reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Zaza wole ja bo wiem ze nie zejdzie mi z lozka bo jest zastawiony z obu stron ... a my mamy lozko mimo ze takie wielkie to juz raz z niego zszedl a jeszcze nie byl taki ruchawy ... wiec teraz to juz bym sie w ogole bala z nim tak spac ... a poza tym pierwszy raz od nie wiem kiedy z nim spalam :)

MsMickey witaj w klubie niewyspanych

Aylin trzymam kciuki za szczepienie bez placzu

a ja wlasnie sie czaje zeby mlodego zaszczepic ostatni raz bo mamy jeszcze jedno i jak sie znowu pochoruje a sie na to zapowiada to ja nie wiem kiedy to zrobimy :|:|

mam plan kupic cos z czego mlody by pil sam mleko... tylko raczej butla ze smokiem czy niekapek?? jak myslicie ??

Ostatnia edycja:
reklama
Zdjęcie1424.jpg tak to teraz wygląda. Normalnie mały Hitlerek :-) I zaczyna się saczyc. Mogę to czymś posmarowac? Obawiam sie ze będzie się długo goilo bo przeciez mlody wwiecznie obsliniony jest a to nie pomaga.

Mnie też łepetyna boli, bo późno się położyłam:-)

Na spotkaniu było bardzo sympatycznie!! no i fajnie tak o pólnocy połazić po Złotych Tarasach (MsMickey ;-)). Zero ludzia, tylko sklepy niestety pozamykane.
hatszept - szkoda, że nie dotarłaś!

Nooo, puchy. Teraz widać, kto najwięcej urzęduje na bb - te, które się dzisiaj spotykają :-p

Moj bąbel się za to rozpełzał i robzykał na maksa ;-) Pozycja na czworaka jest jego ulubioną, wprawdzie nie raczkuje, ale przemieszcza się ze swobodą. No i już potrafi w miarę stabilnie siedzieć, chociaż jeszcze nie usiądzie samodzielnie. Ale domaga się, żeby go sadzać, zdecydowanie nie przepada już za leżeniem.

U mnie w domu szpital, mąż chory. Gorączka, leżenie w łóżku. Takiemu to dobrze ;)

Dobra, uciekam, bo starszak już mi wisi na ramieniu - obiecałam mu dzisiaj jakąś bajkę na zalukaj. Może wpadnę później, a jak nie, to skrobnę rano, jak zawsze :-)

zdrowia dla mężulka!!! no i gratulacje dla brykającego Julka!! :-)

dziewczyny nadrabiam was cały dzien :( nie mam na nic siły, plecy mi siadły i głowa pęka z niewyspania :(
młodemu prawie zeszła wysypka wczoraj a dziś jest tragicznie :( musiałam posmarować silnym sterydem:( w ogóle to chyba bym się załamala, gdyby nie to słoneczko dzisiaj, po pracy poszłam z młodym na spacer i trochę nadziei nabrałam, ale sił mi dalej brak... kiedy młody przestanie się budzić w nocy? sama już nie wiem co mu jest- czy zęby czy jednak skóra swędzi?
dobra ponarzekałam sobie - przepraszam
Muńka smakowały likiery?bo ja czekałam na piwko i się rozczarowałam niestety...

to jest teraz taki okres, że pewnie ząbki, ale któż to wie...niestety maluchy nam tego nie powiedzą i musimy po prostu chyba uzbroić się w cierpliwość i jakoś znosić te wszystkie pobudki

likierów nie piłam, tylko nalewki ;-) po takim czasie smakują niesamowicie!!
a ja jutro nie robie paczkow nie chce mi sie :confused2: kupie w PL sklepie :-p i mysle na faworkami czy zrobic...
Qurcze w ciazy to i faworki i paczki sama robilam a teraz po to nic mi sie nie chce gdzie ta energia ciazowa hmmmm..... pytam sie.....:sorry:

ja w ciąży też robiłam pączki i faworki, a teraz chęci mniejsze, czasu mniej. Pewnie, gdybym była u rodziców, to byśmy z mamą się zmobilizowały a tak samej mi się nie chce. Liczę jednak, że babcia zrobi pączuchy i dla nas zamrozi :-D

no wiesz? ja bym miała krzyczeć?
sama dzisiaj zamiast ćwiczyć to zafundowałam sobie wielki kaloryczny karmelowy puchar lodów! o! :D

jutro już pączków nie tknę :p

Spotkanie super, dziewczyny też :D
DZIEWCZYNY DZIĘKI ZA SPOTKANIE!!! Teraz ja zapraszam :D

Młodak i Miśki miały pociąg 22:20 więc i ja wróciłam wcześniej, ale stracha miałam, boję się wracać tak późno (w sumie to zawsze się bałam...)... Muńka i MsMickey farciary auto miały :D Ja bym jeszcze posiedziała ale kurcze bałam się tej ostatniej SKMki :/ dziwna jestem?? Chyba za dużo mi mąż opowiada....
ogólnie to był dużo śmiechu, bo ja najgrubsza wzięłam oczywiście coś najbardziej kalorycznego, a jeszcze w dodatku bez skalpela. No i ciekawe kogo uszy piekły ;P

ja też się boję sama bez auta wracać po nocach, więc Ci się nie dziwię.
Również dziękuję za spotkanko i na pewno się u Ciebie za jakiś czas zjawimy;-)

Rysica co sie martwisz, jutro 2 skalpele strzelisz i sie wartosci kaloryczne wyrownaja.
A tak w ogole to prawie dukana wszystkie mialysmy i same proteiny na talerzach:
Miski - kurczak z makaronem
MsMickey - jajo z salatka
Muńka - lody z owocami
Rysica - lody z polewa
Ja - losos z nalesnikiem

Spotkanko super, oby częściej sie udawalo nam tak spotykac.

No i Muńka tsk gada i gada o tym @ i u niej nic. A ja tylko do Zlotych tarasow weszłam i juz dostalam.

a u mnie nadal cisza z @ !!! jeszcze chwila i zacznę mieć dziwne myśli...

Hej :confused2:

Macie jakiś pomysł, dlaczego moje dziecko od dłuższego czasu budzi się o 22, 24, 2, 5 z głośnym płaczem?
I dlaczego od piątej zmaiast spać, to wyje?

Dzisiaj miałam pierwszy od dawien dawna kryzys. Oddałam go o 5.30 mężowi i nic mnie nie interesowało, miał go zabawiać, ubrać, zajmowac się nim, a ja się zaszyłam w łazience i szykowałam do pracy. Chciało mi się normalnie wyć z nerwów. MAM DOSYĆ TYCH NIEPRZESPANYCH NOCEK i tego jojczenia małego. Jednego dnia jest super dzieckiem, a następnego ciągle stęka, pręży się, marudzi.

Mam doła.

tulaski!!!

witam się przed pracą :-)
dziś już starsza o rok :eek:

ktoś chętny do głosowania :sorry2: https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/5181

miłego dnia dziewczynki i wcinać pączusie :-p

a ja składam spóźnione sto lat dla maludy, no i dzisiejsze dla Ciebie;-)

Hatszpet właśnie nie próbowałam ani maści, ani czopków p.bólowych, bo boję się faszerować małego niepotrzebnie. Poza tym słyszałam, że te żele raczej nie działają. Ale dzisiaj jestem już tak zdesperowana, że właśnie postanowiłam coś zakupić i spróbować. Rozejrzę się za tym dentinoxem.

A może polecacie jakieś inne sprawdzone i działające żele? Kiedyś dawałam starszakowi Viburcol, był to skuteczny czopek, ale nie wiem, czy jest jeszcze w obiegu? Wszystko się tak szybko zmienia.

ja też raczej G nie daję p/bóli. Podałam jej raz, ale i tak nie podziałało. Słyszałam o Dentinoxie, że jest ok, więc może ten pomoże??

Muńka w usta obca osoba ?? grrrr

yhy.... dlatego unikam ostatnio z nim spotkań, bo mnie wkurza w obejściu z Gabi.

Współczuję nocki!!

Kasienka - myślę, że na tym etapie, to niekapek

Życzę dziś smaczniastości!! :-D ja już jednego pącha wciągnęłam!

541659_305805626208013_1723884186_n.jpg

Ostatnia edycja:
Muńka ja tez bym unikala... powiem szczerze ze pierwsza moja mysl zeby obcy czlek chcial tak calowac to ma jakies sklonnosci :p sorki ze az tak ale dla mnie to mega dziwne... rodzice czesto tak nie robia a co dopiero inny czlowiek

dostalismy dzisiaj po dwa paczki od firmy :D juz wiecej nie zjem bo d... urosnie

martwie sie malym ... i tym zwymiotowaniem w nocy bo z niczym nie umiem tego polaczy... mial tez gorsze kupki ale to dlatego ze jadl kukurydziany kleik i go rozrzedzilo ale przeszlo i wczoraj po poludniu i dzisiaj ok... boje sie rota ... no i mial wczoraj stan podgoraczkowy 37.2 obstawiam zeby ... i lekko kaszle ale brak kataru ... lekarz by sie na forum przydal :p

ktoras nie idzie na kolejne studia ? moze pediatria :p?

czym rozni sie kubek treningowy od zwyklego niekapka??

Muńka ja tez bym unikala... powiem szczerze ze pierwsza moja mysl zeby obcy czlek chcial tak calowac to ma jakies sklonnosci :p sorki ze az tak ale dla mnie to mega dziwne... rodzice czesto tak nie robia a co dopiero inny czlowiek

hehehe, nie, skłonności na pewno nie ma, ale jest kompletnie niedoświadczony i nie wie co nie jest wskazane przy takim maluszku. Musze mu też przypominać, żeby ręce mył po przyjściu:sorry: Fakt - mało kto myśli, żeby takiego maluszka całować w usta, więc to było głupie zachowanie z jego strony. I pomyśleć, że przez jego postępowanie z Gabi straciłam do niego sympatię...

nie wiem czym się różnią te dwa kubeczki.

reklama
Z niekapka nie leci.
Smoczek jest dość sztywny.

Treningowy ma miękki smoczko ustnik. Leci z niego jak z fontanny. Raczej chodzi o to, żeby przestawić się że smoczka.
Wg mnie na razie za wcześnie bo dziecko może się zadlawic.

Ja z okazji św paczka jem szarlotke z lodami caffe latte grycana :-) Jakas packa leci z nieba nie mam zamiaru wychodzić na razie.
:-(

Jeśli któraś ma ochotę to zapraszam:-):-):-)

Drzemka nr jeden zaliczona :-)

Kasienka zdrowia dla Niko &&&&& Goch też zdarzyło się rzygnac. Może zbyt dużo zjadł?

Rano zauważyłam wysypkę u G. Taką bez koloru na twarzy. Właśnie gotuje jej pyra i marchewke na obiad.

Fajnie chodziło się po galerii w nocy polecam:-) i nikt nas nie gonił z latarką nic z tych rzeczy:p
Muńka nie wypatruj tak @ bo jutro Mszczonow welcome to;-)
Ja miałam parę dni lekkiego plamienia i koniec. Nie. Kropka. Miała tak któraś? Jeszcze nie miałam @ po ciąży w ogóle ale karmię często...

Do góry