicą się dzieje?

Sunshine koniecznie coś osłonowego mój żołądek samych antyboli nie wytrzymuje i jest ostry protest...

Dziewczyny wlasnie wstalam z drzemki z mlodym. Snilo mi sie, ze poszlam do lekarza, bo chcialam zajsc w druga ciaze, a on mi mowi, ze gratuluje, bo juz jestem :szok::baffled: I ja sie cieszylam :baffled::eek: A pozniej wlazlam w wielka kupe traperami. Ughhh koszmar ;-) Nastepne dziecie moze mi sie zachce miec za jakies 10 lat. Na razie jeden babel wystarczy.

Josie - Martynka przesyła całusy dla Jasia :)

NIespodzianka, Josie, Aga, Młodak, Maćku, Sunshine - dziękuję w imieniu dziecia. Dorosła pannica prawie. Nie pochwaliłam sie ale od 2 dni zaczęła mi siadać.

dzień dobry w dniu wolnym :-)
Aylin moja koleżanka za dwa tygodnie robi pierwsze urodziny córki i ona jeszcze nawet 8kg nie ma :tak: bardzo wolno przybierała, momentami stała w miejscu, może od dwóch miesięcy jest trochę lepiej ale jest zdrowa i nic jej nie dolega więc taka uroda niektórych dzieciaczków :sorry:

tyle z mojego nadrabiania :zawstydzona/y: no po prostu nie da się was doczytać...

u nas co raz większe postępy w poruszaniu się do przodu :-) pełzanie, raczkowanie a jak się da czegoś złapać to i podciąganie :-D

ktoś zechce zagłosować, mnie się udaje nawet dwa razy dziennie :eek: https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/5181

a mi, a mi, a mi ?!! :-D;-);-)

Jejku, przepraszam przeoczyłam :) Ale tłumaczy mnie ze ukradkiem w pracy :p

Muńka - oczywiście ze Tobie również dziękuję w imieniu dziecia :)
Aylin moja koleżanka za dwa tygodnie robi pierwsze urodziny córki i ona jeszcze nawet 8kg nie ma :tak: bardzo wolno przybierała, momentami stała w miejscu, może od dwóch miesięcy jest trochę lepiej ale jest zdrowa i nic jej nie dolega więc taka uroda niektórych dzieciaczków :sorry:

Moja ma szanse również do 8 kg na pierwsze urodziny nie dobić. Skoro w 7 tyg przybrała 225 g to w tym tempie do czerwca do 7300 moze dobije :)

Dała mi pediatra próbkę kaszki Sinlac - ze od tego dzieci ładnie przybierają. Próbowałyście może?
Spróbuje - a nuż mojej modelce posmakuje.

reklama
masakra ... wstal o 22 i wydoil cala butle druga 7 miarek poszedl spac ... juz bez sensacji

a moze to gluten? bo do nocnej mu daje ... ta druga dostal bez kaszki (wciaz jest ekspozycja) i nie wymiotowal... no ale wczesniej tak nie mial nigdy ... albo moze kaszka ktora daja mu w zlobku na podwieczorek... albo zmiana wody... on nie chce np po 4 godzinach jesc nic w domu po tej kaszce ... ale jesc moze tez nie chciec od zebow

kupki sa wooooodniste na maksa dzisiaj ale ida zeby 4 szt gora wiec moze od tego,

nienawidze domyslow !!!!

byl tez maz u lekarki ... gardelko lekko czerwone bo katar sie zrobil ale nie jest zle ... mam nadzieje ze przejdzie ... do srody w domu, zmiana diety bez surowych owocow,... mozliwe ze wlasnie stad te wymioty i ze zmiany wody bo my tylko na mineralce to wdlg lekarki... no i w koncu na antyvbiotyku bylismy wiec moze podraznilo zoladek a nie wiadomo jakie to jedzenie zlobkowe wiec .... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a ja w pracy zamiast z moim skarbem ale jutro woooolne wiec sie zaopiekuje moim misiem zlotym

Aylin zrob badanka zrob ... moze taka jej natura ale lepiej dmuchac na zimne... gratuluje siadania :D

Rysica zabkowanie to jest jednak masakra ...

MsMickey u nas tez gora opuchnieta tylko mamy 4 zeby 1 i 2 spuchniete wiec prawie jak du.. pawiana z nogami po bokach :p eee ja tez nie wiem o co cho :p ale ja to chyba ze zmeczenia juz nie czaje ... dobrze ze w pracy to juz odruchowo bo bym tutaj nic nie zrobila

Maćku jablko z mango straszne :p widze ze tez Ci nie podeszlo :p:p

Josie a no moze i wlasnie wiecej je tam stad niechec w domu bo ani ten przedostatni nie zjadl ostatnio wiecej niz 90 ani ostatniego calego nie chce ... moze zeby zmniejszyly apetyt

Niespodzianka no to ma poczucie rytmu :D:D moj sie na nic nie gibie nawet na kaczuchy :p fajny sen poza tym gowienkiem :p:p

AYLIN JOSIE STO LAT DLA MLODZIEZY !!!!! :p

Mlodak oddaj choc pol nocki przespanej :p chyba na nas przeszlo :p

Maćku no to dala popis :p

Muńka milego spacerku

Kasia.natka gratuluje nowosci :D

a co do jedzenia rano to moj tez nagle przestal chciec ... :|

a i z pochwal dziecia zaczal siadac jakis czas temu tak normalnie :) i przerwacac inaczej niz na glowe robiac wielkie jebudu :p teraz klapnie albo na pupe albo na boczek ale glowa cierpi coraz rzadziej

Do góry