reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja mam coś takiego, ale musisz sobie na tej stronie dla UU znaleźć
Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - MójNiemowlak.pl

edek: jest Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią - MójNiemowlak.pl

Zosia to się tym nawet bawić nie chce ;-)

Nie to o co mi chodziło ale to też fajne. I raczej wersja mm skoro mam pryzspieszać.
Jutro 8 msc mała ma - chyba z kapustą kiszona spróbuję - tj sokiem :) po to by pomysł Zazy chodź w cześci zrealizowac :)

Aylin no to niezły szczypior z twojej Martynki :) musisz jej dać schaba z kapustą zasmażaną to podskoczy jej trochę ta waga:-p

wiesz ze pewnie by bardzoej wolała niż słoiczkowe??
Od tygodnia je 2 danie tylko. Czyli mięsko bądź rybke gotowane na parze z jarzynkami. I ta forma jedzenia jej odpowiada. W postani zmiksowanej jedzenie jest beee. Deserki ze słoiczka sa paskudne. A skąd ja jej teraz porzeczki czy jagódki wezme?? Więc kombinuje - dziś zjadła pół kubka kaszy manny z całym bananem i połową słoiczka jabłka z brzoskwinią. I to jest pyszne. Samo jabłko z brzoskwinią - popatrzyła na mnie wzrokiem typu "mama to dla niemowlaczków a ja duża jestem".

Kaszki nie chce - ale kromkę chleba zje całą. Pewnie jakbym dołozyła mojonezu z szynką to tez by zjadła :)

\
Muńka no dziwne z tą parą gejów. Czemu nie oddała "normalnej" parze?

nie oglądałam od początku. Z tymi gejami bardzo się polubili "zaadoptowali" siebie wzajemnie...

z tym dzieckiem oddanym parze gejów to widziałam zapowiedź programu i powiem wam, że wydawało mi się, że jestem przeciwna adopcjom prze pary homoseksualne, ale oni tacy wpatrzeni w tą małą byli... chociaż może to "magia" tv:sorry2:

Byli wpatrzeni baaardzo, czule się nią opiekowali i pewnie otoczyli super opieką. Lepiej to niż śmietnik... ale chyba takie dziecko w przyszłości może mieć niefajnie, jak się rówieśnicy dowiedzą, jaką ma rodzinę...

Niespodzianka - przykro mi :) ale wpadnij na kawe w ramach poczęstunku dostaniesz :)

Iwon - zdradziłam bo spać sie wybieram i nie chciałam w niepewności dziewczyn zostawiac. A z tym 3900 to przesadziłaś :) Pani doktor by nas na intensywna w try miga wysłała. Ale tak naprawdę za wesoło ni jest. 20 grudnia ważyla 6440. Więc w 7 tygodni tylko 225 g przybrała.

to faktycznie kruszynka! najważniejsze, że nie traci na wadze.
Ja pączka tez nie podaruję :-p

dziewczyny wlasnie dawalam butle malemu i polozylam go w lozeczku po chwili noszenia bo sie wiercil i ewidentnie chcial zejsc z rak ... zostalo mi jeszcze cos w butli i pomyslalam dam zamiast smoczka o usnie i zwymiotowal wszystko na raz jednym wielkim chlusniecie,... dobrze ze lezal na boczku bo by sie w tym utopil :( ja nie wiem od czego to ... kupki ma normalne dzisiaj nawet wieczorem probowal zrobic i nie zrobil wyszly tylko baczki wiec raczej zatwardzenie niz rozwolnienie... to chyba nie rota co ?? miala ktoras stycznosc ?? przejedzenie ? ale dwe godziny temu ok 19 dalam mu tylko 90 ml i to zjadl ale wiecej nie chcial a wczesniej jeszcze to jadl jakies zageszczone mleko ok 14 w zlobku...
jestem zalamana

teraz spi ale bedzie glodny to pewne... ile czasu dawac mu tylko wode ?

Ostatnia edycja:
A skąd ja jej teraz porzeczki czy jagódki wezme??
Jak chcesz to Ci podeślę trochę mrożonych ;-)

dziewczyny wlasnie dawalam butle malemu i polozylam go w lozeczku po chwili noszenia bo sie wiercil i ewidentnie chcial zejsc z rak ... zostalo mi jeszcze cos w butli i pomyslalam dam zamiast smoczka o usnie i zwymiotowal wszystko na raz jednym wielkim chlusniecie,... dobrze ze lezal na boczku bo by sie w tym utopil :( ja nie wiem od czego to ... kupki ma normalne dzisiaj nawet wieczorem probowal zrobic i nie zrobil wyszly tylko baczki wiec raczej zatwardzenie niz rozwolnienie... to chyba nie rota co ?? miala ktoras stycznosc ?? przejedzenie ? ale dwe godziny temu ok 19 dalam mu tylko 90 ml i to zjadl ale wiecej nie chcial a wczesniej jeszcze to jadl jakies zageszczone mleko ok 14 w zlobku...
jestem zalamana

A ma katar?

jestem zalamana

na rota to raczej nie wygląda, bo pewnie co chwilę by go męczyło, no i do tego rozwolnienie. Chyba, że tak "łagodniej" przechodzi. Dziwne jest to, że tylko przed snem wymiotuje. Poszedł do żłobka, więc może coś złapał. Ja bym chyba wybrała się z problemem do lekarza.

on w nocy wymiotowal no i dzisiaj pierwszy raz po jedzeniu ... a katar to raczej nie ma ... czasami gluta odciagne ale raczej nic nie idzie chyba ze jak to moj maz mowi z pod mozgu cos wyssam

za dużo zjadł może?? Kasieńka, Monika tak miała kilka razy właśnie na wieczór, ale miała tak ok 5 razy w życiu w długich odstępach tygodniu...

Monice chyba znów ząbki wychodzą, bo wieczorem płakała już po tym jak zasnęła, a żel na dziąsełka był na chwilkę, kilka porywów płaczu po nurofenie zasnęła...

Kasienka pojęcia nie mam.

Aylin mrożone jagody spokojnie w marketach my kupiliśmy jagody, maliny, wiśnie. Teraz najsmaczniejsze są banany Goch uwielbia:-) W rossmannie jest fajny duży sloj jabłko i mango. Pycha :-)

Dziś zrobiłam sama jedzonko (pyra i marchewke) zblendowalam w wodą i kleikiem ryż - Goch zjadła cały sloik na oko.
Na jutro jeszcze ma.

Może rybkę kupię jakiegoś łosia;-) i na parze zrobię. Mam dosyć sloiczkow.

Jabłko też dziś moje było.
Ale najbardziej smakowalo takie po prostu obrane pocwiartowane, które podawalam do podgryzienia. Usmialam się, bo od spodu takie ślady dwóch zębów zostawiala :p

Pytanie cd opuchnietych dziasel. Goch ma wielkie opuchniecia powyżej linii dziasel (górne jedynki) wygląda to jak pupa pawiana ;-). Dziś dopiero wyczulam. Myślałam, że te opuchniecia to idealizacja spodu mają być, tam, gdzie ząb wychodzi. Jak jest/było o Was?

reklama
Do góry