reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Młodak - gratuluję Szymkowi kolejnego etapu :D

Maćku - dzięki :D spokojnej nocki :)

Muńka - oby się nie rozszalało u Ciebie!
a co do środy - mam SKMkę 19:42, więc ok 20:05 będę na śródmieściu plus jakieś 10 minut do Złotych Tarasów żeby przejść. Wcześniej raczej nie bo Monikę będę kąpać... Chyba, że mąż wykąpie... zapytam ;D wtedy SKMka o 19:00
a SKMki powrotne mam 22:23 i 23:31.

reklama
Nie nadrobiłam bo nie mam kompa do urzytkiu własnego wiec wchodze tylko na chwile. Kuba po kolacji dzisiaj sie strasznie zorpłakał cały dzień kupki nie robił brzusio twardy i biedactwo samo zasneło ze zmeczenia. Używacie czegos jak dzidzia ma zaparcia?
mlodak gratulacje dla małego. Niech sie rozwija. Mo jeszcze nawet na ten średni poziom nie obniżone nie ma powodu zeby to zrobić bo kuba siedzi jak sie go posadzi a sam nic nie kombinuje troche szkoda i przyznam troszke zazdroszczę wam ze maluchy zaczynają być samodzielne. Moje rwie sie na nogi ale jak sie go pod paszkami trzyma i kilka kroczków robi no ale nie pozwalam mu za często i dużo bo jednak jak dziecko zaczyna samo to samo a takie coś to jakby na siłe uczyć.

Zalalo mnie!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nie przez @ tylko pralka!!!!!!!! nie ma to jak maz w delegacji :dry: ale dalam rade sama :-) i sytuacja opanowana :-p

Wy tu o dietach a ja się zajadam muffinkami właśnie i aż mi głupio :sorry2: Ale gratuluję Wam samozaparcia i spadków wagi i trzymam kciuki, żeby nie było efektów jojo ;-)

A znalazłam dziś przypadkiem powód wczorajszej niechęci do spania i nocnego marudzenia - następnego ząbka - dolna dwójeczka :-D

Gratulacje :-):tak:
Nie poszłam jednak spać bo zapomniałam napisać o jakże wspaniałym wydarzeniu - dzisiaj moje dziecię tuż przed kąpielą pierwszy raz samo stanęło w łóżeczku!!!!! Wskutek czego natychmiast wysłałam K do piwnicy po klucze i obniżyliśmy łóżeczko na najniższy już poziom.
Strsznie dziwne to uczucie - kolejny etap za nami.... bardzo się cieszę oczywiście, ze mój syn się rozwija, ale jednak troszkę szkoda, że już takie chwile nie powrócą.

Tym razem już na pewno - dobranoc.
Gratki dla Szymka :-):tak: Mi tez jest smutno jak ogladam "stare" zdjecia i widze jak moj dziec urosl :zawstydzona/y:

Katrina/Hatszept- sto lat dla jubilatow :-):tak:

Zaza- wspolczuje tej alergii oby to bylo ciacho a nie brokul :tak:

Papitka- u nas nie ma problemu ale podobno kleik kukurydziana rozrzedza kupsztala

Jutro wybywam do kolezanki ma teramin na 14 lutego - Walentynkowy chlopak ma byc :-) nie moge sie doczekac zeby sie z nia spotkac :tak:

A moja co chwile sie budzi z kaszlem i kwiczy :-:)-:)-(

Sunshine - zawsze możesz szybko pobiec po pomoc do przystojnego sąsiada....

Papitkaa - spokojnie, mój Kuba ma tak samo, nasi chłopcy są duzi i przez to ciężka pupa im ciąży. Alinka w tym wieku śmigała mi na czworakach, aż musiałam bramki szybko założyć, bo za psem po schodach wchodziła i się ścigały.
Przyjdzie czas, będą siedzieć, raczkować, wstawać itd., póki co mamy jeszcze ciut spokoju, bo potem to się zacznie...

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Wszystkiego najlepszego dla 8miesieczniakow :tak:

sunshine zdrowia dla Aurelki :tak:
mlodak gratulacje dla Szymka.
butterfly ja na norweskiej tez 6kg schudlam :tak: gratuluje spadku wagi, RysicaTobie rowniez.

Wojtek niestety przeziebiony. Kaszle, katar ma I biedaczek ledwo oddycha teraz, tak mu przeszkadza :-(

Witam przedpracowo :cool2: wpadłam, bo czekam aż moje dziecię wstanie, ale ona ma raj bo sama na wielkim łożu rodziców, więc ani jej w głowie pobudki :sorry2:

Miłego dnia dziewczyny!!! :happy2:

Witam już z pracy :) siedzę dzisiaj dłużej, żeby jutro wyjść wcześniej, bo szkoda mi urlopu :) ale nie wiem czy wytrzymam tyle godz:sorry2: a Sergiuszek dzisiaj z tatą został i mam nadzieję, że przeżyje;-)

Maćku Mlodak i jak tam wasze nocki?

Muńka trzymam kciuki za to, żeby się nie rozhulało! a alergikiem jestem ja i mam straszne wyrzuty sumienia :(

Claudette gratuluję ząbka!!!

Sunshine współczuję powodzi... najważniejsze, że dałaś radę opanować sytuację :)

Polaa zdrówka dla Wojtusia!!! tym razem się nie pomyliłam ;) szczerze to nie wiem jak ja mogłam pomylić imiona twoich chłopców:zawstydzona/y:

Hej baby :)

Ja podobnie jak claudette i zaza już jedną nogą w pracy ;)
No i oczywiście śniadanie jeszcze nie zjedzone, kawa nie zaparzona, bo najpierw musi być BB :-p

U nas dzisiaj nocka nieco lepsza, to pewnie zasługa zwiększenia porcji wieczornego mleka - wiecie że mój mlekopijca wydudnił wczoraj 230 ml? :szok:

A propo, te ktore jeszcze nie były zapraszam na wątek harmonogramowy - każda wypowiedź będzie mile widziana :happy2:

Niespodzianka do zrzutu jeszcze mi trochę zostało, ale wsydzę się tak publicznie przyznać, ile :sorry2::-p

Butterly
wysyłam Ci linka na priv :)

Aylin mam dwie książki SB (zwykłą i turbo), niestety nie w pdf. Mogę Ci wysłać tradycyjną pocztą :-) A dietę sb polecam z czystym sumieniem, robię ją już drugi raz. Jest skuteczna, smaczna i nie trzeba chodzić głodnym, bo nie musisz liczyć kalorii. Poza tym to dieta stworzona przez lekarza kardiologa, więc samo zdrowie :-)

Zaza pewnie masz rację, że młody w nocy bardziej ciamka niż je. Musiałabym to sprawdzić dając mu mleko w butli, ale za leniwa jestem ;-) I zawsze się kończy na planach...:rolleyes:

Zaza u mnie tez od 2-3 mlody szwankuje ze snem. Ehh a ja myslalam, ze jak misio skonczy 6 miesiecy to juz bedzie przesypial cale noce ;)

Taaaa, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka :huh::-D;-)

Młodak
współczuję Ci tych nocek, ech :-( Odkąd mój bąbel budzi się po kilka razy, wiem co to znaczy. A co dopiero pobudki non stop.

Kifsi zdrówka dla Wiktora! U nas też jeszcze gile na horyzoncie, ale już coraz miej i katarek tym razem był słabszy.

Muńka ale fajnie, że Wy już w spacerówce :-) Kto jeszcze w gondoli na forum? Bo my nadal :zawstydzona/y::sorry2:

Sunshine zdrówka dla małej! A za tą karpatkę zastrzelę :-p

Kasieńka Ty już w pracy? I jak, i jak?

Kasieńka właśnie i jak tam pierwszy dzień w pracy?

Padłam przed chwilą :-Dzapewne każda z Was wie, jak wygląda pies goniący swój ogon, właśnie Gabi goniła swoją nogę!!!!:-D:-D na początku nie wiedziałam ,czemu ona się tak w kółko kręci i dopiero potem zajarzyłam, jak zaczęła się wukrzać:-D

:-D:-D:-D

Katrina, hatszept spóźnione gratulacje dla chłopaków :-)

Hatszept brakuje Cię tutaj :-(

Kasienka nie możesz podchodzić do tego jak do "straconego" czasu :dry: twój maluch w tym czasie się rozwija, zdobywa nowe umiejętności i nawiązuje pierwsze przyjaźnie ;-) nigdy już nie będzie tak że będziesz z nim cały czas i nic cię nie ominie :sorry2: dzieci rosną, czas płynie a my... korzystaj z każdej chwili z Nikosiem ale też z tych chwil dla siebie!

Joł! :cool2:

Rysica gratuluję małej pierwszych nieśmiałych prób raczkowania :-)

Nie poszłam jednak spać bo zapomniałam napisać o jakże wspaniałym wydarzeniu - dzisiaj moje dziecię tuż przed kąpielą pierwszy raz samo stanęło w łóżeczku!!!!! Wskutek czego natychmiast wysłałam K do piwnicy po klucze i obniżyliśmy łóżeczko na najniższy już poziom.

Bravo! :-)

reklama
Witam :) nocka od 20-8ej w tym o 6tej jedzenie :) oczywiście przebudza się na smoczka czy przytulanko, ale ze śpi obok mnie to mi w ogóle nie przeszkadza :)
Dziś mamy księdza po kolędzie i będziemy sami w domu :cool2:już się cieszę :baffled: mam nadzieje, ze nie będzie mi kazań prawił, bo mogę go grzecznie wyprosić:nerd:

No proszę ranne ptaszki na stanowiskach pracy zameldowane- Pozdrawiam i miłej pracki życzę!!

Spóźnione dla 8miesięczniaków :)

Ma któraś z Was sprawdzony przepis na faworki??

Do góry