reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey ja chcę cafe latte z grycana, ja!!!! :-)

Kasieńka chyba z niekapka mleko nie poleci. Może spróbuj z normalnej butelki tylko wyposażonej dodatkowo w taki nakładany uchwyt? Albo naucz brać butelkę w dwie łapki :-p

Ja mam przerwę w pracy, bo czas lunchu, ale wiadomo - na mojej diecie nie jem obiadów stołówkowych.

A w ogóle, to mam nerwa. Nie dość, że to moje dziecię mi dało do wiwatu, to jeszcze koleżaneczka z pracy podniosła mi ciśnienie. Normalnie aż mną zatrzęsło :wściekła/y: Musiałam się długo uspokajać.

reklama
Iwon chodzi wlasnie o to ze nie wiem co lepsze... a butelka szklana browna wazy kolo pol kilo plus mleko dziec nie daje rady utrzymac :)

MsMickey niby jest napisane ze nie powinno sie dziecko dlawic... no i wymiot byl juz druga noc w dzien nie wymiotuje ... tylko noc wczesniej bylo niewiele a wczoraj go porzadnie targnelo ze trzy razy :| moze faktycznie zjadl za duzo ale dalam tyle co zawsze (tylko na trzy razy bo jakos zjesc nie mogl)

Kasienka ja mam niekapek z twardym ustnikiem TT - jest beznadziejny bo trzeba mocno przechylic zeby cala nakretka byla przyryta plynem. ze juz nie wspomne o czyszczeniu tych uszczelek rowkow itd. beznadziejny zakup
ALE
mam tez kubek niekapek/treningowy z tupperware (tesciowa) i ten jest super

TUPPERWARE KUBEK NIEKAPEK!!!Tanio!!!

mleko z niego normalnie leci. a czasem sciagam ten silikon i daje mu jak zwykly kubek ale oblewa sie na razie , jeszcze nie umie tego obsluzyc choc pije bardzo chetnie z otwartego:tak:

a co do butelek to mamy TT te 260ml, maja fajne wciecie na raczki i ladnie sobie potrafi cala wypic sam

pozdrawiam z pracy. jeden paczek za mna, dwa kolejne chyba tez wciagne :)

Ostatnia edycja:
MsMickey a jakki masz ten kubek treningowy bo z mojego nic nie leci. No chyba że się na ustnik nacisnie ale to tez trzeba w odpowiednim miejscu. Takze polecam treningowy, czasami jak mlody sie obraża na butelkę to w nim podaje mleko i jest cacy. A zaplacilam za niego 15zl. Zwykly canpol, nie lovi.

A ja jeszcze paczka nie jadlam. Pada snieg od rana i nie chce mi sie wylazic z malym. Dziewczyny moze dzisiaj przyjedziecie to mi kupicie od razu???:-)

Ostatnia edycja:
Mlodak nie ma tak łatwo rusz tyłek po paczka i już:-)
No ja mam właśnie lovi treningowy.

Niekapek lovi jest beznadzieja bo twardy. Tt miękki jest wg mnie ok ale ja na razie dokrecam smoczek i Goch pije sama bo łapie za te rączki.

Iwon no to olewamy koleżankę wsiadaj w pociąg ja wstawiam wodę. Kawa będzie czekała. Latte dokupię bo obecne są już przeszłością:p

Ale jestescie no. W potrzebie jestem a tu zero zrozumienia :wściekła/y:

A mi właśnie babka w sklepie ten lovi treningowy odradzila i zaproponowała zwykły. U nas to strzał w 10. Wreszcie mały pije i to takie ilości że szok. Przed obiadem wypił 70ml wody na dwa podejścia.

Ja na chwilę, bo od rana w biegu - z samego rana byliśmy na kontroli bioderek - Monisia zrobiła panu doktorowi elegancką awanturę "no jakim prawem ten facet mnie na plecach kładzie, ja tu raczkować chcę!" Jak tylko ja posadził zaczęła tańczyć gangnam style rączkami i podskakiwać na tyłku :-D:sorry: ogólnie wszystko pięknie!

potem zakupy, cukiernia ;P język mi w d*pkę ucieknie! Teraz jak wróciliśmy to starszak zazdrosny chciał, żeby z nim pograć - ja z nim grałam a Monika raczkowała to po pokoju Szymka, to po przedpokoju to po swoim pokoju, no generalnie mam raczkujące dziecko w domu, trzeba pochować wszystko od wys 1m w dół.

właśnie udało mi się usiąść na chwilę przed kompem, bo zaraz obiad będę robić (włożyć gołąbki na parę jednocześnie robiąc sos - w Thermomixie ;P)

ogólnie śpiąca jestem...
jedyne co zauważyłam to fotkę Szymka - Młodak - wczoraj Ci mówiłam jak Szymkowi obcięłam grzywkę - o proszę, tak! :p
https://lh5.googleusercontent.com/-OtFPXMMrUyc/ScyrMjWGHTI/AAAAAAAALnU/ZBUpAyGlyCs/s640/DSCF0081.JPG
;P

Witam!
Współczuję dziewczyny tych nieprzespanych nocek... Ja to na bank bym w depresję wpadła :sorry:

My mamy niekapek aventu, ale Zosiek nie chce z niego pić. Za to jak jej przykręcę uchwyt do butelki to pije sama elegancko :tak: Ale też bym musiała pomyśleć o czymś, aby powoli zaczęła się uczyć pić z czegoś innego niż butla.

Poczęk jak na razie jeden zaliczony ;-)

reklama
Do góry