reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jak chcesz to Ci podeślę trochę mrożonych ;-)
dziekuje :) hehe w zamian pączki wysyłam. Ciekawa jestem w jakiej formie by doszły :)

Kasienka pojęcia nie mam.

Aylin mrożone jagody spokojnie w marketach my kupiliśmy jagody, maliny, wiśnie. Teraz najsmaczniejsze są banany Goch uwielbia:-) W rossmannie jest fajny duży sloj jabłko i mango. Pycha :-)

Ty wiesz, że ja chyba jakiegos zaćmienia umysłowego dostałam?? I nie wpadłam na pomysł udania się do działu z owocami mrożonymi????

Jabłko i mango - wiem ze jest - ale ona takich przetartych papek nie lubi. Muszę cos na ząb dodawać aby zjadła. Uwielbia "gryźć".
Dobra - ściągnełam sie na jutro - idę spać.

dOBRANOC

reklama
Pe mi dziś powiedzial, że wczoraj usypial Gośkuna 2,5 g. W konfiguracjach różnych zabawa, muzyka, noszenie itd.
Dziś G zjadła trochę butli, ściągnęła z cyca, odwróciła się i śpi.
Mam dylemat: wyjść powiedzieć?;-) No przecież się facet załamie...

padlam :-D

Kaszki nie chce - ale kromkę chleba zje całą. Pewnie jakbym dołozyła mojonezu z szynką to tez by zjadła :)

sprobuj moze zje :-p pewnie, ze juz duza pannice 8 miesiecy zaraz :-p i musze przyznac, ze moja przegonila Martynke o caly kg :tak:
dziewczyny wlasnie dawalam butle malemu i polozylam go w lozeczku po chwili noszenia bo sie wiercil i ewidentnie chcial zejsc z rak ... zostalo mi jeszcze cos w butli i pomyslalam dam zamiast smoczka o usnie i zwymiotowal wszystko na raz jednym wielkim chlusniecie,... dobrze ze lezal na boczku bo by sie w tym utopil :( ja nie wiem od czego to ... kupki ma normalne dzisiaj nawet wieczorem probowal zrobic i nie zrobil wyszly tylko baczki wiec raczej zatwardzenie niz rozwolnienie... to chyba nie rota co ?? miala ktoras stycznosc ?? przejedzenie ? ale dwe godziny temu ok 19 dalam mu tylko 90 ml i to zjadl ale wiecej nie chcial a wczesniej jeszcze to jadl jakies zageszczone mleko ok 14 w zlobku...
jestem zalamana

teraz spi ale bedzie glodny to pewne... ile czasu dawac mu tylko wode ?

moze skonsultuj to z lekarzem:confused: a moze mlody cos przyniosl ze zlobka, a moze po prostu za duzo i zoladek nie przyjmuje? nie wiem kochana....

Sorry, ze nie odpisuję każdej, ale znowu problemy z siostrzenica :(

Usnęłam o 21ej jak dziecko usypiałam, ale sms mnie obudził.
Dziś na obiad znowu mu zrobiłam halibuta i się cieszę, ze ta lubi rybki, a dziś też dostaliśmy pakiet z bobovity słoiczek z rosołkiem i porcja kaszki owocowej.
Antek zaczyna się rozkręcać na dupce przemieszcza się po całym pokoju i jak tylko może czegoś się złapać to próbuje wstać tylko ciężko mu jedną nóżke jeszcze wyprostować.

Tylko, że Goch tu mrugnela od lampy a ma oczy jak 5 zł! No ale ja usypiam na łóżku w sypialni nie wychodzę muzy nie puszczam ... Goś właśnie się jeszcze wierci bawi wie min ekspresem idealizacja bluzy. Ale pokłada się troszku co daje nadzieję;-)

Jabłko też dziś moje było.
Ale najbardziej smakowalo takie po prostu obrane pocwiartowane, które podawalam do podgryzienia. Usmialam się, bo od spodu takie ślady dwóch zębów zostawiala :p

Pytanie cd opuchnietych dziasel. Goch ma wielkie opuchniecia powyżej linii dziasel (górne jedynki) wygląda to jak pupa pawiana ;-). Dziś dopiero wyczulam. Myślałam, że te opuchniecia to idealizacja spodu mają być, tam, gdzie ząb wychodzi. Jak jest/było o Was?

Czy tylko ja nie rozumiem o co jej chodzi z ta idealizacja?!?!?!!?:szok::-D
MsMickey u mnie to samo z jablkiem, janek super juz umie ugryzc, slady zebow zostawia a dzis przypadkiem paluchy mu z jablkiem podsunelam i BOLALO!!!!

dziewczyny wlasnie dawalam butle malemu i polozylam go w lozeczku po chwili noszenia bo sie wiercil i ewidentnie chcial zejsc z rak ... zostalo mi jeszcze cos w butli i pomyslalam dam zamiast smoczka o usnie i zwymiotowal wszystko na raz jednym wielkim chlusniecie,... dobrze ze lezal na boczku bo by sie w tym utopil :( ja nie wiem od czego to ... kupki ma normalne dzisiaj nawet wieczorem probowal zrobic i nie zrobil wyszly tylko baczki wiec raczej zatwardzenie niz rozwolnienie... to chyba nie rota co ?? miala ktoras stycznosc ?? przejedzenie ? ale dwe godziny temu ok 19 dalam mu tylko 90 ml i to zjadl ale wiecej nie chcial a wczesniej jeszcze to jadl jakies zageszczone mleko ok 14 w zlobku...
jestem zalamana

teraz spi ale bedzie glodny to pewne... ile czasu dawac mu tylko wode ?

mojego zawsze cofalo jak probowalam mu dobic butelke do dna. i mimo ze mial problemy z waga i musialam pilnowac porcji to przestalam tak robic i teraz jak nawet pol nie wypije to mu nie wmuszam. mysle ze twojemu tez to niepotrzebne jak nie chce to nie chce i juz. moj nie je od 19 do 7 rano, teraz juz maja takie duze brzuszki ze im powinno na noc wystarczyc. a moze i nikosia dobrze w zlobku dokarmiaja i stad te wymioty?
mnie dzis np niania oswiecila jak sie skarzylam ze rano mi nie wypija nawet pol butelki. a ona na to: a ty jestes glodna zaraz po wstaniu? ja wielkie oczy, no nie jestem. :sorry2::cool: a nawet mam odruch wymiotny jak mi rano ktos da kanapke z miesem.....czasem cos robimy i myslimy ze dobrze a tu sie okazuje ze troszke sie zapedzimy

aylin ucaluj szczypioreczka od jaska , on tez jutro 8 miesiecy. a tydzien temu wazyl 8050 wiec az tak wielkiej roznicy to nie ma. w dodatku ty UU to jeszcze mniej martynka tyje. mysle ze taki urok i badania nic nie wykaza:tak:

ide spac. sklapel zaliczony, 4 paczki i 1 faworek na bank spalone. wino i herbata grzanie zaliczone.
dobranoc

Ostatnia edycja:
Aylin oj chetnie bym wpadla :D Na kawe znaczy sie :D A co do wysylania paczkow i innych rzeczy to nie wiem czy Wam pisalam, ale tesciowie wyslali nam paczke na swieta z zywnoscia (!:szok:), Poczta Polska (!!! :szok:). Jak sie domyslacie paczka doszla po 2 tygodniach (a nie po obiecanych 3 dniach), a zawartosc sama pukala mi do drzwi. Ocalaly tylko paczkowane kabanosy i sucha krakowska. Najsmieszniejsze jest to, ze mowilam zeby na poczcie nie wysylac, podawalam im dokladne namiary na kuriera (strona w necie, tel), ale nie - musieli po swojemu :/
No a co do wagi malutkiej - tez mysle, ze taka ma urode. Kolezanka ma synka, ktory wazy chyba tyle co Tomcio, a jest 3 miechy starszy. I on tez woli gryzc, jedzonko dla dzieci jest be, najchetniej by jadl miesko :) I jest zupelnie zdrowy - smakosz, ze tak powiem :-)

Kasienka jak wymioty sie powtorza to idz do lekarza, a jak nie to moze sie przejadl porzadnie i dlatego...

Josie, Aylin sto lat dla pociech :-)

Aga gratuluje postepow :)

MsMickey tez jestem ciekawa co to za idealizacja :D

Tomcio ma nowego przyjaciela. Wczesniej ignorowany szczeniaczek-uczniaczek jest teraz ulubiona zabawka. Jak leca melodyjki to sie tak smiesznie gibie (chyba tanczy :-p) No i jak go widzi to usmiech od ucha do ucha. Do mnie sie tak nie cieszy :confused2:;-)

Josie, Aylin Najlepszego dla 8miesięczniaków!!

Ja pół nocy nie spałam, ale nie z powodu A, bo on ładnie spał, ale całą noc chciał mnie trzymać rączką :)

Aylin, josie wszystkiego naj dla dzieciaczków.

Obudzilam sie dzis w szoku bo 3 noc z rzędu przespalam całą. Az boje sie cieszyc. Ale zębów nadal brak.

Mszczonów zasypalo. Drogi białe, chodniki biale i nie widac zeby plug jakis jeździł.e K o 5 odsniezyl furtkę bo inaczej by do pracy nie wyszedl.
Dzisiaj z młodym na podworko tylio wyjde.

Mlodak no niestety Gosia i Gaba muszą poczekać na zapoznanie się z Szymonem :-(
Byle do wiosny;-)
Tak na poważnie to śnieg stopnieje troszkę i jesteśmy:-)

Josie no więc są dwa wyjścia: albo tylko Ty się nie domyslilas albo tylko Ty czytasz moje posty ... :p

a więc idealizację (jak każde moje tłumaczenie do tej pory) zawdzieczam slownikowi w klawiaturze komórki. Zamiast słowa 'od' kliknelam' 'id' a resztę odpowiedział mózg komputerowy... mózg MsMickey nie zarejestrował niestety:-(
Z tym ekspresem też ma być 'moim'.

Zawsze czytam dość dokładnie bo wbrew pozorom nie lubię takich baboli ... no ale.

reklama
hihih MsMickey no ja to mam zboczenie zawodowe bo wylapywanie takich bledow to na codzien w pracy mam.
to teraz ci moge odpowiedziec - widze ze slangiem miejscowym pojechalas z tym ekspresem :-D:-D u nas sie mowi zamek. no ale u nas sie mowi tez zakluczac i odkluczac drzwi - niania mnie ostatnio za to wysmiala :-D
a z tymi dziaslami to wlasnie chyba gorne jedynki wyjda nad tym brzegiem dziasel a nie od srodka.moj tez ma tam takie dwie bulwy, jeszcze nie spuchly ale juz widac biale zeby glebiej pod spodem

Agaundpestka antos jest slodki z tym spaniem :-) super ze taki z niego przytulasek. moj dzis sie nie obudzil wcale i wrecz mialam mu za zle jak sie rano obudzilam a on nadal u siebie w lozeczku haha

Do góry