reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hellooo

My juz po zabawiez z rowiesniczka i bylo super teraz buszuje w zabawkach :-D

Tabsy bralam ok 3 lat ale watrobe mi rozwalily i przestalam totem to juz tylko naturalna antykonceplcja :-D bo najlepiej bezzzz :-p

Mlodak- wspolczuje kolejnej koszmarnej nocki, oby szybko sie to skonczylo :sorry2:
iwon/zaza/aylin- nie ladnie tak tu podgladac w czasie pracy :-p:-D ja jak wroce to tez napewno bede bo dostep nieograniczony :-)
claudette-dobrze, ze wyniki ok a nocki nieprzespane to nie wiem moze zeby, ciezko stwierdzic :dry:
rysica- baba to od wczoraj non stop dzis rano obudzila mnie gadaniem do siebie w lozeczku wlasnie baba, baba :-D
a Twoja Monika niezla agenciara a moze cos tam przeskrobala z tatusiem :-D
josie- to co Ty tu robisz jak taki zapieprz masz :-p:dry:

Wlasnie wciagnelam zupke chinka bo nie chialo mi sie obiadu robic:-(

reklama
MsMickey utul Gosika od cioci Gosi :)

Mloda K a jakbys go otulila mocniej? Albo zmniejszyla powierzchnie lozeczka jakimis walkami z kolderki czy cos? Moze wlasnie te niekontrolowane ruchy nocne sprawiaja, ze jest niespokojny. Pytalas pediatry co on na to?

Sunshine pisalam, ze gratuluje pierwszego slowa? ;-) Baba - jak to dostojnie brzmi ;-) Moj mowi "ble ble ble". Wiec generalnie jak zwracam mu uwage, albo mowie "nie wolno" a on mi na to wrzeszczy "ble ble bleeeee" to mam wrazenie, ze nie traktuje mnie z nalezyta powaga ;-)

Jutro bede miala nowego lapka. Jupiii. Oddam tego i bede szalec na swoim. Nad tym to sie nawet napic boje, a co dopiero cos przekasic :-p

Rysyca, Muńka, MsMickey, hatszept - mnie tak wsio jedno czy pójdziemy do kina, najbardziej mi zależy na poznaniu Was. A prawda taka, że do kina to możemy zawsze się wybrać. Faktycznie może najpierw się zobaczmy na kawusi. Tylko obawiam się, że gadać to będziemy non stop o naszych szkrabach :-).

A co do przyjazdu do mnie to skoro się widzimy w środę to proponuję piątek. Bo jak zjadę w środę do domu na jakąs 1 w nocy to następnego dnia mogę za bardzo nie czaić jak się sama nazywam :szok:

No pewnie, że o naszych szkrabach :tak::-D
Czyli chyba wszystkie są za takim planem na środę. A skoro nie idziemy do kina, to o której się umawiamy??
A póki co piątek na przyjazd do Ciebie też mi pasuje.

Pomału się goi, ale rana dalej jest :/

Potem resztę nadrobię, napisze tylko, ze jestem po 2,5h spacerku i spotkaniu w sprawie nianiowania i wszystko byłby fajnie gdyby nie znowu to 3 piętro bez windy :/ mamy się zastanowić czy chce.

moja siora też mieszka wysoko i nianie również były z tego powodu średnio zadowolone:baffled:

Tabsy bralam ok 3 lat ale watrobe mi rozwalily i przestalam totem to juz tylko naturalna antykonceplcja :-D bo najlepiej bezzzz :-p
Wlasnie wciagnelam zupke chinka bo nie chialo mi sie obiadu robic:-(

pewnie, że najlepiej bez, ale wtedy, to bym chyba modliła się o okres co miesiąc;-):-D

Byłyśmy na spacerku, bo jakoś się niebo przetarło. Chodziłam niedaleko domu w razie ulewy, po czym postanowiłam pójść jednak dalej i kupić mięsko na zupę dla Gabrysi....Nie doszłam:-D do domu wróciłam mokra...

Niespodzianka - Szymek śpi w śpiworku z Ikei, on wąski jest raczej, ale glut i tak daje radę wszystko w nim zrobić. A zamotanie w kocyk to dla niego bułka z masłem, chwila moment i się rozkopie.
Powierzchnię łózeczka zmniejszałam już takimi poduszkami z kanapy. One sztywne są więc nie ma szans aby np udusił się nią czy coś. A efekt tego był taki, że tak kombinował aż znalazl się na poduszkach. Oczywiście zaraz potem pobudka.

Juz pisałam, że mlody na moje, "nie wolno" reaguje śmiechem. A jak jeszcze do tego palcem pomacham to już w ogóle radość dzika jest.

dzień dobry :-)

no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:
W takim razie oficjalnie gratuluję! ;-)

A mojej oficjalne pierwsze slowo to BABA :dry: nie mama, nie tata :dry:
Moja też najczęściej babuje, ale ja tam czekam na pierwsze świadome mama ;-)

dziołchy z Wawy zakazuje wam tych kawuś i kin, o!:-p:-p:-p:-p
Zgadzam się!!! :tak:

Ugh z tymi tabletkami to szok :no: Ja bralam przez pare lat(Harmonet), teraz juz nie bede. Boje sie, ze znow zaczne wode zatrzymywac itd. A tak w ramach ciekawostki: moja kolezanka po porodzie (w marcu) miala okresy co dwa tygodnie przez dwa tygodnie. Poszla tu w Uk do lekarza, zrobil jej cytologie i powiedzial, ze jak wszystko bedzie ok to on proponuje implant albo tabletki :no: Nie ma to jak poznac przyczyne ... Najlepiej bez sprawdzenia dac hormony. "A moze pomoze".
U nas większość ginów też tak postępuje. Mój na szczęście jest inny i jak nie mogłam zajść w ciążę to najpierw szukał przyczyny u mnie, póżniej u małża i dopiero na końcu hormony i stymulacja :tak:

Wracamy z cysto.
Gocha ryczala wnieboglosy.
Nie polecam :-(
Bidulka :-( Na szczęście już po!

Ja też przez kilka lat brałam tabsy. Po porodzie przez dwa miechy łaykałam, ale jednak odpuściłam, bo boję się, że znowu mi się hormony posypią i będzie problem z kolejnym dzieciątkiem...:sorry2:

A jak wrócę do pracy to nie będę Was mogła podglądać :-( No, chyba, że mi jakieś nadgodziny w świetlicy dadzą ;-)

halo halo :)

ale mialam dzisiaj dzien ... przejechalam dzisiaj po miescie 100 km ...

Nikos do zlobka potem meza z powrotem do domu potem na badania kontrolne bo mnie z pracy wyslali miedzy czasie meza zawiozlam do pracy znowu do przychodni, szukalam mleka a w kazdym hiper okazywalo sie ze promocja sie skonczyla (najlepszy jest real : SUPER OFERTA mleko za 41,54 a wszedzie indziej najdroze 41 zł ) dalej do bratowej, potem po Nikosia, potem do domu znowu do pracy do meza zeby zostawic mu samochod a mlodego wziela\m do wozka na spacer ... i najlepsze zapomnialam KLUCZY... zauwazylam pod blokiem masakra... cale szczescie ze przywiozl mi je jego kolega bo on nie mogl wyjsc :|

lepetyna nie odpuszcza 4 dzien ...

ale Pai w zlobku pochwalila mi synka ... ze bardzo grzeczny dzisiaj byl ... nawet na drzemce jak sie przebudzil to sobie lezal w lozeczku i ani nie pisnal :):) w do mu tez grzeczny ... wczoraj to chyba taki jednorazowy wybryk z ty jedzeniem bo dzisiaj o 14:30 dostal jedzenie i bylo bez zadnych pretensji wczesniej, no i mlodzieniec znowu sie rozgadal

popisalyscie tyle ze masakra

Waris i jak pierwszy dzien w pracy?

Kasia.natka gratuluje zebolka :)

Sunshine takie juz swiadpome baba ?? narobilas mi ochoty na chemie w posaci zupki chinskiej ... dawno czegos takiego nie jadlam :D:D

Rysica i dowiedzialas sie co nabroila ??

Zaza gratuluje odwagi :p ciekawe czy dziewczyny posluchaja :D

Iwon czasami warto powturzyc badanka za jakis czas... wtedy jak cos znowu bedzie za wysokie skonsultowac :)

Muńka zazdroszcze nocki i wspolczuje spacerku ... nam sie wyjatkowo udalo

ja tez jakos przestalam brac tabsy jakis czas temu ... i dobrze mi z tym :)

Claudette moze idzie druga slyszalam ze bolesniej wychodza niz dolne ...

Nispodzianka moj tez tak mnie leczyl... hormony bez sprawdzania a g... pomagalo

MsMickey przytulasek dla Gosi... no a co do szpitala i badan musza zarabiac ;P skoro i tak ucina im sie ile wlezie ..

Aga no troche wysoko ale tez zalezy chyba jeszcze od innych czynnikow niz tylko ktore pietro :)

Mlodak kupilam spiworek dzisiaj testuje ... na paluszek nasz tez reaguje smiechem hehe ... madre te nasze dzieci

Maćku nie Ty jedna nie bedziesz mogla za bardzo :) ale pozniej moze ponadrabiamy :p

Witam
I znowu ciężko mi Was nadrobić :-(

U mnie bz zaś ciągle w domu, byłam dziś na krótkim spacerze bo nas deszcz złapał i trza było wiać do domu :baffled:. Muńka widziałam że Ty też zmokłaś :sorry2::sorry2::sorry2:
A wy zaś planujecie spotkanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mój K od poniedziałku ma 3 tyg urlopu :-):-D, zaległego :szok:, nie wiem jak wtedy Was nadrobię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MsMickey ucałuj Gosię biedactwo się dziś umęczyła :-:)-:)-(, ja też leżałam jak byłam w ciąży w szpitalu a byłam tylko na badaniach :-):-D

Muńka gratuluję przespanych nocek oby już tak zawsze było :-D

Jeżeli chodzi o tabsy to ja chyba tu jestem rekordzistką bo brałam je przez 16 lat :-D:-):szok::szok:, teraz założyłam spiralę i mam nadzieję że będzie skuteczna :baffled:

Moje dziecko nauczyło się spać na poduszce i za cholerę nie mogę jej oduczyć :-(, jak miała katar to jej dałam aby się nie udusiła i kurdę chyba źle zrobiłam :-:)-:)-( bo mogłam więcej książek pod nóżki łóżeczka podłożyć, a teraz ona się nauczyła przytulać do podusi i koniec

Niespodzianka ja też mam nowego lapka i nawet nie mam się nim kiedy nacieszyć :-(

Sunshine gratuluję Aurelce pierwszego słowa :-D:-D:-D:-D, moja też od 3 dni mówi ciągle ba ba ba ba i "wow" i czasami uda jej się ała i mówi to z taką zadumą najpierw wielkie zastanowienie a później coś mówi.

Kasienka to żeś kilometrów dziś narobiła nioo i fajnie że Nikoś tak się zaczyna przyzwyczajać do żłobka

kurde i miałam jeszcze coś poodpisywać ale moja mała mnie ciągle od kompa odgania, ostatnio ma kłopoty z zasypianiem wieczornym :-:)-:)-(

aaaaa Muńka zniknęła bo władca pierścieni jest :-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka czekaj czekaj... coś mi dzwoni... ;-)
już wiem! "Reklamy!"
a za tydzień "Szalejace Reklamy 2" :p

Kasienka świetnie i uściski dla małego Szoguna :-) da radę chłopak:-)

Idę kąpać potem popiszę.

Usciskalam Gosiaka od ciotek - chichrala się wyjątkowo;-)

Do góry